Kerékpár szezon 2014

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


2014-es kerékpáros szezon

Kicsit megkésve, de megnyitom ezt a topicot az idei szezonnak. Ide jönnek majd a verseny előzetesek (vagy a linkjeik), a fogadási ajánlatok, illetve a szezonról pár szó. Remélem sokan írnak majd, és ki tudjuk fosztani a fogadóirodákat.
Várható két szezon előzetes cikk, melyben az idei versenyekről, csapatokról, versenyzőkről lesz egy kis összefoglalás, plusz még egy két téma lesz benne említve fogadási szempontból. Ennek a cikknek a linkje ebben a topicban is szerepelni fog.
Versenyekről: A World Tour versenyekről, illetve a VB-ről mind lesz előzetes majd a főoldalon, míg a kisebb versenyeknél válogatva lesz, hogy mire születik cikk. Ez függ attól közvetítik-e tvben az eseményt, illetve attól is, hogy lehet-e rá fogadni. Ahogy néztem a szezon eddigi versenyeit a fogadóirodák megpróbálták bővíteni a kínálatukat, és egyre több versenyre kínáltak fogadásokat. Jó pár új kontinentális verseny szerepelt a fogadható események között, persze ezeket csak előtte való nap tudjuk meg. Remélem ez továbbra is így marad, és sok versenyre fogadhatunk idén.
Idei versenynaptár a nap folyamán csatolom ehhez a hozzászóláshoz. Benne lesznek, mely versenyekre lesz előzetes idén, illetve az is mit közvetít az Eurosport idén.
Csapatokról: Szintén egy cikkben lesz megemlítve az összes elit csapat, benne milyen változások voltak náluk, kikre kell figyelni idén, és mik várhatóak tőlük, és miket igértek erre a szezonra. Kiemelek majd tehetséget, akikre fokozottan érdemes figyelni idén, illetve pár olyan versenyzőt, akinek idén várható a sztárrá vállása. Kitérek majd a nagyobb versenyzők idei szezonjára is természetesen.

Lássuk hát az idei szezont mostantól kicsit nagyobb figyelemmel. Hétvégén máris két belga pavés versennyel folytatódnak a versenyek, melyekről pár tippet olvashattok itt a topicban.

#1 március 01, 2014, 00:27:34, Pozzato
Hétvége első fontosabb versenye:
Omloop Het Nieuwsblad Elite

Helyszín: Belgium
Táv: 198 km
Időpont: 2014.03.01, fogadási határidő: 11.30
Verseny beosztás: 1.HC (európai kontinentális verseny)
Besorolás: Pavés verseny
Rajtlista: http://www.procyclingstats.com/pdf-docs/startlist.php?id=138265

-69. alkalommal rendezik meg a viadalt
-Elmúlt 5 év győztesei:
2013: Luca Paolini
2012: Sep Vanmarcke
2011: Sebastian Langeveld
2010: Juan Antonio Flecha
2009: Thor Hushovd

Versenyről:
Pavés, azaz macskaköves verseny révén, ezen a viadalon rengeteget számít a szerencse, illetve az állóképesség, és az is, hogy ki mennyire bírja ezt a versenyfajtát.
Az elmúlt évek győztesei közül rengetegen indultak, hogy megszerezzék második sikerüket a viadalon. Hatalmas favorit az idén jó felkészülésének hála, jó formát mutató Tom Boonen, aki még ezt a versenyt sose tudta megnyerni nagy meglepetésre, pedig ő a pavés versenyek egyik királya. Másik nagy favorit csapattársa Zdenek Stybar, aki az elmúlt években rengeteget fejlődött. Mivel a csapat vezére Boonen ezért nagy valószínűséggel mindenki őt segíti majd az Omegából. A belga csapat bombaerős kerettel érkezett, hiszen ott van még mellettük a keretben Steegmans, Keijsse, Terpstra, Trentin, Vandenbergh, és a nagy reménységű Van Keirsbluck. Omega ellenfele lehet majd a BMC-Belkin-Garmin-Sky négyesfogat. Mind a négy csapat ki tud állítani több olyan versenyzőt akik akár a végső sikerért is harcolhatnak. BMC-nél Hushovd az első számú ember, mellette Phinney-Avermaet duó szabadkezet kapnak, míg a Belkinnél érdemes a jövő nagy pavés versenyzőjét Vanmarckét figyelni, aki két éve már megnyerte ezt a versenyt. Garminnál Langeveld-Nuyens duó okozhat meglepetést, míg a Skynál Boasson Hagentől várják a sikert.
További favorit még a Iam versenyző Sylvian Chavanel, Jurgen Roelandts a Lottóból, és a két francia Sebastian Turgot, és Arnaud Demare. A tavalyi győztes Paolinitől nem várok túl sokat idén, viszont csapattársa Kristoff akár egy szép eredménye is képes lehet.

Tipp: Luca Paolini - Sep Vanmarcke
Két egykori győztes csatájára lehet fogadni, a bet365 kínálatában. Luca Paolini a múlt, míg a belga a jövőt képviseli. Paolini tavaly szezon elején nagyon szépen ment, és sorra szerezte meg a jobb eredményeket, majd az év végére kicsit leeresztett. Azóta is csak keresi a formáját, Verseny feladások jellemezték utóbbi versenyeit, és úgy néz ki a Dubai körön legutóbb végre összekapta magát, de nem hiszen, hogy egy 35 éves embertől csodát kell várni. Ráadásul úgy, hogy a csapatában ott van Kristoff is, akire idén már az ilyen tipusú versenyeket építik. Paolini a tavalyi győzelme miatt kapta meg az egyes rajtszámot, de ez minden. Csapata ráadásul közel sem olyan erős pavékon, mint Vanmarckeé.
Apropó belga. Őt tartják a fiatalabb belgák közül az egyik legtehetségesebbnek. Tavaly már bizonyított a Paris-Roubaix-n, és idén az áttörésre készül. Nagy jövő áll előtte. Tökéletes erőfelmérő lehet ez a verseny számára. Fiatalabb, és jobb verseny mint az olasz, és jobb formában is van. Csapata is jó, hiszen Boom-Tjallingi-Wynants hármas kiváló segítség lehet számára.
Én a belgát első tízbe várom (sőt..), míg az olasz szerintem bőven a vert mezőnyben végez majd.
Tipp: Vanmarcke végez előrébb
Odds: 1.85
Iroda: Bet365
Erősség: 8/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2014, 00:15:36
Tipp: Luca Paolini - Sep Vanmarcke
Tipp: Vanmarcke végez előrébb
Odds: 1.85
Iroda: Bet365
Erősség: 8/10

Kuurne-Bruxelles-Kuurne

Helyszín: Belgium
Táv: 197 km
Időpont: 2014.03.02, fogadási határidő: 12.00
Verseny beosztás: 1.1
Besorolás: Pavés verseny
Rajtlista: http://www.procyclingstats.com/pdf-docs/startlist.php?id=138268

-67. alkalommal rendezik meg a viadalt
-Elmúlt 5 év győztesei:
2012: Mark Cavendish
2011: Chris Sutton
2010: Bobbie Traksel
2009: Tom Boonen
2008: Steven De Jongh

Versenyről:
Tegnapi egynapos után, most újabb pavés verseny következik Belgiumból. Hasonló táv, hasonló feltételek, de ez a befutó talán jobban kedvezhet a sprintereknek. Tavaly a verseny elmaradt hóesés miatt, de idén újra megrendezik a viadalt. Sok résztvevő a tegnapi versenyen is indult, ami után eléggé fáradtak lehetnek. Az Omega szombaton kicsit leégett, hogy még top3ba se tudtak kerülni, de vasárnap van esélyük a javításra. Boonen továbbra is a vezér, és most jobb teljesítmény kell tőle. Ezt a versenyt már kétszer megnyerte, és a csapata most is adott hozzá, hogy jó eredményt érjen el. Riválisai között ottvan Greipel a Lottóból, Kristoff a Katushából, Boasson Hagen a Skyból és a két francia Demare és Coquard. Meglepetést okozhat még Phinney, Burghardt, Roelandts és Van Asbroeck is. Fogadásom is a tehetséges fiatal belga Asbroeckhöz kapcsolódik.

Tipp: Lloyd Mondory - Tom Van Asbroeck
Mondory annó tehetséges bringásnak indult, majd a sikerek elkerülték őt, pedig az ilyen pavés versenyeket kedvelte. Nem tudott nagy karriert befutni, és a mostani Ag2r-ben is csak sokadig opcióként számítanak rá. Most a Hutarovich-Turgot duót kell majd segítenie. Nem rossz versenyző, de ne várjunk tőle csodákat, pláne nem 31 évesen.
Ellenben Asbroeck egy feltörekvő tehetség. Tavaly a norvég körversenyeken már bizonyította, hogy nem rossz sprinter, és a pavékon is tud menni, idén pedig már egész szép eredményeket ért el kontinentális versenyeken. Még csak 23 éves, de ha így folytatja, pár éven belül egy top csapatban találhatja magát a Topsport versenyzője. Holnapi napon meglepetést várok tőle. Csapata első számú versenyzője lehet, és akár egy jó eredménnyel is meglepheti a csapatát.
Két versenyző közül a belgáé a jövő, és ő van jelenleg jobb formában, és saját csapatának vezére lehet, míg a francia Mondory csak sokadig opciója az Ag2r-nek.
Tipp: Van Asbroeck előrébb végez
Odds: 1.75
Iroda: Bet365
Erősség: 7/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2014, 22:03:44
Tipp: Van Asbroeck előrébb végez
Odds: 1.75
Iroda: Bet365
Erősség: 7/10


Strade Bianchi

Helyszín: Olaszország
Táv: 197 km
Időpont: 2014.03.08, fogadási határidő: 10.30
Verseny beosztás: 1.1
Besorolás: Dombos verseny
Rajtlista: http://www.procyclingstats.com/pdf-docs/startlist.php?id=138284

-8. alkalommal rendezik meg a viadalt
-Elmúlt 5 év győztesei:
2013: Moreno Moser
2012: Fabian Cancellara
2011: Philippe Gilbert
2010: Maxim Iglinsky
2009: Thomas Löfkvist

Versenyről:
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Strade Bianchit idén. Nem olyan nagy múltra tekint vissza a verseny, és egészen 2010-ig nem is számított ilyen nagy viadalnak mint most. Akkor azonban a verseny útvonala belekerült a Giroba, és egycsapásra minden megváltozik. A fantasztikus táj, a jó versenyhangulat, és az aszfalt nélküli fehér murvás út adja a verseny jellegzetességét. Emiatt lett ennyire kedvelt a Strade Bianchi (innen kapta a nevét is, hiszen Strade Bianchi jelentése, fehér utak). Annak ellenére, hogy nincs aszfalt, és szinte a porban versenyeznek, még nem nevezhető pavés versenynek, mert nincsenek macskakövek, csak kis kavicsok az úton. Ennek ellenére, nagyon nehéz verseny, és inkább kedvez az egynapos menőknek, illetve azoknak akik egy kicsit is hozzá vannak szokva a nehezebb körülményekhez. Elmúlt években nagy nevek álltak rajthoz, és sok klasszist olvashattunk a győztesek sorában. Idén is rengeteg nagy név képviselteti magát a versenyen.
Favoritok:
A tavalyi címvédő Moreno Moser is rajthoz áll, és reméli hogy a betegsége már a múlté. Kemény edzésekesen van túl, és próbál visszatalálni a tavaly év eleji formájához. Csapattársa Sagan lesz a Cannondale első számú embere, aki a verseny fő esélyese is egyben. Rutinos segítőik vannak, akik már szintén többször résztvettek ezen a versenyen így jól ismerik az útvonalat. Komoly csapattal érkezett az Omega is ahol a Kwiatkowski-Urán duóra építenek, de ha esetleg csoda folytán sprintről lenne szó akkor még egy Cavendishük is van. A lengyel fiúra érdemes lesz figyelni, hiszen idén is bombaformában van. Lampre is viszonylag erős csapatot hozott hiszen az Ulissi-Pozzato-Cunego tengely hazai pályán borsot törhet a többiek orra alá. Ráadásul Mori és Ulissi is a környéken születtek, és itt edzettek, szóval ismerik a helyet.
További esélyesek között érdemes megemlíteni Valverdét, akinek ugyan ez a fajta aszfalt annyira nem fekszik, de a verseny szintrajza annál inkább, na meg kiváló formában is van. Cadel Evans is az esélyesekhez tartozik, hiszen idén a Giro a fő versenye, és ennek érdekében már most jobb formában akar lenni, és az ilyen versenyeken akar jól szerepelni. Cancellara a kétszeres győztes szintén favoritok közé tartozik, bár neki idén inkább az egyórás világcsúcs a célja, de egy jó eredmény ezen a versenyen is összejöhet neki.

Titkos esélyesek:
Warren Barquil az egyik, aki idén robbanhat be végleg az élvonalba. 22 éves a francia, és már tavaly is jól ment a Vueltán, és pár egynaposon is jól teljesített, de idén lehet számára a végleges áttörés éve. Alexander Kolobnev a másik, aki már egyszer anno ezt a versenyt megnyerte, és az egynaposok fekszenek neki a legjobban. Nicolas Roche lehet a másik meglepetésember, akinek idén szintén a Giro a fő versenye, és az ilyen kisebb versenyek tökéletes felkészülések számára.

Bet365 Tippek:
Most több tipp is lesz mert sok az érték ebben a versenyben. Lássuk sorra őket:
Fabian Cancellara - Greg Van Avermaet
Tipp fő oka, hogy Avermaet nem indul a versenyen. Egyik rajtlistán se látom, és nem értem hogy kerülhetett a bet365 kinálatába. A svájci kétszer bajnoka a versenynek, jól bírja az ilyen etapokat, és fekszik neki a murvás út is. Akár még első tízbe is bejöhet. Ennek a tippnek mindenképpen jönnie kell, ha csak valami csoda folyán Avermaet oda nem kerül a holnapi rajthoz, amit erősen kétlek. Nap tutijának néz ki, és a bet365 már nem először csinál ilyet, hiszen tavaly is többször hibáztak verseny előtti összeállításoknál.
Cancellara végez előrébb
Odds: 1.57
Erősség: 10/10


Thomas Löfkvist - Linus Gerdemann
Itt a másik nap tutija, ugyanis Gerdemann végül nem indul a versenyen helyére Sbaragli került be az MTN-nél. 1.57-ért amúgy is megérte volna rakni a svédet, így meg pláne, hogy ellenfele részt se vesz a versenyen.
Löfkvist végez előrébb
Odds: 1.57
Erősség: 10/10


Cadel Evans - Maxim Iglisnky
Itt mindenki indul, de teljesen más dimenzió a két versenyző. Igaz Cadel már nem mai gyerek, de rég volt már olyan motivált mint ebben az évben. Girot akar nyerni, és ennek rendel alá mindent. Idén egy fő versenye lesz, és már jóideje megkezdte a felkészülést, és látszik is rajta, hogy formában van. Régóta nem láttam őt ilyen jó erőben.
Iglisnky ugyan nyert már ezen a versenyen, de már jó ideje csak árnyéka önmagának. A csapatában is vannak nála jobbak jelenleg (Grivko, Kangert), akikre lehet építeni egy ilyen versenyt. Úgy gondolom, hogy Iglinsky le fog égni ezen a verseny és a vert mezőnnyel fog megérkezni, míg Evans a mezőny elején harcban lesz a győzelemért.
Evans végez előrébb
Odds: 1.53
Erősség: 9/10


#4 március 08, 2014, 23:38:31, Pozzato
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 07, 2014, 22:53:29
Cancellara végez előrébb
Odds: 1.57
Erősség: 10/10


Löfkvist végez előrébb
Odds: 1.57
Erősség: 10/10


Evans végez előrébb
Odds: 1.53
Erősség: 9/10

Szép nap volt a mai remélem a holnapi is hasonló lesz.

Holnap kezdődik a Paris-Nice francia körverseny.
Beharangozó + tippek az összetettre:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/paris-nice-beharangozo

Első szakasz+tippek:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/paris-nice-1-szakasz-boonen-napja-lehet

Tippek ott olvashatók az előzetesben!

Rome Maximáról:
Kár, hogy nem lehetett rá fogadni, pedig voltak értékek ebben a versenyben. Nagyon izgalmas utolsó kilométereket láthattunk, hiszen Rabottini megpróbálta, beérni a Valverde-Pozzovivo duót, de őt a mezőny befogta, és 2,5 kilométerrel a vége előtt Valverdéék előnye 20-25 mp volt, ekkor állt élre a spanyol, és a maradék távot végig elől tekerte, mivel Pozzovivo már teljesen elkészült erejével. Végül 200 méterrel a cél előtt Valverde megnyitotta a hajrát, Pozzovivo természetesen leszakadt, míg a mezőny beérte őket, és hiába fogták be végül Pozzovivót, Valverdébe maradt annyi erő, hogy behúzza a versenyt, Appollonioék előtt. Hatalmas verseny volt, és a spanyol kiváló formában van, ez látszik is az idei teljesítményéről. Az Amstel Gold Racen és a többi tavaszi klasszikuson komolyan érdemes vele számolni, mert borzalmasan erős. Lehet mégse húzott akkora hülyeséget a Movistar vezetése azzal, hogy Valverdét indítja a Touron.


Tegnap előtti szakaszról:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/paris-nice-1-szakasz-titanok-harca
Alexander Kristoff - Bryan Coquard
Tipp: Coquard végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: /10


Tegnapi szakaszról:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/paris-nice-3szakasz-vegre-szakaszt-nyer-degenkolb
Degenkolb-Bouhanni
Tipp: Degenkolb végez előrébb
Odds: 1.66
Erősség: 7/10


Mai szakaszokról:
Paris-Nice 4.szakasz (csak tipp):
Andre Cardoso-Arnold Jeanneson
Tipp: Jeanneson végez előrébb
Odds: 1.83
Erősség: 6/10

Romain Zingle-Cyril Gautier
Tipp: Gautier végez előrébb
Odds: 2.20
Erősség: 8/10

Tirreno-Adriatico:
Beharangozó:

http://www.sportfogadas.org/elozetesek/tirreno-adriatico-beharongozo

1.szakasz:

http://www.sportfogadas.org/elozetesek/tirreno-adriatico-1szakasz-merjunk-nagyot-almodni

Astana-BMC
Tipp: Astana végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 7/10

Giant-Belkin
Tipp: Giant végez előrébb
Odds: 2.10
Erősség: 9/10

Lampre-Katusha
Tipp: Lampre végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 6/10

Movistar nyeri az időfutamot
Odds: 5.50
Erősség: 4/10

Vuelta mezőnye jelen állás szerint (favoritokat tekintve):
Quintana, Froome, Valverde, Urán, Aru, Horner, J. Rodriguez, Nieve, Evans, Pinot, Barquil, Talansky, Zubeldia, Ten Dam, Gesink, Pozzovivo, Kangert, Kelderman, Van den Broeck, Yates
Egynapos menők:
Gilbert, Sagan, Cancellara, Moreno,
Sprinterek:
Bouhanni, Boonen, Cavendish, Matthews, Hofland, Swift, Degenkolb, Arndt, Ciolek.

Eléggé jónak néz ki az idei Vuelta mezőnye, és persze még rajtuk kívül is jöhetnek sztárok (pl Tinkoff: Kreuziger stb.)

Lengyel kört követitek?
25km -es időfutamon mennyit kaphat reálisan Majka a 2 spanyoltól? Azért a sárga, meg a hazai pálya biztosan megdobja, de tartok tőle, hogy nincs elég előnye. Mondjuk ez a 25km nem hangzik túl soknak.

Én is raktam Majkát végső győztesre, de innen kb csoda kéne. Ion Izagierre ellen sztem semmi esélye nem lesz...

Nem sokára megírom róla az előzetest.  :ok:

1.72 Izaguirre és 2.75 most Majka, de tegnap is ugráltak az oddsok, biztos változik még ez.. én 3.75 -ért raktam sajnos (másnap 5.50 volt..), de így is minimális profittal lehetne cash outolni. Gondolkodós :-\

Köszi, hogy írtad! Ki is ugrottam ;D Lehet esni fog, de mostanság szenvedek nagyon, nem hiszem, hogy lejönne.

Amúgy Sagan ma aláírt Contadorékhoz. Alakul a Tinkoff is, és még pár csapat (Astana):
Tinkoff érkezők: Sagan, Brutt, Bodnar, Kiserlovski (?), Basso (?), Boasson Hagen (?)
Astana érkezők: Boom, Malacarne, Luis Leon Sánchez, Rosa, Taaramae (?)
Quickstep érkezők: Sabatini, Betancur,
BMC: D. Caruso, De Marchi, Dennis, Drucker
Cofidis: Bouhanni, Soupe, Van Staeyen, Vanbilsen, Ahlstrand, Chainel, Steegmans (?)

Rajtuk kívül még volt egy nagy igazolás: Mollema a Trekbe ment, így eldőlt hogy a Schleck tesókra nem számítanak első számú emberként a Treknél.

Cofidisnél, pedig komoly sort építenek Bouhanni elé, aki ha a Giro formáját tudja tartani, ilyen felvezetőkkel a jövő egyik nagy sprintere lehet majd.