Robmiller kalandozásai a darts világában

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Azért hoztam létre az overes topik mellé ezt a naplót, hogy külön hódoljak a másik imádott sportágamnak a darts-nak. Mivel nem bírom ki, hogy ne fogadjak rá, és nem akarom az overes naplót ilyen OFF-okkal telenyomni, illetve hogy a két fogadási ág statisztikája ne keveredjen, úgy gondoltam külön vezetem a darts-os fogadásaimat. Remélem az adminok áldásukat adják erre! Előre is köszönöm!

Az overektől nem szeretnék nagyon elszakadni a darts világában sem. Éppen most zajlik a Dubai Darts Masters. ahol szintén a TOP10 gamer feszül egymásnak. Ezeken a meccseken bármikor bármi megtörténhet, ezért kimenetelre nem szívesen fogadok, viszont 180 over tekintetében érdemes körülnézni.

Mai első tippem: James Wade 2,5 over 180-ra. Bár Wade az utóbbi időben nincs valami pazar formában, és tény, hogy szűkölködik a 180-ak dobálásában, azért elég nagy arra az esély, hogy legalább 10 leg-ben 3-ra képes lesz. Az 1,66-os szorzó erre pedig túl szép odds, hogy kihagyjam.

James Wade - Felett: 2.5   Gary Anderson v James Wade
(Játékos 180-ak)   28/05/2015   Egyik sem   1.66
1 tétegység


7. leg 1 db
8. leg 1 db
9. leg 1 db
  :ok:

MVG egy állat. Ha kijön neki a lépés, akkor szórja a 180-akat. A Dubai Darts Masters címvédőjeként biztosan odateszi magát, hogy idén is megtartsa a címét. Plusz motivációt jelenthet neki, hogy múlt héten Anderson ellen elbukta  Premier League-t a döntőben, így most vissza akar térni újra a tornagyőzelmekhez. Szerintem több 180-at fog dobni, mint Barney.

Michael van Gerwen   Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
(Legtöbb 180-as dobás a mérkőzésen)   28/05/2015   Egyik sem   1.66
1,5 tétegység


Michael van Gerwen   Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
(Mérkőzés nyertese)   28/05/2015   Egyik sem   2.10
0,5 tétegység


szerk 1: most borul a teória, mert Barney úgy szórja a 180-akat, mint hülyegyerek a sós mogyorót... :-\
szerk 2:időközben megtoltam Gerwent, amikor még hátrányban volt fele téttel. Szerencsére kezdi magát összekapni és 4-1-ről feljött 5-5-re, illetve 180-ak tekintetében is átvette egyelőre a vezetést. Remélem egyre jobb formába lendül a meccs folyamán.  ::)
szerk3: mindkét fogadást kivettem. Az elsőt 1,5 tétegység nyereségnél, a másodikat pedig, 0,5 tétegység nyereségnél. Túl rizikós ez a meccs, hogy bennhagyjam őket, így legalább mindkét fogadást nyereségesen zártam  :ok: (Időközben MVG dobott még egy 180-at...na mindegy :) És még is nyerte a meccset! Jöttek végül a tippek, kár hogy kivettem őket, de Laudrup filozófiáját tartom most szemem előtt: kevesebb mindig több :) )

Ma folytatódik a Dubai Darts Masters! MVG szerintem bejut a döntőbe. Legutóbbi PL meccsükön kikapott Lewistól, kétszer egymás után nem hiszem, hogy elveri Mighty Mike-ot.

Michael van Gerwen   Michael van Gerwen v Adrian Lewis
(Mérkőzés nyertese)   29/05/2015   Egyik sem   1.36
2,5 tétegység

Adrian Lewis - Felett: 3.5   Michael van Gerwen v Adrian Lewis
(Játékos 180-ak)   29/05/2015   Egyik sem   1.80 - nem érzem Lewisban sem az átütő erőt...inkább veszteség nélkül kivettem a tétet.
2,5 tétegység


6. leg 1 db
10. leg 2 db


szerk1: ahogy látom mostanság Gerwen szereti álmosan kezdeni a meccseket. Az első etap után 4-1-re megy Lewis. Remélem a holland csakúgy, mint tegnap Barney ellen, gyorsan összekapja magát.
szerk2: 6-4 az állás a második szünetben Lewis javára. Időközben 1,80-ért lőttem egy 180-ra való fogadást Lewis esetében. Remélem még 2-őt legalább dob a meccsen, és MVG pedig behúzza...bár ma nem pörög olyan szinten, ahogy megszoktuk tőle  :-\
szerk3: végül MVG behúzta 11-8-ra a meccset. Ez tényleg egy állat :D Ja és kár, hogy beszari voltam, mert Lewis végül megdobta a 4 180-at...na mindegy :)

Dubai Darts Masters döntőjében Phil Taylor - MVG.

Phil Taylor - Felett: 3.5   Phil Taylor v Michael van Gerwen
(Játékos 180-ak)   29/05/2015   Egyik sem   1.72
2,5 tétegység


7. leg 1 db
11. leg 2 db
13. leg 3 db
16. leg 4. db
  :ok:

Michael van Gerwen - Felett: 2.5   Phil Taylor v Michael van Gerwen
(Játékos 180-ak)   29/05/2015   Egyik sem   2.25
0,5 tétegység - eddig 1 db van neki


17. leg 2 db egyből  :ok:

Ha a meccs végére ennyire belejöttek a fiúk, akkor talán még 1 db 180 befér MVG-nek  ;D

Michael van Gerwen - Felett: 3.5   Phil Taylor v Michael van Gerwen
(Játékos 180-ak)   29/05/2015   Egyik sem   1.57
1 tétegység


be is jött rögtön :D  :ok:

Végül Michael van Gerwen győzelmével ért véget az idei Dubai Darts Masters verseny. Úgy érzem ez a 180-as over fogadás jövedelmező lehet, leginkább live-ban, ha okosan és időben játszunk meg bizonyos lehetőségeket. Iszonyatos jó odds-okat lehet kifogni, amelyek percek alatt lejöhetnek. Pl. mint ez itt fenn. Mire beírtam MVG rögtön zúdított egyet. Vannak bizonyos periódusok a meccsben, amikor bemelegednek a fiúk, aztán egymásnak dobálják oda-vissza a 180-akat. Na ezt a periódust kell elkapni élő fogadásban, amit nem is olyan nehéz, ha az ember sok dartsot néz :)

Holnap kezdődik a World Cup of Darts! Az év során talán elmondható, hogy a decemberi egyéni VB mellett talán a Csapat világbajnokság bír a legnagyobb presztízzsel. Erre a hétvégére darts terén igyekszem aktivizálni magam. Este jövök a holnapi nap legerősebb tippjeivel. Időben kell észnél lenni, mert a bet365 pillanatok alatt leviszi az odds-okat..

World Cup of Darts!!

A Csapat VB az egyetlen olyan verseny a profi darts világában, ahol nem egyéni szinten zajlanak a meccsek, hanem 2 főből álló csapatok feszülnek egymásnak. Ez a verseny kissé felülírja az egyéni célokat, álmokat. Itt a játékosok nem a saját, hanem országuk dicsőségéért lépnek színpadra, ennek tudatában a teher is nagyobb a vállakon. A 16-szoros egyéni világbajnok legenda, Phil Taylor többször is nyilatkozta, hogy talán ez az egyetlen verseny, ahol érzi a nagyfokú elvárásokat az angolok részéről! Az idei évben 32 csapat száll harcba a világbajnoki trófeáért, köztük a magyar párossal, Bezzeg Nándorral és Takács Gáborral (ők pénteken kezdenek a svédek ellen, és valljuk be az 1. körből való továbbjutás - bár nem lehetetlen az északiak ellen - már nagyon szép eredmény lenne részünkről...a 2. körben akkor a skótokat kapnánk, akiknek legyőzése, lássuk be, lehetetlen feladatnak látszik).
A legnagyobb favoritnak a bookiek szerint a hollandok (Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld) számítanak, ami nem is meglepő. Ők a címvédők, s egyéni szinten is jó formát produkálnak az utóbbi időben (Gerwen szinte megállíthatatlan 2015-ben). A hollandokat követik az esélyesek között megszokottan a szinten igen erős angolok (Phil Taylor és Adrian Lewis). De számolni kell még a skótokkal (Gary Anderson és Peter Wright), valamint ha jó formát fognak ki, akár az ausztrálokkal is (Simon Whitlock és Paul Nicholson).

A VB-t idén a németországi Frankfurt am Mainban rendezik. A meccsek holnap este 20.00-tól kezdődnek és stream-en követhetők lesznek.

Ízelítőnek a 2012-es Anglia - Ausztrália döntő, ami "hirtelen halállal" fejeződött be..hatalmas mérkőzés volt, nem minden feszültségtől mentesen, mint azt a videóban is láthatjuk: https://www.youtube.com/watch?v=J9jfTWDloLo

A csütörtöki első napra 3 olyan meccset néztem ki, ami közül, ha bármelyik is bukó - egyet leszámítva - brutális meglepetéssel érne fel!

A nap legtutibb meccse számomra a Belgium - Fülöp-szigetek csörte. A belgák nem tartoznak mostanság a legerősebb alakulatok közé, de ha összeszedik magukat, akkor a legjobb 4 közé kerülés sem lehetetlen a Huybrechts testvérek számára. A fiatalabb, Kim egész jó formában van. Bekerült az idei Premier League TOP10 játékosa közé, ami elég nagy meglepetést váltott ki a darts-követők között, de a papírformának megfelelően ő lett az utolsó a versengésben, bár azért a tisztes helytállás megvolt, és ha kicsit szerencsésebb, sokkal jobb helyezést is elérhetett volna. A belgák gyengepontja inkább az idősebbik fivér, Ronny Huybrechts. Amennyire hasít mostanság az öcskös, Ronny-nak annyira nem megy a játék. A különböző kisebb tornákon az 1. vagy 2. körökben kiesik általában. Nagyon remélem, hogy Kimmel vállvetve elkapja a fonalat. Bármennyire is eltérő a jelenlegi formája a két Huybrechts testvérnek, Fülöp-szigetek nem jelenthet gondot számukra. Ha már az 1. körben kiemeltként elszállnak, szégyenükben bújhatnának a föld alá is...hatalmas csalódás lenne. A belgák továbbá jelentős rutinnal is rendelkeznek a versenysorozat terén. 2 évvel ezelőtt egészen a döntőig meneteltek a fivérek, ahol aztán csak Phil Taylor és Adrian Lewis tudta őket megállítani! Ezért mondom, ha jó periódust fognak ki - bár kétlem, hogy idén a döntőbe lenne esélyük bekerülni -, a legjobb 4 azért kis szerencsével meglehet számukra (hangsúlyozom Ronny formáján rengeteg múlhat..)
Az ázsiaiak csapatát egy bizonyos Lourence Ilagan és Gilbert Ulang alkotja. A neten jóformán ezen kívül semmi adatot nem találtam hirtelen erről a párosról. Gyanítom, hogy először vesznek részt személy szerint ezen a megmérettetésen, és a duó is először állt össze. Lehetséges, hogy a Fülöp-szigeteken ők perpill a legnagyobb májerek darts terén, de itt, ezen a hétvégén klasszisokkal kell szembenézniük, több ezres arénában, pokolian jó hangulat közepette, amihez szerintem nemigen vannak hozzászokva.

Egy szó mint száz, a mai legbikább tippem:

Belgium   World Cup of Darts 2015 - Belgium v Fülöp-szigetek
(Mérkőzés nyertese)   11/06/2015   Egyik sem   1.20
Tipperősség: 9/10 (azért az ázsiaiaknak is adjunk esélyt, lehetnek igazi fekete lovak)
  :ok:

Az 1,20-as odds-ot tegnap este sikerült elcsípni, és ahogy látom még ma reggel is annyit adnak a belgáknak. Remélem nem kell csalódnom bennetek Kim és Ronny!


Szia,

szemezgettem én is a mai darts meccsekkel, csak nekem meglepő, hogy az angol, skót, holland trióra egész értelmes oddsok vannak? Ezek kötésben már 1,25-1,3-ra jönnek ki.

Tetszik nekem a belga tipp is; Gilbert Ulang nevezetű játékosról tényleg szinte semmi infó nincs, annyira jegyzetlen, de a páros másik tagja is jelentősen gyengébbnek tűnik, mint az idősebb Huybrechts testvér. A belgák, ahogy nézem hozni szokták az ilyen meccseket simán, sőt még inkább pozitív irányba is képesek meglepetésekre (sokat számít gondolom, a testvéri kötődés). Nem tudom mit sejtenek a bukik, remélem csak simán elmérték az odds-ot.


Köszi a tippet, sima volt ahogy nézem.

Idézetet írta: Schleck Dátum június 11, 2015, 11:48:03
Szia,

szemezgettem én is a mai darts meccsekkel, csak nekem meglepő, hogy az angol, skót, holland trióra egész értelmes oddsok vannak? Ezek kötésben már 1,25-1,3-ra jönnek ki.

Annyira nem meglepő, mert azért a bookiek is tudják, hogy a darts tényleg az a sportág, ahol bármikor bárki nyerhet, ha jó napot fog ki. De engem is meglepett, hogy a belgákra 1,20 volt az odds. Írtam lentebb egy rövid elemzést, hogy miért merem megcsapni 9/10-es tipperősséggel ezt a meccset...de azért kicsit tartok is tőle, mert tényleg alig van info a Fülöp-szigetekiekről...de egyszerűen nem tudok elképzelni ekkora blamát a belgáktól. :D Az angol, skót és holland trió szerintem mehet nyugodtan kombiba. A 3 legnagyobb esélyese a tornának...csak nem zúgnak ki az 1. körben.

Következő tippjeim még mára:

Anglia   World Cup of Darts 2015 - Anglia v Dánia
(Mérkőzés nyertese)   11/06/2015   Egyik sem   1.083 - ezt szerintem nem kell részletezni..10/10 számomra
  :ok:

Ausztrália   World Cup of Darts 2015 - Ausztrália v Oroszország
(Mérkőzés nyertese)   11/06/2015   Egyik sem   1.22   Függőben
- közepes tipp, olyan 6/10. Azért bármilyen fostalicska most Simon Whitlock, valamint Paul Nicholson sem brilírozik, azért ezt illene hozniuk az ausztráloknak.  :ok:

Megérzés szinten az utolsó:

Ausztria   World Cup of Darts 2015 - Ausztria v Csehország
(Mérkőzés nyertese)   11/06/2015   Egyik sem   1.22
:ok:

Az osztrákokat az idei VB egyik meglepetéscsapatának tartja több szakértő is. Nem tartoznak az esélyesek közé, de bőven megvan bennük a potenciál, hogy meglepetéseket okozzanak. A "Sógorék" csapata egy idősebb, illetve egy igen fiatal tehetségből áll, nevezetesen Mensur Suljovic és Rowby-John Rodriguez párosából. Suljovic idén a kisebb versenyeken elég pazarul teljesít, volt ahol a legjobb 4 közé is beverekedte magát (azt hiszem a februári German Darts Masters-en). Rowby-John pedig a maga kb. 20 évével a jövő profi darts-ának talán egyik születendő csillaga. Nemrég egy versenyen Adrian Lewis kétszeres világbajnoknak csapott oda egy 5-2-es meccsen. A csehek pedig hozzájuk képest szerintem sehol sincsenek, legalábbis én nemigen hallottam még róluk, illetve erősebb cseh játékosról, pedig 4-5 éve elég durván követem a darts-ot. Szóval a tippem erőssége ebben az esetben 7/10...

Az első napról elmondható - talán Gibraltár olaszok feletti győzelmét leszámítva -, hogy meglepetések nélkül zajlott le, amit egy sportfogadó - komolyabb tétekkel dobálózva - nyugodt szívvel konstatál. Minden tegnapi tippem, nevezetesen Ausztria, Belgium, Anglia és Ausztrália sikerrel abszolválta az 1 kört. Egy kicsit főtt a fejem, hogy a hazai pályán játszó németekre nem figyeltem oda előzetesen, mert India - mint kiderült a meccs alatt - félelmetesen gyenge volt, és azt hiszem a németekre impozáns 1,36-os odds volt. Na mindegy, nem leszek telhetetlen, inkább nézzük a mai napot!

A World Cup of Darts 2. játéknapján is szépen lehet mazsolázgatni a mérkőzések között. De mielőtt ebbe belevetném magam, muszáj kiemelnem, hogy ma lép színpadra 20.30-tól a magyar válogatott Svédország ellen. Fiaink, nevezetesen Bezzeg Nándor és Takács Gábor nem állnak lehetetlen feladat előtt, ugyanis a sorsolásnál Fortuna kedvezett nekünk, és a 16 kiemelt csapat közül a 15. svédeket kapták, ami lássuk be, sokkal jobb, mintha Hollandia (Gerwen - Barneveld), Anglia (Taylor - Lewis) stb. kapták volna. Így van némi esélyünk túlélni a magyar darts történetében először világeseményen az 1. kört! A svédekre 1,40-es odd-son, a magyarokra 2,62-es odds-on lehet fogadni. Én titkon bízom benne, hogy a VB első nagyobb meglepetését mi fogjuk szolgáltatni, mert most ha fejben ott lesznek a fiúk, és nem szeppennek meg, akkor bizony elérhető lenne a 2. kör, ahol a Skócia/Szingapúr meccs győztesével (vagyis 99,9%, hogy a skótokkal, azaz a regnáló egyéni világbajnokkal Gary Andersonnal, illetve sokak kedvenc klasszisával, Peter Wrighttal) találkoznának a fiúk. Szóval este 20.30-tól HAJRÁ MAGYAAAROOOOK!!!!!



Na a kis kitérő után evezzünk vissza a sportfogadásra:

A mai napra a legerősebb tippem a címvédő Hollandia. A fapapucsosok, nevezetesen Michael van Gerwen (jelenlegi világ 1.) és Raymond van Barneveld (5-szörös egyéni világbajnok) az Amerikai Egyesült Államokkal száll szembe. Megvallom őszintén utánuk sem néztem (tavaly egyébként ők búcsúztatták 1. körben a magyarokat, majd az angolok ellen estek ki a 2. körben). Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a holland duó - ez a brutális játékerő, Gerwen elementális formájával, és Barney higgadt, több évtizedes rutinjával - ne menetelne el a döntőig. A torna legnagyobb esélyesei, nincs az az Isten, hogy az 1. körben kiessenek. Elképzelhetetlen ez a darts világ számára. Nagyobb esély van szerintem egy zombi apokalipszisre, mint erre. 10/10-es tipp számomra!

Hollandia   World Cup of Darts 2015 - Hollandia v USA
(Mérkőzés nyertese)   12/06/2015   Egyik sem   1.10
  :ok:



A többi tipp pár perc és folyt. köv.

A mai második legerősebb tippem nem más mint a harmadikként kiemelt Skócia Gary Andersonnal és Peter Wrighttal a fedélzeten. Ellenfelük Szingapúr, Lim P. és Lim H. Paul Lim igazi legendának számít a maga nemében. Bár 61 éves, de még mindig profi szinten képes a nyilakat dobálni. Érdekesség, hogy ő volt az első darts-játékos, aki megdobta a 9 nyilast 1990-ben Jack McKenna ellen!! Szóval nem holmi kis amatőrrel van dolgunk. Ha nem a skótokkal kerültek volna össze, tehát kicsit szerencsésebbek lettek volna a sorsolásnál, simán lett volna sanszuk a 2. körbe kerüléshez. De mivel Skócia lett az aktuális ellenfél, egy regnáló világbajnokkal, illetve a mostanság nem túl nagy formában lévő, de egyébként klasszis Peter Wrighttal (2014-es PDC VB-n döntős, Gerwen ellen kapott ki), így nem sok esélyt adok az ázsiaiaknak! Skócia továbbjut! 9/10

Skócia   World Cup of Darts 2015 - Skócia v Szingapúr
(Mérkőzés nyertese)   12/06/2015   Egyik sem   1.11
  :ok:



Végül még két tipp mára - egy erős, illetve egy megérzés, de azért az is közepesen erős  :P

Viszonylag biztosnak tűnik még a mai napon az észak-írek győzelme Thaiföld felett. Az észak-írek tavaly különösen jól szerepeltek, a legjobb 4 közé jutottak, és ott azért a hollandok micsodáját is eléggé megszorongatták, de végül nagy csatában alulmaradtak. A legjobb 8 között például ők verték ki a skótokat (Robert Thornton és Peter Wright). Szerintem a legjobb 8 közé idén is abszolválják magukat, és Thaiföld a lehető legjobb ellenfél bemelegítésre. Az észak-íreknél Brendan Dolan a húzóerő, de társa, Michael Mansell is nagyon szép eredményeket képes elérni, ha jó formában van (mondjuk ő egyéniben kishal, inkább csapat VB-n Dolan mellett tud szép teljesítményt nyújtani). A Thaiföldiek nevét nemhogy kimondani, de leírni sem egyszerű, ezért mellőzöm is, járjon utána, aki szeretne.  ;D Tavaly jutottak először ki a World Cup of Darts-ra, ahol pechükre rögtön Angliát kapták az 1. körben, ahol Taylorék sima 5-0-lal átgázoltak rajtuk. Idén talán ennél jobb eredményt érnek el, nyernek 1-2 leget, de szerintem a továbbjutásra eléggé kevés a sanszuk.

Észak-Írország   World Cup of Darts 2015 - Észak-Írország v Thaiföld
(Mérkőzés nyertese)   12/06/2015   Egyik sem   1.14
Tipperősség: 8/10
  :ok:



És végül a megérzés:

Akárcsak a tegnapi napon Ausztria kapcsán, a mai napon Wales kapcsán érzek remek szereplést a VB-n. A szakértők a Sógorok mellett Walest is fekete lónak tartják. Az eddigi VB-ken is szép eredményeket értek el, rendre bejutottak a legjobb 8 közé, és bizony a korábbi Wales-i páros - Ritchie Burnett és Mark Webster - nem éppen volt kezdő fűnyíró a szakmában. Viszont tavalyhoz képest változott a felállás. Burnett-nek magánéleti gondjai vannak - a kokozás nem igazán összeegyeztethető a profi darts-szal -, emiatt Webster mellé egy ifjú tehetség, Jamie Lewis került. Mivel neki még nincs tapasztalata csapat VB terén, illetve most hogy Webster lett a rangidős a csapatban, így kissé kiszámíthatatlan, hogy a változás milyen eredményt is hoz Wales háza táján. Szerintem a legjobb 8 közé nemigen fognak bejutni..talán ha a sorsolásuk kedvező akkor összejöhet, de az 1. körön viszonylag akadálymentesen továbblépnek Hong-Kong ellen, bár nem lesz egyszerű.
A hong-kongiakat S. MacKenzie és R. Lam páros alkotja. Tavalyi VB-n az 1. körben 5-2-vel búcsúztatták a norvégokat, ami nem nagy szám, mert a skandinávok tegnap egy laza 5-öst kaptak a spanyoloktól. 2013-ban meg nem is indultak. Nem rosszak ezek az ázsiai srácok - a fülöp-szigetekieknél és a kínaiaknál szerintem simán jobbak -, de Wales-nek tényleg nem jelenthetnek akadályt ezen az estén.

Wales   World Cup of Darts 2015 - Wales v Hongkong
(Mérkőzés nyertese)   12/06/2015   Egyik sem   1.36
Tipperősség: 6/10
- hát szépen elvéreztek... valahol éreztem, hogy gondok lehetnek a személyi változásokkal, de nem hogy rögtön az 1. körben.

A képen a korábbi nagy páros, Ritchie Burnett és Mark Webster látható..

ÉÉÉÉÉSSS IIGGEEEEEENNNN!

Megcsináááltuukkk! Kérem szépen Bezzeg Nándor és Takács Gábor magyar darts-történelmet írt! Párosunk ugyanis megszerezte a magyar darts-sport 1. világbajnoki mérkőzés győzelmét!!!!!!!!!! 5-2 levertük nagyon szép játékkal a kiemelt Svédországot!!!
Holnap a Skócia (3.)/Szingapúr meccs győztesével játszunk!!!!

Nándi - Taki, leborulok előttetek!!! HAJRÁÁÁ MAGYAROOOK!