sportfogadás külföldön

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Idézetet írta: misk@ Dátum augusztus 11, 2013, 21:36:52
Viccet félretéve: ahol tapasztalataim vannak a bet365, unibet, betsson trióról

HU - működik (egyenlőre, ha tiltás akkor jöhet a VPN vagy a TOR - majd meglátjuk)
RO - oké
BG - tiltva
IT - tiltva
AT - oké (legalábbis egy éve még oké volt)
Pár napja Ausztria nem működött, nagy stop jel jött fel a bet365-re.

SVK detto OK. torveny van, de senki se ellenorzi, netten elerheto minden fogadoiroda, elsoosztalyu sportesemenyeken ki van biggyesztve a BAH reklam mint fel vilag...  A hoki VB-n is kuponokot osztogattak a meccs elott :D A penz beszel, es a helyi fogadoirodak leginkabb ettol vannak elszornyedve mint attol mi mashol tippelunk... Az en velemenyem, hogy egyszer eljon az a ido, amikor egy kurvagazdag orszagba kell majd ez miatt koltozni... Luxemburg, Monaco... Illetve kurvaszegenybe, de ott meg nagyobb a riziko... Am ez lehet csak egy ket evtized mulva kerul sor.

#18 augusztus 12, 2013, 09:27:11, benson
Idézetet írta: AC_28 Dátum augusztus 12, 2013, 08:50:44
Am ez lehet csak egy ket evtized mulva kerul sor.

Két évtized múlva már sportfogadás sem lesz...
Addigra a bunda és egyéb csalások teljesen megölik azokat a bukikat is, akik még valahogy túlélik az egyre inkább globálissá váló törvényi tiltásokat.

IdézetKét évtized múlva már sportfogadás sem lesz...

Sportfogadas itt van evszazadok ota, es sportfogadas lesz ketszaz ev mulva is... kerdes milyen formaban. Igen, a torvenyek torzithatjak a dolgokat, de akkor a topic temaja ervenyesul-ott laksz, ott fogadsz ahol szabad. A bundak? szerintem kevesebb lesz. Ha bundazni fog valaki, az pont a buki lesz :D

Idézetet írta: AC_28 Dátum augusztus 12, 2013, 09:37:48
Sportfogadas itt van evszazadok ota, es sportfogadas lesz ketszaz ev mulva is... kerdes milyen formaban. Igen, a torvenyek torzithatjak a dolgokat, de akkor a topic temaja ervenyesul-ott laksz, ott fogadsz ahol szabad. A bundak? szerintem kevesebb lesz. Ha bundazni fog valaki, az pont a buki lesz :D

Csak éppen a 200 évvel ezelőtti világot badarság a maihoz, pláne a 200 évvel későbbihez hasonlítani. Teljesen más környezet magának a sportnak is, nemhogy a sportfogadásnak. Ma már azt sem lehet megmondani, mi lesz 30-40 év múlva a világgal, nemhogy 200!
Ha meg a buki is beszáll a bundázásba, akkor hatalmas öngólt lő, és akkor meg e miatt lesz vége. Az emberek nem hülyék, csak idő kérdése és átlátnak a szitán, olyan dologba nem fektetik a pénzüket, amivel átverik őket. Maradnak a kishalak (idővel ők is egyre kevesebben), az meg kevés lesz az életben maradáshoz.

Idézetet írta: AC_28 Dátum augusztus 12, 2013, 08:50:44
Az en velemenyem, hogy egyszer eljon az a ido, amikor egy kurvagazdag orszagba kell majd ez miatt koltozni... Luxemburg, Monaco... Illetve kurvaszegenybe, de ott meg nagyobb a riziko... Am ez lehet csak egy ket evtized mulva kerul sor.

Szerintem:
Gazdag országba nem kell költözni, mert ott az élet is jóval többe kerül.
Mivel az internetes fogadásokból szerzett bevételed ugyanannyi bármelyik országban csinálod, így célszerűbb olyan helyen lakni, ahol ugyanazért a pénzért jóval több mindent kapsz.
A befektetéseket lehet vinni bárhová lakhelytől függetlenül. Talán az egészségügyi rendszer az egyetlen, ami miatt érdemes lehet fejlettebb országban élni... Egyébként ha gazdag vagy, akkor mindened meglehet Szlovákiában, és Magyarországon is.

#22 augusztus 12, 2013, 13:40:57, Alk
Sportfogadás vélhetően mindig lesz a világban, túl nagy üzlet ahhoz, hogy megszűnjön, továbbá kereslet is mindig lesz rá, és ez a kettő biztosítani fogja a sportfogadás fennmaradását. A változásokat valóban nem lehet előre látni, hisz gondoljunk csak bele, ki hitte volna a megjelenésük előtt a betting-exchange-k létrejöttét, vagy még korábbra visszanyúlva, hogy élőben is lehet majd fogadni, és eleve az internetes sportfogadást úgy egyáltalán. Szerintem például az arbitrázsfogadásoknak befellegzik, csupán idő kérdése, viszont a jövőben teljesen új dimenziók nyílhatnak meg a sportfogadásban, amikre eddig nem is gondoltunk volna. Gyakorlatilag tiszta evolúció az egész, idomulni kell a változásokhoz, és akkor "életben lehet maradni".

azért azt nem hiszem hogy olyan valaha is előfog fordulni hogy a világ egyetlen részén sem lehet fogadni.
olyan világba nem is akarnék élni  :redchug:

Én is gondolkodom Szlovákiában vagy akár Magyarország határhoz közeli részén, ahol használhatom valamelyik szomszéd ország mobilnet szolgáltatását...
Erről mit gondoltok?

csacsinak igaza van, egy gazdagabb országban még többe kerülne az az életszínvonal, amit itthon megszoktunk. (nem luxusról beszélek természetesen)

Sportfogadás-fogadás mindig lesz, az a kérdés, mennyire intézményesített kereteken belül. A sportfogadás a sportnak is bevételi forrást jelent (az irodák szponzorként jelen vannak), tehát ez kölcsönös érdekeltség, ez is csökkenti a "megszűnés" esélyét.
(ez mellett a reklámpiacon is hagynak összegeket)

Amíg több buki működik majd, addig arbitrázs is lesz, hisz lesznek eltérések a szorzókban, ezzel sincs gond.

Az irodák elvileg a forgalom, azaz a tétnagyság szabályozásával részben tudnak védekezni a bundameccsek ellen, egy magyar ligakupa meccsre jó, ha pár ezer forintot engednek felrakni az over 7,5-re.   ;D
Azt nem tudom, hogy a fogadóirodák tesznek-e fogadásokat egymással, de ez is módja lehet annak, hogy porlasszák a kockázatot! (ha túl sok tét érkezik egy kimenetelre, akkor a bejövő pénzből lehetne máshol fogadniuk ugyanerre, így a kifizetési kötelezettségük nem okozna pénzügyi zavart. A biztosítók ezt teszik: ha túl sok pénzzel fogadnak náluk valamire (vagy túl magas összegre), akkor erre ők biztosítást vásárolnak.)

Mondjuk azért  a piacon még mindig jóval kevesebb a nyereséges játékos, hiába van arbitrázs meg bunda, mint a veszteséges, így nem hiszem, hogy gyorsan tönkre lehetne tenni az irodákat...

/a bunda elleni védekezés az is, ha bizonyos eseményeket egyáltalán nem tesznek fel a tétlapra. Emlékeztek rá, mikor évekig nem volt magyar meccs a totóban?/


Majd az informatikus geek-ek mindjárt megmondják a VPN lényegét, de az adott iroda, amely nem köt koncessziót vagy mi a faszt a magyar állammal, könnyen lehet, hogy a be- kifizetést sem engedélyezik majd kis hazánkból.

Ha a Mo-ról történő fogadás tiltva lesz, akkor adott esetben mégis milyen ID-t küldenek be igazolásképpen?

Az egy dolog, hogy sok iroda nem kér be semmit, de bármikor megteheti, hogy akár egy kis tételnél is erre hivatkozik.

Ennyit a sokat emlegetett VPN-ről.

Az iroda 2 esetben választhatja a magyar ügyfelek kizárását: meg akar felelni a magyar törvényeknek valamikor (pl. licenszvásárlást tervez), vagy nem elég jövedelmező a piac (ld. bwin).

Más esetben nyugodtan leszarhatja a magyar törvényeket, azok semmiképp nem vonatkoznak egy külföldön bejegyzett cégre. Az állam ha tiltani akar, oldja meg.

és vajon melyik irodák vesznek licenszet?és ha a bwin-nek nem megy jól a szekér akkor kinek?

bwin mióta egyesült a partyval eléggé lenyúzta a fogadás részleget. Nem ment az túl jól már egy ideje.