Vízilabda

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 26, 2017, 10:02:22
Még el sem kezdték árulni a nagyobb mennyiséget, mert nem tudják eldönteni hogy a mobil lelátók milyen nagyok legyenek. Vagyis előbb egy kisebbet akartak, aztán rájöttek, hogy nagyobb is megtelne, de arra nem kaptak  engedélyt. Szerintem csak a medence melletti A és B lelátó jegyei vannak eladva.
51 nap múlva kezdődik az esemény, ez nonszensz.
Hogy jöjjenek ide a külföldi szurkolók, turisták, ha még ezidáig nem tudtak jegyet venni. Repülőjegyük, meg szállásuk mikor lesz? Teljes káosz az egész jegyértékesítési folyamat. Össze -vissza időpontokban nyitogattak meg össze-vissza lelátórészeket úszásban is. De közben vízilabdára meg nem tudtál jegyet venni. Így nem lehet tervezni semmit. Pedig egy nap mind a két helyszínre is lehet menni, mert időben nem fedik egymást...

Mi lehet hagyjuk is az egész rendezvényt a picsába, majd inkább kimegyünk külföldre, valami normálisan megszervezett sporteseményre az árából.

Azóta sincs erről semmi hír? mostmár nem is fognak több jegyet értékesíteni?  ez így finoman szólva gáz..

Idézetet írta: ab_aevo Dátum június 14, 2017, 23:18:29
Azóta sincs erről semmi hír? mostmár nem is fognak több jegyet értékesíteni?  ez így finoman szólva gáz..

Én is vennék, ezért megnézem szinte minden nap, de nincs megnyitva semmilyen szektor.
Még két hónapja megkérdeztem őket, akkor azt mondták, hogy a facebook oldalukon majd előre szólnak, hogy mikor lesz elérhető a többi jegy. De a visszaszámláláson kívül semmi sem történik azóta sem.
De tegnapelőtt olvastam, hogy a nemzetközi médiakampány sem indult még el.
Szerintem ez nagyon gáz...

"❗FIGYELEM: elindul a jegyértékesítés utolsó fázisa❗
Ma 15 órától ismét lehet jegyet vásárolni a világbajnokság vízilabdatornájára, de az úszóversenyekre is nyílnak újabb szektorok.
Érdemes lesz igyekezni, az érdeklődés igen nagy – részletek az eventim.hu oldalon!"

Női vízilabda világliga - Huszonegy éves átlagéletkorú keret készül a rajtra

    Budapest, 2017. november 17., péntek (MTI) - Alaposan megfiatalított kerettel kezdi meg világliga-szereplését a magyar női vízilabda-válogatott, Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a jövő keddi, hollandiai találkozó kiváló lehetőség a kísérletezésre.


    "Szeretném tesztelni a fiatalokat, még ha ilyen komoly ellenfelek is vannak. Derüljön ki, ki az, aki alkalmas az ilyen feladatokra, ki az, aki meg tudja ugorni ezt a szintet, s ki az aki nem" - nyilatkozta az MTI-nek a szakember pénteken a keret sajtónyilvános edzésén. Hozzátette, talán ez minden idők legfiatalabb átlagéletkorú magyar válogatottja a maga 21 évével, azonban most van itt az idő arra, hogy ezek a játékosok is lehetőséget kapjanak, s három év múlva az olimpiára egy ütőképes együttes állhasson majd össze.
    "Vannak olyan játékosok akikről azt gondolom, jó esélyük lesz rövid vagy hosszabb távon bekerülni a csapatba. Persze a magyar bajnoki meccsek nem tévesztenek meg, még akkor sem, ha a világ legerősebb bajnokságáról beszélünk. Egy oroszok vagy egy hollandok elleni válogatott mérkőzés teljesen más szint" - fűzte hozzá a tréner, aki a júliusi, barcelonai Európa-bajnokságra címvédőként utazik majd együttesével.
    "Folyamatosan lesz változás a keretben, akár már a decemberi, spanyolok elleni összecsapásra" - jegyezte meg Bíró Attila arra a kérdésre, hogy mikor térhetnek vissza alapcsapata játékosai, akik közül a jelenlegi keretben mindössze három Európa-bajnok, Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Szűcs Gabriella szerepel. - "Mindig lesznek fiatalok és tapasztalt játékosok is a névsorban, folyamatosan cserélődnek majd, ez függ a bajnoki és a nemzetközi kupa programjától is."
    Bíró Attila kiemelte, bízik benne, hogy a világligában a nyolcas szuperdöntőbe jut a gárda - ehhez egy ellenfelet kell a csoportban megelőzni -, az ugyanis egy hét alatt hat újabb mérkőzést, vagyis rendkívül értékes tapasztalatszerzést jelentene a csapatnak.

    A magyar válogatott kerete:
kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Póló SC)
mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szűcs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

    A magyarok programja:
1. forduló: 2017. november 21., Hollandia-Magyarország
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország-Spanyolország
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország-Oroszország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország-Hollandia
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország-Magyarország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország-Magyarország

Szlovákiai, új-zélandi és dél-afrikai születésű játékosok a magyar keretben. 
Érdekes, hogy vízilabdában pont mi honosítunk.

A dél-afrikai születésű lányt 1 éves korában örökbe fogadta egy magyar család, így az én szememben ő teljes mértékben magyar. :)

Sosem lesz vége.

A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált. A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk. A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók. Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni.

24.hu


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 1., 14:00CET


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 1., 14:00CET

Férfi vízilabda BL - Belgrádban lesz a következő három nyolcas döntő

Hannover helyett Belgrád ad otthont a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének idén, és jövőre, illetve 2023-ban is a szerb főváros lesz a torna házigazdája.


A vizes sportágak európai szövetségének (LEN) csütörtöki sajtóközleménye szerint az idei nyolcas döntőre június 3-5-én kerül sor zárt kapuk mögött, buborékrendszerben, a város új, feltörekvő klubja, a rendező Novi Beograd fedett uszodájában.
   
A férfi BL végjátéka nyolc év után tér a szerb fővárosba, ugyanis 2013-ban ott rendezték a négyes döntőt. Érdekesség, hogy az idei szezonban egyetlen szerb csapat sem tagja a csoportkör mezőnyének. A Novi Beograd a következő két idényben szabadkártyával biztosan ott lesz a nyolcas döntőben, és akkor már szabadtéri medencében játsszák a meccseket.
   
Az eredetileg kijelölt házigazda, Hannover a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások következtében nem tudja betölteni a házigazda szerepét.
   
A csoportkör mezőnyének egyetlen magyar csapata, a címvédő Ferencváros két buboréktorna után a B csoport harmadik helyén áll.

Az A csoport állása:

1. Pro Recco (olasz) 21 pont, 2. Jug Dubrovnik (horvát) 15, 3. Olimpiakosz Pireusz (görög) 10, 4. CN Marseille (francia) 7, 5. Spandau Berlin (német) 5, 6. CC Ortigia (olasz) 3
   
A B csoport állása:

1. Barceloneta (spanyol) 18 pont (89-53), 2. AN Brescia (olasz) 18 (84-53), 3. Ferencváros 15, 4. Waspo Hannover (német) 6, 5. Jadran Herceg Novi (montenegrói) 3 (46-77), 6. Dinamo Tbiliszi (georgiai) 3 (44-89)

forrás: MTI


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: január 25., 10:00CET


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: január 25., 10:00CET


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: január 25., 10:00CET

Vizes vb 2022 - Döntőben a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a hazai rendezésű világbajnokság fináléjába, miután a csütörtök esti elődöntőben 13-12-re legyőzte a holland csapatot.

A rendkívül kiélezett összecsapáson a magyar csapat legjobbja a négygólos Leimeter Dóra volt a Margitszigeten.
   
A magyar válogatott - amely a 2013-as barcelonai bronzérem után lesz újra dobogós világbajnokságon - legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával a gárda éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

Eredmény, női vízilabdatorna, negyeddöntő:

Magyarország-Hollandia 13-12 (2-3, 4-3, 5-4, 2-2)

gólszerzők: Leimeter 4, Keszthelyi-Nagy, Gurisatti, Garda 2-2, Máté, Vályi, Parkes 1-1, illetve van de Kraats 5, ten Broek, Rogge 2-2, Wolves, Sevenich, Sleeking 1-1

Magyarország:

Magyari Alda - Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Keszthelyi Rita, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Gurisatti Gréta, cserék: Gangl Edina (kapus), Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla

A két csapat világbajnokságon eddig tíz alkalommal találkozott egymással, öt magyar siker, és egy döntetlen mellett négyszer a hollandok diadalmaskodtak. A közelmúltban a magyarok többször is legyőzték a hollandokat, tavaly januárban a trieszti olimpiai selejtező, igaz, tét nélküli döntőjében 13-11-ra, majd a tokiói játékokon a negyeddöntőben 14-11-re. Idén februárban a világligában is megmérkőztek a felek, és Bíró Attila együttese 11-9-re nyert a Tüskeuszodában.
   
Nem kezdett jól támadásban a magyar csapat, előbb Szilágyi Dorottya lőtt méterekkel mellé, majd emberelőnyben jött egy eladott labda. A hollandok két és fél perc elteltével "fórból" kerültek előnybe. Nem sokkal a negyed közepe előtt született meg az első hazai gól, Keszthelyi-Nagy Rita lövése egy holland kézről vágódott a hálóba. A rivális futószalagon kapta az előnyöket, Magyari Alda kettőt is hárított, de a harmadiknál már nem volt esélye, így újra hátrányba került házigazda, mely előbb emberelőnyben hibázott, ugyanakkor egy kontra után Leimeter Dóra találta magát ziccerbe és a balkezes játékos kilőtte a jobb felsőt. Az első szünetre mégis a hollandok mehettek előnnyel (2-3).
   
A második negyedet Gurisatti Gréta akciógólja vezette fel, majd Keszthelyi-Nagy kapott egy hosszú labdát előre és egy az egyben védőjét megverve lőtte ki a jobb alsót, így először vezetett a magyar csapat. A rivális újabb előnyéből egalizált, de hamarosan újra tombolt a közönség, miután fórban Máté Zsuzsanna "kapart össze" egy kipattanót és pöckölte közelről a hálóba. A hollandok centerből könnyen kapták a fórokat, az újabb lehetőséget pedig Simone van de Kraats használta ki, a túloldalon viszont kimaradt a magyar előny. Úgy tűnt, a félidőre a hollandok érkeznek előnnyel, miután Brigitte Sleeking nem túl erős lövése becsúszott Magyari keze alatt, azonban Gurisatti tőle szokatlan helyről, centerből egyenlített (6-6).
   
A harmadik felvonás elején Vályi Vanda harmadszor is megnyerte a ráúszást, majd előnyből ő juttatta előnyhöz a hazai csapatot. Nem sokkal később Garda Krisztina villant meg akcióból, pattintott bombája a felsőlécről vágódott a hálóba. Gyorsan jött a holland felzárkózás, Bente Rogge nagyszerű kapásgólt szerzett. Garda viszont elkapta a fonalat, és a következő támadásból újabb védhetetlen "rakétát" indított el Laura Aarts kapujába, de nem akart tőle Rogge sem lemaradni, aki fórból lőtte ki a bal alsót. A támadók ezekben a percekben nem tudtak hibázni, Leimeter Dóra egy kettős előnyt értékesített, a hollandok pedig villámgyorsan fejeztek be egy szimpla fórt. Leimeter újra létszámfölényben villant, ezúttal viszont nem érkezett válasz, Keszthelyi-Nagy pedig megúszott, de ziccerét Aarts megfogta, pedig három gól lehetett volna a különbség. Ez nagyon fájhatott a közönségnek, különösképpen mert a hollandok 9 másodperccel a dudaszó előtt egy vitatható kontra ítélet után van de Kraats ejtésével minimalizálták a hátrányt (11-10).
   
A záró nyolc perc is magyar góllal indult, Parkes Rebecca centerből brusztolta ki magának a helyzetet és csavart a kapuba. A hollandok azonban nem akartak leszakadni, van de Kraats negyedik találatával - ezúttal is fórból - zárkóztak. A kétgólos különbséget Gurisatti állíthatta volna vissza, lövése már át is haladt a kapuson, de egy védő óriásit mentett. Emberelőnyben Leimeter kapkodott picit, Gardát pedig a visszaúszás közben kiállították, Magyari azonban úgy tűnt, hárított hátrányban, a videózás után azonban gólt ítélt a játékvezető, így bő négy perccel a vége előtt újra döntetlen volt az állás. Arról, hogy ne legyen sokáig így, Leimeter Dóra gondoskodott negyedik góljával, majd Parkes harcolt ki előnyt, de rosszul játszották meg a fórt a hazaiak, így nem tudták lezárni a találkozót másfél perccel a vége előtt. A hollandok ziccert hibáztak, amikor még 68 másodperc volt hára, de nem sokkal később visszakerült hozzájuk a labda, így még volt esélyük egyenlíteni. A kapus Aarts is előre ment, Magyari viszont bravúrral védte van de Kraats első próbálkozását alig tíz másodperccel a vége előtt. A labda ugyanakkor maradt a hollandoknál, viszont minőségi helyzetet már nem tudtak kialakítani, lövési kísérletük már elhalt a habokban (13-12), a magyar csapat pedig ezzel megnyerte a találkozót.

A magyar válogatott a fináléban szombaton a címvédő amerikai gárdával csap majd össze az aranyéremért.

A szombati program:
   
bronzmérkőzés:

Olaszország-Hollandia 14.30
   
döntő:

MAGYARORSZÁG-Egyesült Államok 20.00

forrás: MTI


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 18., 10:00CET