Laura Pigossi 001 Laura Pigossi (Fotó: Celso Pupo/Shutterstock.com)

WTA Florianópolis: Laura Pigossit győzné le a Kolozsváron első WTA250-es meccsét nyerő Miriam Bulgaru

Szabi 2023 nov 21. 08:13 Szólj hozzá!

Tenisz Laura Pigossi Miriam Bulgaru WTA Florianópolis

Bárhogyan is fog végződni a 2023-as év, Miriam Bulgaru számára emlékezetes marad, mivel október közepén sikerült pályafutásának első WTA250-es mérkőzését megnyernie a kolozsvári rendezésű Transylvania Open fedett kemény borításán. Néhány hét szünetelés után, Dél-Amerikába utazott, ahol legeredményesebb borításán, salakon próbálja szépíteni ranglistás helyezését.

Míg a kemény pályákon csak 5 meccset nyert idén, a huszonöt éves gyulafehérvári játékos (WTA 200.) a szemcsés felületeken 31 győzelmet gyűjtött össze. Az alacsonyabb szintű ITF-tornákon szokott főleg szerepelni, de a Roland Garros-selejtezőiben nyert egy meccset, a 250-es kategóriájú Hamburg-i eseményen pedig főtáblára küzdötte fel magát. A US Openen is próbálkozott, de első selejtezős meccsét elveszítette.

Bulgaru szeptemberi salakos sorozata

A szeptemberi hónap roppant eredményes volt Miriam számára, Bécsben ITF-döntőt játszott, Ljubljanában WTA125-ös elődöntőt, majd Olaszországban egy ITF-torna legjobb négy játékosa közé jutott. Mindezt salakon hajtotta végre. Októberben szabadkártyát kapott a kolozsvári esemény rendezőitől és látványos támadó játékával legyőzte két játszmában Ipek Öz-t, majd szettelőnyről bukta a negyeddöntőbe való jutási esélyét a torna utólagos elődöntőse Rebeka Masarova ellen.

Részletek a spanyol játékos elleni mérkőzéséből

Közel egy hónapra rá, Chilében visszaváltott salakra, de Colinában kikapott attól a rutinos Polona Hercogtól, akit idén kétszer is vert. Az e heti brazil tornát a hazai Laura Pigossi (WTA 138.) ellen kezdi, aki júliusban Jászvásáron szetthátrányról fordította eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásukat ugyancsak salakon. Bulgaru a csak egy gémet nyert összesen az utolsó két felvonásban. A huszonkilenc éves brazil játékos 15 meccset nyert idén a lassú borításon és augusztusban 60 ezres ITF bajnoki címet szerzett kemény borításon. Laura egy alkalmazkodó játékos, aki a gyors és lassú felületeken is bizonyított már ITF-szinten.

Pigossi augusztusi sorozata

Az év elején feljutott az Australian Open főtáblájára, majd a WTA250-es bogotai tornán negyeddöntőt ért el áprilisban. Az augusztusi hónapban elkapta a fonalat kemény borításon és ITF-döntőt, valamint elődöntőt játszott, majd egy WTA125-ös negyeddöntőt. Szeptemberben Aliaksandra Sasnovich-ot tudta legyőzni Pekingben, azonban azóta két meccset nyert és négyet veszített. Salakon már július óta nem nyert két egymás utáni meccset, így nem lesz könnyű érvényesíteni a rutinfölényét Bulgaru ellen.

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 november 21. 7:12 UTC.

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Laura Pigossi (Fotó: Celso Pupo/Shutterstock.com)Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

  • Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Még több Tenisz