OFFTOPIC

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#3975 június 20, 2020, 07:59:38, zbking
Amióta elolvastam ezt a cikket,

https://index.hu/tudomany/til/2018/10/19/miert_emlekszunk_neha_az_almainkra_maskor_meg_nem/

azóta hajnali vagy reggeli pisilésnél meg tudom csinálni, hogy emlékezzek arra, hogy mit álmodtam. (persze ha nem mondom el valakinek, kitörlődik, de némelyik azért megmarad.)

A múltkor egy ilyet "hoztam" össze:

járvány
Aranyláz Alaszkában
Fishing and Huntings
foci a fiamékkal 4 v 4

Na ebből az lett álom szintjén bazzeg, hogy egy kurvanagy sárga buldózert vezettem Alaszkában, maszkban (???), és egy napig toltam el a földet fasza egyenesre, hogy meglegyen a terület egy focipályához. (maszkban, Alaszkában, a vadonban....)
Meglett a pálya, valahonnan lett kapu is, elkezdtük tolni 4 v 4. Az egyik csapaton volt sárga munkás sisak, a másikon nem.
Amikor kirúgtuk a labdát a pályáról, az legurult egy patakhoz, ahol két Fishing and Huntingsos csávó horgászott (mindketten márnára horgásztak itt Pesten a Dunán, amit legutóbb láttam a tvben  ;D, itt lazacra mentek..... 8) )

Ez így ennyi volt, kb. 3 órás álomnak éreztem, nagy élmény volt...

Próbáljátok ki, néha vannak kurvajó sztorik:-))

Bozótvágó kés, ha esetleg nagy lenne a bozót. Akciós!

#3977 július 05, 2020, 13:34:32, Alk
Március óta szeretnék itthonra valamilyen önvédelmi fegyvert. A legkézenfekvőbb egy gumilövédekes pisztoly lenne, amivel elkerülhető a közelharc, s úgy ártalmatlanítható a személy, hogy nem csonkítod meg. De kissé elszálltak az árak, így lehet valamilyen tőr vagy kukri lesz.

Nem tetszenek a világban kialakuló trendek, s szerintem sokkal inkább beszélhetünk kényes egyensúlyokról (élelmiszer-ellátás, közbiztonság, szabadság, stabil pénzügyi rendszer) mintsem megrendíthetetlen állapotokról. Ez a hamis biztonságérzet azért lehet ilyen erős, mert sem nekünk, sem pedig a szüleinknek valószínűleg nem volt része hiperinflációban, éhínségben vagy háborúban. Tudom, ebbe sokan nem gondolnak bele, főleg nem a vasárnapi ebéd után, de érdemes lehet feltenni magunknak néhány olyan kérdést, mint:

- Mivel fizetnél, ha elértéktelenedve a pénz? Rendelkezel értékálló ingóságokkal?
- Meddig maradnál életben, ha üresen állnának a boltok polcai?
- Ki védene meg anarchia esetén?

Természetesen nem azt mondom, hogy ezek közül bármi megvalósul a közeljövőben, azt azonban igen, hogy a legtöbb ember teljes mértékben kiszolgáltatott a körülményeknek. Idén kaptunk egy kis ízelítőt, hogy bármikor megszűnhet a munkahely, ha nem szűnik meg, s van állami támogatás, annak megigénylése is a munkáltatón múlik. Az élelmiszerekért és gyógyszerekért pedig azt az árat fizetjük ki, amit kérnek (mert bizony volt infláció). Vagy, hogy milyen veszélyes tud lenni egy ideológia, manipulatív a csordaszellem stb. Innen több irányba is tovább lehetne menni, de csak arra szerettem volna rámutatni, hogy a fent említett dolgok biztosítása mindekinek a saját felelőssége.

A WC-papír, liszt (mindenki egyből pék lett) hiszti után, bármi várható.

Én valamikor március folyamán hallottam, hogy Magyarországon elfogyott a fegyverkészlet a boltokban. Tiszta Amerika.  :D


Játszik valaki itt a hattrickkal?

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 07, 2020, 18:45:51
Játszik valaki itt a hattrickkal?
Szia, vlaha nyomtam, de miután ők is rátértek a "mindenért fizess" útra, abbagytam.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 07, 2020, 18:45:51
Játszik valaki itt a hattrickkal?

Olyasmi ez, mint a magic11 volt anno? :D

Én is nyomtam, sőt volt itt az orgon Hattrick bajnokság is egy időben, emlékeim szerint Lacapi jó volt benne. Én mindig szélsőket edzettem, talán az volt a leggyorsabban szintlépő poszt, vagy nem is tudom már.

Ha kötelező a maszk, akkor kötelező a maszk.


Nem tudom volt-e már. Hatalmas... no Garbidzs!  ??? ;D
https://www.youtube.com/watch?v=PA1Bhrg_D1Q

Döbbenetes a bulvár újságok döbbenetes szóismétlése. Elképesztő, hihetetlen, nem fogod elhinni mi történt az xy sztárral! ;D

Idézetet írta: TiB Dátum július 28, 2020, 11:44:05
Döbbenetes a bulvár újságok döbbenetes szóismétlése. Elképesztő, hihetetlen, nem fogod elhinni mi történt az xy sztárral! ;D
Nincsen ebben semmi különleges, hiszen a döbbenetes bulvárújságoknak éppen ezeket a döbbenetes szóismétléseket muszáj használniuk. Erre kényszeríti őket az olvasóik értelmi színvonala, akik kizárólag csakis abban az esetben vásárolnak bulvárújságot, ha ilyen döbbenetes címeket látnak. Az ilyesmi vonzza az olvasókat.

Pluszban pedig még azt is meg lehet figyelni, hogy egyre terjedelmesebbek és nagyobbak a címbetűk. És sok a kép. Ezt a döbbenetes dolgot azért kénytelenek használni döbbenetes bulvárújságok, mert rengeteg tanulmány kimutatta, hogy többségükben félanalfabéta emberek vásárolják és lapozgatják a döbbenetes bulvárújságokat, ezért nekik, a készítőknek, ha el akarják adni a terméküket, akkor alkalmazkodni kell az olvasókhoz.

Mivel az olvasók többsége félanalfabéta, vagyis olyan emberek, akik valamennyire tudnak írni és olvasni, viszont a hosszabb szövegek már zavarják őket, mert képtelenek megérteni az összefüggéseket, ezért a döbbenetes bulvárújságok arra kényszerülnek, hogy olvasótáborukhoz alkalmazkodva minél rövidebb anyagokat készítsenek, s az újságoldal terjedelmének kitöltése miatt a címeknél minél nagyobb betűméretet használjanak és sok fotót használjanak.

És, persze, a sok kép között feltétlenül legyen meztelen nő is. Hiszen Béla és Sanyi jómunkásemberek, amikor hazafelé mennek a gyárból már csak azért is megvásárolják a döbbenetes bulvárújságot, hogy megbámulják a NAPI CSÖCS-ben a meztelen nőt és lássák a napi döbbenetet, amiért bulvárújságot hajlandók vásárolni.

#3988 július 28, 2020, 22:58:51, Alk
Ők maguk, az írásaik minőségével határozzák meg a célközönséget. Azért lehet ezt színvonalasan is.

Nagyon jól összefoglalta szerintem csabax, bár közben Alk véleménye is tetszik, és úgy gondolom, hogy részben az alantas szórakoztatási igény kiszolgáltatásával, és részben a népművelésével, lehetne jó irányú bulvárt építeni. De mindeközben megértem a melóst is, aki lenyom 8 órát három műszakban, utazással együtt 10 órák egy napból elmennek a munkára, és után már nem vágyik magas röptű témákra, de mégis valahogy ez mehetne jó irányba. Tudnék jó külföldi példát mondani, de az valahogy nem passzol a közép-kelet európai életszemlélethez, és nem lenézés, egyszerűen ez van belénk kódolva. Érdekes téma, de könnyen magára veheti bárki, pedig nem ez a célom, szóval inkább nem is fejtegetem tovább :)

Arról azért megnéznék egy Netflixes sorozatot, hogyan alakult ki a bulvár irány, mikor jött el az a pont, hogy az népszerűbb, mint egy olyan hír, ami az életünkre, sorsunkra van hatással. Tehát egy új adó helyett inkább azt olvastuk el, hogy Marilyn Monroe melle kivillant az xy gálán :D