Odds adatbázis

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Üdv mindenkinek!

Új vagyok még a sportfogadás terén, kb. másfél hónapja vágtam bele a dologba, azóta pedig rendkívül megtetszett a dolog. Igyekszem fejleszteni magamat és tájékozódni minden téren, rengeteg hasznos infot és tanácsot kaptam itt az elmúlt időszakban.

Ám ez nyilván nem egy bemutatkozó topic, szóval rá is térnék a lényegre.

Egy külföldi fogadási fórumon leltem rá egy érdekes eszközre. Egy - feltételezhetően - orosz illetőségű úriember csinált több adatbázist, amiben évekre visszamenően több tízezer labdarúgó mérkőzésnek van tárolva a félidős és végeredménye. Ez önmagában még nem lenne talán annyira nagy fegyvertény, azonban az adatbázis lényege az, hogy minden meccsnél ott van egy adott fogadóiroda, meccshez tartozó nyitó és záró (meccskezdeti) odds-a. Az eddigi legnagyobb adatbázisban kb. 94000 meccs van és a bet365 meccsekhez tartozó odds-ai vannak benne. Az adatbázist szép lassan, de folyamatosan bővíti a srác.

Hogy miért jó ez? Megpróbálom kezdő és még viszonylag laikus fejjel elmagyarázni. :) Elméletileg azért, mert ha az adatbázisba beírod az általad megtippelni kívánt mérkőzés nyitó és záró oddsait, és megszűröd azt, hogy korábban mely meccseken volt hasonló odds mozgás, akkor elég jó esélyekkel meg tudod tippelni az adott meccs végkimenetelét. Ehhez mindössze megfelelően kell alkalmazni a szűrőket.
Mivel egy nagyon friss dologról van szó, ezért az ottani fórum látogatói is még csak tesztjelleggel használják, de ahogy én olvastam, egyesek elég jó eredményeket tudnak vele hozni (elvileg a szűrők jó használatában van a kulcs). Nyilván csak akkor lehet rámondani, hogy ez bizony szignifikánsan működik és hasznos, ha több száz (vagy több) tippre megnézzük az eredményeket, de ahogy említettem ez még elég friss dolog. Azért írtam be, hátha valakinek van kedve tesztelgetni a dolgot.

A fórumtopic linkje: http://forum.punterslounge.com/threads/156703-Historical-database-odds-and-results-BC-bet365-(88000-matches)
A b365-ös adatbázis letölthető innen: http://indatabet.webstarts.com/bet365_db.html
Itt pedig az emberünk bemutatja, hogy kell a gyakorlatban használni az adatbázist és beállítani a szűrőket (van egyébként több ilyen videója is): https://www.youtube.com/watch?v=jwK40indO3A
A videóban szereplő adatbázis a kettős Pinnacle és bet365, de a használati elv ugyanaz az egy irodát tartalmazó adatbázisnál is. A kettős még nagyon kevés meccset tartalmaz, a tesztelők ha jól láttam inkább a single b365-ös adatbázist használják. Ha valaki mégis tenne vele egy próbát akkor itt van a kettős is: https://www.dropbox.com/s/57yc6rkyd5q791v/sample_pp_pinnacle_and_bet365_sc_db.rar?dl=0

A negatív jellege az a dolognak, hogy mivel a záró odds-hoz meg kell várni a meccs kezdetét, és a szűrők beállítása azért vesz igénybe némi időt, így nehéz egyszerre sok meccsre tippelni.

Remélem hasznos lesz nektek és nem túl elvetemült ötlet a dolog. Mivel én valóban kezdő vagyok, illetve nem az enyém az adatbázis, ezért szerintem érdemes látogatni a fent linkelt topicot, ha esetleg nem magyaráztam el túl érthetően a dolgot.

Üdv:)

Hasonló módszerrel esetleg foglalkozott valaki? Rajtam kívül.

Idézetet írta: gezaba Dátum december 14, 2017, 21:49:32
Hasonló módszerrel esetleg foglalkozott valaki? Rajtam kívül.

Az ázsiai handicap mozgásaira érdemes figyelni, azzal elég jó profitot összelehet hozni.
Nagyon sok leírás van az interneten hozzá, nem akarok linkelgetni. De, ha ilyen ingerenciád van, akkor azokat érdemes mélyebben átnézni és az oddsportalon-n figyelni a mozgásokat.