WTA Miami: Keys az otthoni bosszújára készül

Gyerko Szabolcs
2019 márc 21. 11:22
Szólj hozzá!

Tenisz WTA Miami Samantha Stosur Madison Keys kick szerva

Madison Keysnek nem alakult rózsásra az idénykezdése, de a hazai közönség előtt alkalma nyílik egy önbizalomnövelő Samantha Stosur elleni sikerre. Az ausztrál US Open-győztes mindkét eddigi egymás elleni mérkőzésükön úgy verte az amerikait, hogy az játszmát sem nyert, ezért Madisonnak nagy lehet most a bosszúvágya.

Samantha már nem az a varázsló

Stosur (WTA 83.) már csak halvány árnyéka annak a játékosnak, aki 2011-ben hangzatosan verte Serena Williamsot és nyerte pályafutása legnagyobb tornagyőzelmét New Yorkban. Bár az idei Australian Open-győzelme párosban biztosan fiatalító érzést adhatott a már 34 éves Samanthanak, egyéniben viszont már két éve nem nyert tornát (Strasbourg 2017). Kemény borításon az egyéni WTA-tabella hajdani 4. helyezettje legutóbb 2014-ben nyert Osakaban tornát. Jelen pillanatban már selejtezőket is kényszerül játszani (mint például Dohában tette azt) és a tavalyi év augusztusának végétől, az idei szezon kezdetéig még meccset sem nyert. Az idényt biztatóan kezdte Sydneyben egy Dominika Cibulkova elleni győzelemmel, de azután ismét a korai búcsúzások sorozata következett. Miamiban már túl van egy meccsen, Evgeniya Rodinát verte 6-4, 6-2-re, de ez a javulásra még korántsem biztosítás főleg, egy olyan kaliberű ellenfél ellen mint Madison.

Samantha Stosur (Fotó: Kithan / Shutterstock.com)

Keys (WTA 16.) 2019-ben az első tornáján, az Ausztrál Openen a nyolcaddöntőig menetelt, majd a Fed Kupában szerepelt. Ezt egy meglepő vereség követte Indian Wellsben, ahol első meccsén Mona Barthel verte. A floridai játékos játékformája így nem tűnik valami stabilnak, de mindenképp ő a nagy esélyes, mivel mindenképp javítani akar a Kaliforniában történtek után, és az említett visszavágás extra motivációt ad neki. Az tény, hogy a két említett meccs még 2013-ban zajlott (Indian Wellsben és Osakaban), de az ilyesmi nem felejtődik el.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Madison ébersége a kulcs

Mindenképp Keys az erősebb, a támadóbb játékos és borítás kedvez is neki. A gyors játékritmust és a gyors tempót kell ráerőszakolja mindenképp ellenfelére, mert nem a legnagyobb változatosság jellemző a saját játékára, bár a röptéi igazán hatékonyak. Mondható úgy is, hogy ha ritmusra lel, akkor nyer, mert annak ellenére, hogy Stosur fizikai teljesítménye nem sokat esett vissza, előkészítő lépései nehézkesebbek és nem úgy látszik, hogy tudni fogja tartani a lépést a tíz évvel fiatalabb Madisonnal. Labdahelyezéseinek okossága terén azért van amit még fejlődnie Madisonnak. 
Amennyiben nem lesz eléggé figyelmes az amerikai játékos, Samantha kihasználhatja ezt a taktikai rutinjával és (talán mondható) fölényével. A nyesett labdákkal hosszabbíthatja a labdameneteket, változatosabbá teheti azokat és ritmust is törhet vele, na meg az alacsonyan pattanó labdák nem Keys kedvencei. Stosur játéka most sokkal lágyabb mint volt, sokat veszített éléből és sem pörgetett tenyerese, sem pörgetett szervája már nem olyan folyamatosan hatékony. Rodina ellen első szerváinak csak 48% volt érvényes, és bár ezeknek 70%-át nyerni tudta, Madison ellen ez már kevés lehet. A szervája után Stosur az első ütésével kényelmetlen helyzetbe kell hozza ellenfelét. A szélekre helyezett kick szervái, meg az ezt követő minél pontosabban pályaszélekre helyezett labdák Madison fonákjára lehetnek eredményes taktikai megoldások. A mélyen helyezett, pörgetett ütései Keys ellen már nem olyan hatékonyak, mert az amerikai jól vissza tudja irányítani azokat a pálya hátsó vonaláról is. Stosur az ellenfelének tágas, időigénylő ütőmozdulatait csak akkor használhatja ki ha gyorsítani tud saját játékán. Mindenképp kényelmetlen mozgásra kell kényszerítse Keyst, amire most a képessége elég kérdéses.

Bár most nem lehet senki biztos Keys játékformájában, mégis jelen pillanatban magasabb az a színvonal amit képvisel, ezért úgy gondolom, hogy Stosurnak nehéz lesz még játszmát is nyernie ellene, ha Keys szereplésében nem fog érződni a játékhiány.

Néhány a bukmékerek szorzóiból:

Szettek száma: 2.5 Alatt: 1.42, vagy 2.5 Felett: 2.85

Keys nyer 2-0-ra: 1.71, vagy 2-1-re: 4.00

1. szettet Keys nyeri: 1.33

2. szettet Keys nyeri: 1.33

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.21. (11:07).

Borítókép: Madison Keys (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

WTA Miami 2019 tippek

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 28. 08:30
WTA Miami: Halep világelső lehet már az elődöntő után

Nem lesz könnyű fellépni, de a feltételek adottak. Olvasd tovább

alexthebest hozzászólt
2019 márc 24. 17:50
WTA Miami: Andreescu ott veri Kerbert ahol éri

Hat nap alatt másodjára győzte le a németet. [url=https://www.sportfogadas.org/elozetesek/wta-miami-andreescu-ott-veri-
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 24. 17:13
WTA Miami: Andreescu ott veri Kerbert ahol éri

Hat nap alatt másodjára győzte le a németet. Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek