Magyar Labdarúgó Válogatott 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum október 11, 2017, 16:37:38
http://24.hu/sport/palyan-kivul/2017/10/11/sebok-vili-felsobb-utasitasra-rugtak-ki-az-m4-tol/

Ez ilyen kis magyar valóság. Nem azért rúgták ki szerinte, mert még a játékosok nevét sem tudta, tehát annyit készült fel a szakértésre, hogy belőtte a haját, hanem azért küldték el, mert fent nem tetszett a góréknak. A felelősségvállalás nagy erény, de az önbecsapással könnyebben találunk választ a hibáinkra.
fel se tűnt hogy hiányoznak az elemzései az életemből :D:D

Tudom, hogy divat lett a végére utálni Storckot, de szerintem jó kapitány volt. Az U20-as vébén a brazilok elleni meccs, a felnőttel a norvégok elleni kettő pótselejtezős, plusz a három eb-csoportkörös mérkőzés nagyon patent volt, mintha nem is magyar válogatott meccsek lettek volna.

Egyetértek én nem is. Respect neki és nagy köszönet az EB miatt. Életem legnagyobb sportélményét éltem át Marseille-ben, és azt hiszem még további 30.000 magyar is. Storckon és stábján kívül a magyar szurkolótábor legalább ugyanennyit hozzáadott a játékosok és csapat teljesítményéhez ez kétségtelen. Mostanra viszont elfáradt, és jogosan köszönjük neki.
Abban azonban az ő munkája is benne lehet, hogy nincs megfelelő utánpótlásunk. Kevés a minőségi fiatal játékos, nincsenek magyar játékosok külföldön, így a válogatottnak is kisebb a merítési lehetősége.
Kíváncsian várom ki jön a helyére, mind a szakmai igazgató, mind a szöv.kap-nak.
Attól tartok nem véletlen hogy Prukner most hagyta ott a Budafokot....valami készül a háttérben  ;D ;D ;D

Hát... Ha egy kupi rosszul megy, ott sem a bútort szokták kicserélni!  :)

Tök mindegy, ki lesz a kapitány, nagyon gyengék vagyunk.
Bravúr lenne az EB-re kijutás, pedig Budapest is házigazda lesz.

Mondjuk olyan emberke kéne, aki harcol a hazai langyos víz ellen és vállalja a konfliktusokat (nem csak hallgat, mikor Andorra ellen összeállítják helyette a keretet...), de ilyet meg nem engednek pozícióba jutni.

Magyar labdarúgó-válogatott - Csányi: Storck körül elfogyott a levegő

    Budapest, 2017. október 17., kedd (MTI) - Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint az andorrai vereség után kapott második esélyt nem tudta kihasználni a kedden menesztett Bernd Storck szövetségi kapitány, mert menet közben elfogyott körülette a levegő.

    "Elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit, ezért nincs értelme a folytatásnak. Ezt az érvelést ma az elnökség is elfogadta" - jelentette ki a szövetség honlapján a sportvezető. Hozzátette, hogy továbbra is nagyra tartja a Bernd Storck szakmai teljesítményét, az általa irányított - korosztályos és felnőtt - válogatottak kiemelkedő eredményeit.
    Csányi úgy fogalmazott, az utóbbi időszak eredményei ismeretében egyetért német szakember távozásával, de az szerinte tény, hogy "az elmúlt évtizedek legsikeresebb szakvezetője volt". Kiemelte: az ő irányításával vb-nyolcaddöntős volt az U20-as válogatott, Eb-n szerepelt az U17-es és a felnőtt válogatott, utóbbi a világranglistán 18. helyig jutott a vezetésével, és "ezek a sikerek nem vitathatóak el sem tőle, sem a csapatoktól".
    "A tárgyalások már a napokban elkezdődnek, és hamarosan eredmény is várható. Ha nem tudunk október 25-éig a szempontjainknak megfelelő szövetségi kapitányt kinevezni, akkor megbízott kapitányra lesz szükségünk, amire már korábban is volt példa, Egervári Sándor lemondása után" - mondta Csányi.
    Az elnök azt is kifejtette, hogy a szakvezetővel együtt távozik segítője, a szintén német Andy Möller is. Megjegyezte, a többi szövetségi edző esetében "ezután is a munka minősége lesz a döntő" számukra.
    "Egyébként jelenleg 23 főállású munkatárs dolgozik a férfi szakágban, ebből mindössze négy német. Az ő sorsukról az új vezetéssel közösen döntünk majd" - jelentette ki az MLSZ-elnök. Azt is elárulta, hogy Storck szerződése felbontásának nincs külön költsége, csak a hónap végéig megillető díjazását kell kifizetni.

Ki legyen Bernd Storck utódja?

Marco Rossi vagy Paulo Sousa? Esetleg Mészöly Géza? Vagy teljesen mindegy?

További kínálat ITT!


Olyasmit olvastam az FB-n, hogy a magyar fociválogatott menesztett szövetségi kapitánya azért állt be biztonsági őrnek, mert ő nem ver meg senkit.
:)

Nem lenne jó, ha tegyük fel, a Hertha elengedné és így a mi Palink újra elvállalná a kapitányi posztot, mert ebből a szból már ő sem fog tudni várat építeni, a keret 70%-át nem éri a tavaly nyárinak, elég, ha csak Király Gabit említem.

Tusup nagyon nyom hogy magyar kapitany legyen  ;D Mar magam elott latom hogy Dzsudzsiek Iron Lady mezben szantjak fel a palyat... Miert nem megy haza a k.anyjaba, otthon is lenne mit takaritani Bruce Arena utan. Bohoc van itt eleg.
https://www.facebook.com/Shane-Tusup-138706096477171/?hc_ref=ARRHw0dj88rjnUZh6pyp1fe0iDBRCXR5rPg8PuZkfSqhsuPm9Ux4i1TN8v7PUNT0kpg&fref=nf

Idézetet írta: alexthebest Dátum október 26, 2017, 17:59:48
Tusup nagyon nyom hogy magyar kapitany legyen  ;D Mar magam elott latom hogy Dzsudzsiek Iron Lady mezben szantjak fel a palyat... Miert nem megy haza a k.anyjaba, otthon is lenne mit takaritani Bruce Arena utan. Bohoc van itt eleg.
https://www.facebook.com/Shane-Tusup-138706096477171/?hc_ref=ARRHw0dj88rjnUZh6pyp1fe0iDBRCXR5rPg8PuZkfSqhsuPm9Ux4i1TN8v7PUNT0kpg&fref=nf

Biztos jó motivátor, de ami elég egy egyéni sportágban, az egy csapatjátékban még bőven kevés. És nem csak a taktikára gondolok, hanem ha Katinkát túlhajtja vagy csak nem értik meg egymást, akkor legfeljebb üvöltöznek egyet egymással, vagy Katinka elvonul pityeregni, míg egy csapat simán megbuktatja.
De ha ez tényleg ilyen egyszerű, akkor tényleg irányítson ő mindent ebben az országban!   :)




Magyar labdarúgó-válogatott - Georges Leekens lesz a szövetségi kapitány

    Telki, 2017. október 30., hétfő (MTI) - A belga Georges Leekens lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - adta hírül hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke később bejelentette: a tréner megbízatása két évre, az Eb-selejtezősorozat végéig szól, és fél évvel meghosszabbítható.

    A 68 éves szakember - az mlsz.hu alapján - játékosként ötször nyert belga bajnoki címet, volt belga kupagyőztes, tagja volt hazája válogatottjának, és az FC Brugge játékosaként szerepelt BEK- és UEFA Kupa-döntőben is. Több mint háromszáz ligamérkőzésen és 40 nemzetközi összecsapáson vett részt.
    Edzőként Belgiumban klubcsapataival nyert bajnokságot és kupát is, munkáját az év edzője címmel ismerték el. Kétszer volt a belga válogatott szövetségi kapitánya, irányításával jutott ki a nemzeti csapat az 1998-as franciaországi világbajnokságra, 2010 és 2012 között pedig ő rakta le a mostani belga válogatott alapjait, olyan játékosokkal, mint Eden Hazard, Kevin De Bruyne vagy Romelu Lukaku. Legutóbbi eredményeit a tunéziai, majd az algériai labdarúgó-válogatott élén érte el: Tunéziát a 2015-ös, Algériát a 2017-es kontinenstornán irányította.
    Ahogy azt már korábban bejelentették, a következő két barátságos mérkőzésen, a Luxemburg elleni idegenbelin (november 9.), valamint a Costa Rica elleni hazain (november 14.) ideiglenes megbízatással Szélesi Zoltán irányítja majd a nemzeti csapatot, Leekens ez után veszi át az irányítást.
    Eddig, 2015. július 20. és idén október 17. között a német Bernd Storck volt a szövetségi kapitány, ő a sikertelenül megvívott vb-selejtezők után közös megegyezéssel távozott.
    Georges Leekens hétfőn (ma) 14 órától, Telkiben sajtótájékoztató keretében mutatkozik be a sajtó képviselőinek.


Magyar labdarúgó-válogatott - Eb-részvételhez kötött az új kapitány díjazása

    Telki, 2017. október 30., hétfő (MTI) - Az eredményességen múlik, hogy milyen fizetést vehet fel Georges Leekens a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.


    A teljesítményalapú bérezéssel kapcsolatban Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke hétfőn, a belga szakember Telkiben tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján kiemelte, a 2020-as Európa-bajnokságra való kijutás a legfőbb kritérium. Ahogy fogalmazott: a kapitány olyan feltételekbe ment bele a szerződéskötéskor, amelyeket véleménye szerint nem sokan vállaltak volna.
    Az MLSZ elnöke elmondta: Leekens személye garanciát jelent a profi munkára. A sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban leszögezte, "igenis kapós volt a válogatott kispadja, az MLSZ-nek egy harminc nevet tartalmazó adatbázisa van, közülük mindössze három emberrel tárgyaltak, s Leekens kapott egyedül konkrét ajánlatot is". Hozzátette: Leekensnek egy másik lehetősége is volt, amely talán még jövedelmezőbb is lett volna, mint a magyaroké, ő mégis az MLSZ ajánlatát fogadta el.
    A kitűzött célokkal kapcsolatban Csányi Sándor kijelentette, "ott kell lenni a 2020-as Európa-bajnokságon, de nem tudunk ígérni semmit". Az MLSZ elnöke egyúttal bejelentette: az a sportigazgatói poszt, amelyet korábban Bernd Storck a szövetségi kapitányi tisztség mellett betöltött, megszűnik. Így az új kapitány - aki egyben az U21-es csapat szakmai munkájáért is felelős lesz -, az MLSZ elnöksége alá tartozik majd. A közeljövőben nevezik ki azt, aki utánpótlás-igazgatóként felügyelheti a fiatalabb korosztályoknál zajló munkát - mondta Csányi Sándor, megjegyezve, hogy erre a posztra jelenleg két jelöltjük van.
    Georges Leekens székfoglaló beszédében leszögezte, a kemény munkában hisz, rendkívül büszke és megtisztelőnek tartja, hogy Magyarország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya lehet. Mint mondta, bízik benne, hogy azt a rengeteg tapasztalatot, amit hét országban gyűjtött, kamatoztatni tudja.   
    "Nem hiszek a szerencsében, apró lépésekkel kell előre haladnunk" - hangsúlyozta a belga szakember, aki szerint a válogatott sikeres szerepléséhez a szövetség, a klubok, a játékosok és a média közös munkájára van szükség. Ahogyan fogalmazott, "egy nagy családként".
    A szövetségi kapitány egyelőre nem nevezte meg, hogy kikkel dolgozik együtt a közeljövőben, azonban megjegyezte, hogy profi szakmai stábra van szüksége, bízik benne, hogy magyar szakemberek is segíthetik majd a munkáját. Céljaival kapcsolatban kifejtette, ha nem gondolná azt, hogy reális a kijutás a kontinenstornára, akkor nem írta volna alá a szerződését. Hozzátette, mostantól minden meccs ugyanannyira fontos lesz, mindegyiket meg akarja nyerni. Megjegyezte, hisz a cél elérésében és az igazi nagy álom a részvétel a 2022-es katari világbajnokságon.

Luxemburgi-magyar - Az újonc Kovácsik a kapuban

    Luxembourg, 2017. november 9., csütörtök (MTI) - Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány a kapus Kovácsik Ádám személyében újoncot avat a magyar labdarúgó-válogatottban, amely 20 órától Luxemburg vendégeként lép pályára barátságos mérkőzésen.


    A 35 éves szakember három csatárt küld pályára a kezdőcsapatban, amelyben helyet kapott Ugrai Roland, Nikolics Nemanja és Németh Krisztián is.

    A magyar válogatott kezdőcsapata:
Kovácsik Ádám - Lovrencsics Gergő, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs - Ugrai Roland, Nikolics Nemanja, Németh Krisztián



Egyetlen kezdő kihirdetése után már érdemről beszélnek. Nekünk magyar szurkolóknak nem kell sok a boldogsághoz :D