Viszonylag régebben foglalkoztunk részletesebben a péntek esti magyar élvonalbeli meccs két főszereplőjével. Idény elején még egy eredményes, jó játékot hozó Puskás Akadémiáról szólt a fáma, ám mostanra azért némiképp árnyaltabb lett a felcsútiak helyzete. Zalaegerszegen ugyanakkor nem sok minden változott.

szept 29. 20:00
Tipp: Puskás Akadémia gólok száma 1.5 felett
Bet365
2.10

Sikerült sereghajtó csapatot összehozni Zalaegerszegen

Nem akarunk nagyképűek lenni, de azért valahol jól eső érzés számunkra, hogy hosszú távon beigazolódott azon feltevésünk, hogy a ZTE idén valószínűleg inkább a kiesés elkerüléséért, semmint a dobogós helyezések valamelyikéért fog harcolni. Már tavasszal a Magyar Kupa döntője előtt érzékelni lehetett, hogy a klub háza táján nincs minden rendben, hiszen szezon közben igen komoly személycseréket eszközöltek, holott érezhető volt, hogy Ricardo Monizzal átmeneti hullámvölgyet leszámítva fejlődőképes volt a csapat.

Labdarúgás - MOL Magyar Kupa - Döntő - Budafoki MTE-ZTE FC 018
Egyelőre szenved az idei szezonban a kupagyőztes címvédő Zalaegerszeg. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Boér Gábor kinevezése ugyan rövidtávon jó választásnak tűnt az elmúlt szezon hajrájában, ám a mostani pontvadászatban tisztán látszik, hogy komoly problémák uralkodnak a kék-fehéreknél. Egyrészről az elmúlt hét forduló során mindössze egyetlen sikert értek el Sajbán Mátéék, másrészről pedig alapemberek sokasága hagyta el a klub kötelékeit, elég csak megemlíteni a kapus Demjén Patrikot, Mocsi Attilát, Gergényi Bencét, vagy éppen Tajti Mátyást. Bár Sallói István igyekezett helyüket pótolni példának okáért Antonio Mancéval, vagy az Újpestről érkező Yohann Croizet-val, sőt a héten Senkó Zsombor mellé rivális hálóőr is érkezett Dombó Dávid személyében, ám kérdéses, hogy ezek az igazolások beválnak-e, s ha igen, mikor hozzák majd az eredményeket?

Labilis együttesnek mondható a Puskás Akadémia

Az idei szezonrajt talán a Puskás Akadémia számára indult a legjobban. A Hornyák Zsolt vezette felcsútiak remek támadófocival rukkoltak elő, ráadásul a Groupama Arénában még a címvédő Ferencvárost is két vállra tudták fektetni (1:2). Úgy tűnt sokáig, hogy ebben a pontvadászatban a Felcsútnak tényleg reális esélye lehet megszorongatni a Fradit a bajnoki címért folyó harcban, ám Corbu Mariuszék, mintha saját maguk ellenségei lennének. Több alkalommal is buktak el megnyert meccseket - lásd Újpest ellen 3:1-es vezetésről 3:3 -, illetve olykor-olykor komoly pofonokba is beleszaladt a gárda, mint például a Kecskemét otthonában elszenvedett 4:1-es zakó. 

Ahogy arra már tavasszal Szigo kolléga is rávilágított Gurus elemzésében, a Bognár Gyuri vezette Paks ellen rendre bedobják a törölközőt a sárga-kékek, mint tették ezt a legutóbbi fordulóban is, amikor a tolnaiak lazán 0:2-re lelépték őket a Pancho Arénában. Úgyhogy biztosak vagyunk benne, hogy jelenlegi 6. pozíciójukkal aligha elégedettek az Akadémiánál, s most pénteken a sereghajtó Zalaegerszeg otthonába minden bizonnyal a három pont megszerzéséért utaznak. Ez a tényező nekünk ugyanakkor csak jót jelenthet, hiszen a lentebbi fogadási tippünkhöz nagyon elkélne egy motivált, bizonyítási vágytól égő felcsúti gárda.

Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-Paksi FC 002
Ismét megégett a Paks ellen a Puskás Akadémia együttese (feketében). (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az irodák szerint a Puskás a mérkőzés favoritja

A Zalaegerszeg mélyrepülésének következtében egyáltal nem meglepő, hogy a fogadóirodák az Akadémia vendégsikerét vetítik előre. Ugyanakkor a 2.30 körüli szorzó nem jelent toronymagas favorizálást, amivel két szempontból is egyértünk. Egyrészről a Felcsút láthatóan rapszodikus együttes, akik képesek bárkit megverni, ugyanakkor váratlan blamákba is bele tudnak futni Hornyákék. Másrészről az OTP Bank Liga hektikussága is óvatosságra int bennünket, hiszen a Ferencváros kivételével nincs egyetlen csapat sem a magyar fociban, akik hosszútávon képesek szállítani a sikereket. Mindezekből kifolyólag a kimeneteles piacokat ezúttal is hanyagoljuk.

Várjuk a gólokat a Puskástól

Ebben a főtippünket ecsetelő alfejezetben pedig némiképpen ellentmondunk magunknak, hiszen az előbb nem reszkíroztuk az Akadémia vendégsikerét, most viszont a gólok fogadási kínálatában a Felcsút esetleges találatainak számát helyezzük fókuszba. Véleményünk szerint az oddsmesterek túlontúl kecsegtető szorzót kínálnak nekünk arra, hogy a Puskás legalább két alkalommal beveszi a ZTE hálóját (2.10). Erre szerintünk azért lehet nagyobb sansz, mivel Hornyákék kozmetikázni szeretnék a Paks elleni blamát, másrészről pedig jelenleg forma szempontjából van akkora különbség a két gárda között, hogy a vendégek elérjenek akár két találatot.

A Zalaegerszeg nyáron szerződtetett új kapusa, Senkó Zsombor nem igazán vált eddig be, nem véletlenül hozták helyére újonnan Dombó Dávidot. Mindez akár a Puskás malmára hajthatja a vizet. Illetve a ZTE háza táján komolyan ég a ház. Boér Gábor alatt rezeg a kispad, így a kék-fehérek minden bizonnyal támadólag lépnek gyepre hazai pályán, hiszen a szurkolótábor is egyre követeli az eredményeket. Márpedig mindezen tényezők egy pörgős, overes meccset vetítenek előre mindkét együttes eredménykényszeréből fakadóan. Ennek tudatában pedig simán beleképzelhető ebbe a forgatókönyvbe, hogy Lamin Colley, avagy Jakub Plsek révén két dugót akaszt az Akadémia Zalában.

  • Zalaegerszegi TE - Puskás Akadémia tipp

    Puskás Akadémia gólok száma 1.5 felett
    Bet365
    2.10

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: A zalaegerszegi Tajti Mátyás és Jakub Plsek, a felcsúti csapat játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében. Fotó: MTI/Katona Tibor