Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Pnzyfng, köszönöm a kirakott táblázatokat. :)


Én most nem nagyon vagyok aktív, talán jövőhéten már jobban itt tudok lenni. Az tény, hogy nem egy nagyon ütős ez a kiválasztási rendszer, volna mit rajta finomítani. Ami talán észrevehető, hogy a hétköznapokon jobban teljesít. Ez szerintem megérne egy misét majd, hogy csak a hétköznapokon vizsgálva milyen eredményt tud ez produkálni. Hiszen az sem baj, ha minden napra nem jó, ott kell alkalmazni, ahol megfelel. Azokra az időszakokra, ahol pedig mínuszt termel ott kell kitalálni valamit.


Van esetleg havi összegzés hogy lássuk a tényeket?
Pl november hónapban x egység profit stb.

Sajnos tegnap nekem átfordult mínuszba a rendszer 66 megjátszott tipp után. Gondolkodtam rajta, hogy csak azokat a meccseket kellene megtenni, ahol félidőben döntetlen az állás (0-0 vagy 1-1) de a tegnapi nap ezt az elgondolást is kinyírta, mert négy 0-0-as végeredmény is született.

Én is figyelgetem mi zajlik itt. Nekem annyi lenne az észrevételem, hogy mi lenne, ha csakis kizárólag az overes (2.7 feletti gólátlagú) bajnokságokat szűrnétek 2. félidőre? Gyanús, hogy jóval kevesebb tippet lehetne fogni, de szerintem a hatékonyság növekedne.

#1280 december 11, 2017, 19:31:12, pnzyfng
megosztom tapasztalataimat. van már egy nagy mintám, ezzel a kiválasztással is. majdnem 2000 meccs. fel van írva hogy 2. félidőben mikor lett az első gól, így ki lehet számolni hogy ebből a sok meccsből mennyi volt fogadható. átlagosan 65. perc körül éri el az 1,5-öt. ugye ez változik, van ahol hamarabb már, van ahol később. de nagyjából egyenlő arányban, szóval nem befolyásolja a statisztikát.  már millió módon szűrtem ezeket az adatokat, és 0-ra, vagy kis minuszba jött ki minden(de soha nem óriási minusz).  mindent szűrtem már amit el tudsz képzelni. hetek óta ezzel foglalkozok, és ez így elég szomorú hogy nem találtam semmi módszert ami beválna. lehet kételkedni, de csináljatok akkor egy adatbázist és bizonyosodjatok meg róla. azt is lehet mondani, hogy 4 havi adat az nem elég hosszútávra, de arra igen hogy ami 4 hónapig nem válik be azzal nem is akarok foglalkozni. ez nem Tomka stratégiájára vonatkozik, hanem minden  over fogadásra. nézzetek utána tényleg, félelmetes hogy minden olyan arányban jön hogy egyáltalán ne legyél plusszos. azért ledöbbentem, amikor már a kb a 100. módszert próbálgattam, és mindegyiknél azt láttam addig hogy vagy 0ra jön ki vagy kis veszteséggel. milyen durva rendszere van már a fogadóirodáknak, hogy ennyire belövi mindenre a odds-ot.
néhány példa, szűrtem azt hogy ha második félidő elején rakom meg a meccseket átlag 1.2 odds, ez is 0-ra jön ki.  szűkítettem a listát pl. első félidő 1-1 vagy 0-0 után hány meccsen lesz még gól. ez is 0 haszonra jön ki.
vagy leszűrtem 95%-os 1,5 over meccseket, ott is ugyanez a helyzet bármelyik variációval.
szóval tiszta matek ez. szinte mindennel nullára jössz ki hosszútávon, mert vannak már siralmas hetek az adatok alapján amikor szép minusz-t össze lehet szedni bármivel, aztán vannak jobbak amivel kiegyenlítődnek az arányok.

azt kell mondjam, hogy a statisztikák mellett ugyanúgy a szerencsére is kell bíznod magad, és fordítva.


robmiller: az olyan bajnokságok meccsein kissebbek az odds-ok az overekre, és lassabban nőnek.  így végeredményben ugyanott leszel mintha gyengébb meccsekre fogadsz nagyobb odds-on

Kedves pnzyfng!

2000 meccs az már elég jó!

Nézd meg, azokat a meccseket ahol

- csak hazai volt az esélyes csapat. Vagyis a tabellán előrébb álló csapat.

- mind a kettő csapat rúgjon legalább annyi gólt ahány lejátszott meccs volt eddig

- 3 hely különbség legyen meg. Bár így utólag már nem lehet visszanézni.

- első félidő 0-0 után

Így már pluszban kell lennie a mérlegnek.

Elnézést, ez Tomka naplója. Legközelebb, ha úgy alakul, akkor privát üzenetben....

Sziasztok!

Örülök, hogy így összejött a "kis" közösség és próbálkozunk.
Pnzyfng köszönöm én is a részletes mintádat, érdekes dolgokra világítasz rá. Itt jön a kérdés, hogy hogyan kellene rést találni a rendszerben...
Azzal mi a helyzet, ha csak a hétköznapokat vesszük alapul a hétvégéket pedig nem? Vagy fordítva?
Illetve lehet a szériát kellene figyelni, hogy egy negatív széria után beszállni 4-5 napra, majd újra várakozni. Tudom türelmetlenek az emberek.

Ivanyi semmi baj, nyugodtan lehet ide írni. Hátha kitalálunk valamit... :ok:


Tomka.  Nem attol lesz nyereseges egy modszer,  hogy hetkoznap vagy hetvegen fogadja meg az ember a meccset. A csapat teljesitmenyetol.  Vagy.  Nem attol lesz gol az elso vagy a masodik felidobe,  hogy az adott csapatnak melyik felidoben jottek a golok, amikor mondjuk az elozo meccseket nezzuk az ellenfelt is beleertve.  Egy Barca Real elleni meccset nem lehet egy lapra tenni azzal,  hogy a Barcanak az elozo meccsein vegig volt gol a masodik felidobe.  A csapaterossegek miatt.  Csak a rugott golokat kell nezni mind a ket csapatnal a szezon eddig lejatszott meccseit alapul veve. Ez mellet erdemes lehet nezni a tabella kulonbsegeket.

Már eléggé régóta figyelgetem az overes naplókat. Laudrup és Tomka munkáját is figyelemmel követtem, amikor időm engedte. Ezzel a véleményemmel nem igazán leszek népszerű a fórumon, de amúgy sem vagyok az.  ;D

Szóval, szerintem nagyon sok tényezőt nem vesztek figyelembe az overes fogadások esetében. Felépítetek hatalmas munkával adatbázisokat, de nincsen benne megfelelő koncepció. Addig oké, hogy kikerestek különböző ligákat, csapatokat, de nem számoltok a fejlődés elvével. Nem igazán láttam sehol sem súlyozott átlagokat és számokat. Egy csapatnál minden meccset egy kalap alá vesztek.

Egy példával élve a francia bajnokságból, csak hogy érthető legyen, hogy mire gondolok:
Ha csak a 2,5-es gólhatárt nézzük, akkor a Montpellier csapata iszonyatosan ingadozó volt az elmúlt években. 3 évvel ezelőtt még masszív underes klubnak számított, majd tavaly minimálisan is, de több volt az over, mint az under év végén. Ennek egyik oka a védelem. Teljesen szét volt esve, kis túlzással, de az rúgott gólt nekik, aki csak akart. A 3. legtöbb gólt kapták a bajnokságban. Majdnem kiestek.

Ebben az évben viszont 2 overes mérkőzés mellett 15 undert játszottak!! 7. helyen állnak a ligában és a legkevesebb gólt kapták. Mi történt? Új edző érkezett Der Zakarian személyében. A faszi világ életében a defenzív játékot erőltette, leparkoltatta a buszt a kapu elé a biztos egy pont reményében. Feláldozta a támadást a védekezés oltárán, 8-9 ember látja ezt a feladatot.

Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy hiába lett volna egy statisztika az elmúlt év alapján, hogy mennyire overes a Montpellier, mennyire sok gólt kap, semmit sem ér. Tudom, adott esetben csak az aktuális évre csináltok statokat, de ott is lehet számtalan tényező, ami felülírja egy csapat játékát. Edzőváltás, komoly sérülés. Az irodák jóval komolyabb adatbázissal rendelkeznek, mint mi egyszerű fogadók. Nem hiába jött ki a nullszadó közeli eredmény pnzyfng-nek is.

A fentebb leírtakkal nem azt mondom, hogy felesleges csinálni a dolgokat, csak vegyetek számításba jóval több dolgot. Dolgozzatok össze, alkossatok egy csapatot és ne magatokban küzdjetek az overek világában. Ha úgy érzitek, hogy ebben van ráció, hogy gólokra fogadunk, akkor fogjatok össze, ki lehet dolgozni egy megfelelő és sokféle adatra támaszkodó adatbázist, ami egy mankót adhat a hétvégi mérkőzések előtt. Utána már csak az adott csapatok háza táján kell szétnézni, megismerni őket és leszűrni, hogy érdemes-e a hétvégi mérkőzésekre pakolgatni. Lehet nem kell 30-50 bajnokságról adatbázist csinálni, elég 5-10-ről és nőne a hatékonysági ráta is.

Sorry az offért, csak már régóta érlelődött bennem ez a gondolat.

Anno próbálkoztunk páran valamiféle adatbázissal, még Adminékkal is tárgyaltunk róla, de akkor hamvában elhalt a dolog. Igazából valami felhő alapú cucc kellene, ahova olyan emberek kellenének, akik tényleg naprakészen vezetik fel az adatokat. Pl. egy ember - egy bajnokság alapon. Csak itt jön a kérdés, hogy lenne-e egy olyan team, akikkel ez kivitelezhető lenne...?

Elvi szinten jó az ötlet, de gyakorlatban a megvalósítás már kérdéses.  :-\

Egyébként minden szavaddal egyetértek Pozz! Az utóbbi időben én is ezért kezdtem hanyagolni az overt, s gyakorlatilag most bolyongok stratégia nélkül. Nem az igazi a dolog a jelenlegi szűrők alapján.

Ha mar szet offoljuk Tomka naplojat , akkor csak annyit tennek hozza ,h ivanyinak szerintem jo a megkozelitese, Pozzato, pedig meg is valaszoltal majdnem magadnak, ha egy csapat underes let , akkor mar fen sem akad a szuron, mivel a forma mar indokolja,  az, h egy csapat  pontszerzese/golszerzese,  aranyos a csapat leggyengebb  lancszeme(i)vel, es legjobb lancszeme(i)vel , az koztudott, viszont mar azt is bebizonyitottak az ilyesmivel foglalkozo szakik ,h a leggyengebb lancszem tudatos felerositese, pontokat szerezhet a klubbnak. Es ez az amire gondolom Pozz gondol.

Igazatok van. Nem is tudok és nem is akarok érveket mondani az ellen, amit leírtatok. Teljesen igaz.
Ahogy novemberben elkezdtem tesztelni nem tudtam, hogy ilyen jól fog sikerülni. És most nem annyira az eredményekre, hanem az értelmes, csapatépítő kritikákra és hozzászólásokra gondolok. Szerintem sokat lehet belőle tanulni.

Amit mondjuk én hozzátennék, hogy ténylegesen egy olyan kiválasztási rendszeren próbáltam dolgozni, amiben nagyon sokat segít Pnzyfng kolléga, ami teljesen azon alapulna, hogy megnézem, leszűröm és pont. Nem rengeteg adatot vizsgálva. Ha viszont bebizonyosodik, hogy ez nem járható út, hát elfogadom. De ebből is tanultam és nem erőltetem tovább.
Viszont nekem vannak időszakok, hetek vagy napok, amikor nem tudok naprakész lenni. Szívesen segítenék egy komolyabb adatbázis vezetésében, de tudom előre, hogy előfordul, hogy egy hétig egyáltalán nem érek rá. Máskor pedig napi 8 órában is elérhető tudnék lenni.

Ezt a hónapot még végig csinálom, végig csináljuk illetve Pnzyfng gondolom megcsinálja a táblázatot, próbálunk még pár szűrést rajta. Ha nem lehet pozitívra állítani a mérleget, akkor egy jó próbálkozás volt, ami bebizonyította, hogy ez nem az, amit kerestem.

Én éreznék egy ilyen kiválasztási rendszerben rációt, mert azt is tudom és számtalanszor tapasztaltam, hogy 0 kuparúgásból is lehet a végén 3 gól a mérkőzésen és 30 kapura rúgásnak is lehet 0-0 a vége. Persze nem biztos, hogy ezen honlap, ezen adatokkal, hanem finomítva másképpen más adatokkal.

Köszönöm azért a hozzászólásokat, gondolkodom még én is rajta... :)
Tomka

Sziasztok!

Pár észrevétel illetve információ. Amit az adatokban látok, már amikor most ráérek vele foglalkozni, hogy a szériákban lehet eredményeket keresni. Azaz, ha van egy 2-3-4 napos negatív széria, akkor utána jönni fog egy pozitív is, ezekre érdemes lehet figyelni.
A másik, hogy a szűrésen emelni, valahol gyengíteni, valahol erősíteni. Ilyen, hogy az over 2.5-es szűrést 80 %-ra emelni. Ezzel megcsappan a mérkőzések száma, de az eredményesség növekedni fog.

Sajnos most a kis ördög beleszart a dolgokba és nem nagyon érek rá táblázatokat készíteni, vezetni.

Hajrá!
Tomka