TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum december 19, 2019, 12:31:18
Anderlecht - Club Brugge
AH 2 gól felett (1.33)

Eibar - Granada
1.5 gól felett (1.50)

Idézetet írta: TiB Dátum december 20, 2019, 07:47:57
Eibar - Granada
1.5 gól felett (1.50)

West Bromwich - Brentford
AH 2 felett (1.34)

Akik követik a naplóm, megszokhatták, hogy néha írok mindenfélét. Ezúttal Laci bá' emlékére jön pár sor.

Rokonom volt, már nagyon kicsi gyerekként labdarúgó akart lenni. Kinőtt ruhákból kötött magának rongylabdát, mert szegények voltak. Mezítláb azt rúgdosva ment mindenhova, rengeteg trükköt tudott vele csinálni. Faluban nőtt fel, egy tévé volt csak, mindig bekéredzketett a tulajdonos házába, amúgy az egész falu is ott volt, ha ment a vb, akkor az ott látott trükköket addig gyakorolta, amíg reflxből nem ment neki. Tehetségének híre is ment, tizenévesen egy megye I-es csapatban találta magát, életében először játszott stoplisban. "Úgy tapadtam a földhöz, mint még sosem" - mondta egyszer. Jóval fiatalabb volt, mint a többiek, szanaszét rúgdosták, de a második félidőben betalált. Utána remek félszezont produkált, nem is a gólok számával, hanem a játéka minőségével.

NB1-es és NB2-es klubok is meg akarták szerezni, de a télen valamiféle fertőzést elkapott, amit rosszul és lassan kezeltek. A vége mozgásszervi károsodás lett. Tudott mozogni, de nem úgy, mint korábban. A karrierje ezen a ponton véget ért, hiába edzett, próbálkozott, a betegség végzetes változást hozott a szervezetébe. Képzelhetitek, egy álom ért véget. Néhány évig tartotta magát, lett családja, gyerekei, de nem tudta feldolgozni, és végül az alkohol nyert. Évtizedekig csak piált, családja is elhagyta. Egyszer úgy tűnt összeszedi magát, mikor felkérték megye 3-as edzőnek, jártam az edzéseire, nem voltam igazolt játékos, de csak egyéni képességeket gyakoroltunk. Például 70 méteres keresztpasszokat két órán keresztül, taktika semmi. Néhány meccs után ki is rúgták. Végül 62 éves volt, mikor az alkohol nyert, a máj feladta a működést és meghalt. Temetése ősszel volt, sosem felejtem, van az a rész, mikor leengedik a koporsót, és jött a legjobb barátja. Bedobott egy csukát, és mondta, hogy Lacika, a te cipődet még Puskás is bekötötte volna. Nyilván nem Puskást szólta le, hát bevallom, megkönnyeztem. Nyugodj békében Laci bá'!

Idézetet írta: TiB Dátum december 21, 2019, 11:35:42
West Bromwich - Brentford
AH 2 felett (1.34)

Cadiz - Numancia
1.5 gól felett (1.50)

Idézetet írta: TiB Dátum december 21, 2019, 18:20:32
Cadiz - Numancia
1.5 gól felett (1.50)

Korábban linkeltem egy tanulmányt, ezek alapján Magyarországon az átlagos focista éves fizetése 80,022 euró, tehát nagyjából 26 millió forint. És hogy időnként mit keresnek magyar focisták az amerikai MLS-ben? Ott az átlagos éves fizetés 100 millió forintnak megfelelő dollár. A labdarúgás halála a másik képen látható, hogy mennyit keres egy Barca-játékos, és mennyit egy Valladolid-játékos.

Tottenham - Chelsea
2.5 gól felett (1.60)

Premier League - Stats Centre

https://www.premierleague.com/stats/records

Egészen jó a Premier League hivatalos oldalának a statisztikai része. Be lehet állítani, két klubot, hogy mennyiszer játszottak egymással, milyen eredménnyel, de emellett játékosokat is össze lehet vetni. Kigyűjtötték a mérföldeket is, Wayne Rooney és Frank Lampard nem semmi, hogy góloknál és gólpasszoknál is élmezőnyben vannak.

Amúgy kiszűrtem, és ha nem téved az oldal, akkor a Premier League-ben három magyar játékos szerzett gólt. Gera Zoltán 17-szer talált be, Buzsáky Ákos és Priskin Tamás pedig 2-2 gólt hozott össze.


Idézetet írta: TiB Dátum december 22, 2019, 09:37:15
Tottenham - Chelsea
2.5 gól felett (1.60)

Blackburn - Wigan
1.5 gól felett (1.33)

Sztori: néhány éve minden héten hallgattam egy francia focis podcastot, amit franciák csináltak, angol nyelven. Az elején volt egy zenei betét, írtam is nekik, hogy mi ez a zene. Néhány napig nem válaszoltak, aztán egyszer csak igen. Írták, hogy üdvözlet Magyarországra, remélik visszatérünk oda, ahol ilyen futballmúlttal lennünk kellene. Érdekes módon nem Puskásról írtak, hanem több olyan nevet említettek, akikről addig nem is hallottam. Például Újlaki József is ott volt a soraikban, aki Budapesten született, és a Ganz-MÁVAG SE-ben kezdett játszani, de végül Franciaországban kötött, ahol 21 válogatott meccsen 10 gólig jutott. Csak úgy mondom, hogy Paul Pogba is 10 gólos a nemzeti csapatban, csak 69 meccsen. Khm... :ok:

A podcast eleji zene amúgy Stromae volt, róla is írtak, hogy mindenképp hallgassam meg néhány másik számát is. Az oldaluk, podcastjuk továbbra is foglalkozik francia focival, érdemes követni őket: https://frenchfootballweekly.com/

https://www.youtube.com/watch?v=S_xH7noaqTA

Idézetet írta: TiB Dátum december 23, 2019, 06:06:26
Blackburn - Wigan
1.5 gól felett (1.33)

Sakhnin - Hapoel Umm Al-Fahm
1.5 gól felett (1.36)

Idézetet írta: TiB Dátum december 23, 2019, 23:14:29
Sakhnin - Hapoel Umm Al-Fahm
1.5 gól felett (1.36)

Hapoel Tel Aviv - Ashdod
1.5 gól felett (1.40)

Aurora - Destroyers

Nem fogadok a meccsre, de érdekes lesz látni, hogy két ilyen rémes védelem tud-e egymás ellen overes meccset hozni.

Victory

A másik képen kicsit ironikusan hat, hogy a Victory nevű csapat csupa vereséggel, egyetlen rúgott góllal teljesen utolsó.

#357 december 25, 2019, 21:29:44, BaXee
Idézetet írta: TiB Dátum december 25, 2019, 10:22:25
Aurora - Destroyers
Nem fogadok a meccsre, de érdekes lesz látni, hogy két ilyen rémes védelem tud-e egymás ellen overes meccset hozni.

Utolsó fordulókban, hatalmas bundák szoktak lenni tapasztalataim alapján, találtam már több 9es oddsot, persze makk, de ahol nagy az oddskülönbség hazai vendég között, be fog esni, hogy ne legyen akkora margin, főleg az utolsó fordulóban.
Engem a The Strongest - Always Ready összecsapás érdekel, főleg ezt a két csapatot követem, hazaiknak kellene nagyon a pont, de nem vagyok én ebben annyira biztos, hogy sima hazai...+1.5 Always Ready a kecsegtető..Na meg a tétnélküli csapatok San Jose - Blooming, Blooming felé húzok ;)

Idézetet írta: TiB Dátum december 24, 2019, 23:02:35
Hapoel Tel Aviv - Ashdod
1.5 gól felett (1.40)

Hull - Nottingham
AH 2 felett (1.40)

Luton - Fulham
Fulham 1.5 gól felett (1.61)

Idézetet írta: BaXee Dátum december 25, 2019, 11:14:57
Engem a The Strongest - Always Ready összecsapás érdekel, főleg ezt a két csapatot követem, hazaiknak kellene nagyon a pont, de nem vagyok én ebben annyira biztos, hogy sima hazai...+1.5 Always Ready a kecsegtető..

Király a nevük, Always Ready. :D Ha jól látom jött a tipped, tényleg nem volt sima hazai, hármas oddson, gratula!