Választások 2014 (Magyarország)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Házi közvéleménykutatás: Kire szavazol holnap?

Fidesz
9 (17%)
Jobbik
15 (28.3%)
Összefogás/Mszp,Dk,Liberális stb./
10 (18.9%)
Lmp
4 (7.5%)
Egyéb
2 (3.8%)
El se megyek. Minek?
13 (24.5%)

Összes szavazó: 52

Oddsokat ha találtok vhol sos szóljatok :D

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
Az országgyűlési választásokon indulni szándékozó jelölőszervezeteknek nyilvántartásba kell vetetniük magukat; a szervezetek folyamatosan juttatják el kérelmüket az NVB-hez. A bizottságnak a bejelentéstől számított három napon belül kell döntenie a jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről. Ehhez előbb a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi a szervezet létezését, adatainak hitelességét a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában. Az NVB korábban már nyilvántartásba vette az első 27 jelölőszervezetet. A testület csütörtöki ülésén további 11-et vett nyilvántartásba, ezek - a kérelmek beérkezési sorrendjében - a következők: Együtt 2014 Párt (Együtt 2014), Zöldek Pártja (Zöldek), Magyar Liberális Párt (MLP), Elégedetlenek Pártja (EP), Nemzeti Forradalmi Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik), Demokratikus Koalíció (DK), Élőlánc Magyarországért (Élőlánc), Magyar Cselekvő Párt (MCSP), A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Nemzeti Érdekért Párt.
   
A Zöld Centrum Párt és a Szegényeket Pártoló Párt nyilvántartásba vételét az NVB visszautasította, mert a bíróság arról tájékoztatta az NVI-t, hogy nem pártok. Az NVB nem vette nyilvántartásba a Nemzeti Forradalmi Párt rövidített nevét, amely Magyar Hajnal lett volna, mert a rövidített névnek vagy nyelvtani, vagy logikai kapcsolatban kell állnia a teljes névvel.
   
Az NVB úgy döntött, hogy A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt nem használhatja a választási eljárásban a benyújtott jelképét, amely nagyban hasonlít a szent koronára.
   
Az NVB múlt héten már 27 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba, ezek - a kérelmek beérkezési sorrendjében - a következők: Seres Mária Szövetségesei (SMS), Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP), Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP), Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt (Független Kisgazdapárt), Magyar Demokratikus Unió (MDU), Együtt - a Korszakváltók Pártja (Együtt), Aquila Párt (AQP), Szociáldemokrata Párt (SZDP), Párbeszéd Magyarországért Párt (PM), Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt (Eu. Rom), Magyar Keresztény Szociális Unió (MKSZU), Magyar Gazdaság Párt (MGP), Összefogás Párt (ÖP), Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt (MMRÖP), Magyar Szocialista Párt (MSZP), Keresztény Magyarok Szövetsége (KMSZ), FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség (Fidesz), Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (SEM), VÁLASZ Párt (A Válasz), Magyar Munkáspárt (Munkáspárt), Magyarországi Cigánypárt (MCP), Szabad Magyarok Pártja (SZMP), Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI), Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP), Magyar Nemzeti Rend Párt (MNRP), Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja (Szociáldemokraták).

MTI



A kínálatra tehát nem lehet panasz. hahahaha

Érdekesek a közvélemény kutató cégek is!

Az LMP-t mérik 2%-ra és 5-re is.

Az biztos véletlen, hogy a kormányzat által pénzelt intézet látja úgy, hogy erősödik az LMP és érdemes rájuk szavazni.

Elindult a hivatalos kampány is. Már látni ki kivel fog vagy nem fog össze. Esélyek,vélemények? Oddsokat láttatok már valahol?

Listán most ezt tippelem: (először azt akartam írni, hogy ezt várom, de ez nem lenne igaz  :) )
Fidesz 42%
Összefogás 36%
Jobbik 13%
LMP 3%
+ sok kis pártocska, amelyek elindulnak naivitásból vagy hogy gyengítsék az ellenzéket, na meg egyszerűen az állami támogatásért

Még ilyen arányokból is lehet akár kétharmada is a Fidesznek az országgyűlésben, de 55-60% erősen valószínű.

Már javában megy a kampány, de sehol sem lehet fogadni  :(. 4 éve ilyenkor már mindenhol kint voltak az oddsok. Emlékszem, sikerült is elcsípni az LMP 3% fölöttet 1,8-ért a bet-at-home-on  :).


Bokros Lajos táncol
kiírhatná a tippmix, hogy lesz-e ilyen tánc  :cya: :redchug: :beerchug:



Simon ügyön kívül két bomba volt még a fidesznél a hírek szerint. Íme az első:
http://www.napigazdasag.hu/cikk/6850/

Gyorsan be kéne venni az embert a(z) összefogásba kormányváltásba bűnszövetkezetbe ;D

Idézetet írta: psychocska Dátum március 07, 2014, 08:57:07
Simon ügyön kívül két bomba volt még a fidesznél a hírek szerint. Íme az első:
http://www.napigazdasag.hu/cikk/6850/

Gyorsan be kéne venni az embert a(z) összefogásba kormányváltásba bűnszövetkezetbe ;D

Nem hiszem, hogy ez a célja, most a másik oldal jobban fizet.  ;)
Gondolom Zuschlag most bejelentkezett a másik 50 millióért a jelenlegi kormánynál, az "őszinteségéért" cserébe...
Most mond ezt-azt (biztosan igaz a nagy része), ősszel meg elbukja az ellene indított személyiségi-rágalmazási pereket, de addigra már túl leszünk a választásokon.

Azért ezt az embert a szocialista kormányzás alatt fogták perbe és ítélték el és valahol ott kezdődik a demokrácia, hogy a kormányon lévő pártok korrupt emberkéinek is van esélye bűnhődni a tetteikért.
Ezt jelenleg kicsit hiányolom.

Zuschlag nyilatkozata akkor lenne teljes, ha elmesélné, miért hallgatott eddig.
A fideszes ügyészség egyébként sem rá vadászott, hanem Gyurcsányékra.

Kábé hasonlókat szerettem volna írni, mint Knapp, de mivel már leírta, csak felteszek egy kérdést:

Mennyire hihető egy köztörvényes bűnökért ember nyilatkozata (aki nem mellesleg a holokauszt áldozatokon harsányan röhögött) olyan emberekről, akik szerinte börtönbe juttatták?  :lehany:
Mondjuk a blikken-sztorin-beszten nevelkedett lakosság jó része biztos benyalja majd.

Szerintem az az 50 milla inkább a napokban cserélhetett gazdát, de szerintem még olcsóbbért is megcsinálta ezt a szívességet a másik oldalnak.

Persze hogy benyelt pár millát a másik oldaltól is, hisz egy féreg :-D De aki azt hiszi, hogy a semmiért lépett vissza annak idején, az sem ép teljesen. Gyurcsány reggel az atv-n azért megpróbált az erkölcs fegyverével érvelni  ;D Én csak azt nem értem, a fityesz miért rúgdossa még mindig a földön fekvőt, elintézik ezek magukat segítség nélkül is. Viccnek is rossz ez a formáció  ;D

Idézetet írta: psychocska Dátum március 07, 2014, 11:33:19
Persze hogy benyelt pár millát a másik oldaltól is, hisz egy féreg :-D De aki azt hiszi, hogy a semmiért lépett vissza annak idején, az sem ép teljesen. Gyurcsány reggel az atv-n azért megpróbált az erkölcs fegyverével érvelni  ;D Én csak azt nem értem, a fityesz miért rúgdossa még mindig a földön fekvőt, elintézik ezek magukat segítség nélkül is. Viccnek is rossz ez a formáció  ;D

"2006 októberében az MSZP elindította az önkormányzati választásokon, kompenzációs listáról szerzett mandátumot. 2007 januárjában a politikust a Bács-Kiskun megyei szocialisták ügyvezető elnöküknek választották meg."
Önkormányzati képviselőként még az állítólagos 50 millió átvétele után is elindult az MSZP színeiben...
Ez nekem kicsit ellentmondásnak tűnik.

Mindegy, az egész téma csak arról szól, hogy ne a jelenlegi kormány dolgairól legyen szó.
Hát jó, akkor nézzük a lehetséges induló pártok listáját! (hamarosan végleges lesz, hogy melyekre szavazhatunk majd, talán akkor már szorzókat is kapunk az irodáktól)
Vannak Mogácséknál is viccesebb formációk!

http://valasztas2014.hir24.hu/jeloltek/2014/03/05/baloghek-mennek-tancsicsek-ellen-aprilis-6-an/
http://valasztas2014.hir24.hu/jeloltek/2014/03/07/farkas-berci-vs.-horgaszok-minipart-mustra-2/