A lóversenyzés völgye

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


02.23. eredmény

Scrafton 6. (helyre BSP 1,58, tétre 4,00)
Túlzottan optimista voltam vele kapcsolatban, de legalább megint tanultam valamit. Sok esélye nem volt, csak a 6. lett, Iona Island nyerte magas oddson.   
Profit: -8
Összesen: +6,95

Főoldalas cikk, tipp is van benne, ami megy ugyanúgy, ahogy a hendikepek, azzal a különbséggel, hogy 1 egység elosztása 70% / 30%, helyre / tétre.

http://www.sportfogadas.org/elozetesek/szombati-brit-es-ir-valogatas

02.25. eredmény

Baie Des Iles 3. (helyre BSP 1,76, tétre 4,00)
Nyilván többet vártam tőle, de a "kötelezőt", a helyet azért hozta és így is pluszos lett. Nyerési esélye tény, hogy nem sok volt.   
Profit: +1,55
Összesen: +8,50

02.26.

Southwell 15:10 Class4 Hcap Chase
Nem lesz éles tipp, mert határeset. Nagyon kiegyenlített futam az oddsok alapján, de az első háromba azért odavárom Uno Valorosot, aki Newcastleban nyert legutóbb futamot. Csak hatan futnak, arra, hogy az első felében benne lesz is 1,60 fölött adnak, ami azért elég jó vétel. 

Fontwell 16:00 Class1 Gr2 Hurdle
Tipp: L Ami Serge (helyre BSP, tétre 3,25)
Indoklás: Henderson adja a két favoritot, közülük az egyik L Ami Serge aki elég régen nyert utoljára, de azért mindig tűzközelben volt az elmúlt hat futamán, plusz van már Gr1 és Gr2 trófeája is. Büntetve nincs, január elsején pedig ezen a távon tényleg csak centikkel maradt le a győzelemről. Third Dimension és Shelford nagyon gyenge formában van, Adrian Du Pontot és Camping Groundot megverte januárban. A másik favorit Different Gravey akadályon próbálkozott, és legutóbb semmi esélye nem volt, Le Rocher pedig hendikepet nyert. Utóbbi kettő azért ha jó napot fog ki, komoly problémákat okozhat, de mivel három hely fizet, ennyi kockázat vállalható.  8) Kiemelt futam 70-30 elosztás.

02.26. eredmény

L Ami Serge 3. (helyre BSP 1,39, tétre 3,25)
Gyakorlatilag ugyanaz volt a helyzet, mint szombaton. A két favoritot csúnyán elverték, de L Ami Serge végül azért bejött a harmadik helyre. Más kérdés, hogy az odds egy századon múlt, és nem lett meg, így némi bukó lett a dologból.   
Profit: -2,40
Összesen: +6,10

A hendikepes futamon ezúttal jó volt, hogy nem ment élesben a tipp. Uno Valoroso nagyon hamar elfáradt és teljesen esélytelen volt.

02.27.

Plumpton 15:35 Class4 Novice Hcap Chase
Rögtön az első kielemzett jump futamon megint egy dupla tippbe botlottam, amit ezúttal sem tolok élesben. A legutóbbi tökéletesen végződött, de ez most egy kicsit megint más, ugyanis két olyan ló nálam a futam esélyese, amelyek legutóbb más futamtípuson indultak (akadály helyett gáton). City Supreme az egyik favorit, akit sokkal jobb értéknek tartok, mint a hasonló oddson adott, legutóbbi versenyét be sem fejező Bagging Turf-öt. Mr Fitzroy jön még gátról, ahol nyerni tudott, ő lenne a másik tippem.

Ayr 15:45 Class5 Hcap Hurdle
Tipp: Sky Full Of Stars (helyre BSP, tétre 3,25)
Indoklás: Sokat nem kellett várni a hét első éles tippjére sem. A helyzet kb. ugyanaz, mint az előző novice futamon, Sky Full Of Stars akadályról jön egy gátversenyre, de olyan harmatgyenge formában lévő ellenfelek ellen, és a legutóbbi értékeléséhez képest 9 fonttal alacsonyabban, hogy bevállaltam. Első három hely valamelyike kötelező.

Nem tudom a bankom, hogy fog állni a nap végére, de az biztos, hogy sokkal okosabb leszek.  ;D Mozgalmas nap.

Plumpton 16:05 Class4 Mares Hcap Hurdle
Willshebetrying közeli ötödik volt, ami után kapott egy font könnyítést. Ideális helyzet egy ideális futamon, ahol a mezőny többsége értékelhetetlent futott legutóbb. Az odds rendben van, négy helyre is 1,60 körül adnak rá, ami egy jó vétel. Viszont a teljes bizalmam egyelőre nem kapja meg, 16 futásából ugyanis csak két harmadik helyre futotta eddig.

Ayr 16:15 Class4 Novice Hcap Chase
Tipp: Las Tunas (helyre BSP, tétre 2,25)
Indoklás: A futam nagy favoritja, legutóbb ezen a pályán, ezzel a zsokéval nyert. Mondhatni, hogy a legjobb ló a legjobb formában, így aztán nehéz lesz megállítani, főleg úgy, hogy a legnagyobb riválisai nincsenek túl nagy formában, ráadásként ezen a távon is nyert már korábban.

Plumpton 16:35 Class4 Hcap Hurdle
Shimba Hills kétszeres CD nyerő, a triplára készül. Előző két futamán fogadtam rá, és eddig nem okozott csalódást, most viszont már elég határeset, közel két hónapot kihagyott, így kérdéses, hogyan, milyen formában fog visszatérni és ezen az oddson így már nem lesz olyan jó vétel, szóval élesben kimarad.

Ayr 16:45 Class4 Hcap Chase
Tipp: Jonny Eager (helyre BSP, tétre 4,33)
Indoklás: Hasonló futam, mint tegnap Uno Valoroso-é, itt is mindegyik lóra 10 alatti oddsot adnak, de van pár különbség, ami miatt ezúttal megy élesben. CD győzelme volt januárban, olyan távon nyert (27 furlong) nagyon simán, ahol már igencsak kell a kitartás, így a lehetséges ellenfelek száma is korlátozottabb, és egy évvel fiatalabb is, mint Uno volt, szóval jobban bízom benne. Három helyre megy, 1,70-1,80 körül mozog most az odds erre az opcióra.

02.27. eredmények

A dupla megint dupla.  :redchug: City Supreme pont a célban érte utol és előzte is meg Mr Fitzroy-t, így megint 1-2 lett a vége.

Sky Full Of Stars 1. (helyre 1,56 tétre 3,25)
Nagyon sima volt. Már menet közben szétszóródott a mezőny, meglátszódott, hogy nincsenek formában.
Profit: +5,50

Amilyen jól indult... Willshebetrying is bejött harmadiknak, de aztán jött a pofon:

Las Tunas 3. (helyre 1,80, tétre 2,25)
Hibátlanul ment, de a végén ez sem volt elég. Ritkán látni ilyesmit, főleg nem ilyen hosszúságú versenyen. Virnon megelőzte a végén, ami benne volt a pakliban, de figyelembe véve, hogy szinte egy akadályt se vett normálisan, már ez is bosszantó volt. Amit Craiganboy csinált az meg mindent vitt. Alapból ő volt a legesélytelenebb, erre még rátett azzal, hogy a semmiből, 970-es oddsról nyert. Szóval nem elég, hogy Las Tunas 1,35-ről vesztett, de a végén még a hely sem lett meg.  :noway:
Profit: -8

Shimba Hills is hozta a helyet, hogy a legvégén megint az éles tipp bukjon. Gratulálok magamnak. :crazy: :ok:

Tipp: Jonny Eager (helyre 1,61, tétre 4,33)
Elfáradt. Már menet közben lehetett látni, hogy valószínűleg nem fog tudni beleszólni a végén a dolgokba, már csak abban reménykedtem, hogy a többiek hamarabb lemaradnak. Nem tették meg ezt a szívességet, szóval egy ennyire kiélezett futamon újra buktam, így sikerült egy fél egységgel átmenni mínuszba. Ezt a hibát sem követem el még egyszer. Mondtam, hogy okosabb leszek. :redchug:
Profit: -8
Összesen: -4,4

Két bukó jött egymás után, így holnap a bank újra lesz kalibrálva.

Leicester 15:10 Class4 Novice Hcap Chase
Tipp: Brice Canyon (helyre BSP, tétre 7,50)
Indoklás: Rude And Crude több, mint 1 éve nem versenyzett, utolsó futamát be sem fejezte, szóval erősen kérdéses, hogy a favorit mit fog produkálni. Ardmayle még sosem futott akadályon, gáton sem ért el komolyabb eredményt. A többiekre pedig már magasabb oddsot adnak, mint Brice Canyonra, aki a briteknél négyből háromszor volt helyezett. Büntetést nem kapott, legjobb korban van (6éves), zsoké maradt ugyanaz, és a négy hely is jól fizet (1,70-1,80 között).

Catterick 16:20 Class4 Hcap Chase
Tipp: Fields Of Glory (helyre BSP, tétre 3,50)
Indoklás: Kétszer nyert már zsinórban, legutóbb Market Rasenben elég simán. Ellenfelei közül Nomoreblackjack és Halcyon Days is két mérföldön futottak. Egyiküknek sincs még értékelhető eredménye 2,5 mérföldről, ráadásul mindkettő büntetve is van. Attimo pedig három mérföldön volt harmadik, korábban viszont hasonló értékelésen már futott ezen a távon, de egyszer sem volt meggyőző.

Cheltenham fesztivál 2.nap, főoldalas cikk:

Tipp: Fayonagh - EW @ 11.00 Bet365  helyes

+ elemzésben volt ajánlva
Willoughby Court @ 13.00 helyes


Tipp: Mind Your Biscuits - EW @ 5.00 Bet365  :ok:


Tipp: Ballycasey - EW @ 4.33 Bet365  helyes  :ok: