Októberben lett 40 éves, és ezt egy rangadón szerzett találattal ünnepelte.

Kevés csatár mondhatja el magáról, hogy több gólt rúgott 30 éves kora után, mint előtte. Zlatanra ez igaz, mint ahogy az is, hogy a 400. bajnoki gólját rúgta meg 40 évesen egy AS Roma - AC Milan rangadón. Természetesen ahogy az lenni szokott, jelentkezett egy szervezett, mely szerint nincs 400 gólja, de nem is ez a lényeg, hanem hogy ennyi idősen, egy ekkora meccsen döntő tényező tud lenni. Sérülékenységén meglátszik a kora, de amikor pályán, mindig hozzátesz teljesítmény valami igazán klasszist.

400. bajnoki gólja 40 évesen:

Nekem úgy tűnik, hogy a sérülések vethetnek majd véget ennek a páratlan pályafutásnak, mely ellen úgy küzd a svéd, mint egy oroszlán, ahogy előszeretettel hívja magát. Csak összehasonlításképp írok néhány nevet, akik visszavonultak, zárójelben az aktuális életkorukkal: Xavi (41), Owen (41), Sneijder (37), Berbatov (40),  Eto’o (40) vagy épp Fernando Torres (37). Nem múlik a motiváció a svédnél az edzések, a meccsek és az egész közegben való élet iránt.

- Ha választhatnál, milyen földöntúli képességre tennél szert?
- Már mindegyikkel rendelkezem.

Lehet hogy az önbizalma és a pályafutásának gólokban mért eredményessége öngerjesztő folyamatként viszik előre. Aki komolyan veszi a mondatai, az jókat mérgelődik rajta, miközben a svéd, apró mosollyal közölte például, hogy "Nem leszek Manchester királya, én Manchester istene leszek". A nyilatkoztat komolysága inkább marketingben keresendő, mert egy idő nagyon elkezdett rájátszani erre a szerepre, ami egyébként már a kezdetektől benne volt. De vajon meddig lesz még aktív focista?

Szavazás

Mikor vonul vissza Zlatan?


A mostani szezon végén.4 (50%)

A következő szezon végén.2 (25%)

Nála sosem tudni, lehet 5 év múlva is játszik.2 (25%)


Összes szavazó: 8

Betfair üdvözlő bónusz

Akár 550 RON értékben kaphatsz bónuszt új játékosként.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Brainy Team / Shutterstock.com