TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#390 március 29, 2020, 10:03:04, TiB
Egy bukó, egy nyerő. A diópálinkásra még lenne időm, de esélytelenné vált, mert semennyit nem sikerült megitatnom testvéremmel. Domestos viszont hegyekben állt az érintett CBA-ban, szóval forintosítva nagyjából nullszaldóra jöttem ki a két fogadásból.

Idézetet írta: TiB Dátum március 23, 2020, 14:54:06
Testvéremmel vasárnapig megitatok 2 dl diópálinkát (akár részletekben):
TiB tippje: Igen, naná, simán!
TiB faterjánák tippje: Esélytelen te kis pöcs!

Idézetet írta: TiB Dátum március 23, 2020, 14:58:36
Péntek délután még lesz zöld Domestos a polcokon:
TiB tippje: Lesz, mert már a készletek készen vannak az otthonokban.
CBA dolgozó tippje: Ezek folyamat veszik, talán az almát is ezzel mossák, nem lesz belőle egy sem.

Ha kirakok egy plakátot, egy kisebb település, kieső részén egy hirdető táblára, hogy 10 kiló liszt, bolti ár duplájáért eladó, akkor felhívnak még a héten, hogy megvennék?

TiB tippje: Simán felhívnak!
TiB faterjának tippje: Ennyire hülye nem lehet senki.

A tét egy guriga damil fűnyíróba. Nekem is jól jönne, apámnak is. A verseny elkezdődött.

Dushanbe 83 - Istiqlol Dushanbe
Vendég győzelem (1.30)

Egész jó csapat ez az Istiqlol, pár percet láttam őket játszani a Szuperkupán, amit megnyertek szombaton.

Idézetet írta: TiB Dátum április 08, 2020, 10:44:07
Dushanbe 83 - Istiqlol Dushanbe
Vendég győzelem (1.30)

Volt egy kis balhé az első félidő végén, de azért hét gólt rámoltak a vendégek.

Idézetet írta: TiB Dátum április 06, 2020, 23:15:11
Ha kirakok egy plakátot, egy kisebb település, kieső részén egy hirdető táblára, hogy 10 kiló liszt, bolti ár duplájáért eladó, akkor felhívnak még a héten, hogy megvennék?

TiB tippje: Simán felhívnak!
TiB faterjának tippje: Ennyire hülye nem lehet senki.

Kérdezték tőlem, hogy ennek mi lett a vége. Nos, egyrészt már nem vagyok rá annyira büszke, másrészt még aznap mikor kiraktam a plakátot, visszamentem pár óra múlva, hogy lefotózzam ide a topikba, hogy is néz ki, de letépték. Az oszlop melletti háznál ült egy néni, és oda is szólt, hogy ő tépte le. Mondta, hogy nem akarta, hogy más megvegye a lisztet. Nem a járvány miatt kellett neki, hanem mert nem tud eljárni boltba. Ezért végül bevásároltam neki, természetesen nem hagyta ingyen, és dupla áron sem :D aztán még egy ilyen alkalom volt, és végül hazaért külföldről az unokája, így már ő viseli gondját. Szóval ez lenne a fogadás története.

Rég volt már vezetékes telefonom, de azért nem tudott felhívni a néni, mert mire beírta volna az összes számot, a hívás elkezdődött. Erről amúgy az jutott eszembe, mikor nagypapám az otthoni telefonját, ami végülis vezetékesnek számít, ilyen tartón volt, de mégis vezeték nélküli, fogta és elvitte magával a nyaralójába, ami egy szőlős volt, faviskóval. Ehhez kell vonal, meg a kis egység, amibe állítják a telót. Szóval épp túl van a permetezésen, amikor kiveszi a táskából a telefont, de az meg nem működik, nincs vonal. Talán már nem volt józan, ezért egy másik bácsikával együtt fogtak egy láncfűrészt és kettévágták ;D A telefon egy darabkája egyenesen belerepült nagyfater combjába, ezért mentőt akartak hívni. Sajnos ugye épp részegek voltak, telójuk se működött ;D ezért nagyjából 200 métert mentek a szőlőhegyen, amikor blackoutjuk volt és kiterültek mint a békák. Egy arra járó német turista megmentette a helyzetet.

Nincs leírt bakancslistám, de egy képzeletbeli lista azért mint mindenkinél, nálam is van. Vannak olyan helyek a világon, ahova már eljutottam erről a listáról, és vannak rajta tárgyi jellegű dolgok is, mint például Michael Jordan kosaraskártya. Az NBA topikban írtam, hogy nincs még, de régen szerettem volna, és egy felhasználótársunk volt olyan rendes, és küldött nekem. Nyilván vehettem is volna, hiszen a használteladó oldalakon én is látom a kártyákat, teljes gyűjtemények vannak fent, de az úgy nem igazi. Ehhez így most már emlék is fűzödik. Köszönöm szépen!

Fehérvár - Újpest
Hazai győzelem (1.70)

Lilamentes NB1, nagyon élném, ha megtörténne :D Kár hogy mögöttük világi balfaszkodás zajlik, ezért megússzák végül.

Idézetet írta: TiB Dátum június 13, 2020, 22:47:59
Fehérvár - Újpest
Hazai győzelem (1.70)

Egy egész jó statisztikai oldalt ajánlanék, ha ismertétek már, akkor nyilván sztornó: https://fbref.com/en/


Fiorentina - Cagliari
Vendég csapat gólt szerez (1.40)

Érdekes tanulmány vizuálisan is, és letölthető PDF formátumban is, a klubok és bajnokságok bevételeiről:

https://www2.deloitte.com/uk/en/pages/sports-business-group/articles/annual-review-of-football-finance.html

SKF Sered - Trencin
2.5 gól felett (1.61)

Két viszonylag sok találatot szerző és kapó csapat, és az egymás elleni meccseiken is szoktak lenni gólok. Nem túl erős indok, de majd belejövök újra a naplózásba :)


#403 október 23, 2020, 09:04:14, TiB
NEC Nijmegen - FC Eindhoven
Vendég győzelem 5.10
Vendég gól 1.36


Milyen érdekes szorzók, nem sok esélyt adnak az FC Eindhoven győzelmére, de a góljuk eléggé esélyes, a gólszerzésre adott szorzók kategóriájában ez az 1.36 nálam elég alacsony. Lehet, hogy dupla X2 lesz a fogadásom, még eldől.

Aston Villa - Leeds
Lesek száma 3.5 felett (2.20)
Lapok száma 3.5 felett (1.75)


Az alábbi videón egy sok passz utáni Leeds gól látható, amiből a tippem szempontjából egy dolog fontos, a végső passz. Húzták magukra az ellenfelet, majd a 28. passz egy hosszú indítás, ami egy les közeli helyzetet teremtett. Nem vagyok elemző, szakértő, de én úgy látom, hogy Bielsa taktikájában fontos szerepe van az olyan ritmusváltásnak, ahol az ellenfél hátrányba kerül és helyzetet teremt. Ez mindig egy lesközeli helyzet, amolyan robbantásra váró támadóval, aki az ellenféllel vonalban várja a labdát. Ebben az idényben 5 meccsen 12-szer voltak lesen, az Aston Villa pedig 4 találkozón 9-szer. Ezzel élmezőnyben van ilyen téren mindkét klub.

A másik tippem a két csapat legutóbbi meccsére vonatkozik, aki látta, az tudja, hogy dúltak az indulatok. A csatolt képen látható is, hogy ez lapokban is realizálódott. Nyilván kicsinyesség és a legkevésbé sem profi hozzáállás, de én biztos nem felejteném el, szóval arra meccsre alapozva, egyfajta utóéletként, lapokra is fogadok.

https://www.youtube.com/watch?v=up0SxchS5zo