WTA Indian Wells: Anyák harca Nők napján

Gyerko Szabolcs
2019 márc 7. 11:27
Szólj hozzá!

Tenisz Serena Williams Victoria Azarenka WTA Indian Wells Premier Mandatory

Indian Wellsben nincs idő ritmusba rázódni vagy bemelegíteni, legalábbis nem Serena Williamsnak és Victoria Azarenkának, akik már a második fordulóban fognak összecsapni a Premier Mandatory rangú WTA-tornán.

A korai rangadó egy újabb bizonyítéka annak, hogy ha nem produkálsz eredményeket folyamatosan, a neved még nem véd a hideg sorshúzás olykor brutális kihívásaitól. A két volt világelső mérkőzése a torna szokatlan szakaszában zajlik, de ez nem fosztja meg szépségétől.

március 09., szombat

Bajnokok ismét a feltörekvő rögös úton

Serena Williams, mint az várható volt, ismét top 10-es játékos, az viszont egyre kérdésesebb, hogy a legjobbak közt is a legjobb tud-e még lenni. Azarenka a 48. helyen áll a világranglistán és egy ideje jelét adta annak, hogy ő sem akar belenyugodni középmezőnyű státusában. Mindkettőnek nagy a bizonyítási vágya. Két olyan többszörös Grand Slam-győztesről van itt szó, akik mindig a legnagyobb sikerekre fognak vágyni, függetlenül a helyzetképtől. A sikerszomjuk hétről-hétre nagyobb, hiszen Serena a 2017-es Ausztrál Openen szerzett bajnoki címétől nem sikerült újabb tornát nyernie, Azarenka pedig 2016-ban Miamiban maradt legutóbb végig talpon. Kevés idővel azelőtt pontosan Serenát verte a fehérorosz a 2016-os Indian Wells döntőjében.

Mire várok?

Erőjáték lesz látható a javából. Ritka alkalom az, amikor a fehérorosz nála erősebb ellenféllel kell szembenéznie, de nyilvánvaló, hogy Serena ellen nem örvendhet erőfölénynek. Ilyen helyzetben az ellenfelénél gyorsabb irányváltásokra kell törekedjen. Victoria játékában gyakrabban jelentkeznek a semleges labdák, amelyeket egy olyan ellenfél mint Serena kihasználhat. A fehérorosz élesítenie kell a tenyeresét is erre a meccsre, mert minél gyorsabb, laposabb a küldött labdája ezen a kemény borításon, annál több kárt tud okozni vele (főleg az amerikai játékos ellen). Vika lábmunkája egyre jobb és dinamikusabb, viszont a fonákja oldalán védelme passzívvá válhat, amit a támadó Serena szintén kihasználhat. Mégis, talán a legnagyobb kérdés Victoria játékát illetően, hogy tud-e elég folytonos lenni? Serena sincs éppen csúcsformában, viszont támadásait pontosan Azarenka folytonosságának hiánya segítheti. Amennyiben sikerül elég sértő szögben vagy mélyen helyezni a labdákat, Serena fölénynek örvendhet majd.

Mindkét játékos szervája kulcsfontosságú lehet. A Serenáé jobb, mert pakliban tudja tartani az amerikait azokban az esetekben is ha a labdamenetekben nem alakít a legfényesebben. Azarenka adogatása viszont sokat vesztett régi éléből és  ez meghatározó lehet. Vera Lapko ellen, az első meccsén csak 52%-ban tudta pályára tenni az elsőt, és a második szerváinak csak 57%-át nyerte.

Sokat fog számítani, hogy kinek sikerül a saját térfelén az alapvonalhoz közelebbi helyen játszani, mert onnan könnyebb indítványozóbb és irányítóbb játékot játszani. Ennek megvalósításában Serenának előnye van, mivel a (felpattanásukat követően) korán ütött labdák egyik fő fegyvere arzenáljában. Amennyiben Serena tudja tartani a taroló ritmust esélyesebb a továbbjutásra, de ha nem tud elegendő nyomást gyakorolni Azarenkára, a fehérorosz nyerhet. Tehát a bukmékerekhez hasonlóan, én is amerikai továbbjutást várok.

Annyit még a végére, hogy Azarenkának nem tulajdonít nagy mentális előnynt az a tény, hogy 2016-ban ugyanitt verte Serenát, mert a 4 - 17-es egymás elleni mérkőzéseik mérlege nagy amerikai fölényt mutat. Mindketten kétszer voltak bajnokok ezen a tornán, Serena 1999-ben és 2001-ben győzött, Azarenka pedig 2012-ben és 2016-ban.

A bukik által ajánlott szorzók közül:

Serena nyer 2-0-re: 2.25
Serena győz 2-1-re: 4.20
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.52
Szettek száma 2.5 Felett: 2.55
Játékok száma 26.5 Alatt: 1.30
Játékok száma 26.5 Felett: 3.55

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.07. (11:20).

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI -9.00 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Tenisz gyűjtő bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

WTA Indian Wells

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 13. 10:44
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 12. 12:07
WTA Indian Wells: A 97-esek klubja nyomul előre

Érett már egy ideje az Osaka - Bencic összecspás. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 7. 11:27
WTA Indian Wells: Anyák harca Nők napján

Victoria Azarenka - Serena Williams mérkőzés a nap fő attrakciója. Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek