Biathlon Világkupa 2014/2015

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Végre elkezdődnek az egyéni versenyek is, egyből egy 20km-es egyéni indításos versennyel a férfiaknak.


#1 december 04, 2014, 11:32:13, ncis88
Néhány tipp:


Johannes Boe vs O.E Björndalen


A fiatal titánt és a nagy öreget tette egy párba a bet365. Nem is értem ezt az ugyanakkora oddsot, mert míg Björndalen egyértelműen kifelé megy a biathlon vérkeringéséből, addig a kisebbik Boe meg egyre inkább ostromolja Fourcadeot és Svendsent. Tavaly robbant be Johannes Boe a vk mezőnyébe, egyből versenyeket nyert, ha jól emlékszem ötöt(???).
Tavaly kicsit hektikusan lőtt,de a vele készített egyik interjúban lenyilatkozta hogy a nyáron nagyon ráfeküdt a lövészetre, és szerinte sokat fejlődött. Futásban eddig is kiváló volt,de ahogy tapasztalható a fiatalaknál, évről évre fejlődnek, szóval idén szerintem ebben is még jobb lesz. Björndalen meg pont az ellentéte honfitársának. Szemmel láthatóan lassul a pályán, és a lövészete sem a régi már. Néha néha azért kijön még neki a lépés, de már egyre ritkábban, ami azért szerintem érthető.
A szakértők is azt várják a szezontól hogy több fiatal is, köztük a két Boe, sokkal jobban megszorítja Fourcadeékat mint tavaly. Szerintem ehhez minden adott, tehetség, edzésmunka, elhivatottság, most már csak az eredményeknek kell jönnie.

A mai 20km-es versenyben a minden lövőhiba 1perc időbüntetést ér, szóval nagyon kell figyelni a versenyzőknek. Tippem szerint Boe végez előrébb, ehhez az kell hogy ne hibázzon többet mint a nagy öreg, ugyanis futásban többet várok tőle.

Tipp: J Boe végez előrébb  (vs Björndalen) 
Odds: 1,83



A. Rastorgujevs  vs  K Bauer


A lett srác hétvégén IBU kupában nyert egy sprintversenyt, ez is mutatja jó formában van.Egyértelműen nem IBU kupás szint a lett, mindössze formába hozó verseny volt neki. Megbízható lövő, és jó futó. Ellenfele Klemen Bauer viszont nem tartozik a jó lövők közé, főleg állóban képes szétlőni a táblát. Rastorgujevs jobb futó és jobb lövő mint a szlovén simán előrebb kell végeznie.

Tipp: Rastorgujevs végez előrébb  (vs K Bauer)
Odds: 1,50



Megérzés:

1.lövészet után vezet:


-Slesingr    odds: 41
-Landertinger:  odds: 41
-Shipulin   odds: 21
-Lindstroem  odds: 14





Hát tegnap kicsit szeles verseny volt, amit jól mutat a sok hiba. Fourcade kapott 10percet, de kb sétált az első lövészet után.. Az biztos hogy a mono miatt nem ez lesz élete szezonja.. Visszatérve a tippre, jól indult. Remekül futott Boe,a győztes Svendsenre több mint 1percet vert a pályán,de hát 4hibával... Björndalen csak 3szor hibázott, az elsőben egyből 2szer, volt is több mint 2perc hátránya Boevel szemben,de utána jobban lőtt, az ideálisnak nem éppen mondható időben.
Sajnos ez benne van a biathlonban, hogy jön a szél, és akkor simán borulhat minden. Azt leszűrhetjük, ez egy norvég év lesz a férfiaknál.


Nőkről is írok tippeket kicsit később.

dobogóra:

Semerenko 4.50 3 egység
Solemdal 22 1 egység
Nowakowska 35 1 egység

na meglátjuk  :)

Sajnos erről lemaradtam , így élőben a bet365ről szedem a tippeket:

Glazyryna vs Gössner     Gössner végez előrébb   odds: 2,25
Preuss  vs  Gwizdons   Preuss végez előrébb   odds:1,62

Ne aggódj, én meg a versenyről maradtam le, pont mentem edzeni  ;D Most nézem, hogy Semerenko felfért a dobogóra, és nem volt meglepi az első két hely sem...
Igazából fura, hogy totál papír lett minden, biathlonban nem ehhez vagyok szokva.


Valaki követi még ezt a topicot?  :)