Rali-világbajnokság 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Sepang, szezonzáró, Michelisz, világbajnoki cím...

Hétvégén jön az utolsó WTCR verseny, felemás idény volt ez Norbi számára, de a vége felé - talán 2017 után újra - ott a bizakodás, hogy első helyről megcsinálja a vb-címet. Megcsinálhatja?
A csapatán nem fog múlni, Tarquini és a többiek mindent megtesznek majd, hogy segítsék, de ez önmagában kevés. Guerreri (összetett második, nyolc pontra tőle) nincsen jó formában. Ki verhetné akkor meg?
Az a két ember, akivel amúgy is megy a rivalizálás évek óta: Thed Björk és Yvan Müller. Utóbbi élő legenda, magyar szurkolók kevésbé kedvelik, illetve a svéd épp 2017-ben győzte le Norbit.
Müller bármilyen eszközt be fog vetni, hogy nyerjen, ebben teljesen biztos vagyok. A forma kiváló, ahogyan a svédnél is.

Egy kiváló cikk a kínai csapat és Müllerék javulásáról: https://index.hu/sport/motorsport/2019/12/12/turaauto-vilagkupa_wtcr_lynk_co_varatlan_segitseg_bajnoki_esely_yvan_muller/

Idézet belőle: A Lynk & Co előretörése persze nem véletlen: a gyártó szempontjából hazai, kínai WTCR-hétvége előtt váratlan módosítást közölt a verseny technikai hátterét ellenőrző WSC (World Sporting Consulting). Bejelentették, hogy az addig már 3 futamgyőzelmet és további 9 dobogós helyet gyűjtő, tehát egyáltalán nem gyengén teljesítő Lynk & Co autók motorjait újravizsgálták, és az alacsonyabb, illetve a 6200 fordulatszám fölötti tartományokban is nagyobb turbónyomást, tehát nagyobb teljesítményt engedélyeztek nekik.

Az ominózus kínai verseny óta Müller négyszer végzett első helyen (addig mindössze három darab 2. helyet tudott felmutatni a 18 futamból..), míg Björk az elmúlt 9 futamból 7 alkalommal volt első ötben. A Lynk & Co tehát dominál, hála a kínai befolyásnak, amivel a szervezőkre hatnak. Az biztos, hogy a feltételek nem egyenrangúak, persze ezzel még az Audi és a VW is jól jár, de ők irrelevánsak a végső győzelem szempontjából. A kínaiak gyakorlatilag ez által szórakoznak a mezőnnyel, mivel a szervezők nem akarnak elveszíteni egy ilyen értékes márkát, ezért minden engedményt megkapnak.

Ez lesz élete legkeményebb három versenye Norbinak és még egy kiváló teljesítmény sem garancia arra, hogy bajnok lehet, mert útközben kedvezhetnek Müllerék javára, valamilyen módon, ahogyan ebben a szezonban már nem először. Félreértés ne essék, ez nem előre magyarázkodás, inkább csak a tények, amik egyelőre rohadtul nem Norbinak kedveznek. Ha ilyen helyzetből képes megcsinálni, akkor az nem csak a magyar motorsport legnagyobb sikere lesz, hanem ott lesz a legszűkebb elitben a nagy sportsikereink sorában.

El sem hiszem, amit Norbi ment, iszonyatosan jó volt. Ilyen csapattaktikát nagyon ritkán látni motorsportban időmérőn, de tökéletesen használta ki Michelisz a Tarquini nyújtotta szélárnyékot az időmérőn. Nem sokan nyernek dupla időmérőt egy hétvégén, Norbinak sikerült, pont a legjobbkor, ráadásul Müllerék bajban. Malajziában (ellentétben Makaóval) kijön a súlykülönbség, amivel komoly hátrányba kerültek Müllerék. Engem azonban jobban érdekel a verseny az időmérőnél, Guerreri közel van hozzá, viszont Farfusék megóvhatják őt Mülleréktől, így "csak" az argentinnal kell foglalkoznia. Suzukában és a szlovákiai pályán kijött a súlyok differenciája, egyre nagyobb az esély, hogy Sepangban is megtörténhet (mondjuk még mindig kételkedem). Az előbbi két versenyen viszont Guerreri és Michelisz nagy csatát vívott, várom a vasárnap délelőtti versenyeket. Reggel 8:00, 11:00 és 13:00 óra, Eurosport!

#63 december 14, 2019, 08:31:25, RedMunchen
@Pozzato ha van otleted, hogy hol tudom kovetni szivesen varom. Se M4, se eurosport nem adja (eddig)... Koszonom!

* ja, h szombat van.  :laugh:

szia, M4 adja holnap!
08:10
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető
WTCR
(Sportműsor)
Maláj Sepang - 1. futam

@butyi Koszonom!

A kerdesem, meg a wtrc-s linkek keresese utan kellett egy eros 25-30 perc mire rajottem, hogy meg csak szombat van, de tolem ma is vilagbajnok lehetett volna Michelisz, en keszen alltam.  :beerchug: Mondjuk nem vagyok az a koran kelos tipus, ugyhogy jol kib*szt*m magammal, hogy zsinorban ketszer is hajnalozhatok.  ;D

Köszönjük M4Sport és köszönjük Eurosport! Biathlon a priorítás, mi? Eszem faszom megáll.

Nehogy Eurosport Playert vegyetek, mert erre megy ki a játék.

Szomorú, hogy egy ilyen fontos eseménynél ez az elsődleges, hogy biathlon...
Közben Norbi hozta az elsőt, Müller esélyei elszállni látszanak, maradna Guerreri - Michelisz csata az utolsó futamra.

#68 december 15, 2019, 13:26:55, Pozzato
Ha nem lesz technikai problémája Norbinak, illetve nem löki őt ki Guerreri vagy Azcona, akkor meglehet a bajnoki cím. Mivel a dobogósok után jönnek a Hyundai versenyzői, ezért Norbi védve lesz, argentin győzelme esetén legrosszabb esetben harmadik lehet, azt tartani fogják neki. Bízzunk benne, hogy a "koreai védelem" kitart a futam végéig, és Norbi alatt nem fogy el a kocsi...


13:50 a harmadik futam rajtja!


Hihetetlen  ;D  :beerchug:

Az F1 ehhez képest gyenge babazsúr, ez az igazi versenyzés!

Mekkora káosz volt René Münnich csapatánál. Hatalmas csata volt ez a verseny, elképesztő első 3-4 kör, ilyen izgalmak utolsó futamon nem tudok mikor voltak. Ha nem történik semmi óriási fordulat, akkor ki lehet jelenteni, hogy
Michelisz Norbi világbajnok!  :beerchug: :beerchug:

Ez az utolsó nap is nagyon erős volt. A hétvége előtt azt gondoltam, ezt a kínaiak behúzzák valahogy, aztán utolsó futam előtt, mikor lehetett sejteni, valami nincs rendben Norbi kocsijával, szintén lehetett félni. Mennyi dráma volt, aztán jött Azcona és kitette kicsit a fűre az argentint. Ez döntő volt, ahogyan az is, hogy Norbi tudván azt, hogy egy sérült kocsival versenyzik, de mégsem kapkodott, iszonyatosan rutinos volt.

Hova helyezzük ezt a sikert?

Olyan lenne, mintha a 2002-es Ronaldo, Ronaldinho, Zidane, Rivaldo, Raúl, Owen, Figo (és még lehetne sorolni a sztárokat) fémjelezte vb-n a magyar válogatott minimum elődöntős, de inkább győztes lett volna.

Ez a mezőny a motorsport történelmében szerintem ott van a top3 legerősebb mezőnyében, de azt is megkockáztatom, hogy ennél jobb még nem volt:
- Yvan Müller: 4x WTCR világbajnok
- Gabriele Tarquini: 2x WTCR világbajnok
- Mikel Azcona: TCR Európa-bajnok
- Thed Björk: 1x WTCR világbajnok
- Andy Priaulx: 3x WTCR világbajnok
- Robert Huff: 1x WTCR világbajnok
- Johan Kristoffersson: 2x WRX világbajnok
- Gordon Shedden: 3x BTCC bajnok

És akkor még olyan versenyzők, mint Tom Coronel, Esteban Guerreri, Tiago Monteiro, Augusto Farfus, Nick Catsburg, Aurélien Panis, Kevin Ceccon és Néstor Girolami.

Nagyon szép teljesítmény Norbitól! VILÁGBAJNOK!  :beerchug: :beerchug: :beerchug:

Nálam az év momentuma, amikor megláttam Guerrieri cockpitjében a vészmód villogó ledeket  :)