WTA: Hogyan fest a 2019-es idény fogadási szempontból?

Tenisz WTA Caroline Garcia Karolina Pliskova Simona Halep Naomi Osaka donna vekic

A 2019-s férfi tenisz idényt illető fogadási ajánlatokhoz hasonlóan, a női teniszre vonatkozó ajánlatok ugyancsak tágasak és érdekesek. A következő év végi világelsőtől, különböző játékosok 2019-s eredményességéig, temérdek megtippelnivaló vár az Unibet játékosaira.

Ki zárja elsőként a 2019-s szezont?

Ahogyan az várnivaló volt, Simona Halep, a jelenlegi világelső a legesélyesebb 3.40-s szorzóval. A román játékos, aki az idén az első Grand Slam-tornáját szerezte meg és aki a 2018-s év legszebbnek nyilvánított meccsében is játszott, mégsem ideális körülmények között búcsúzott 2018-tól, mivel a háti sérülése nem engedte a pályán befejeznie az idényt. Emiatt a következő év kezdetére kissé kérdésessé válik eredményessége főleg, hogy edző nélkül kezdi a következő teniszszezont. Ettől függetlenül, az utóbbi években mutatott folytonossága alátámassza teljes mértékben a bukik látásmódját habár, hozzá kell azt is tenni, hogy Halepnek nagymértékben könnyítette az élen való maradását az a tény, hogy az élvonal többi tagjai nem tudták játékuk színvonalát huzamosabban magas színvonalon tartani az idén. A 2019-s idény őszi, keménypályás időszakáig sok pontot kellene védenie, de az említett folytonossága fényében ez nem tűnik valószínűtlennek. Végül is, csak a montréali, shenzheni tornákat és a Roland Garrost nyerte 2018-ban. A Wimbledonon és a US Openen nem kavart nagy port, ezért jövőre ezeken a tornákon jócskán növelheti pontszámait.

Talán meglepő lehet, hogy a második esélyes a 16. helyre visszaesett Serena Williams 6.50-s szorzóval. A pályáról sokat hiányzó 37 éves amerikait, véleményem szerint, sokkal inkább az a gondolat foglalkoztatja, hogy egyenlítse és esetleg elhagyja Margaret Court 24 Grand Slam-győzelmi rekordját, mintsem az, hogy végigküzdjön egy egész idényt az év végi első helynek megszerzéséért. Az is igaz, hogy Serena példátlan ambícióval rendelkezik, mégis kissé túl nagynak látszik ez az erőfeszítés számára. Nem vitás, hogy lehet még nagy sikerekben része, nyerhet még akár több Grand Slam-tornát is (amelyek a legtöbb pontot osztanak), de nem tartom valószínűnek, hogy világelsőként fogja zárni az évet, még akkor sem ha a Wimbledon elért döntő kivételével nem sok pontot kell védenie.

Angelique Kerber jelenleg a második a WTA-világranglistán és a harmadik az esélyesek listáján 7.50-s szorzóval. Új edzővel, Rainer Schuettlerrel vág neki a 2019-s idénynek, amelynek ideje alatt, Serenával ellentétben, rengeteg pontok kell védenie. Az Ausztrál Openen elődöntőt, a Roland Garosson negyeddöntőt játszott, a Wimbledont pedig nyerte. Az is igaz, hogy a 2018-s év őszi periódusa nagymértékben halványra sikerült, mégsem lesz könnyű feladat számára első helyen végeznie a szezont. Ettől függetlenül, jogosan van a pakliban.

Naomi Osaka (WTA 5.) és Elina Svitolina (WTA 4.) zárják a top 5 esélyesek listáját 8.00-s szorzóval. A 21 éves japán játékosra kimondottan érdemes lesz figyelni. Indian Wellsben szerezte első tornagyőzelmét, majd nem mindennapi körülmények között nyerte US Opent.

Naomi Osaka (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

A két tornagyőzelmén kívül nem voltak hangzatos eredményei ezért nyitva áll előtte a kapu. Amennyiben Osakának sikerül huzamosabban jó eredményeket elérni, akkor nagy esélye van az első hely megszerzésére főleg, hogy több mint valószínű, még sokat fog fejlődni játéka a tapasztalatszerzés során.

Svitolina WTA-világbajnok lett a 2018-s idény végén és nagyok lesznek tőle az elvárások 2019-ben. Állítólag, egy Grand Slam-torna megnyerése a karrierjének álma és a WTA Finals-n történtek után nagy önbizalommal fog hajtani célja fele, aminek elérése, sokat számíthat majd az év végi összesítésben. A világbajnoki cím megnyerése kissé túlfűtöttnek látszó reakciót váltott ki részéről és az az elégedettség amit leolvastam róla a torna után, bevallom, kissé túlzottnak tűnt, ami könnyen ellene fordulhat a közeljövőben. Az kétségtelen némi részletképeken kívül (pl. a szerva), hogy a játéka megvan hozzá, viszont az ő esetében is a folytonosság még nem egy erős pont. A tavaly nyert Brisbaneban, Dubaiban, Rómában és Szingapúrban, de a legrangosabb tornákon 2018-ban semmi jelentőset nem produkált. így előtte is nyitva áll a lehetőségek kapuja.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Meglepetésemre, Caroline Wozniacki (WTA 3.) nincs a top 5 esélyes között, de rá is lehet fogadni 10.00-s szorzóval. A dán játékos a tavaly az Ausztrál Openen megnyerte első Grand Slam-tornáját és egy ideig első is volt a ranglistán. Hullámvölgyekbe is került, de ami a legfontosabb az, hogy még mindig nagyon folytonos szereplésekre képes magas színvonalon, ezért, amennyiben egészséges lesz, mindenképp beleszól majd a harcba és számolni kell a lehetőséggel, hogy újra feljut a csúcsra. Karolina Pliskován (34.00), sem nézhetünk csak úgy át, még akkor sem ha a cseh játékos a salakos idényt leszámítva, alulteljesített 2018-ban.

Néhány különleges ajánlat

A Legjobb cseh versenyző 2019 végén ajánlatban Petra Kvitova (WTA 7.) (2.20) és az említett Karolina Pliskova (WTA 8.) (2.30) vezetik az esélyesek listáját. Petra a tapasztaltabb, aki megízlelte már a nagy sikereket de hullámvölgyei is mélyebbeknek tűnnek. Egymás mellett vannak a ranglistán, majdnem azonos esélyekkel indulnak majd el, mégis Karolinától rendszeresebben várok jó eredményeket, még akkor is ha a legrangosabb tornákon inkább Kvitova az (még ha ritkábban is), aki képes nagyobbat alakítani. Mivel nem a pillanatnyi játékformáról szól az év végi helyezés, Pliskova, összegezve, jobban teljesíthet 2019-ben.

Karolina Pliskova (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

A kínálatokat átnézve, a francia játékosokat illető hasonló ajánlat főszereplői a szorzók szerint Caroline Garcia (1.60) és Kristina Mladenovic (4.50) lesznek. Egyik játékos sem büszkélkedhet nagyon az idei egyéni eredményeivel ezért bármi megtörténhet, azonban Garcia előnnyel indul mivel a 19. a ranglistán, Mladenovic pedig a 43. Kristina párosban a harmadik és sikeres idénye volt ebben a versenyszámban, ami vigasznak számított egy gyenge egyéni szezon után. Valószínűleg, jövőre sem hanyagolja el a duplát, ezért ez újabb előnyt jelenthet Garcia számára.

Bizonyos játékosok a 2019-s év végi helyezésére külön-külön van lehetőségünk fogadni. Az első ilyen, amelyik megragadja a figyelmemet a már említett Naomi Osaka. 1.70-s szorzóval fizetnek abban az esetben ha az első hét játékos között zárja a következő évet, és 2.10-s szorzóval ha pedig nem. Ugyanazokkal az indoklásokkal alátámasztva, amelyekkel ugyanebben a cikkben előzőleg írtam róla, hogy esélye van az idényt akár világelsőként zárnia, véleményem szerint, nagy a valószínűsége annak, hogy az első hét játékos között lesz. Johanna Kontára is fogadhatunk, hogy az első 25 játékos között végez (1.88) vagy sem (1.88). A brit játékosnak roppant gyenge idénye volt és ezért a 2018-s évet csak a 37. helyen fejezte be, miután a 2017-s évet a 9. helyen zárta. Elképzelhetőnek tartom, hogy Dimitri Zavialoff edző segítségével (aki Stanislas Wawrinka edzője is volt), visszatalál a siker útjára 2019-ben. Legalább a 25. helyig mindenképp képességében áll újra felkapaszkodnia. Ha már Stanislas Wawrinka is szóba jött, akkor említsük meg, hogy 1.88-s szorzóval fizetnek abban az esetben, ha barátnője, Donna Vekic az első 40 játékos között zárja a következő szezont. Donna jelenleg a 34. a világranglistán, csak 22 éves és mindemellett, nem kell jövőre nagy sikereket védenie, ezért ez a fogadási lehetőséget sem kell figyelmen kívül hagyni.

Az Unibet bő kínálatát mindenképp megéri teljes mértékben átnézni, fontolóra venni és azután pedig cselekedni.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.12.05. (08:21).

5€-s kockázatmentes fogadás

Első Betfair Exchange részlegen elhelyezett fogadásod kockázatmentes, amennyiben annak értéke minimum 5€.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások

MessiÁs

MessiÁs

  • 2018 dec 24. 04:15

Mivel ev vegi rangliatara lehet fogadni igy teljesen irrelevans hogy hol mennyi pontot kell vedenie. Annak csak ev kozben van jelentősége, de ev vegen mar mindenkepp kiesik minden 18as eredmeny..


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI -11.75 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5€-s kockázatmentes fogadás

  • Első Betfair Exchange részlegen elhelyezett fogadásod kockázatmentes, amennyiben annak értéke minimum 5€.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek