TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum december 25, 2019, 23:27:42
Király a nevük, Always Ready. :D Ha jól látom jött a tipped, tényleg nem volt sima hazai, hármas oddson, gratula!

Az Always Ready legjobbjai nem is játszottak, azt hittem beleszaladnak a késbe, hogy feltartott kézzel mentek ki..

Újabb személyes, bocs ha unjátok már:

Szóval többen is kérdeztetek privátban a korábban leírt, Laci bá'-s és Béla bácsis történeteknek mi lett az újabb fejezete? Lehet nem olvastátok végig, de mindkét esetben halál lett a vég, és nincs újabb fejezet. Nem ismerem a családjaikat, egyikük rokonom volt, náluk lenne esélyem, de nem úgy alakult az élet. Sőt, ha úgy vesszük, minden dolguk jobbra fordult, miután lefarcolt az iszákos családapa. Szomorú persze, de az élet dolgain valahogy túl kell lépni, nem ragadhatunk le ott, hogy nem lettünk profi focisták, ezt nem terhelhetjük rá a családunkra, ráadásul úgy, hogy folyton részegek vagyunk. Nehéz feldolgozni, és teljesen együttérzek, tényleg, nálam kevesebben éreznek együtt az elbukott életcéllal, de össze kell szednünk magunkat egy ponton, és tovább kell lépnünk. Béla és Laci bácsit is szerettem, de ezt mindig mondtam nekik. Többet nem foglalkozom velük a naplómban, csak tényleg kérdeztetek velük kapcsolatban. Két elhanyagolt sír, gyújtottam gyertyát mindenszentekkor nekik. Inkább tanulság legyen az életük, mintsem segítséget kiváltó inger.

Clermont - Troyes
Vendég csapat szerez gólt (1.47)

Idézetet írta: TiB Dátum január 10, 2020, 12:01:11
Clermont - Troyes
Vendég csapat szerez gólt (1.47)

Stoke City - Millwall
Vendég csapat szerez gólt (1.55)

Idézetet írta: TiB Dátum január 11, 2020, 12:33:49
Stoke City - Millwall
Vendég csapat szerez gólt (1.55)

Manchester United - Wolverhampton Wanderers
Hazai győzelem (1.82)

Idézetet írta: TiB Dátum január 15, 2020, 16:43:02
Manchester United - Wolverhampton Wanderers
Hazai győzelem (1.82)

David Nutt egy neurológus, addiktológus, aki sok függőség mellett a szerencsejátékkal is foglalkozott. Azt olvastam egy tanulmányában, hogy megfigyelte egy függő szerencsejátékos agyát a különböző fázisokban, és a következőkre jutott. A tét kiválasztása nem fontos, nem hozza lázba az agyat, nem is vált ki nagyobb érzelmeket, amolyan szükséges rossz, mint az udvarlás a szex előtt.

Aztán jön a várakozás, hogy bejön-e a tippünk, nyerünk-e, és itt figyelte meg a legfélelmetesebb dolgot. Ez az időszak akkora izgalmat vált ki, és annyira beindítja az agyat, mint egy drogfüggőnél a drog, de hogy ne térjünk el a tárgytól, közel annyi ponton indítja be az agyat, mint ha nyernénk. Tehát fiziológiailag az agyunkban nincs különbség a pénz nyerése és a várakozás között.

Ez azért igen veszélyesen hangzik, hiszen ezek ösztönös, nem befolyásolható reakciók. Annyira tud módosulni a receptorok hálója az agyunkban, hogy a fogadás izgalma, még mielőtt eldől a tippünk sorsa, akkora eufóriát, örömöt vált ki, mint a nyeremény. Szóval a nyeremény nélkül is nagyon jó élmény számunkra a szerencsejáték, amin az sem változtat, ha épp veszítünk.

Idézetet írta: Szabcsi151 Dátum január 19, 2020, 21:27:03
Ezt szerintem nagyon sokan ismerik a tanulmány nélkül is.  ;D

Jogos ;D A tanulmány amúgy részletesebb volt, csak elkevertem a linkjét, de majd megkeresem, mert érdekes az agyi funkciókról szóló része.

#367 január 25, 2020, 12:29:15, TiB
Mansfield Town - Bradford City
AH 2 gól felett (1.54)

A tipp oka, hogy a Mansfieldről meséltek angliai ismerősök, hogy egy kalap szar a védelme. Ennyi, nem kell ezt túlspilázni.

Sztori: sok éve Orfűn nyaraltam, és ittam két sört, aztán kifeküdtem a napra és paff. Elszédelegtem a kajáldáig, ahol nagy napszemüvegben egy focista formájú embert vettem észre. Ő is észlelte, hogy felismerték, ezért a baseball sapkáját még lejjebb húzta, és elfordult. Én meg ott álltam lefagyva, ment a detektor és az arcfelismerő rendszer, aztán egyszer csak jött faterom.

- Fiam, minek iszol, gyenge vagy hozzá.
- De az ott kicsoda? Ismerem, meg te is ismered szerintem.
- Nem ismerős.
- Megvan! MEGVAN! Az ott a Tököli Attila!

Itt olyan hangosan mondtam már, hogy mindenki hallotta. Csináltunk közös képet, de este annyira ráittam a két sörre, hogy elhagytam a fényképezőgépem. Így lett közös képem Tököli Attilával, és így nem láttam soha, hogyan is sikerült. Egyébként jó fej volt.

Idézetet írta: TiB Dátum január 25, 2020, 12:27:09
Mansfield Town - Bradford City
AH 2 gól felett (1.54)

Xanthi - OFI Kréta
Dupla esély 1X (1.47)

Idézetet írta: TiB Dátum január 26, 2020, 10:13:58
Xanthi - OFI Kréta
Dupla esély 1X (1.47)

"Legyél boldog, élvezd az életet, mert nagyon rövid. Túl kell lépned mindenen. Mosolyogni, és tovább menni" - Kobe Bryant.


Kinn van a Manchester City - Fulham meccsen élőben, egy FA-kupa meccsen, és mit csinál? A szottyadt mobilja kamerájával felveszi a játékot. A közvetítő TV társaság gondolom egy rakás kamerával veszi minimum HD-ben, de sokkal jobb lesz az a mobilos felvétel tényleg.


#371 február 02, 2020, 01:37:01, TiB
Ugyanígy volt a Camp Nouban is, sokan végig maguk előtt tartották a mobilt, mindent filmeztek, mi pedig csak néztük és élveztük a mérkőzést. Nekem azzal nincsen bajom, ha csinál pár képet (egy-egy pár másodperces videót), de az, hogy végig filmezi az eseményeket, mondjuk szíve joga úgy megélni egy ilyen eseményt, ahogyan szeretné, csak ha kifizet az ember 30-40 vagy 80 ezret egy meccsért, akkor lehet olcsóbban megúszná, ha elmenne kamerásnak a pálya szélére és még pénzt is kapna érte.  ;D

Mennyi döntetlen Angliában! :o

Egészen pontosan négy! Azt hittem ez ritka, de ebben a szezonban már többször is előfordult a négy döntetlen egy forduló alatt, sőt egyszer volt öt is! Visszanéztem két szezont: 2018/19-ben öt döntetlen volt a legtöbb egy fordulóban, 2019/20-ban pedig öt döntetlen volt a legtöbb egy fordulóban. Még két mérkőzés van hátra ebből a fordulóból: Burnley - Arsenal és Tottenham - Manchester City. Mivel az öt döntetlen azért ritkább, ezért egy üres pálinkás poharat tennék rá erre a két meccsre dupla esély 12-ben, egy kettes kombi formájában. Ez olyan 1.60-os szorzó körül lenne, nem nagy cucc, de érdekes lesz látni, hogy bejönn-e.



Ha viszont unod a döntésképtelenséget egy focimeccsen, meg a kevés gólt, akkor kapcsolj a gibraltári bajnokság mérkőzéseire. Csak 10% végződik döntetlennel, és rúgnak átlagosan meccsenként 4.49 gólt. Így is kell.


#373 február 02, 2020, 10:12:35, TiB
Idézetet írta: TiB Dátum január 27, 2020, 11:39:41
Kinn van a Manchester City - Fulham meccsen élőben, egy FA-kupa meccsen, és mit csinál? A szottyadt mobilja kamerájával felveszi a játékot. A közvetítő TV társaság gondolom egy rakás kamerával veszi minimum HD-ben, de sokkal jobb lesz az a mobilos felvétel tényleg.

Ez teljesen általános manapság, szimpla pszichológia szerintem. Úgy érzi ez az övé, saját, része az élménynek stb. az hogy minőségileg milyen egy tv-s HD felvételhez képest, az senkit nem érdekel ilyenkor, nem gondol rá.
Egyébként a jegyárak is főként a kínai, japán, arab stb. meccsturisták miatt olyan magasak sok helyen, pl. egy Barca meccsen meg lehetne nézni a nézőszámot ha csak katalánok lennének bent.
Én néha a bevonulást szoktam felvenni  :D Meg meccs közben pár kép és annyi.
Tényleg nem érdemes túlzásba vinni mert akkor meg maga a meccsélmény vész el.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum február 02, 2020, 09:08:42
Egyébként a jegyárak is főként a kínai, japán, arab stb. meccsturisták miatt olyan magasak sok helyen, pl. egy Barca meccsen meg lehetne nézni a nézőszámot ha csak katalánok lennének bent.
Sajna pontosan nem emlékszem, hogy egy madridi derbi vagy el Clásicó alatt mondta a Farkas Norbi, hogy a lelátókon a közönség 70%-a nem spanyol állampolgár! Most ilyen szempontból kb mindegy is, ahogy Real-Atleti, vagy Real-Barca volt, szerintem egyébként olyan nagy különbség nincs, mindkettő igazán rangos meccs. Viszont az kemény, hogy 10 emberből csak 3 spanyol, hát ezt nem hittem volna.