NBA Fogadások 2015/16

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ebbe a topicba jöhetnek majd a tippek, hozzászólások a következő NBA szezonnal kapcsolatban. Kezdődik a nyár, jön az offseason, tradek, igazolások, draftok, és csomó pletyka.
Kezdjük meg tehát az NBA 2015-16-os szezonját egy NBA draftos cikkel!

Véget ért az NBA szezonja a Golden State Warriors sikerével, de nincs megállás az Észak-Amerikai profi ligában, hiszen magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik meg az draftot. A 2015-ös "osztály" nagyon erősnek tűnik, és több all-star potenciálú játékos is elkelhet a börzén. Lássuk ki lesz az első, és mire érdemes fogadni.





Rengeteg pletyka volt az elmúlt napokban, így a nagyját összeszedtem, hogy kicsit beindítsam a topicot:
- Kevin Love-ot sing-and-trade-el cserélné a Cavs, mivel Thompsont akarják megtartani, és Love túl nagy luxus lenne Lebron mellett, ráadásul védő oldalon nem igazán használható.
- Dwayne Wade neve felmerült a Lakersnél, ahogyan Cousinsé is. Mindkettőjüket meg akarja szerezni a Lakers, kérdés sikerül-e. Véleményem szerint a Lakersnek semmi szüksége nincs Kobe mellett Wadere, de ők tudják. Cousins már más tészta, és érte minden követ megmozgat a Kupchak. Nem tudom ebből mennyi igaz, de Divac és a Sacramento nem szívesen válna meg Cousinstől ( de erről stdavid többet tud, mert ő a Lakers-fan)
- Sergio Llullnak három éves szerződést ajánlott a Rockets. Innentől csak rajta múlik, hogy mikor megy át a tengerentúlra.
- Thaddeus Young nem élt a játékosopcióval, így ő is szabadügynök lett a nyáron
- Erik Bledsoe is cserélhetővé vált, mivel a Phoenix nem tart rá igényt.
- Brandon Jenningset próbálja eladni a Detroit, és Hardaway-el és a Knicksszel próbáltak meg cserélni.
- A Dallas cserélné a draftpickjét, illetve Monta Ellist is, ha lehívja a jövő évi játékosopcióját. Cubanék tehát nagyon nem akarják, hogy a bedobó maradjon jövőre is. Rondóval is hasonló a helyzet, ő is távozik a Mavsből.
- Közben a Kings kinézte magának Rondót, aki jól illene George Karl rendszerébe

Kosár szakik, írhatnátok pár sort a draftról. Vélemények stb. :D

A lényeg, hogy Agravanis, Hernángomez és Díez mind elkeltek.  :ok:

NBA Draft 2015:
1. Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves)
Végre sikerült jól választania a Minnynek. El sem hiszem. Azt hittem, hogy Saunders behúzza majd Okafort, de nem. Townsból szerintem szupersztár lehet, és tudom, hogy mostanság mindenki a Phillyvel volt elfoglalva, ha tehetségesen építkező csapatról volt szó, de a Minny 1 évvel Love elcserélése után behúzott két 1/1-et. Mindkettőben hatalmas potenciál van, plusz még ott van Lavine, Dieng, Rubio és a többiek. Szép jövő előtt áll a Minny (bár náluk bármikor összeomolhat a rendszer). Towns mind támadó mind védő oldalon elit lehet, és szerintem a jövő nagy centere lesz. Wiggins-Towns páros ütős nagyon..
2. D'Angelo Russell (Los Angeles Lakers)
Nem sokkal a draft előtt már lehetett sejteni, hogy a Lakers mégsem Okafort választja. Kiváló irányító lehet, és jól illik majd Kobe mellé, és lehet jobban jártak vele, mint Okaforral, de ezt majd az idő eldönti. Ezzel a lépéssel nyugodtan tud egy magasembert igazolni a Lakers (Love, Aldridge stb.). Okaforral már meg lett volna kötve a kezük.
3. Jahlil Okafor (Philadelphia 76ers)
Egy hónapja még kifejezetten rossz döntésnek tartottam volna Okafor draftolását, de úgy néz ki, hogy Embiid sérülése lassabban gyógyul a kelleténél, és nem tudni hogy mikor léphet pályára a ligában (következő Oden??). Noellel tökéletes párost alkotnak majd, hiszen Noel védekezésben elit, míg Okafor támadásban. Kezd körvonalazódni a 76ers jövője. Ha pedig valami csoda folytán Embiid hamar felépülne, akkor vagy rotálással oldják meg a helyzetet (bár három ilyen magasembert luxus tartani), vagy értékre váltják az egyik tehetséget.
4. Kristaps Porzingis (New York Knicks)
New Yorkban nem igazán örültek a Lett magasembernek, ami egyfelől érthető is. Carmelo Anthony személyében van egy szupersztárjuk, akinek már nincs sok hátra a top éveiből, így nem egy nagy potenciálú játékost kellett volna húzni, hanem egy kész nba ready playert. Porzingis nem ilyen. Sok súlyt kell magára kapnia, meg kell tanulnia rendesen védekezni, és ez szerintem eléggé sok időbe kerül. Ugyan kiválóan dob, és hatalmas potenciállal rendelkezik, de ilyen húzás inkább az építkező Orlandonak jött volna jól. A jövő szempontjából jól döntöttek Phil Jacksonék, de a jelenben Carmelo Anthony nem túl boldog.
5. Mario Hezonja (Orlando Magic)
Winslow vagy Hezonja ez volt csak a kérdés. Szerintem jól döntött az Orlando. Winslow támadásban eléggé gyenge, és Oladipo mellé inkább egy kreatívabb periméterjátékos kell, és Hezonja ilyen, ráadásul a horvát nagyobb potenciállal is rendelkezik, mint Winslow.
6. Willie Cauley-Stein (Sacramento Kings)
Én hátrébb vártam Cauley-Steint, de a Kings kihúzta, és jól is döntöttek. Ha marad Cousins, akkor jó párost alkothatnak a palánk alatt (mint Noel és Okafor), ha pedig elmegy, akkor is lesz egy jó védője a gyűrű alá a Kingsnek.
7. Emmanuel Mudiay (Denver Nuggets)
Ilyen pozícióban egy ilyen csapatnak tökéletes választás. Lawson szinte biztos, hogy cseréli a Denver, így Mudiay rögtön kezdő lehet az NBA-ben, egy építkező csapatnál. Egy tipikus energiabomba, aki jól illik majd a Denver rendszerébe. Sokat csúszott vissza a listán, de előtte lévő csapatok közül talán csak a Kingsnek feküdt volna a leigazolása.
8. Stanley Johnson (Detroit Pistons)
Már a draft előtt is lehetett tudni, hogy őt fogják húzni, így nem volt semmi meglepetés a Detroitnál. Cserének vagy kezdőnek is tökéletes lesz, és sokat lendít majd a Pistons védekezésén, és azért támadásban sem elveszett.
9. Frank Kaminsky (Charlotte Hornets)
Minden más csapatba jobb lett volna Kaminsky. Nem igazán értem a Hornets csapatát. Benn volt még Turner, aki jó fitt lehetett volna Jefferson mellé/ vagy a cserepadra. Ehelyett kihúztak egy kiválóan dobó Kaminksyt, egy olyan gárdába, ahol ott van Hawes, Jefferson, Williams stb. Semmi értelme nem volt. Egymás elől veszik el a játékidőt, és egyikőjük sem tud védekezni.
10. Justise Winslow (Miami Heat)
Nagyon nagy mázlisták, hogy lecsúszott hozzájuk Winslow. Szerintem ezt ők sem gondolták, így rögtön meg is van Deng helyettese. Igaz támadásban nem túl elit játékos, de védekezésben már most ott lehet a legjobbak között. Bosh és Wade (ha marad) mellett viszont nem is kell támadásban elitnek lennie egy frissen draftoltnak.

Első tízet után már csak pár játékossal foglalkoznék:
Myles Turner kiváló húzás az Indianától, így Hibbert nyugodtan távozhat is tőlük. Hasonlóan jó húzás a Utahtól Trey Lyles, aki jó párost alkothat majd a palánk alatt Goberttel. Justin Anderson szintén nagy húzás volt a Dallastól, érdemes lesz a nevét megjegyezni. A Brooklyn kiválóan cserélt, hiszen hozzájuk került Rondae Hollis-Jefferson. Belőle egy nagyon jó védő lehet, és ha támadásban fejlődik, akkor ilyen pozícióban egy kiváló húzás volt.

2 orosz center ezentúl a Cavs-ben, mostantól Kaun is a csapat tagja.

http://www.nemzetisport.hu/amerikai_sportok/nba-arccsonttorest-szenvedett-a-chicago-bulls-sztarja-2441099

Természetesen Derrick Rose-ról van szó... Hihetetlen milyen balszerencsés. Mióta a kedvencem, folyamatosan megsérül  :'(

Régebben még kedveltem Rose-ot, és sajnáltam, amiért szegénynek ennyi sérülése van, de szép lassan kezdi bebizonyítani (nyilatkozataival), hogy az NBA egyik legunszimpatikusabb figurája.
Legutóbb például azt mondta, hogy megvizsgálja a 2017-es szabadügynök piacot, és nyitott a Bulls ajánlatára, de a többi csapatéra is (magyarul ahol több pénzt adnak, ő oda megy)......
Ezek után, hogy a Bulls ennyi éven át elnézte neki, hogy szinte pályán sincs, és megadtak neki mindent, ha kellett ráhúztak plusz 1 hónapot, hogy teljesen rendbe jöjjön, szerintem kutya kötelessége lenne, ha azonnal igent mondana egy bulls évi 5 millás gázsira is. Mert az eddig eltett kb 100 millájáért meg sem dolgozott.
Szánalmas ez a figura, és ráadásul a családjára fogja az egészet, hogy miattuk tenné. Ez egy pénzéhes senkiházi, és remélem soha a büdös életbe nem kerül bajnoki cím közelébe.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogyan játszik ha egészséges. Hát nem egy 20 millás játékos szintje, de még csak 8-10 millásé sem. Túl nagy az arc, túl nagy az egó, és rohadt kevés a mutatott produkció (sérülések ellenére is).
Van egy olyan elképzelésem, hogy ha hozza a mostani szintjét nem fog túl zsíros szerződést kapni, és max 1-2 csapat kínálja majd meg őt ajánlattal.

Nets :D :D :D.  Újabb fricska az NBA-nek, szép volt Fener!

Idézetet írta: Greipel Dátum október 06, 2015, 11:26:35
Nets :D :D :D.  Újabb fricska az NBA-nek, szép volt Fener!
hatalmas fricska.. ;D :redchug:

Aztán jött a Boston és helyretette Európát.  ;D Ilyen mikor egy NBA csapat valójában kosarazik, és nem bohóckodik, mint a Nets. Ezenkívül persze egyértelműen látszik, hogy az európai csapatok szépen fejlődnek, ami örömteli hír, mert jövőre az Olimpián nem igazán szeretnék megint akkor amcsi dominanciát látni..
Többi edzőmeccsről:
Sokan mondták, hogy a Houston mekkorát húzott Lawsonnal, de nálam ez volt az egyik legrosszabb lépés a Houston részéről (aminek én persze örülök, mert eléggé unszimpatikus csapat). Két ilyen labdaigényes játékos nem tudom majd, hogyan fog a pályán teljesíteni. Plusz ott lesz Howard is.. Első meccsükön látszott is, hogy nem értik meg egymást.

Amúgy amire kíváncsi leszek azok a fiatal csapatok ígéretes duói: Philly (Noel-Okafor), Minny (Wiggins-Towns).

lenne igény idén is egy fantasy ligára?


1. forduló



Október 28., szerda:

2015.10.28 1:00   Atlanta - Detroit   1.32   -   3.45

2015.10.28 1:00   Chicago - Cleveland   1.81   -   2.03

2015.10.28 3:30   Golden State - New Orleans   1.19   -   4.78


Tippek, vélemények?

Október 29., csütörtök:


2015.10.29 0:00   Orlando - Washington   2.40   12.00   1.62

2015.10.29 0:30   Miami - Charlotte Bobcats   1.40   12.00   3.10

2015.10.29 0:30   Boston - Philadelphia   1.17   15.00   5.10

2015.10.29 0:30   New Jersey - Chicago   2.85   12.00   1.50

2015.10.29 0:30   Toronto - Indiana   1.45   12.00   2.85

2015.10.29 1:00   Oklahoma City - San Antonio   1.48   12.00   2.80

2015.10.29 1:00   Milwaukee - New York   1.48   12.00   2.85

2015.10.29 1:00   Memphis - Cleveland   1.48   12.00   2.85

2015.10.29 1:00   Houston - Denver   1.22   15.00   4.50

2015.10.29 3:00   Phoenix - Dallas   1.62   12.00   2.40

2015.10.29 3:00   Portland - New Orleans   1.72   12.00   2.20

2015.10.29 3:00   Sacramento - L.A.Clippers   2.80   12.00   1.48

2015.10.29 3:30   L.A.Lakers - Minnesota   1.62   12.00   2.40


Tippek, vélemények?

Október 31., szombat:

2015.10.31 0:00   Orlando - Oklahoma City   -   -   -

2015.10.31 0:00   Philadelphia - Utah   -   -   -

2015.10.31 0:00   Cleveland - Miami   -   -   -

2015.10.31 0:30   Detroit - Chicago   2.45   -   1.57

2015.10.31 0:30   Boston - Toronto   -   -   -

2015.10.31 1:00   Atlanta - Charlotte Bobcats   -   -   -

2015.10.31 1:00   Milwaukee - Washington   -   -   -

2015.10.31 1:30   San Antonio - New Jersey   1.07   -   9.00

2015.10.31 2:00   Denver - Minnesota   -   -   -

2015.10.31 2:30   Houston - Golden State   2.15   -   1.73

2015.10.31 3:00   Sacramento - L.A.Lakers   -   -   -

2015.10.31 3:30   Phoenix - Portland   -   -   -


Tippek, vélemények?