A Betfred Ebor (heritage hendikep) mellett a zárónapon is lesz három Class1, bár ezúttal a sztárok elmaradnak, és Gr2 helyezettek próbálkoznak majd a trófeák elhódításával.

York 14:55 Strensall Stakes – Group3

Hároméves vagy öregebb lovaknak kiírt Gr3 futam, 90.000 fontos garantált nyereményalappal. Érdekes távja van, a lovaknak egy mérföldet és 177 yardot kell megtenniük a célbaéréshez.

Indulók

Baráti, többesélyes mezőny, köztük a tavalyelőtti győztes, hétéves Mondialisteval. Enyhén, de egy nappal a rajt előtt még ő a favorit. Kétszeres Gr1 nyerő, de egyik trófeát sem a briteknél gyűjtötte be, a szigetországban utoljára pont ezen a futamon győzött két évvel ezelőtt. Idei legjobbja a York Stakes (Gr2) második helye egy hónappal ezelőttről. Legfőbb riválisa a négyéves Mustashry, aki eddig hendikepeken jeleskedett. Chelmsfordban AW borításon nyerte a Mousham Milet (hcap), Listeden eddig egyszer indult még tavaly, azon a futamon negyedik lett.

Elemzés és tippek

Sovereign Debt a maga nyolc évével és az öt fontos büntetésével már nem hiszem, hogy beleszólhat a trófea sorsába, bár tény, hogy élete legjobb szezonját idén hozza. Master The World hendikep szinten igen magasra jutott, de Class1 futamokon nem alkotott maradandót, egy-két helyezésre volt jó, szóval ez nem igazán az ő világa. Mustashryra sem tenném rá az életem, így aztán Mondialiste (4.00) valóban igen komoly esélyt kapott arra, hogy ezen a futamon másodszor is nyerjen. Annyira benne sem bízom, hogy ez egy „éles“ tipp legyen, de jobbat nem tudok nála ezen a versenyen.

York-Racecourse-007

York Racecourse. Fotó: John Picken/Wikipédia

York 16:00 Gimcrack Stakes – Group2

Hat furlongon próbálnak meg egy Group2 trófeát elcsípni a kétéves sprinterek. Méneknek és herélteknek volt nyitott a nevezés, garantált nyereményalapja nem rossz, 225.000 fontos.

Indulók

Nebo kapta a maga ötös oddsával a legnagyobb esélyt. A negyedik Gr2 versenye lesz ez, nyerni még egyszer sem tudott, viszont egy ascoti kilencedik helyet követően kétszer is közeli második lett, Newmarketban és Goodwoodban. Invincible Army novice futamon nyert, a July Stakes (Gr2) negyedik, és a Molecomb Stakes (Gr3) második helyezettje. Headway egy újabb Gr2 második helyezett, míg Cardsharp kicsit kilóg a sorból, mert a July Stakesen nem talált legyőzőre, ezzel van már Gr2 trófeája is.

Elemzés és tippek

Rengeteg versenyzőnek kijöhet úgy a lépés, hogy az Gr2 trófeát érjen. Sokan nyerő formában, kiszámíthatatlanok, de ha mindenképp választanom kellene, akkor én Nebora (6.00) tenném a pénzem. A Gr2 szint már nem újdonság neki, nagyon jót ment good és heavy talajon is, és hat furlongon is nyert már.

York-Racecourse-002

York Racecourse. Fotó: Johnteslade/Wikipédia

York 17:10 Julia Graves Roses Stakes – Listed

Egy Listed kategóriás sprintversennyel zárjuk a 2017-es Ebor fesztivál elemzéseit. Távja öt furlong, pénzdíjazása 70.000 font, és kizárólag a kétévesek nevezhettek.

Indulók

Elizabeth Darcy Wesley Ward istállóját erősíti. Hazájában futott először és nyolc hosszal nyert maident. Nem volt kérdés, hogy jöhetnek a Group futamok. Előbb Ascotban lett hatodik egy 22 fős Listeden, aztán Franciaországban javított és lépett előrébb, Gr3 versenyen ért be másodikként a célba. To Wafij maiden nyerő, novice futamon második, de Listeden és Gr3 versenyen is egyaránt bejött harmadikként, elhozva egy-egy értékes helyezést. A favorizált trió harmadik tagja Bengali Boys. Három novice futamon indították, ezekből egyet tudott megnyerni és kétszer volt második. Negyedik versenyén pedig sikerült valami elképesztőt produkálnia, az igen jól fizető Weatherbys Super Sprinten a 23 fős mezőnyben 6 hosszt adott a másodiknak is.

Elemzés és tippek

Bengali Boys és a Ward ló, Elizabeth Darcy sem tűnik rossz vételnek. Előbbi nagyon simán, de heavy talajon nyert, amitől ezúttal igen messze vagyunk. Ideálisabbnak tartom a körülményeket a riválisának, őt Deavilleben már nem sok választotta el a Class1 trófeától. Két hónapja futott, ez alatt bőven tudott még fejlődni, ha tartja ezt a tendenciát, amire egy ilyen top istállónál minden esélye megvan, akkor Elizabeth Darcyt (5.00) nem lesz könnyű megverni.

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org