Két éven belül már másodjára utazik a Zamora otthonába a Villarreal a Copa del Rey keretein belül. Megint egy könnyed siker várható? A Villarreal tehát a válogatott szünet alatt sem pihen, de ez befolyásolja valamilyen szinten a kupameccsét?

2023 nov 22. 21:00

Szerencsés véletlen a Villarreal számára?

A 2020/21-es szezonban a Zamora otthonába látogatott a Villarreal, majd nyertek 4-1-re, végül a Copa del Rey küzdelmeiben a negyeddöntőig jutottak. Nem emiatt volt számukra szerencsés az a szezon, hanem mert megnyerték az Európa-ligát. A Manchester United csapatát győzték le a fináléban, így valamilyen szinten kedvező előjel számukra, hogy idén is a Zamorával játszanak a Spanyol Kupában. 

Miért játszanak most?

A kérdés jogos, hiszen a Copa del Rey második fordulóját december 5-7. között rendezik. A Villarrealnak viszont az Európa-ligából pótolnia kell egy mérkőzést december 6-án a Maccabi Haifa ellen. A találkozó az izraeli - palesztin konfliktus eszkalálódása miatt maradt el. A Zamora elleni találkozó lesz az Olympique Marseille-től távozó Marcelino első mérkőzése a Villarreal kispadján, rögtön győzelemmel mutatkozhat be a szakvezető. 

Fontos hiányzók

A válogatott szünet alaposan megkavarhatja az esélyeket, Marcelino helyzetét sem könnyíti meg, hogy nem számíthat Ben Brereton, Aïssa Mandi, Ilia Akomach, Filip Jörgensen és Íker Álvarez ötösre. Ehhez jön még a sérült Denis Suárez, Alfonso Pedraza, Francis Coquelin és Alex Sorloth, így a keretből kilenc játékos nem lesz bevethető. Ez mit jelent a kezdőkre nézve? A támadósort tekintve csak Gerard Moreno és José Luis Morales bevethető, cseréjük nincsen. 

Zamora Villarreal
Daniel Parejo (Fotó: Saolab Press/Shutterstock.com)

A középpályán a szokásos kezdőből mindenki játszhat. A védelemből a belső védő Mandi és a balhátvéd Pedraza nem bevethető, de a pótlásuk megoldható. Az első számú kapus, Jörgensen szintén nem játszik. Helyére valószínűleg Pepe Reina kerül, így összességében csak a támadószekcióval lehetnek gondok, de ott is csak annyiból, hogy Moreno és Morales pályán lesznek-e 90 percig?

Lehet esélye a Zamorának?

Látva, hogy a Villarreal csatársorából többen hiányoznak, nem számítunk azért 6-7 gólos győzelemre a vendégek részéről. A Zamora két éve is jól állta a sarat, most is valami hasonlót várunk tőlük. Marcelino preferálja a keményebb védekezést, az OM-nél is az volt vele a gondja a szurkolóknak, hogy a csapat nem játszott látványosan (de legalább nyertek). 

  • Zamora - Villarreal tipp

    3,5 gól alatt
    TippmixPro
    1.53

100%-os befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Regisztrálj még ma és igényelj egy 100%-os első befizetési bónuszt, akár 35.000 Ft-ig a Posido fogadóirodánál.

Posido regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Juan Foyth (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)