TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum május 12, 2017, 22:04:43
Spanyol Nagydíj - Időmérő
Vandoorne megelőzi Alonsót (7.00)
Grosjean megelőzi Magnussent (1.57)

Mellémentek. Grosjean balfasz volt, Alfonsó meg úgy néz ki, hogy egy hengerfejes Ladával is elverné Vandoorne-t. Há' milyet ment, odavert a topcsapatokon kívül mindenkinek. Ilyen két körig érdekes futamnak néz ki, lehetne végre valami balhé. Mittudomén, mondjuk első kanyarban Bottas elfékezi (a hétvégén párszor megcsinálta amúgy is), kilöki Hamiltont, vagy Vettelt, és Verstappen bejön dobogóra (4.33).

Spanyol Nagydíj - futam
Verstappen - Első kör után 5. vagy jobb helyezés (1.50)

Idén nem veszítette el a rajt után egyszer sem Verstappen a kezdeti pozícióját az első kör végére, sőt inkább javított rajta. Az ötödik helyről indul, az időmérőn egy körön 5 tizeddel volt gyorsabb Ricciardónál, utánuk meg Alonso-Perez jönnek. Ricciardo esetében a 6. vagy jobb helyezésért az 1.40 talán még biztonságosabb megoldás, de inkább Verstappen Jr-nak szurkolok. Ha valakit érdekel az eddigi versenyek körönkénti alakulása, itt egy nagyon jó ábra hozzá: http://davidor.github.io/formula1-lap-charts/#/

Idézetet írta: TiB Dátum május 14, 2017, 01:14:10
Spanyol Nagydíj - futam
Verstappen - Első kör után 5. vagy jobb helyezés (1.50)

Jól rajtolt, de Bottas meglökte Raikkönent, aki meg nekiesett Verstappennek, pedig külső íven még a harmadik-negyedik helyre is feljöhetett volna. Ricciardo és Vettel első körös fogadása volt még bennem, hát jól belenyúltam megint.

Konföderációs kupa

Megkoptak már az emlékeim, de a legutóbbi Konf. kupa nagyjából annyira volt komoly, mint öregapám reggeli merevedése. Jó meccsek voltak, de a komolytalanság ott jön ki, hogy a védelem nem áll össze. Koncentráció hiánya, összeszokatlan (van ilyen szó?) keretek, és egy rakás spíler, aki ha villant, pont az átigazolási piac közepén, még jó időben eladhatja magát. Szóval nézzük is meg, hogy mi történt itt a múltban.

Csoportkör korábban:

2013-as kupa: 11 meccs overes, 1 meccs underes.
2009-es kupa: 6 meccs overes, 6 meccs underes.
2005-ös kupa: 8 meccs overes, 4 meccs underes.
2003-as kupa: 6 meccs overes, 6 meccs underes.
2001-es kupa: 4 meccs overes, 8 meccs underes.
1999-es kupa: 6 meccs overes, 6 meccs underes.
1997-es kupa: 8 meccs overes, 4 meccs underes.

Nem túl meggyőző mérleg, nagyjából úgy tűnik, hogy a mérkőzések legalább felén lesznek gólok. Nézegetve az eredményeket, egyes válogatottak több underes meccset is hoztak egy-egy tornán, tehát ha ki tudnám szűrni a bulirombolókat, akkor vígan pakolhatnék néhány overt. Egy kör után már jobban fog ez látszani, de most így elsőre Új-Zéland, Mexikó és Kamerun tűnik undermakernek. Ezt a szót most találtam ki, tök jól hangzik. Még lehet változtatok, de egyelőre az első körben csak az ausztrál-németre játszok overt.

Ausztrália - Németország
2.5-nél több gól lesz (1.65)

Idézetet írta: TiB Dátum június 16, 2017, 16:22:09
Megkoptak már az emlékeim, de a legutóbbi Konf. kupa nagyjából annyira volt komoly, mint öregapám reggeli merevedése.
Lásd: német válogatott kerete.
:beerchug:

Idézetet írta: TiB Dátum június 16, 2017, 16:22:09
Ausztrália - Németország
2.5-nél több gól lesz (1.65)

KR Reykjavik - Breidablik
Vendég csapat szerez gólt (1.44)

A két izlandi csapat legutóbbi 10 egymás elleni meccséből 6 végződött döntetlenre. Egyelőre vendég gólra megyek, aztán live-on lehet bepróbálom az ikszet.

Idézetet írta: TiB Dátum június 19, 2017, 20:49:23
KR Reykjavik - Breidablik
Vendég csapat szerez gólt (1.44)

Bennem van, hogy teszek pár ezret az ikszre, de inkább nem. Beérem ennyivel.

Cruzeiro - Gremio
Vendég csapat szerez gólt (1.53)

Valami nincs rendben ezzel a brazil bajnokival. A Gremio nagyon elkapta az idény elejét, hét meccsen rámolt 18 gólt és veretlen. Eközben a Cruzeiro védelmével próbál érvényesülni, a gólarányuk 5:5-ös. Lehet alig lesz találat, mindenesetre a vendég gól szorzója berántott.

Idézetet írta: TiB Dátum június 19, 2017, 23:08:22
Cruzeiro - Gremio
Vendég csapat szerez gólt (1.53)

Ilyen kapufás jól pattanós góllal jött le a tipp. Az izlandi meccs meg tényleg iksz lett, otthagytam egy négyes szorzót. Franc.


El Daklyeh - Al Mokawloon
1.5 gól felett (1.40)

Vendég gól kapcsán találtam erre a mérkőzésre, mert egész jó szorzón adják azt is, és a vendég csapat lényegesen jobb formában van. Viszont úgy döntöttem, hogy inkább erre a két gólos overre megyek.

Azeri Nagydíj - futam
Lesz safety car (1.20)
Grosjean helyezéssel ér célba - Nem (3.00)

Nem egy világi szorzó a safety car, de nekem úgy tűnik, hogy ezt nehezen tudják majd lehozni probléma nélkül. A lenti gifen látható kanyarral van a legtöbb gondjuk, egyrészt elfékezik és becsúsznak oda a kis utcába, másrészt felfelé menet annyira szűken akarják venni, hogy már többen is odacsapták a kocsit a falhoz. Jó fékek kellenek erre a pályára, és Grosjean pont ezzel küzd az egész idényben. Ezért tippelek a kiesésére, aztán meglátjuk. Úgy tolatgatnak, mintha a Tesco parkolóban lennének :D


#145 június 25, 2017, 17:13:06, TiB
Idézetet írta: TiB Dátum június 23, 2017, 13:15:21
El Daklyeh - Al Mokawloon
1.5 gól felett (1.40)

Idézetet írta: TiB Dátum június 23, 2017, 16:04:40
Azeri Nagydíj - futam
Lesz safety car (1.20)
Grosjean helyezéssel ér célba - Nem (3.00)


Grosjean szinte könyörgött érte a rádión, hogy idő előtt befejezhesse, de végigment sajnos. Micsoda futam volt, Stroll második harmadik ;D ;D ;D Bottas meg körhátrányból, tökutolsó helyről dobogós :D

Baahh, ez most off, de SNES gép láthatáron: http://www.nintendo.com/super-nes-classic

HDMI kábeles, egy tenyérben elfér, tehát kisebb mint a régi. 80 font körül lesz, ami elég sok, tekintve hogy a régi is megvan még és működik :D

The New Saints - Europa FC
Hazai csapat 1.5 felett (1.40)

Spanyolország U21 - Olaszország U21
AH 2 felett (1.55)

A Betsson álláshirdetése az ál Sebestyén Balázzsal napok óta az arcomba van nyomva, egyszerűen nem tudom elrejteni. Menjetek dolgozni hozzájuk, állítólag jó pénz :D

Idézetet írta: TiB Dátum június 27, 2017, 12:54:01
The New Saints - Europa FC
Hazai csapat 1.5 felett (1.40)

Spanyolország U21 - Olaszország U21
AH 2 felett (1.55)

Az ESPN kommentátor nagyon éli az U21-es meccset, egy élmény így nézni :D

"Madre Miaaaa, Madre Miaaaa, Sauuuuuuul. What an effort, madre mia"


The New Saints - Europa FC | beszámoló

Arra gondoltam, hogy időnként feljegyzem mit láttam egy-egy meccsen, hogy a későbbi fogadásoknál felhasználhassam. Kezdem ezzel a tegnapi BL-selejtezővel, ahol megmondom őszintén a hazai csapat dominanciáját vártam, de egyáltalán nem ez történt. A TNS valamiért kontrákra rendezkedett be, hagyta birtokolni az Europát. Úgy tűnt nem ez az alapjátékuk, mert a kontrák vezetésében alap hibákat vétettek. A gyors labdavezetés miatt néha elestek a labdában, vagy épp helyezkedési problémák miatt haltak el az akciók. Nem tudták kinek kell beindulni, és két méteres körben álltak hárman, aztán nézték egymást, hogy mi legyen most. A félidők végén hátrányban voltak, akkor váltottak egy dominánsabb stílusra, és akkor már lényegesen veszélyesebbek voltak, ült végre a széljáték is.

Eközben az Europában ha nem tudtam volna, hogy ennyi spanyol van, akkor is rájöttem volna. Ügyes középpályájuk van, rövid passzokkal altattak, majd üresbe indításokkal rendesen zavarba hozták a TNS védelmét. Más kérdés, hogy a 9-es, Gomez Bernal elég pocsékul játszott. Volt legalább 4-5 ziccere, amiket technikai hibák miatt nem tudott értékesíteni. Egyszer ő is elesett a labdában, futás közben. Megye2-ben látni ilyet sűrűn, egy idősebb barátom ilyenkor mindig a "próbáld meg labda nélkül" rigmust intézi a sprintelőnek. A gibraltáriak (spanyolok) érezhetően az alap játékukat játszották, és miután előnybe kerültek, a gyors kontrákat is egész jól vezették, de láthatóan kevésbé ízlett nekik a beszorított szerep.

Összességében én úgy gondolom, hogy a TNS elég komoly taktikai vereséget szenvedett. A walesi kommentátor nem győzte mondogatni, hogy a visszavágón a hőség is ellenfél lesz. Ezt a meccset 16 fokban játszották. A visszavágót a portugáliai Algarve tartományban rendezik, ami piszok gyönyörű hely mellesleg és csak zárójelesen, de az Utazómajom rendszeresen ad rá elég olcsó opciókat. Szóval ott nagyjából 10 fokkal több van mostanában, mint Walesben. Nem tudom még mire tippelek a visszavágón, de a gólokban talán lehet fantázia.