Naomi Osaka volt edzője, Sascha Bajin egy kis ideje már Kristina Mladenovic (WTA 63.) edzője. Ha arra gondolunk, hogy 2018-as Év edzője attól függetlenül, hogy kivel dolgozott együtt, rangos eredményeket volt képes felmutatni, akkor arra várhatnánk, hogy a francia játékos pályafutása is végre felível. Kikit mindenképp ösztönözheti, hogy barátján, Dominic Thiem-en (ATP 4.) Indian Wells-győzelme óta egyre nagyobb a reflektorfény.

A biztosítás által szerzett nyugalom

Naomi Osakának két Grand Slam-győzelme (US Open 2018, Australian Open 2019) és feljutása a világranglista csúcsára Bajin edzői segítségével, Saschát a szakma annak a csúcsára röpítette, ahova még kevés más név tartozik. De ne képzeljük, hogy a semmiből jöttek ezek az eredmények, hiszen Serena Williams edzőpartnere volt nyolc éven keresztül, és Victoria Azarenkával, majd később Caroline Wozniackival való együttműködése szintén nagyon eredményes volt. Ha még kell emellett önbizalom erősítés, akkor azt is megkapta Kristina, amikor Bajin azt nyilatkozta, hogy ő nem dolgozik olyan játékosokkal, akikről nem gondolja azt, hogy bárkit képesek megverni. De sikerül már Rómában jó menetelést összehozni, ahol az első ellenfele az a Caroline Garcia, akivel Kristina párosban kiváló csapatott alkotott?

Kristina Mladenovic és Caroline Garcia (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Elég volt az alulteljesítésből

A 25 éves francia játékosról illik tudni, hogy bár egyéniben csak egy tornagyőzelme van eddig (Szentpétervár 2017), de a top 10-be is feljutott, párosban és vegyes párosban pedig többszörös Grand Slam-győztesről beszélünk (Roland Garros 2016, Australian Open 2018, illetve Wimbledon 2013, Australian Open 2014). Ez a tény is tükrözi technikai hozzáértését. Véleményem szerint, Petra Kvitova után, neki van a legszebb röptéje a női teniszben jelen pillanatban még akkor is ha néha merevnek tűnik. Változatos játékában nagy szerepe van tenyeresének, amellyel rengeteg pontot tud összegyűjteni. Bár a fonákját tekintik sokan gyenge pontjának, véleményem szerint inkább a lábmunkájának merevsége eredményezi ezzel az ütésével a gondjait. Amíg a kellő pozícióban ér a labdához úgy a nyesett, mint a pörgetett mély fonákjaival nincsenek nagy gondok. Az igazítanivaló rész talán ott van, hogy folyamatosan kellene megkapnia a labdától való ideális távolságot, amikor fonákjával üt. A fonákjában nem érződik még az az egyensúly, ami kellene. Mladenovic nemrég még szerváját okolta gyengébb eredménysorozatáért, bár ez igazi fegyvere kellene, hogy legyen képességeit nézve. A salakos idényben az adogatását illető statisztikái még mindig nagyon gyengék. Adogatásának mozgásdinamikájából kissé mintha hiányozna az egyensúly, ezért az elsővel nem folytonos, a második pedig sokszor túl gyenge, hiába jó a kick benne.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Csapattárs és sorstárs ellen

Rómában az a Caroline Garcia (WTA 22.) honfitársa lesz ellenfele, akivel rengeteg örömben volt együtt része, hiszen közösen nyerték a 2016-os Roland Garros páros versenyszámát és a Fed Kupában is együtt harcoltak jó ideig. Legfrissebb közös sikerük ugyancsak a Fed Kupában jött, ahol a döntő pontot hozván Románia ellen, ismét a torna döntőjében vannak. Caroline sem remekel már jó ideje, így játékformabeli előnye nincs, viszont összjátéka mintha jobban illene a salakra, mint a Kristináé. Jobban mozog a vonalmentén, fürgébbek és stabilabbak lépései. Jobban helyezkedik a labdákhoz, viszont nincs az az indítványozó jelleg játékában mint ellenfeléében. Salakon Kikinek ezt a támadó fölényét egy olyan játékos mint Garcia törölni tudja, ha hosszabb labdameneteket tud kikényszeríteni. Garcia ütésein érződik, hogy ütője nem kifejezetten teste előtti pozíciókban találkozik a labdákkal, innen jönnek néha a passzívabb labdák a pontépítéseiben. Főleg a tenyeresénél érzékelhető ez, mivel kétkezes fonákjával élesebben indítványoz. Ott nagyobb a biztonsága egy támadóbb ütésre. Ennek ellenére, a fordított tenyerese nagyon versenyképes. A szögeket, a labdák magasságát és ezeknek pörgetését kiválóan variálja, hogy fel tudja építeni pontjait, majd biztonságosabban tudja zárni azokat. Szervája jól helyezett és változatos.

Caroline Garcia (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Garcia játékában természetszerűen valamivel nagyobb a folytonosság és salakon ez még jobban körvonalazódhat. Mladenovic játékának ütőereje viszont nagyobb és ezt a rövid labdamenetekkel érvényesítheti legjobban. Kikinek, amennyiben még Bajin nem javított játékán, ott jöhetnek a nagy gondok, hogy jelen pillanatban túl nagyon függ tenyeresének eredményességétől. Túl sok a ki nem kényszerített hibája és nem bízhat sem szervájában sem fonákjában, hogy elég indítványozó tudjon lenni folytonosan. Védelemben pedig úgy tűnik, hogy semmi esélye Caroline ellen.

Taktikai részen mindkét félről jól jöhetnek az ejtett labdák, Mladenovictól azért, hogy ne adjon ritmust ellenfelének, Garciatól pedig, hogy kihasználja ellenfele enyhe lomhaságát. Kikinek a vonalmenti támadásokkal talán folytonosabban árthat, de amennyiben mégis elég pontosak erős átlós támadásai, kihasználhatja Caroline tenyereséből a gyengébb választ. Mindenképp fel kell legyen készülve, hogy hibamentesen tudjon támadni akár több labdaváltáson keresztül. Garcia a labdáinak mélységére kell ügyelnie és jól jöhet, hogy Mladenovic fonákján a labdamagasságokat váltakoztassa. Talán Kikinek több minden kell szépen sorba álljon, hogy továbbjusson, de Bajin segítő meglátásának látszik már a nyoma eredményein a salakidény kezdete óta. Ezért nem kizárt, hogy a bukik meglepetésére, Mladenovic győzzön, de a legelső feltétel, hogy fonákja is színvonalas legyen.

A bukmékerek néhány szorzóiból:

Garcia nyer 2-0-ra: 2.60, vagy 2-1-re: 4.25
Mladenovic győz 2-0-ra: 3.75, vagy 2-1-re: 5.20
Játékok száma 21.5 Alatt: 1.89, vagy 21.5 Felett: 1.90
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.56, vagy 2.5 Felett: 2.40

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.05.13. (18:55).

Borítókép: Kristina Mladenovic. Fotó: Jimmie48 Photography/Shutterstock

Szerezz 5€-os gyűjtőfogadást focira, dartsra fogadva

Fogadj minden csütörtökön a Betfair Exchange részlegén a kijelölt darts mérkőzésre, és téted értékének felét érő, ingyenes foci gyűjtőfogadásban részesülhetsz maximum 5€-ig. 

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Szerezz 5€-os gyűjtőfogadást focira, dartsra fogadva

  • Fogadj minden csütörtökön a Betfair Exchange részlegén a kijelölt darts mérkőzésre, és téted értékének felét érő, ingyenes foci gyűjtőfogadásban részesülhetsz maximum 5€-ig. 

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

WTA Róma

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 13. 19:49
WTA Róma: A Mladenovic projekt

Sikeres lesz Sascha Bajin Kristina Mladenovic oldalán is? Olvasd tovább

SPF Infó hozzászólt
2019 máj 12. 15:10
Legutóbbi tíz győztes:


2018    Svitolina Elina
2017    Svitolina Elina
2016    Williams Serena
2015    Sharapova Maria
2014    Williams Serena
2013    Williams Serena
2012    Sharapova Maria
2011    Sharapova Maria
2010    Martinez Sanchez Maria Jose
2009    Safina Dinara
SPF Infó hozzászólt
2019 máj 12. 15:06
WTA Róma

Ebben a témában lehet beszélgetni a tornáról, ide jöhetnek a tippek, információk stb. :topbet_125:

Kapcsolódó cikkek