Atosz naplója avagy utam a póker világába

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok!

Régebben is pókereztem de csak úgy tingli-tangli pár alkalommal tesómékkal, haverokkal meg ilyenek ilyen 1-2 évente. Mostanság viszont el kezdett komolyabban érdekelni ez a póker téma, már csak pusztán pszichológiai szempontból is. Három év sportfogadás után úgy látom ideje új vizekre (is) evezni. Az ezalatt megszerzett tapasztalatból és mindsetből táplálkozva vágtam neki a kalandnak. Aki kíváncsi kövesse a naplót és ha tud, segítő szándékkal szóljon hozzá vagy adjon tanácsot  :)

Azok egyike vagyok, aki jobban szereti az élő pókert mint a netest, itt kiélhetem a pszichológiai szenvedélyem, figyelve játékostársaim reakcióit, kiismerni őket, nyomást gyakorolni rájuk. Az érdeklődésem olyan körülményeket vonzott be ami elérhetővé tegye számomra a fejlődést. Elkezdtem cash-gamelni ismerősökkel és ezzel kezdetét vette utam a póker világába.

Első játékom:

A szabályokkal nagyjából tisztában voltam, így vágtam bele az első cash-games játékomba. Az első órát erősen kezdtem, a blöffök jók voltak (volt egy 10-es párom és lent volt 3 egyforma szín amire emeltem egy nagyot, legtöbben bedobták volt aki azt hitte blöffölök, de a párom nagyobb volt mint az övé) és az 1v1 elleni játékok is (fogalmam sincs, hogy létezik-e ilyen fogalom a pókerben, tehát nézzétek el nekem ahol egyszerű nyelvezetet használok), 1 óra elteltével vezettem az asztalt. Ellenfeleimet nagyjából sikerült felmérnem, egyet kivéve aki 1 óra után kezdte magát inkább aktivizálni, az asztalnál rá kellett a legjobban figyelnem. Úgy éreztem olykor-olykor indokolatlanul is megadtam az emeléseket, azt hittem a bab is húsból van.

Elvesztettem egy nagyobb potot, jó lapjaim voltak (nem emlékszem pontosan 3 hete volt), emelt ez a bizonyos személy a leosztás után, a flopnál úgy szintén..majd a rivernél volt egy nagy emelése amit nem mertem megadni. Egy másik nagyobb pot elvesztése annak a következménye volt, hogy az első 3 lap leosztása után jó esélyem volt a sorra..és erre vártam..sikertelenül. Kezdtem kiismerni ezt az ellenfelemet aki egy indulatos, agresszív játékos volt. Mindig jellemző volt rá, hogy nyomást helyez az asztalra és nagyobb pot elvesztése megviseli. Ezt kihasználva elnyertem tőle egy jó potot, majd pár körrel később all-int mondott. Gondoltam az indulat vezérli, hiszen nem látta a 3 lapot lejönni anélkül tett fel mindent. QQ volt neki kézben, nekem AJ amire úgy gondoltam meg lehet adni, tehát all-ineztem. (Itt már 2 kieső volt az asztalnál). Az első leosztásban volt A, és közel voltam ahhoz, hogy sorom legyen. Végül a flop alatt lejött egy Q és ez mint kiderült a vesztemet jelentette.

Amikben szerintem hibáztam: - Elhittem, hogy a bab is húsból van
                                            - Vártam a riverre és az előtt is bőszen emeltem bízva a szerencsében
                                            - Indokolatlan megadások
                                            - Túlságosan a saját lapommal voltam elfoglalva

Második játékom is hasonló véget ért itt is és harmadik játékom során is hamar kiestem. De éreztem magamon a fejlődést.

A tegnapi játékomról mesélek most, ami messze a legjobbam volt eddig. Mivel az élmény friss ezért részletesen is le tudom írni:

Az erős kezdés az úgy tűnik mindig jellemző rám, az első órában nem tudták, hogy blöffölök vagy jó lapom van, mert senki nem adta meg. Majd elkezdtem megint nyomást gyakorolni az asztalra, aminek hatására 2 játékostársamat is sikerült kiejtenem, hogy fogyatkozó zsetonjukra megadtam az all-int. Szerencsém is volt, de itt már éreztem, hogy összehasonlíthatatlan a mostani és a 3 héttel ezelőtti tudásom. A csőlátásom kezdett kitágulni, nem emeltem eszeveszetten, az egy az egy elleni játékom erős volt. Hárman maradtunk, kiegyenlített zsetonokkal. Azért most is becsúsztak hibák, volt ami szerintem döntő jellegű volt. Akkora potot vesztettem, hogy a második helyért harcoltam körülbelül. A vakok emelésére (200-400 helyett 300-600) már nem volt meghatározó zsetonom, így esélyem se volt nyomást gyakorolnom, és érett az all-in amibe belementem majd ki is estem. Azt hiszem nem igazán tudtam kihasználni pár lehetőséget, pár alkalommal nagyobbat kellett volna emelni, vagy később. És igen..az állandó koncentráltságnak alapvető dolognak kell lennie. Úgy érzem a türelmemen is sikerült javítanom ez alatt a 3 hét alatt.

Még nem olvastam a témában könyveket, de amint van időm neki is látok! Pókervideókat se nagyon néztem még. A Pókerarcok c. film viszont alapjaiban formált a gondolkodásomon az asztalnál  :)


Most Cash game-t játszol, vagy sitNgot?
Nem nagyon tudom el dönteni..

Haverom garázsában szoktunk pár ezer forintos beugrókkal játszani vagy kocsmában lefoglalunk egy nagy asztalt.

Elhanyagoltam ezt a naplót de a jövőben igyekszem rendszeresen vezetni!

Röviden összegzem az elmúlt másfél évet pókerügyileg. Két társasággal jártam pókerezni úgy 2 heti rendszerességgel. Mindkét társaságba volt egy rutinosabb játékos. Az egyikük pókerklubokban tudta megszedni magát míg a másik interneten. Amikor elkezdtem játszani zöldfülűnek számítottam mindkét társaságban. Volt egy nagyon emlékezetes bakim is. Chip-leader voltam és lejött a sorom. Legalábbis azt hittem. Úgy gondoltam a KA234-el nincs ellenfelem az asztalnál. ;D

Eleinte hamar kiperegtem majd mostanra eljutottam odaáig hogy gyakrabban vagyok Heads up-ba mint első kieső. Szóval bátran kijelenthetem felnőttem mindkét asztalhoz. Viszont a Heads Up nem igazán megy. Első Heads Upjaim egyikében úgy veszítettem hogy 10x több zsetonom volt mint ellenfelemnek. Na akkor komolyan fontolóra vettem hogy abba hagyom az egészet.

Egy szónak is száz a vége, a játék szeretete továbbra is megmaradt és szeretnék sokkal több energiát belefeccolni mint eddig és úgy gondolom erre kiváló lehetőség egy napló vezetése amit Ti nálam tapasztaltabb és jobb játékosok véleményeztek, finomkodás nélkül.

Céljaim a pókerral:

- Olvasni ellenfeleimből. Ráérezni arra amikor valaki egy oltári blöffre készül vagy észre venni ha nagyon jó handje van
- Nagyobb téteknél meg tud remegni a kezem. Ezt az érzést akarom leküzdeni.
- Javítani a Heads Up játékomon
- Mindkét társaságból kinőni magam
- A mai napig jobban vonz az élő póker mint a netes. Szeretnék élő versenyeken indulni.
- Helyezést elérni egy pénzdíjas versenyen (200e-2m)
- Megnyerni egy pénzdíjas versenyt (1-3m)
- 500.000 dollárt összepókerezni

Amint valami pókerrel kapcsolatos dolgot csinálok azonnal írom is a naplóba.

Üdvözletem,
Atis