WTA Miami: Halep világelső lehet már az elődöntő után

Gyerko Szabolcs
2019 márc 28. 08:30
Szólj hozzá!

Tenisz WTA Miami Karolina Pliskova Simona Halep

Simona Halep (WTA 3.) hullámzó szerepléssel jutott el a floridai torna elődöntőjében. Bár nem volt ideális a menetelése, amennyiben sikerül vernie a volt világelső Karolina Pliskovát (WTA 7.), ismét a a tabella 1. játékosa lesz jövő héten. A körülmények elég kedvezőek számára de hoznia kell legjobb játékformáját.

Pliskova az elvárt módon vette eddig az akadályokat és most újra az az ellenfél ellen játszik, akinek szerinte valamiért kényelmes az ő támadó játéka. Ezt igazolja is az eddigi tíz egymás elleni mérkőzés, amelyekből a cseh játékos csak két meccset nyert. Azért nincs startból teljesen vesztett ügye Miamiban, mert a fegyvereit élesítheti annyira, hogy kényelmetlen helyzetbe hozza Halepet. A negyeddöntőben, Marketa Vondrousova ellen már volt alkalma gyakorolni azt a játékot, amire szüksége lehet, mivel honfitársa kiválóan védi térfelét (még akkor is ha más eszközökkel és nem azzal a lábmunkával mint Halep). Marketa nem ad szögeket (ezáltal nem fárasztó számára a játék annyira), és a pálya közepére játszik, ahol addig próbálja tartani semlegesen a labdameneteket, amíg csuklózott tenyeresével nem gyorsít be (főleg átlósan) vagy épp egy ravasz rövidet nem ejt a háló mögé. Abban hasonlít Halephez, hogy nem lehet határozatlanul nyerni ellene. Pliskova mégis válaszok nélkül hagyta, mivel sikerült majdnem 70%-ban pályára tenni és nyerni is az első szerváit, a második szerváit pedig majdnem 60%-ban tudta nyerni.

Karolina Pliskova (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Az tény, hogy Simona más kaliberű játékos (még akkor is ha ez a Vondrousova épp Indian Wellsben verte Halepet), de a román játéka ért már meg jobb napokat is. A második meccsén Polona Hercog közel jutott a sikerhez, de a végén belegabalyodott a helyzetbe és nem tudta végig tartani a fölényes színvonalat. Pliskova megnézheti ezt a meccset példaként, viszont Hercog változatosabb és jobb lábmunkával rendelkezik nála. Qiang Wang sem volt épp könnyű kihívás Halep számára a negyeddöntőben, mivel csak 56%-ban nyerte meg első szerváját és adogatását 5 alkalommal veszítette el. Ilyen statisztika megismétlésével nem érvényesülhet Pliskova ellen.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ki mit lép?

Halep esélyesebben indul, mert amennyiben sikerül kissé helyrepofozni játékát, jobban helyeznie a labdákat, aktívabb teniszt játszania, le tudja hajszolni Pliskovát. Erre a legutóbb februárban, a Fed Kupában kaptunk példát egy a Miami borításánál sokkal gyorsabb játékfelületen, ahol Simona győzött. Számomra, Halep játékformájának visszaesése inkább abban áll, hogy az említett meccshez viszonyítva az apró, előkészítő és helyezkedő lépései nem ugyanolyanok és ez befolyásolja lábmunkáját és ki nem kényszerített hibáinak számát.

Ennek ellenére, bár Pliskova bizonyította salakos tornagyőzelmeivel és tavalyi Halep elleni meccsgyőzelmével Madridban, hogy lassúbb borításon is veszélyes lehet, taktikailag neki kell lépnie. Nem annyira jó lábmunkája miatt több idő kell neki, hogy lapos ütéseire ráhelyezkedjen, így talán most eredményesebb lehet több röptével, Halep tenyeresének keresésével (mert onnan pörgetettebb a válasz és kaphat pontzáró esélyt), vagy épp a pálya közepére helyezett erős labdákkal megpróbálni először kivívni a lágyabb labdát. Természetesen, mindezt a saját, nyerőkre épített játékával teheti meg. Érdekes lesz nézni, hogyan fog Pliskova taktikailag lépni.

március 29., péntek

Fogadj az összecsapásra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok a Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.28. (08:05).

Borítókép: Simona Halep (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

WTA Miami 2019 tippek

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 28. 08:30
WTA Miami: Halep világelső lehet már az elődöntő után

Nem lesz könnyű fellépni, de a feltételek adottak. Olvasd tovább

alexthebest hozzászólt
2019 márc 24. 17:50
WTA Miami: Andreescu ott veri Kerbert ahol éri

Hat nap alatt másodjára győzte le a németet. [url=https://www.sportfogadas.org/elozetesek/wta-miami-andreescu-ott-veri-
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 24. 17:13
WTA Miami: Andreescu ott veri Kerbert ahol éri

Hat nap alatt másodjára győzte le a németet. Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek