A Monaco célja idén a kiemelés megtartása (top4), erre jó esélyük is van, hiszen a sorsolásuk nem megoldhatatlan, jó játékkal rukkoltak elő az elmúlt hetekben. Litvániába látogatnak, ahol a Zalgiris Kaunas a rájátszásért küzd, de nagyon nehéz dolguk lesz. 

márc 29. 18:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Monaco győzelem
Unibet
1.87

Feljavultak a kiegésztők Monacóban

Rég foglalkoztunk a Monacóval, akik minden bizonnyal simán bekerülnek a rájátszásba, akár a kiemelés is meglehet nekik, szóval masszív csapatot építettek az oroszok a hercegségben. A szezon elején ez egyértelműen Mike James remeklésének volt köszönhető, gyakorlatilag a hátán cipelte a gárdát, amikor rosszabb formában volt, esetleg sérüléssel bajlódott, egyből visszaesett a Monaco játéka. 

Az alapszakasz második felére viszont az Okobo - Lloyd - Hall triónál is állandósult egy jó játék, így hárman képesek voltak 35-45 pontra meccsenként, mellé egy 10-12 lepattanóra, ami Euroliga szinten már egészen jó teljesítmény. Az amúgy sem gyenge támadóoldal így tovább erősödött, simán verték például a Maccabi Tel Avivot is, azóta pedig még négy győzelmet szereztek, rendre magabiztos játékkal. 

Mike James válláról lekerült a teher, feljavultak a kiegészítők, így pedig a szokottnál is veszélyesebb csapat a Monaco. Ha megnézzük az elmúlt öt meccsüket, akkor közel 90 pont környékén átlagolnak a dobott pontokat tekintve, ehhez pedig mindössze 75 pont érkezik átlagban az ellenfelektől, ami megdöbbentő, mert így a meccseiket 13-15 pontokkal nyerik. Óriási volumenben próbálkoznak, sok esetben nem is a dobási hatékonysággal nyernek, hanem a gyors tempóval és sok-sok támadással. 

Lemorzsolódik a Zalgiris?

A Monaco a francia bajnokság hajráját engedte el, mert szinte biztosan meglesz az alapszakasz első helye, addig a Zalgiris az Euroligában fogyott el. Ugyan nyertek két kötelezőt még a hónap elején, de jelenleg az Alba Berlin és az ASVEL legyőzése nem okozhat problémát, mégis szenvedtek ellenük. Az pedig szinte már evidens volt, hogy idegenben kikaptak Fenerbahcétől, illetve csak a hajrában tudták szorossá tenni az Olympiakos elleni hazai meccsüket. 

A litvánok képesek harcolni, de a jelenlegi játékerő kicsit karcsú a top8-hoz, véleményünk szerint még így is erőn felül teljesítettek. Tipikusan az a csapat voltak, akik a kötelező győzelmeket hozták, kihasználták, ha egy-egy gárda rosszabb periódusban volt, de amikor tényleg kiemelkedő játékerőt képviselő ellenféllel találkoztak, aki még ráadásul jó formában is volt, akkor általában veszítettek. 

A Monaco hozza a kötelezőt

A hercegségbeli csapat védekezése feljavult, sokszor a litvánok még azért is szenvedni szoktak, hogy elérjék a 80 pontot egy meccsen. Szinte kizártnak tartjuk, hogy az a Monaco, amely a legutóbbi hetekben 90-100 pontokat dobált, gyorsan és dinamikusan játszott, majd pont Litvániában fog szenvedni. A hazaiak biztosan próbálkoznak majd egy hatékonyabb védekezéssel, de nem képesek olyan volumenben dobni, mint a franciák. Ezzel pedig elveszíthetik a mérkőzést, van érték abban, hogy a Monaco idegenben is nyer. 

  • Žalgiris Kaunas - Monaco tipp

    Monaco győzelem
    Unibet
    1.87

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés