OFFTOPIC

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Természetesen én is azt vélem, akárcsak @TiB, hogy lehetne jó irányú bulvárt építeni. Jó az a feltételes módban való megfogalmazás! LEHETNE!
Ám az az igazság, hogy csak gondolni lehet ilyesmit, mert valójában NEM LEHET. Éspedig azért nem lehetséges jó irányú bulvárt építeni, mert nincsen rá igény.
Kívülállóként tényleg könnyen lehet olyasmit mondani, hiszen nem a saját pénze elbukását kockáztatja az ember. Ám amikor a való világban kiderül, hogy a vállalkozó ember bukja a saját pénzét és egyáltalán nincs nyeresége, akkor már nyilván egészen más a helyzet. Hiszen kívülállóként, nem kockáztatva a saját pénz elbukását, tényleg lehet olyasmiket vélni, hogy lehetne színvonalas bulvárt építeni és az írások minőségével ők maguk határozzák meg a célközönséget. Stb.

Én sem bánnám, ha lenne jó irányú bulvár színvonalas írásokkal. Sőt, örülnék ennek. Ám a valóság, sajnos, az, hogy nincsen igény az ilyesmire. Mármint olyan mértékben nincsen igény erre, hogy ne bukja el a pénzét a vállalkozó, hanem nyereséges legyen. Az egyértelmű, még számomra is, hogy tényleg vannak néhányan, akik szívesen lennének vevők a színvonalasabb bulvárra. Ám az a helyzet, hogy egyelőre még nem tömeges az ilyen fajta igény. Amíg pedig az van, hogy a vállalkozó ember a nyereség reményében költ valamilyen termék előállítására 70 forintot és kap érte 10 forintot, s látja, hogy 60 forint vesztesége van, akkor egy darabig csinálhatja akár buzgalomból is a dolgot, de amikor látja, hogy fogy el a pénze és nincsen nyeresége, hanem csakis a vesztesége nő és már 15800 forint elbukott pénznél tart, akkor - ha nem tökhülye vagy nem Pénztáros Lőrinc - valószínűleg abbahagyja a szélmalomharcot.

Szerintem elegendő megtekinteni a sok-sok különböző statisztikát arról, hogy főleg milyen jellegű újságokra és milyen jellegű tévéműsorokra vevők az emberek. És az álszentséget elhagyva szembesülni a valósággal.

És nem érdemes ellenpéldának nyugati dolgokat "felhozni", hiszen itt élünk, közép-kelet-európai szokásról van szó, s ezért nem érdemes a máshonnani valóságról beszélni, hanem az itteni valóságot illene figyelembe venni.

#3991 július 30, 2020, 14:43:07, Alk
Ez így akkor rajtam ment el. Színvonalas újságírásra értettem, nem színvonalas bulvárra. Továbbá arra, hogy aki ilyen témában ír, az kb azon a szinten lehet az újságírás hierarchiájában, mint az olvasó egy másfajta összevetésben a társadalomban. Tehát ezeknek az újságíróknak annyira nem is kell leereszkedniük, hisz joggal vannak ott. Ha értenének egy témához és/vagy az újságíráshoz egy magasabb szinten, talán nem ezzel foglalkoznának. Erre értettem, hogy lehetne színvonalasan is. Egyébként nekem nagyobb álszentségnek tűnik szennyet kiadni a kezemből, és mentegetőzni, hogy erre van igény. De a bulvárhoz nulla közöm van szerencsére. Ha sikerült volna megértenem a témát, hozzá sem szólok. :)


Nagy Ádám rajongói oldal, Ripost, Bódi Szilvi.

Logikus az egész.


Durva eset, szegény család :(

Kínában volt ilyen valahol, de ott az ugró életben maradt még egy ideig. Aztán kivégezték gyilkosságért.

9:45 - még nem nyúlta az NSO, este ránézek újra, hogy lenyúlták-e.


Visszanéztem az RTL-en a Cápák között utolsó adást, volt benne egy akkora ötlet, mint egy ház. (az egész műsor nagy királyság)

Autómosó applikáció

Beszarás mekkora ötlet bazzeg

Amíg dolgozol, tárgyalsz, ebédelsz, stb.,  megrendeled a városban az autó mosást applikációval. Ki is fizeted. Oda megy egy csávó a cégtől elektromos biciklivel,(biciklin elöl hátul láda, a felszereléssel) és kevés vízzel, de fasza alaposan lemossa a kocsidat 5-8 ezer forint közötti összegért. (nyilván nem a csóró népség, egy benzinkúton 2-3 ezer lenne kb., de idő)

Az applikációval utána csillaggal tudod értékelni a minőséget, stb. Egy kocsin 2-3 ezer forint haszon van. Egy ember 8 óra alatt 4-5 kocsit tud lemosni, a fizetésük kijön az árból, ők az alvállalkozók. Ha ez beindul, 10-50 ember 50-250 kocsi között tud/nap, az 150.000-750.000 Ft haszon/nap

Zseniális. 1+ millió autó van Pesten és az agglomerációban, akik bejárnak dolgozni.

Ugye az applikáció rendeléskor leírja azt, hogy hol parkol az autó, rendszám, szín, stb.

Egészen zseniális. Szeretem az ilyet, egy baj van, hogy nem nekem jutott eszembe, bár az is igaz, hogy ételfutár cég is több van, ebből is lehetne több  is.

Es ami tovabb javít a dolgon hogy minimalis vizet hasznalva. Mennyi liter karba megy ha valaki otthon mossa le a haznal, vagy az automosoban.

Lattam en is a műsort, nagyon kiraly. Es egyszerre vicces is, amikor 200milliokra értékelik az eppen induló vallalkozasukat azzal hogy 20milliot kérnek 10%ért.. 😂

Én azért egy kicsit még kételkedem abban, hogy ilyen minimális mennyiségű vízzel hogyan lehet karcmentesen tisztítani. Értem én, hogy nanotechnológia, de azért na...
Ha az ajtók alsó részén áll a sár azt víz nélkül nem lehet leszedni karcmentesen.
Illetve ott van a lotus cleaning - én nagyon kedvelem a termékeiket. Azzal is lehet mosni egy nem nagyon koszos kocsit csak törlőkendővel és a kapott termékekkel.
Külön van egy univerzális tisztító, amivel minden felületen át kell menni, utána pedig egyedileg mindenre van külön tisztító. Felni, üveg, gumi és utána még van wax is, amit ráfújsz és letörlőd.

Egyébként éppen a hétvégén futottam össze egy "alvállalkozóval", viszont nem tudott a kérdéseimre választ adni, hogy miért nem karcol illetve, hogy a törlőkendőd mennyi időnként kell ehhez cserélni/mosni.

Továbbá nekem az jutott eszembe, hogy tök jó, hogy ott mosogatják az autót. De majd ezt egy jobb autó lopásokból élő banda eltanulja. Fel sem fog tűnni, hogy piszkálják a kocsit, a végén pedig addig törölgetik, hogy a csak a helye marad.  ;D

De nem akarok ennyire negatív lenni, legyen szerencséjük és sok megrendelőjük.  :)

Es ez a mobil automoso mar mukodik is, cleango a neve. :D

Azok a legdurvábbak a műsorban, ahol ilyen 70-80 millákat beleölnek eleve halott ötletekbe, és még a piacra sem jutottak el, mielőtt a műsorba mentek. Ezeken eleinte mosolygok, aztán meg totál elszomorít, hogy ők a műsor után valószínűleg teljesen gallyra vágják majd az amúgy is hitelekkel teli gödörben lévő életüket, mert annyira hisznek a vízióban, ami fejükben működik, de a valóságban életképtelen.

Ennek a műsornak sok értelme nincs, max. az, hogy életképes ötleteket lehessen lopni másoktól.    ::)
Nagyjából pont azt nem szabad csinálni, hogy nagy nyilvánosságnak vagy kifejezetten "cápáknak" mutogatod az ötleteidet.

Volt egy elődje az RTL Klubon majdnem 15 évvel ezelőtt, ahol még azokból az ötletekből sem lett semmi, amire a befektetők rábólintottak...
Az akkori műsorban a rosszemlékű Brókernet egyik tulaja, Kutvölgyi Pál, illetve Erdélyi Zsolt (aki most az Index újraszervezésénél tűnt fel), az éppen likviditási gondokkal küzdő Zoób Kati és cba-s fogathajtó Lázár Vilmos ültek.
Mondjuk ennél a mostani mezőny tényleg erősebb.

Eleve komolytalan, hogy egy 5-10 perces promó alapján, a részletes üzleti terv nélkül rábólints egy ilyen befektetésre...
Nem úgy szerezték ők sem a vagyonukat, hogy meggondolatlanul ráugrottak mások ötleteire.

Pár hónapja láttam a műsor egyik epizódját, nekem kicsit kínos volt, mikor a "buli appot" bemutató két srácot azzal cikizte Fehér Gyula, hogy biztos nincs barátnőjük sem, mint ha ennek bármi köze lenne a termékükhöz...
Mint ha Gyuszi a lányok bálványa lenne. (mármint azoké, akik nem tudják, mennyi pénze van)

Amikor meg egy jópofa, zárt mobilgrillt hozott a feltaláló, akkor meg azzal "támadták", hogy eddig miért csak 15 darabot adott el belőle.
Hát ha eladott volna belőle már 15,000-t, akkor nem lett volna szüksége befektetőkre illetve olyanokra, akik a marketing részében támogatják...  :)
Jó ötletnek tartották ketten is a cuccot, de aztán meggyőzték egymást, hogy mégse jó, mert nagyon nehéz eljutni oda, hogy valamelyik áruház kitegye a polcaira ezt a sütőt... Nagyjából ennyi lett volna a feladatuk, hogy ezt elintézzék.

Szerintem nagyobb eséllyel lesz abból életképes vállalkozó, akit egy ilyen showműsorban elhajtanak, de továbbra is hisz a saját termékében, mint akit itt "felkarolnak".