WTA Madrid: Martic nem ijed meg volt világelsőktől

Szabi
1 tipp
2019 máj 6. 13:26
Szólj hozzá!

Tenisz Angelique Kerber WTA Madrid Petra Martic

Petra Martic játékformája felívelőben van a salakidény kezdete óta. A 28 éves horvát játékos Charlestonban elődöntőig jutott, majd Isztambulban megszerezte karrierje első tornagyőzelmét. A világranglista 36. játékosa még nem igényli a pihenést és Madridban még színvonalasabb eredmények után hajt, hiszen első meccsén Garbine Muguruzát búcsúztatta. Ismét egy volt világelsővel, Angelique Kerberrel néz szembe a következő fordulóban.

Úgy érkezik Madridban, hogy neki van a legtöbb meccsgyőzelme az idén salakon (10) és csak egyetlen egyszer kapott ki a lassú borításon. Ilyen eredmények már hozhatják azt a magabiztosságot, amivel az élvonalat is meg lehet szorongatni.

Az a kis változatosság

Martic (WTA 36.) elég megtévesztő játéka még a legjobb játékosoknak is gondokat okozhat. Nem feltétlenül az erőre alapozza játékát, hanem taktikai sokrétűségre is. Tud ő nyerőt is ütni amikor kell, de ütései hosszának, pörgetésének és helyezéseinek váltakoztatása is nagy erénye. Tenyeresével pörgetett magas labdákkal jól tudja hátra is szorítani ellenfeleinek lendületét, de amint lehetősége van a nyerő szöget is megtalálja. A legtöbbet képes kihozni a saját rövidebb labdáiból még akkor is, amikor ezek nem a háló mögé ejtettek. Nem fél a rövid védekezéstől sem, mert tudja olyan helyzetre kényszeríteni ellenfeleit, amelyekből ezek ne tudják zárni a pontokat. A fonákjával jól nyes és laposra is tudja fogni ütéseit, amikor az előkészített helyzetet nyerővel akarja érvényesíteni. Egyik érdekes része játékának, hogy a jól tudja a háló fele csalogatni ellenfeleit. A mostani erőteniszben, amikor a ritmusosságra alapoznak sokan, ez nagyon zavaró lehet, mivel kevés játékos tudja eredményesen kezelni a pálya fentebbi részén is a labdákat. Szervájával jól cserélgeti a szervatípusokat, ezáltal ellenfelei fogadását nagyon megnehezíti és a háló közelében is ügyes amint felér. Nem a legjobb védekező, Kerber sem a legnagyobb támadó, de szerintem nehezen fogja tudni tartani a labdamenetekben a lépést a némettel.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Kerber ellen véget érhet a móka

Bár a német játékos (WTA 4.) nincs csúcsformában, mégis a horvát játékosnak nagyon jól kell játszania, hogy kiejtse a volt világelsőt. Martic nem tudja gyakran elég élesen helyezni a labdákat, így Angelique irányíthatja a labdameneteket. Szüksége lehet rizikósabb játékra, mert Kerber jelen pillanatban egy kicsit más színvonalon van mint Muguruza. A lábmunka terén semmi kétség a német fölénye felől, így a német előre-hátra mozgatásának hatékonysága kulcsfontosságú lehet, mert az oldalra való mozgatással Martic csak nyerő ütésekkel érvényesülhet. Bár valószínűbb, hogy a pálya hátsó részéről Angelique irányítsa a mérkőzést hosszú labdákkal, azért vannak némi kételyeim, mert Kerber vérbeli ellentámadó és nem vagyok annyira biztos, hogy Marticnak egy kiváló játékával szemben nem vesztődik el a megoldások keresésében. Ettől függetlenül, mindenképp Angelique az esélyesebb a továbbjutásra.

Angelique Kerber (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Érdekes megfigyelni azt, hogy a németet az idén inkább olyan játékosok verték, akik támadásukkal le tudják ütni ellenfeleiket a pályáról, mint például Kvitova, Azarenka, Andreescu vagy akár Bertens. De ezek mellett, sikeres volt olyan játékos is ellene, akik a változatosság sokszínűségével próbálkozott. Su-Wei Hsieh Dubaiban győzte le a németet. Tehát, fontos lehet a ritmusosság hiánya. Az egymás elleni mutatójuk eddig 1-1, Petra 2008-ban nyert Portorozban, Kerber pedig a 2012-es Roland Garroson.

A bukmékerek szorzói közül:

Kerber nyer 2-0-ra: 2.48
Játékok száma 20.5 Felett: 1.83
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.53

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.05.06. (12:12).

Borítókép: Petra Martic (Fotó: masuti / Shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Martic, Petra - Kerber, Angelique Tipp

    Kerber nyer
    1.61 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

WTA Madrid

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 9. 07:27
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 6. 13:26
SPF Infó hozzászólt
2019 máj 6. 05:28
Legutóbbi öt győztes:


2018   Kvitova Petra
2017   Halep Simona
2016   Halep Simona
2015   Kvitova Petra
2014   Sharapova Maria

Kapcsolódó cikkek