Magyar Labdarúgó Válogatott 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum november 14, 2017, 17:17:50
Az ország legfanatikusabb magyarjai is hátat fordítanak a válogatottnak nyílt levéllel, nem egyedi oak esete. Pedig a csoportban csak Portugália és Svájc előzött meg minket, és egy totál tét nélküli meccsen kaptunk ki Luxemburgtól. Szerintem ebből az látszik, hogy a magyarok egy része nem Magyarországért szorít, hanem a sikerért. Ha van siker, körútra vonul ünnepelni, ha nincs siker, nem szurkol. Az olimpia dettó ezt mutatja, vagy arany, vagy semmi. A Nottingham Forrest például közel 40 éve még BL-t nyert, manapság meg a másodosztályban sínylődik, és ehhez képes a nézőszáma olyasmi, mint a nagy sikerek idején. Papírkutya nacionalisták vagyunk, inkább sikerfüggőségünk van, mint haza/klubszeretetünk.

*ez csak egy vélemény, láthatom rosszul is

Szerinted, úgy kellene tenni, mintha mi sem történt volna?
Mégiscsak Andorra és Luxemburg vert meg bennünket egy éven belül.
Talán nem is elsősorban vereségeknek szól a reakció, hanem a kilátástalan játéknak, a játékosok hozzá nem állásának...
Az andorrai égés után, te láttál bármiféle változást ezen a téren??? Talán joggal lett volna elvárható...
Persze, én sem fogok Costa Rica válogatottjának szurkolni, de maximálisan megértem a szurkolókat.

Amúgy, egy klubcsapatot, hogy lehet egy válogatotthoz hasonlítani, szurkolási kultúra terén???

En se a magyaroknak fogok drukkolni. Engedd meg nekem Varda hogy igy tegyek. En annak drukkolok hogy az egesz banda tunjon a bus picsaba mlszestol, jatekosostul (90%), edzostul. Vilag eletemben sportbuzi voltam, magam is focizok 20eve,regebben magasabb szinten is, de kurvara elegem van ami a magyar futballban folyik. Hadd mondjak egy peldat. Itt van ez a Markvart gyerek. Ez valogatott. Edes istenem. En lattam ot jatszani a pecsi ifiben, akkor o volt ott az egyik legjobb, de igy is olyan gyenge volt hogy szegyen ha ilyen odakerul.. Es meg 10ilyet mondhatnek ebbol a keretbol. Visszataszitonak tartom hogy ezek a cimeres mezt viselhetik, dzsudzsakkal az elen. Hanyok attol hogy milliokat keresnek a semmivel.  Hanyok ettol a rendszertol hogy megvannak a kedvencek akik remdszeres jatek nelkul is kerettagok.
Es en nem unnepeltem a koruton de meg csak az utcan sem. Csendben konstataltam a sikert. Orultem de ereztem hogy innen lehet nagyot esni

Idézetet írta: toltottgalamb7 Dátum november 14, 2017, 18:51:44
Szerinted, úgy kellene tenni, mintha mi sem történt volna?
Mégiscsak Andorra és Luxemburg vert meg bennünket egy éven belül.
Talán nem is elsősorban vereségeknek szól a reakció, hanem a kilátástalan játéknak, a játékosok hozzá nem állásának...
Az andorrai égés után, te láttál bármiféle változást ezen a téren??? Talán joggal lett volna elvárható...
Persze, én sem fogok Costa Rica válogatottjának szurkolni, de maximálisan megértem a szurkolókat.

Amúgy, egy klubcsapatot, hogy lehet egy válogatotthoz hasonlítani, szurkolási kultúra terén???

Ez egyértelmű, hogy nagyon gyász amit mostanában leraknak a srácok az asztalra, itt ami szemet szúrt pár embernek az, hogy attól még nem kell Costa Ricának drukkolni, legalábbis én se tudnék bármennyire is egy alibi, sz@r focit játszunk..

Ami a legnagyobb baj itt, hogy elvan baszv@ az egész rendszer úgy ahogy van, de hát ezzel biztos pár ember jól keres..De ebbe nem akarok most belemenni gondolom mindenki érzi hogy mi nem okes ebbe az egész magyarfociba..

Egyébként én a mai meccsre behuztam egy 2.5 over + X-et meg egy sima X -et. Valamiért 2-2-t érzek  ;D :redchug:


Nem akarom a politikat belekeverni de jobb oldali szavazokent is szanalmasnak tartom hogy minden bohoc csapatnak uj stadion, meg a fideszes varosvezetok megnyomnak egy ket klubot. Felcsut, Kisvarda etc

Idézetet írta: Várda64 Dátum november 14, 2017, 16:02:17
Magyar emberként ez milyen érzés?
Tudasd velem(velünk) légy oly kedves, mert speciel én erre képtelen lennék, így ezt soha nem fogom érezni.

Nehéz megfogalmazni, de azért teszek egy próbát. Nagyjából olyan érzés Costa Ricának szurkolni, mint bármelyik másik csapatnak, amelynek győzelme kell a mixhez, mielőtt a hetes kötés első hat meccse már bejött  ;D.

Igazából én nem Costa Ricának szurkolok, hanem a magyar válogatott ellen. Ha Burkina Faso ellen játszanánk, akkor Burkinának szurkolnék. Ugyanígy szurkoltam Luxemburgnak is, illetve talán még jobban, mint most fogok Costa Ricának, hisz Luxemburg elvileg 'kis' csapat. Andorráért is szorítottam, hogy húzzák ki az 1-0-t, egész egyszerűen azért, mert megérdemelték, hogy szurkoljak nekik. Saját eszközeikkel mindent megtettek, hogy megnyerjék a meccset. Sőt szurkoltam a feröerieknek is, amikor itt játszottak.

Korábban dicsőség volt bekerülni a válogatottba, most azt sem nagyon tudják, milyen indokkal maradjanak távol a meccstől legjobbjaink Szurkoljak azoknak, akik félnek? Semmit, a legtöbb játékosnak semmit nem jelent a válogatott. Sőt leginkább nyűg. De ezt globális problémának érzem, és volt is valahol egy jó írás arról mennyire korcsosul a válogatott meccsek jelentősége, és mennyire felértékelődik a klubfutball. Én teljesen egyet értettem.
Pl. nekem rendesen elvonási tüneteim vannak, amikor tudom, hogy FIFA játéknapok jönnek, és nem játszik például hétvégén a Barca, a Real, stb...

Hány és hány olyan válogatott meccsbe futni bele, amikor azt várod, hogy húúú, na ezek szétbasszák egymást. Pl. ott tán a horvát-ukrán, vagy ukrán-horvát, ahol gondoltam, hogy na, itt aztán ezek jól egymásnak esnek,gólok, lapok, aztán annyira szartak bele, hogy lap nélkül lement egy ennyire fontos meccs. Gondolod, hogy ha van a srácokban tűz, nincs egy-két elkésett szerelés, stb... Szartak bele, mondjuk pont az ukránok szartak bele az Eb meccseikbe is.


Máshogy megfogalmazva azért szurkolok Costa Ricának, mert nekem most az okoz örömöt. Az élet meg túl rövid, hogy olyasmit csináljak, csináljunk, ami nem okoz örömöt.

Azért szurkolok nekik, mert sokkal hálásabb téma, ha kikapunk, mint az, ha nyerünk. Tényleg nem vagyunk egyformák, hisz pl. nekem egy Fiola ugyanúgy egy focista, mint a Bolanos vagy a Campbell, vagy bármelyik Costa Rica-i focista. Én a Besét is ugyanúgy a TV-ben látom, mint a Keilor Navast.

Idézetet írta: Várda64 Dátum november 14, 2017, 18:06:08
Maximálisan igazad van, hátat fordítottak! Összeszedetten, kulturáltan meg is indokolták, hogy miért. De nem vonulnak át csapatostól a vendégszektorba és nem kezdenek el Costa Ricának szurkolni.

Tudod miért nem, mert nem jutott eszükbe. Még egy-két olyan zacskó, mint az Andorra meg a Luxemburg elleni, aztán a tavaszi (egyelőre csak elképzelt) Magyarország-Gibraltár meccsen tele lesz magyarral a vendég szektor.


Szurkolok anyámnak, hogy sikerüljön a hétvégi ebéd. Vagy faternek, le ne essen a létráról, miközben az ereszcsatornát takarítja a lehullott levéltől. Vagy szurkolok öcsémnek, hogy tegyen sikeres záróvizsgát, de a kutyámnak is szurkolok, hogy ne legyen nagyon hideg tél, és ne faggyon bele a szar. Egész egyszerűen azért, mert kötődöm hozzájuk. Mert fontosak számomra. Szurkolok anyámnak, mert bár lehet néha sós a kaja vagy sótlan, vagy leég a torta széle, de amit csinál, szívből csinálja. Mindig. Értünk, értem csinálja.

Nem érzem, hogy a válogatott értem, értünk focizna, ezért nem tudok neki, nekik szurkolni.

Peace  :ok:

Idézetet írta: toltottgalamb7 Dátum november 14, 2017, 18:51:44
Amúgy, egy klubcsapatot, hogy lehet egy válogatotthoz hasonlítani, szurkolási kultúra terén???

A siker párhuzamaként hoztam fel a Nottinghamet.. Én is látom, hogy a hozzáállással baj van, attól hogy megemlítek egy másik nézőpontot, még nem védem az alibi focistáinkat. A Kárpát gyermekei csoportosulás mindig ott tűnik fel, ahol siker van. Ha jól megy a krikett válogatottnak, akkor egyszer csak ott teremnek a lelátón, aztán ha már nem megy annyira jól a krikett nekünk, akkor már nem járnak krikett meccsre. Legalább öt valós példát tudnék mondani, hogy egyik héten még ott voltak, aztán azóta se többet. Erre utaltam az előző hozzászólásommal, a lényeg a siker, és nem a szurkolás.

A nem tetszést ki lehet fejezni úgyis, hogy a stadionban vagy, sőt sokkal nagyobbat szólhat. De mivel nincs szurkolói kultúránk, nincs miről beszélni.

Ennél érzékletesebben, nem lehet megfogalmazni. Köszi Oak! :cya: :great:

Szélesit nem érheti a vád, hogy ijedős lenne. :D Ilyen kezdő mellett: mindkét csapat szerez gólt 2.10

Idézetet írta: TiB Dátum november 14, 2017, 18:36:43
Mellébeszélés nélkül, szerinted rendben van hogy az ország legnagyobb magyarjai hátat fordítanak, ha baj van? Igen vagy nem?
TiB!
Ezt igennel vagy nemmel nem lehet megválaszolni.
Most itt az ország-világ nyilvánossága előtt töredelmesen bevallok egy dolgot: én már az Andorra elleni meccset sem láttam. A Luxemburg ellenit főleg nem és a mait sem fogom megtekinteni. Mert egyszerűen nem érdekel! Én erre a lélektelen semmitmondó sz@rra nem vagyok kíváncsi.  De ettől még nem fogok az aktuális ellenfélnek szurkolni soha!
Idézetet írta: davixxx Dátum november 14, 2017, 18:58:39
Ez egyértelmű, hogy nagyon gyász amit mostanában leraknak a srácok az asztalra, itt ami szemet szúrt pár embernek az, hogy attól még nem kell Costa Ricának drukkolni, legalábbis én se tudnék bármennyire is egy alibi, sz@r focit játszunk..
Itt az igazság!
Idézetet írta: markymark Dátum november 14, 2017, 18:57:37
Vilag eletemben sportbuzi voltam,
Hanyok attol hogy milliokat keresnek a semmivel.
Én is így vagyok vele.  :)
Ékes bizonyítéka ennek, hogy pénzt, időt, fáradtságot nem kímélve az idén ősszel is több ezer kilométert utaztam, hogy a kedvenc csapatomnak szurkolhassak. De ott legalább látom az akaratot. Látom azt, hogy azt a kis térséget akit képviselnek tényleg a magukénak érzik és mindent meg is tesznek érte.

A válogatottnál az utóbbi időben ezt hiányolom. Ők leszarják, hogy én mit érzek. Ennek ellentételezéseként én is leszarom Őket. De ha tüzes vassal kergetnek, akkor sem fogok az ellenfélnek szurkolni.

Oakból legalább még kivált érzelmeket egy magyar válogatott meccs.   :P

Aki a magyar válogatott ellen szurkol, talán azért is teszi, hogy végre változzon valami...
Mondjuk onnan, hogy nem szurkolsz a magyar csapatnak és egyáltalán nem érdekelnek a meccsei, már nem is olyan nagy lépés, hogy ellenük szoríts.

Hja és bizony nem lenne ennyi kárörvendő, ha a politika nem cseszne el ennyi pénzt komolyabb társadalmi támogatottság nélkül a miniszterelnök úr hobbijára, olyan stadionokra és csapatokra amelyekre valóban nincs szükség.

(Közben ilyen hidegben Costa Rica túl kemény ellenfél nekünk, aki tud, lekéredzkedik.)



A visszatérő Nikolics mérlege: 2 meccs, 2 gól. Eddig...

Azzal kezdem h nem láttam a meccset ezért nem tudom miért voltak már a 10. percben cserék. De ha valakit a 90. percben cserélnek be az az én szememben elég megalázó ránézve. Értem én h vannak időhúzó taktikai cserék de egy tétnélküli barátságos meccsen? Vagy annyira nyomott az ellenfél és fosott a kapitány úr? Stieber Zoli csak annyit érdemelt h beszaladjon a pályára meg kiszaladjon? Elég nonszensz.

Az NB1.hu-n még a nevét se tudják leírni rendesen (Stiever).

Az túlzás lenne, hogy nyomott Costa Rica, bár Oviedo erőlködött. Szerintem a két legjobbat meg akarta tapsoltatni a végén, Nikót és Ugrait. Előbbinek például láthatóan jól esett a dolog.

Idézetet írta: Knapp Dátum november 14, 2017, 20:35:43
Mondjuk onnan, hogy nem szurkolsz a magyar csapatnak és egyáltalán nem érdekelnek a meccsei, már nem is olyan nagy lépés, hogy ellenük szoríts.
Ez óriási félreértés! Egy árva szóval nem mondtam, hogy nem szurkolok a magyaroknak. Valahol legbelül van valami ami soha nem fog megváltozni, tehát mindig a magyaroknak fogok szurkolni.

De ami mostanság zajlik a válogatott háza táján labdarúgás címén az tényleg nem érdekel. Ettől függetlenül nekem hidd el, hogy óriási szakadék van a nem érdekel és az ellenfélnek szurkolás között.