Nem sok pihenőjük volt a Világbajnokság után a játékosoknak, ezen a héten már neki kezdtek az első pontszerzőnek a 2013/2014-es szezonban, de egyébként ezelőtt már két kisebb tornát is rendeztek. Itt Wuxiban John Higgins és Neil Robertson csapnak majd össze a fináléba. 

Ahogy abból már tavaly is kaptunk ízelítőt, idéntől a TOP16 már a 128-as táblán beszáll. Eddig sem volt egy könnyen tippelhető sport, ami a végső győztest illeti, innentől kezdve pedig pláne nem lesz az. Ezúttal is szép számmal potyogtak ki a nagy nevek. Az első kanyart még a szigetországban rendezték május végén, majd akiknek ott sikerült kvalifikálniuk magukat a 64 közé, azok utazhattak el Kínába. Ez többek között nem sikerült Mark Selbynek és Shaun Murphynek sem...

Június elején Szófiában volt egy Euro Tour verseny, ahol szintén Higgins és Robertson játszotta a döntőt. Akkor a skót klasszis meglehetősen simán, 4-1-re győzött. Jól látszik tehát, hogy a TOP játékosok közül jelenleg ők vannak a legjobb formában. Robertson egyébként ezzel a teljesítménnyel ismételten világelső lesz. 

Lássuk, hogy jutottak el a döntőig. Higginst gyakorlatilag megszrongatni sem tudták eddig, mondjuk igazán ütős ellenfele nem is volt. Calabresét és Poomjeangot egyaránt 5-1-re verte, Goudongnak nem engedett frémet, míg Perry és Stevens két-két frémet zsebelt be. Ettől függetlenül Stevens ellen pl csalóka ez az eredmény, hisz szoros frémeket játszottak, amik rendre Higgins javára dőltek el, de nem parádézott és egy jobb játékos ellen garantáltan bajba került volna. Robertson kvali meccsét csak azért említem meg, mert lökött egy maximum bréket, ami ráadásul elég sok bravúros lökést tartalmazott, munkás 147 volt. Evans, Gould és King túl nagy problémát nem okozott számára, Yupeng ellen viszont 3-4-es hátrányból kellett felállnia. Az egy magas színvonalú meccs volt, a kínai ellenfele is remekül játszott. Az elődöntőben Milkins ellen magabiztosan győzött. 

Robertson egy időben hihetetlen volt a döntőkben, konkrétan az első 9 fináléját megnyerte. Tavalyelőtt a PTC nagydöntőjében kapott ki először, azóta viszont elég rossz százalékban hozza. Vele szemben Higgins az utolsó 5 pontszerző döntőjét behúzta, legutóbb a 2009-es UK-n kapott ki. Ebben az 5 győzelemben két óriási bravúr is volt, amikor a legmélyebb gödröből kapaszkodott vissza és nyert. 

Nehéz a győztest megtippelni, de eddig talán az aussie volt a meggyőzöbb, de annyival nem, hogy nyugodt szívvel tegyen rá az ember. Szoros meccset játszhatnak, hisz nincs nagy különbség kettejük között, ráadásul mindketten képesek hátrányban is jól játszani, nem azok a fajták akik 2-3 frémes hátránytól megijednének...Úgy gondolom Neil behúzza ezt a döntőt, de nagyon nem lesz könnyű dolga.

bet365 Póker: Üdvözlő csomag akár 365€ értékben

A 365€ bónuszt részletekben válthatja ki, amelyhez "Status Points" pontokat kell gyűjtenie. A jegyek és díjkerék pörgetések hét nap után lejárnak. Időhatárok, kivételek és feltételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org