Úgy lettek fiatal fiúk a hazaiak, hogy reagálni akartak az akkori rivális Old Boys nevére, így aztán Young Boys lett a csapat neve. Nem ilyen érdekes a Leipzig története, melyet a Red Bull birtokol, viszont a mérkőzés esélyese. Hiába a sok sérült, köztük Willi Orbán, overes meccsen gólokkal nyerhetnek az energiaitalos fiúk.

Orbán és Olmo nélkül a Leipzig

Két fontos hiányzója lesz a lipcsei csapatnak, korábban írtunk Dani Olmo fontosságáról. Gólokat szerez, néha egyedül nyeri a meccset, szóval nehéz lesz pótolni. Willi Orbán sem bevethető, aki az Union Berlin ellen játszott nagyot legutóbb. Mind a védelem, mind a támadás kapott egy megoldandó feladatot. A két említett néven kívül még vannak néhányan a listán: Lukas Klostermann, Amadou Haidara, El Chadaille Bitshiabu.

A német bajnokságban egyelőre jól állnak, egyetlen vereségük ellenére a harmadik helyen zártak négy fordulót követően, köszönhetően a három győzelmüknek, még ha néha hullámzónak is tűnik a mutatott játékuk. A sérülteken túl még vannak azért nyerőembereik, például Xavi Simons vagy épp Lois Openda. Ha gólszerzőkre fogadunk a meccsen, ezt a két nevet kell keresni a bet365 kínálatában.

Willi Orbán - Leipzig 002
Willi Orbán sérülés miatt nem játszik a Young Boys ellen. (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)

Alacsony xG mellett hatékony a Young Boys

Szóval úgy volt 125 évvel ezelőtt, hogy May és Oscar Schwab egy berni egyetemre jártak, ahol két haverjukkal, Hermann Bauerrel és Franz Kehrlivel eldöntötték, hogy az Old Boys ellen akarnak játszani. Azért hogy teljesen megkülönböztessék magukat, klubalapításnál ellentétes nevet választottak, így lett a csapat neve Young Boys. Aztán idővel a fiatal fiúk sokkal sikeresebbek lettek, az öreg fiúk meg

A csoportkörbe a Maccabi Haifa csapatán keresztül vezetett az útjuk, egy gól nélkül döntetlenre végződő meccs után, nyertek a visszavágón. Egyik meccsen sem volt túl magas az xG esetükben, az első körben 0.17-re nem rúgtak egyet sem, majd a második találkozón 0.46-es volt az xG mutató, tehát a várható gólok száma, ennek ellenére 3:0-ra nyertek hazai pályán. Hatékonynak mondhatjuk tehát a Young Boys együttesét, mely a bajnokságban veretlen még, második helyen tartózkodva.

Young Boys - RB Leipzig összecsapás gólokkal

A szorzók a vendégek győzelme felé húznak, a Leipzig sikere 1.60-os oddsért játszható. Szerintem ez bejöhet, bár lehetne magasabb szorzó, hogy értéket láthassunk benne. Hasonló áron adják a 2.5 gólnál több lehetőségét, egész pontosan 1.57-ért szerepel a kínálatban. Én maradnék a játékosoknál és találatoknál, Xavi Simons megzörgeti az ellenfél hálóját.

szeptember 19., kedd

A cikkben közölt oddsok a(z) Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 18. 12:32 UTC.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: matimix/Shutterstock