Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kérdésem: a táblázatban az "ARRAY" az nem inkább AWAY?

A kiválasztás és az eredmények egyébként tetszenek, csak így tovább!  :beerchug:

Idézetet írta: p22 Dátum december 06, 2017, 09:23:48
Kérdésem: a táblázatban az "ARRAY" az nem inkább AWAY?

A kiválasztás és az eredmények egyébként tetszenek, csak így tovább!  :beerchug:

Igazad van. Javítani fogom a mai vagy a holnapi nap folyamán.  :ok:

első 2 meccs jött, és fogadni is lehetett  :ok: (iráni volt mind2  :laugh: )

Eddig jól halad a nap 4/4 második félidőre és 3 fogadható is volt. De ebből csak a mostani Ciprusit tudtam tenni. :great:

Idézetet írta: Tomka Dátum december 04, 2017, 18:45:52
Abban igazatok van, akár neked is és másnak is, hogy sértődékeny vagyok. Csak sokan azt nem értik meg, hogy nem magam ellen veszem a dolgokat, hanem a tudomány ellen.
Én a statisztikákra hallgatok, én egy tudós ember vagyok, aki racionálisan gondolkodik és a tudományra, a matematikára hallgatok. Én nem hiszek, hanem valamit alátámasztok, legyen ez egy stratégia, egy elmélet vagy bármi. Így van ez ezzel a stratégiával szemben is, ami vagy nyereséges vagy nem. Nincs átmenet, amikor a végére érünk legyen az 100 vagy 100e adat a végén kijön egy szám, az a fontos, hogy pozitív vagy negatív. Ezután pedig azt kell feltenni az érték tudatában, hogy van-e értelme folytatni? Hiszen 100e adat után is csak 1 egységnyi profitod van, akkor felesleges, csak időpocsékolás. Ezt szoktam arra is mondani, hogy döntse el mindenki mit akar a sportfogadástól, pénz vagy szórakozást. Ha valaki komolyabb pénzt akar, akkor komolyabbat is kell befektetni. És ne verje senki se adósságba magát, csak tegye félre minden hónapban egy 5e és egy év múlva már egy komolyabb tőkével indulhat neki, csak az emberek gyarlók, türelmetlenek és 5-10 eurókért könyörögnek. Annyiszor leírtam már mindenkinek ezt is, hogy így nem lehet... (Ez most persze nem szerves része annak, amiről szól a bejegyzés, de hozzátartozik)

Kérdezem, te mi alapján fogadsz? Ha már csak egy pillantást is vetsz arra, hogy a mérkőzésen mit nyújtottak és milyen STATISZTIKÁT ír a bet vagy éppen mond a Hajdú B. Pisti máris hallgatsz a matematikára. Csak azt hiszed, hogy nem.
Nekem senki ne jöjjön azzal, hogy nem statisztika alapján fogad. El kell srácok fogadni, hogy mindenki az alapján fogad vagy legalább is levezethető arra.
Hiszen legyen az, hogy csak megérzések alapján fogadsz és nézed a mérkőzést. Teszem azt végig követed a 45 percet látod, hogy volt 10 kapura rúgás és a második félidőre overt teszel. A te érzésed a számokra vezethetők vissza, amiből egy konkrét statisztika hívható le, kellő mennyiségű minta alapján.

Én pedig egy olyan rendszeren próbálok dolgozni, ahol ezt a megérzést végképp kizárom. Ha megnézed a naplóm indulását, már akkor kritériumokat állítottam, hogy mi alapján fogadok, ha pedig megnézed az elmúlt 2 évemet láthatod, hogy nem éppen vesztettem. (Hosszútávon, voltak göröngyös utak.)
Ha tartja magát az ember ahhoz, hogy kritériumokat állít és nem száll el egy negatív sorozatban és nem akarja azonnal megváltani a világot akkor sikerülhet.

Senki ne írja ide, csak nézzen magába és gondolkozzon el azon, hogy az elmúlt fél évben rakott-e olyan tippet, ami nem felelt meg a szabályainak. És nem mondom, hogy ez rossz, én is szoktam, csak nem mindegy, hogy mellette 50-100 euróval tolod és ezekre 5-10 eurókat cseszel el, vagy azonos téttel teszed.
Én se vagyok világ megváltó, sem mester, sem profi, én is türelmetlen tudok lenni, de a mértéket megtanultam használni.
Ami pedig nagyon fontos, hogy ezt mind a tudománynak, a matematikai statisztikának köszönhetem.
Még mielőtt valaki azt hiszi én is rühelltem a matekot, amíg nem a saját tudományomra, a fogadásaimra és épeszű dolgokra használtam. Meg nem láttam a statisztikában, a deriválásban stb a lényeget, hogy mire jó és mire lehet használni.

Egyébként is 10 millió profi fogadó országa vagyunk és még sem jár mindenki ferrarival. Én pont arra vagyok példa, aki a statisztikákból megpróbálja kihozni a maximumot és tud pluszt termelni. Egyáltalán nem mondom, hogy ez a legjobb stratégia vagy ettől többet nem lehet kihozni belőle, de egyik részről ezt én magamtól értem el. Felszoktam vállalni a negatív és pozitív hónapokat is. Buktam én már bele stratégiába, de beismerem a vereséget, mert minek csesszek ki mással is, aki elhiszi, hogy lehet vele nyerni és még sem. Az is statisztikai alapú volt, de másfajta megközelítéssel. Lehet persze, hogy ez sem fog sokáig élni, mert idővel belátjuk, hogy negatív vagy nem éri meg.
Azt pedig alátudom támasztani, hogy a statisztikával lehet nyerni, ha betartjuk a szabályokat.

Amire pedig a szerencsét írtam. Mivel nem tudok vagy az ember nem tud 24 órában gépnél lenni így lesz időszak, amikor nem fogad pedig lenne mérkőzés. Ekkor pedig lehet szerencséje vagy nem. Hiszen elég az, hogy mindig csak 17:00-20:00 között érjen rá és abban az időintervallumban nincs mérkőzés vagy, ha igen akkor pont veszít, pedig ha az egész napon nézzük simán pluszban lenne. Ehhez kell némi szerencse vagy a szűrés átalakítás vagy valamilyen bankmenedzsment.
Csak a szerencsében én már régen nem bízom.

És nem sértődtem meg, csak esetenként túl karakán a modorom. :beerchug:

Szia.

Már régóta követem a tevékenységed, ebben a bejegyzésbe mimden benne volt ami kell! Ha elhiszi az ember azt amit csinál, akkor azt a lehető legjobban próbálja összerakni! Te pont ilyen vagy Tomka!

További sok sikert, pacsi!  :great:

Idézetet írta: Ksanyi-CFC Dátum december 06, 2017, 18:59:11
Szia.

Már régóta követem a tevékenységed, ebben a bejegyzésbe mimden benne volt ami kell! Ha elhiszi az ember azt amit csinál, akkor azt a lehető legjobban próbálja összerakni! Te pont ilyen vagy Tomka!

További sok sikert, pacsi!  :great:

Köszönöm a szép szavakat! Elhiszi, de a legjobb, ha be is tudja számokkal bizonyítani, hogy van értelme csinálni.  :) :beerchug:

Majdnem napra pontosan hat év telt el az utolsó hsz-em óta, viszont az utóbbi pár hétben viszonylag nagy gyakorisággal figyelemmel követtem a naplódat és elég érdekes beszélgetések bontakoztak ki - nem tudom megállni hogy ne szóljak hozzá, akkor sem ha regényt írok :)

Összességében szerintem nagyon jó nyomon jársz, de ha elfogadsz egy építő jellegű kritikát, akkor kicsit mélyebbre kellene ásnod, mert egyelőre csak a felszínt karcolgatod.

Szerintem az alapvető probléma a foci sajátosságaiból adódik, mert ebben a sportágban a rendelkezésre álló statisztikák iszonyat alap szinten mozognak, szemben mondjuk az olyan sportokkal, mint a baseball vagy a tenisz. Hozok két példát:

Úgy másfél éve beleástam magam a baseball DFS-be (daily fantasy sports, ha jól tudom magyarországról nem lehet játszani még), ami gyakorlatilag arról szól, hogy adott játékosok adott mérkőzésen mutatott teljesítményét kell megjósolni és az alapján összeállítani az optimális csapatot a rendelkezésre álló "fizetési sapka" alapján. Azt gondoltam hogy viszonylag értek a baseballhoz, aztán hamar rájöttem hogy nem. Focival szemben itt viszont temérdek statisztika érhető el - meccsenként ha jól tudom 9TB adatot rögzít a liga, amit azonnal elérhetővé tesz. Önjelölt elemzőkből pedig rengeteg van, akik viszont értenek is a dolgokhoz (a Moneyball című filmet ajánlom ha még nem láttad, gyakorlatilag jól összefoglalja a dolgokat). Rengeteg szakirodalmat olvastam el, gyakorlatilag olyan mélységben hogy egy edzőnek mi alapján kell összeállítania az ütősort, hogyan kell sorrendbe rakni a játékosokat, hogyan lehet úgy kimaxolni a rendelkezésre álló játékoskeretet, hogy egy szezon alatt mondjuk 15 vagy 20 futással többet szerezzen a csapat (ez azért 3-4 győzelmet simán érhet, ami playoffról is dönthet), egészen addig hogy mi alapján, hogyan érdemes játékosokat cserélni meccs közben, stb. Sportfogadás szempontjából a megfejtés az volt, hogy az összeállítások alapján létrehoztam egy excel táblázatot, ami különböző statisztikák (elég magas szintű statisztikákról beszélek, amit hétköznapi fogadó oldalakon nem nagyon talál meg az embeer) alapján kidobta, hogy mi várható pl az első inningben, vagy a mérkőzés első felében. Ez alapján fogadtam, értelmes mintán szépen verhetőek a bukik, most ránéztem, 2.37-es átlagoddson hoztam közel 50%-os tipparányt.

Szintén nagyjából két éve rátaláltam egy tagra, Dan Westonnak hívják. Matematikus/statisztikus diplomája van, teniszt trade-el. Többek között pinnacle-re, bloombergre, betfairre írt cikkeket, idén a matchbook trader konferencián adott elő, tehát valszeg tud valamit. Meccseket modellez és élőben trade-el, gyakorlatilag olyan dolgokra jött rá, hogy pl. break szempontjából baromira nem mindegy hogy egy játékos hány pontot engedett az előző adogatásában az ellenfelének, vagy pl. nagyban befolyásolja egy-egy breaklabda kihasználását az, hogy milyen eredménysorral jutott el a breaklabdáig az ellenfél. Pl: 15:0, 15:15, 40:15 majd 40:A vagy 40:0, 40:A eredménysor után jön a breaklabda. Sikerült párszor dumálnunk és egész érdekes dolgokra világított rá, kicsit más megvilágításba helyezte az egész sportfogadást.

A közös a két példában az, hogy kellően bonyolult, de nem túlbonyolított statisztikák használatával szép profitot lehet hozni még 2017-ben is. Fociban viszont mi számít kicsit mélyebb statisztikának? Az hogy egy csapat hány százalékban játszik overt/undert, szerintem nem, az csak sima surface stat.

Mivel én is fogadok focira, főleg betfairen ezért számomra a feladat adott, gyakorlatilag azt kellene tudni előrejelezni, hogy mikor billen ki az odds, ami ugye egy-egy gól eredménye. Nem túl bonyolult, szerintem fociban a jelenleg elérhető statisztikák alapján azt lehet mondani, hogy a mérkőzésen hátralévő időből és a jelenlegi állásból lehet kiindulni. Éppen ezért csináltam egy táblázatot több bajnokságról, ahol azt vizsgáltam hogy egy adott ligában az elmúlt 2-3 évben hogy alakult a gólok száma attól függően hogy hányadik percben jár egy meccs és hogyan alakult az eredmény. Mellékletben csatoltam két példát, a brazil első és másodosztályról. Remélem nagyjából átlátható, szerintem jól mutatja hogy egy-egy adott bajnokság esetében baromira nem mindegy hogy mondjuk 1-0-nál vagy 1-1-nél milyen szituban szeretnél fogadni.

Pl: Brazil első osztályban 70. percben 0-1-es állásnál az over 1.5 break even oddsa (elvileg ugye ennél kell magasabbat hozni) kerek 2.00. Ezt tovább bontva ha félidőben iksz volt az állás (HTx), ez az odds lecsökken 1.88-ra, ha pedig a találat a szünet előtt esett (HTs), akkor már jóval magasabb, 2.05-ös oddsra van szükséged ahhoz, hogy legalább nullszaldót hozz. Ehhez képest a brazil másodosztályban pont fordítva van és még nagyobb a szakadék. Hozzáteszem, hogy még mindig csak ligaátlagról beszélünk, tehát nyilván lesznek olyan csapatok amelyek nagyon kilógnak a sorból. Ligaátlag alapján szerintem szimplán faszság fogadni, hiszen nem biztos hogy minden esetben kapsz majd elég magas oddsot, érdemes csapat szinten vizsgálódni.

Az élő statisztikákról pedig annyit, hogy baromira nem számítanak. A szezon elején állítottam botot teszt módban, ha jól emlékszem, minden 5. vagy 10. percben kötött egy fogadást, egyben feljegyezte az aktuális eredményt, kapura lövések számát, stb (nem én írtam, nem értek hozzá, de lehet találni ilyet a piacon). Gondoltam hogy majd jön a nagy megfejtés, de nem. 1000-1500 meccsből álló mintát vizsgáltam, nem emlékszem pontosan az eredményekre, de a lényeg az volt, hogy pl. félidő 1-0-nál az átlagos lövések száma pl 8. Megnéztem, azokon a meccseken amelyek under 2.5-tel végződtek átlagosan talán 2 tized lövéssel volt kevesebb, mint azokon a meccseken amelyek overrel végződtek. Ez gyakorlatilag 0 különbség. Végül arra jutottam hogy tök felesleges nézni a lövések számát, mert vannak olyan csapatok amelyek jobban kihasználják a helyzeteiket, ill. vannak olyanok amelyek sokkal gyengébben. Végülis érthető, szélsőséges példa, de adott egy csapat amelyik 16-oson kívülről mindent elvállal, meg adott egy olyan, amelyik minden ziccerig akar játszani. Előbbinek nyilván 3x annyi lövésre lesz szüksége a gólhoz, mint utóbbinak.

Én pl ilyen statokat veszek figyelembe: adott a két csapat, fulltime, halftime statok, 15 perces bontásban a gólarány és a mérkőzés bizonyos fázisaiban kicsit bővebb statok. Pl 30. perc 0 gólnál és 1 gólnál milyen arányban születik még egy gól a szünetig (score%), stb. Hazai csapatnál csak a hazai meccsek lettek figyelembe véve, vendégnél csak az idegenbeli statok.

Remélem hasznos lesz a hsz és nem volt kár leírni ;)

Szia Th3PR0j3ct0r!

Abszolút nem volt felesleges, sőt nagyon is hasznos volt. Szerintem nem csak nekem, hanem másoknak is. :)
A minap a munkahelyemen beszélgettük erről és én nem nagyon ismerem a baseball-t, de mesélték bent a kollégák is, hogy nagyon fullos statisztikák, adatokat, elemzéseket lehet találni az internetet nyíltan. Míg egy komolyabb foci szöglet statisztikáért már fizetni kell.
Ezekre némileg én is gondoltam, pontosabban csak arra, hogy időintervallumokat figyelni 5 perces bontásban és az eredmények alapján statisztikát írni,, hogy mekkora a várható gól bekövetkezésének esélye. Keresgéltem, de nem találtam ilyen jellegű statisztikát sajnos hozzá, az időm pedig ilyen komoly összeállításra nincs, így próbálok abból gazdálkodni, amit előtudok ásni, némileg belenyúlva akár az adatokba vagy valamilyen matematikai módszert vagy függvényt ráírva.

Téged meghívnálak egyszer egy sörre beszélgetni - igaz én nem fogyasztok alkoholt -.  :beerchug:

Remélem mások is hasznosnak találtál és megértették a lényeg, hogy a statisztika igen is fontos és, hogy eredmények csak munkából lesznek. (Ezt Majka is megénekelte már)
Még egyszer köszönöm a hozzászólásod és bízom benne, hogy akiknek van idejük és kedvük azok csinálnak statisztikákat.  :)

Szívesen látunk máskor is itt vagy másik fórumon, újra! :ok:

A tegnapi nap is igazán jól telt, amit meglehetett fogadni az pipa is lett.  :great:

Mai lista:


Idézetet írta: Tomka Dátum december 06, 2017, 21:13:15
Szia Th3PR0j3ct0r!

Abszolút nem volt felesleges, sőt nagyon is hasznos volt. Szerintem nem csak nekem, hanem másoknak is. :)
A minap a munkahelyemen beszélgettük erről és én nem nagyon ismerem a baseball-t, de mesélték bent a kollégák is, hogy nagyon fullos statisztikák, adatokat, elemzéseket lehet találni az internetet nyíltan. Míg egy komolyabb foci szöglet statisztikáért már fizetni kell.
Ezekre némileg én is gondoltam, pontosabban csak arra, hogy időintervallumokat figyelni 5 perces bontásban és az eredmények alapján statisztikát írni,, hogy mekkora a várható gól bekövetkezésének esélye. Keresgéltem, de nem találtam ilyen jellegű statisztikát sajnos hozzá, az időm pedig ilyen komoly összeállításra nincs, így próbálok abból gazdálkodni, amit előtudok ásni, némileg belenyúlva akár az adatokba vagy valamilyen matematikai módszert vagy függvényt ráírva.

Téged meghívnálak egyszer egy sörre beszélgetni - igaz én nem fogyasztok alkoholt -.  :beerchug:

Remélem mások is hasznosnak találtál és megértették a lényeg, hogy a statisztika igen is fontos és, hogy eredmények csak munkából lesznek. (Ezt Majka is megénekelte már)
Még egyszer köszönöm a hozzászólásod és bízom benne, hogy akiknek van idejük és kedvük azok csinálnak statisztikákat.  :)

Szívesen látunk máskor is itt vagy másik fórumon, újra! :ok:

Ha egy totál kezdő fogadó megkérdezne hogy mibe érdemes belefognia ma, akkor egyértelműen a baseballt javasolnám. Na jó lehet hogy ma pont nem, mert csak áprilisban kezdődik a szezon  ;D

Nem olyan bonyolult hozzáférni ilyen statokhoz, itt pl találsz 15 perces bontásokban gólokat az értelmesebb likághoz: http://www.soccerstats.com/timing.asp?league=belgium

Van egy statisztikai oldal, igaz az nem ingyenes, viszont aki komolyan gondolja a fogadást mindenképpen érdemes elgondolkodnia rajta. Itt gyakorlatilag reportokat lehet futtatni különböző paraméterek beállításával pre-match és live is. Pl x. percben x-y állásnál / x gólos előnynél, stb mit tud a két csapat vagy mi a ligaátlag. Ezeket bemásolgatni excelbe viszonylag időigényes, de ha egyszer megvan elég ritkán kell frissíteni.

Egy sörre jó vagyok ha esetleg Győr környéki vagy, különösebben nem terveztem aktívkodni, de figyelemmel kísérem a projektedet, aztán ha van valami észrevételem akkor úgyis jelzem
:beerchug:

Hajrá  ;)


Szombati lista (amíg Tomka nem lesz annyira aktív mint szokott, addig besegítek a listákkal)



Szombatival mizu volt? Pár eredménybe belelestem, vegyes kép volt nagyon. Aki rakta őket nagy részt, vagy figyelte legalább, hogy zárult?

Idézetet írta: NoCukor Dátum december 10, 2017, 13:07:27
Szombatival mizu volt? Pár eredménybe belelestem, vegyes kép volt nagyon. Aki rakta őket nagy részt, vagy figyelte legalább, hogy zárult?

Én 8 meccset tudtam rakni, 3 vesztes volt közte, úgyhogy nekem kis bukóra jött ki a tegnap