Két éven belül már másodjára utazik a Zamora otthonába a Villarreal a Copa del Rey keretein belül. Megint egy könnyed siker várható? A Villarreal tehát a válogatott szünet alatt sem pihen, de ez befolyásolja valamilyen szinten a kupameccsét?

nov 22. 21:00

Szerencsés véletlen a Villarreal számára?

A 2020/21-es szezonban a Zamora otthonába látogatott a Villarreal, majd nyertek 4-1-re, végül a Copa del Rey küzdelmeiben a negyeddöntőig jutottak. Nem emiatt volt számukra szerencsés az a szezon, hanem mert megnyerték az Európa-ligát. A Manchester United csapatát győzték le a fináléban, így valamilyen szinten kedvező előjel számukra, hogy idén is a Zamorával játszanak a Spanyol Kupában. 

Miért játszanak most?

A kérdés jogos, hiszen a Copa del Rey második fordulóját december 5-7. között rendezik. A Villarrealnak viszont az Európa-ligából pótolnia kell egy mérkőzést december 6-án a Maccabi Haifa ellen. A találkozó az izraeli - palesztin konfliktus eszkalálódása miatt maradt el. A Zamora elleni találkozó lesz az Olympique Marseille-től távozó Marcelino első mérkőzése a Villarreal kispadján, rögtön győzelemmel mutatkozhat be a szakvezető. 

Fontos hiányzók

A válogatott szünet alaposan megkavarhatja az esélyeket, Marcelino helyzetét sem könnyíti meg, hogy nem számíthat Ben Brereton, Aïssa Mandi, Ilia Akomach, Filip Jörgensen és Íker Álvarez ötösre. Ehhez jön még a sérült Denis Suárez, Alfonso Pedraza, Francis Coquelin és Alex Sorloth, így a keretből kilenc játékos nem lesz bevethető. Ez mit jelent a kezdőkre nézve? A támadósort tekintve csak Gerard Moreno és José Luis Morales bevethető, cseréjük nincsen. 

Zamora Villarreal
Daniel Parejo (Fotó: Saolab Press/Shutterstock.com)

A középpályán a szokásos kezdőből mindenki játszhat. A védelemből a belső védő Mandi és a balhátvéd Pedraza nem bevethető, de a pótlásuk megoldható. Az első számú kapus, Jörgensen szintén nem játszik. Helyére valószínűleg Pepe Reina kerül, így összességében csak a támadószekcióval lehetnek gondok, de ott is csak annyiból, hogy Moreno és Morales pályán lesznek-e 90 percig?

Lehet esélye a Zamorának?

Látva, hogy a Villarreal csatársorából többen hiányoznak, nem számítunk azért 6-7 gólos győzelemre a vendégek részéről. A Zamora két éve is jól állta a sarat, most is valami hasonlót várunk tőlük. Marcelino preferálja a keményebb védekezést, az OM-nél is az volt vele a gondja a szurkolóknak, hogy a csapat nem játszott látványosan (de legalább nyertek). 

  • Zamora - Villarreal tipp

    3,5 gól alatt
    TippmixPro
    1.53

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Juan Foyth (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)