Magyar Labdarúgó Válogatott 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Én meg Csányibácsi helyében bevezetném, hogy mindig egy celebválogott lépjen pályára, amiben lenne színész, újságíró, politikus, zenész, műsorvezető, énekes ...-szóval így nem lenne elvárás, holott a nézők száma aligha csökkenne. Mivel nem lenne elvárás, így mondjuk a kurva gyenge rigmus is eltűnne. Faszért kell nekünk erőlködni!
Simán szórakoztató meccsek lennének, sőt még olyan öregfúkat is szívesen néznénk, akiket korábban szerettünk. Vagy akár más sportokból ismert személyek is játszhatnának, akik mondjuk felhagytak az aktív sporttal, de szívesen fociznak. Ááá, azért itt össze lehetne pattintani komoly kis csapatokat  ;D


Hajdú B:

...
-Csóró Lalinál a labda. Passz vissza. Nemcsák. Nemcsák tartja, majd felnéz. A labda már sehol. Kazah lábakon jár a bőrballon. Szélről jön a beadás, de Istenes Bence alászalad, ott a második...
Megint közepet kezdünk. 3. perc.
-Gyurcsány végzi el a középkezdést. Stohl Buci kéri, de Szíjjártó üresen van jobb szélen. Feri gondolataiban csak az jár: csel vagy passz, csel vagy passz. Passzt választ, Szíjjártó kapja is, gyönyörű átvétel, az első védő nem akadály. Senki sem követi az akciót, visszafelé cselez, de elveszti a labdát. Nagy elánnal jön Ganxsta, megpróbálja visszaszerezni. Ajjjajjjjjj! -ebből lap lesz. Zoli elkésett. A játékvezető egyből a farzsebéhez nyúl.
Piros
Várható volt, páros lábbal, hátulról. Ráadásul amikor megpróbált felállni, mintha még gyomron térdelte volna az ellenfelet, de majd a lassítás után okosabbak leszünk...
10 emberrel folytatjuk...
Közben Zoli a középső ujját mutogatja a maroknyi kazah szurkoló felé, félő, hogy ebből komolyabb eltiltás lesz. A magyar közönség viszont állva élteti  Éééééééésss igen, ha jól látom,Zoli nyilatkozni fog Berkesi Judit kolléganőnknek.
-Judit, tiétek a szó:

-Zoli, a 3. percben 0-2-nél nem volt ez picit erős
-'Lényeg egyedül az, hogy zsebben a lé', a Kartell döcög ... (közben a lelátón ülő Csányi-Orbán párosra mutat, akik szintén állva tapsolnak)

Köszönjük a villáminterjút, István, tied a szó
-Alekosz a csapatkapitányi karszalagot igazgatja, kinéz oldalra, változik-e valami. A mester jelzi, hogy folytassák csak.
Folytatják.

Közben többen melegíteni mennek, Vonával a jobb oldalon kíván erősíteni a mester. És igen, Pumped Gabó mintha sántítana, valószínűleg sérülés miatt kell cserélni.
Gabó le is ül a gyepre, nem tudja folytatni. Iszonyatosan szenved. Bokaszalag? Apró törés? Esetleg ficam? -Komoly a baj, ez innen fentről is látszik. Jön is a hordágy. Óriási kínokat élhet át, kedves nézőink...
Jöhet is a csere, Vona be, Gabó le.

Judit, ha sikerül egy-két szóra Gabót elkapni, akkor kérlek:
Közben az egyik kazah játékos is ápolást kért, így van idő.
Judit:
-Gabó, láttuk, hogy előbb húzod a lábad, majd a földre rogysz. Komoly a baj, hogy érzed?
-Áááá, vége. Halottam ahogy... Ááá. Nagyon fáááj...
-Mégis? Mi a baj, miért nem tudtad folytatni?
-Volt egy vízhólyag a kis lábujjamnál, éreztem, mondtam a mesternek, hogy nem szeretnék kezdeni. Éreztem, hogy baj lesz.
-Eldurrant?
-El
-Szerinted a keddi, skótok elleni meccsre felépülsz.
-Ááá kizárt, szerintem 2-3 hónap rehabilitáció biztosan szükséges
Köszönjük Gabó, és jobbulást.

István, tied a szó ismét

-Egy csere, két kapott gól, hatodik perc.
Ismét Nemcsák kéri el, Szuper Levi ki is gurítja neki. Talán meglepő, hogy Levente mindkét kezén a jégkorong sportból áthozott lepkés kesztyű van, de külön engedéllyel védhet ebben, amit az UEFA és a FIFA is jóváhagyott. Levi azt mondta, az ütőre is kértek engedélyt, de a 'bárdra' végül mindkét szervezet nemet mondott.
Kérdeztem Levit a bemelegítés előtt, hogy a mamutok nem zavarják-e, Levi azt mondta, hogy a mamutokhoz hozzászokott, és inkább a kapu mérete az, ami miatt aggódik.

Egyébként a spori a kivonulásnál furán nézett ezekre a nem mindennapi sípcsontvédőkre, de engedte Leventét ebben játszani.

-De nézzük csak, ismét kazah roham
-Bebaszov, a kazah középcsatár a leshatáron helyezkedik. Laszophatov íveli át a védelmünket, de a lestaktika ezúttal nem működik, Pákó ragad be bal szélen. Nem les, nem is emelkedik a zászló. Bebaszov átveszi, majd nevéhez méltó módon cselekszik, ott a harmadik.

Szuper Levi cserét kér, de a mester csak int neki, hogy minden rendben, nincs baj, maradjon.
Közben hohóó, Pákó és Vona mintha vitatkozna.
Gábornak igaza van, Pákó csúnyán beragadt, egyértelműen ő hibázott.
Szájról olvasók előnyben, de mintha Pákó olyasmit mondana, hogy addide a didit...
A pálya szélén melegítő Steiner Kristóf és Pataki Attila is nyugtatja őket, úgy tűnik, végül is szent a béke. A játék hevében benne van, hogy csapattársak, jóbarátok egymásnak ugranak.
Kedves nézőink, mikor láttuk ezt utoljára. Milyen tűz van ezekben a fiúkban!!!

-Nincs baj, 0-3, negyed óra telt el.
Azért az megnyugtató, hogy a második után 12 percig nem kaptunk újabb gólt, bár való igaz, Gabó 7 perces ápolása miatt valószínűleg a játékvezető hosszabbítani fog. Közben az eső is eleredt, pedig Véber István azt mondta meccs előtt, hogy 23 óra előtt nem ér ide. Balázs Palin látszik, hogy nem 0-3 miatt aggódik. Ki is néz oldalra, miközben a felfelé fordított tenyerével az eső intenzitását vizsgálja. Jönne le, de nem vagyunk könnyű helyzetben. Gabót korán cserélni kellett, nem lehet ellőni a 2. cserét a 20. percben.
Ráadásul tudjuk, hogy Fekete Laci csak 25 percet vállalt. Későn szóltak neki, hogy kezdeni fog, ő meg 12 grillcsirkét  kísért le 132 fánkkal, amíg a többiek melegítettek.

-Nekem egyébként elmondta, hogy meccs előtt otthon még 15 liter bablevessel is elbánt, azt pedig senki sem szeretné, ha a bableves-grillcsirke-fánk Laci gyomrában robbanó elegyet alkotna.

De nézzük a meccset:
-Balázs Pali is folytatja, és Pákó is láthatóan csípkedi magát a hibája után. Gyurcsány fordít balra, Vona sem neheztel rá. Pákó veszi át szépen, majd előretör. Hosszan szökteti magát?
-Nem nem, be lehet azt futni még!!
-Pákó eléri, és tekeri befelé
-Ki jön középen?
-Senki.
-Vona jobb szélen még eléri a vonal előtt. Csel előre, csel vissza. Várja Fekete Lacit, hogy zárkózzon. Laci jön. Lassan, de jön
Vona jobbról ballal teker középre, Fekete Laci pedig emelkedik. Lassan, de emelkedik.
A mester  tudta, hogy a  kazah védők mellett fizikális fölényét érvényesíteni tudja.
-Fekete Laci mintha egy 130 kilós kőgolyót bólintana meg, minden erejét beleadja.
Kapufa, hogy a fene egye meg. Nincs szerencsénk! A kutyafáját!
...


Oak ez hatalmas...ezt ki kéne posztolni valahova  ;D ;D

Áááá, nem engedem. Csak fórumra szántam (feszültségoldásként), ha komolyabb célom lett volna vele, akkor poént is írok bele

"Állítólag film készül a kazahok elleni meccsről: "Boratok közt""

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 24, 2018, 16:31:52
Angliában is gondolom csak kenyéren és vízen élt a nép, azért lépték meg azt, amit. Szlovéniában is gondolom azért döntöttek a csapatsportok és a tömeges sportra nevelés mellett, mert ott sem élnek jól. Biztos őket sem érdekelte, hogy a szlovén válogatott EB-t nyert, azért várták rengetegen őket a reptéren, azért kezelik Doncicot szupersztárként, mer csak a közvetítések idejére érdekli őket az egész, mint ahogyan Izlandon is hasonló a helyzet a focival vagy a kézilabdával.

Remélem nem gondoltad komolyan.
Miért is ne lenne hatással egy sikeres olimpiai szereplés az ország életére? Lehet éppen így nevelhető ki a következő Katinka, mert azt látja a kislány a TV-ben, hogy basszus úszással nem csak egészségesen lehet tartani a testet, hanem még egy csomó elismeréssel is jár, ha sikeres vagy benne. Aztán ennek hozadéka, hogy még többen kezdenek úszni, egyre elismertebb lesz az adott ország, ha tényleg megfelelő a képzés, utána pedig már lehet pályázni különböző tornákra és hagy ne folytassam.


Pedig komolyan gondoltam.
Az alapvető tévedés az, hogy a profi élsportnak bármiféle köze lenne az egészséghez és annak megőrzéséhez. Inkább ellenkezőleg. Az élsport kemény, következetes munka, amely a szervezet sanyargatásával és kizsákmányolásával jár, de azért ennek eredménye a szórakoztatóipar része lesz.

Ha te is azt látod, hogy nem lettek sportosabbak az emberek a rendszeresen jó olimpiai szerepléseink után sem, akkor mégis miről is beszélünk?
Nem kéne már éreznünk valamilyen tekintetben a majdnem 500 ötkarikás érem hozadékát?  :)
Hányat nyerjen még szerencsétlen Katinka?

Hja, Katinka nyer pár címet, akkor persze lehetünk büszkék arra, amihez semmi közünk (de valamiért csak az egyértelmű, hogy a doppingoláson megbukott magyar sportolókkal nem azonosulunk...), viszont ez valójában nem pörgeti fel a GDP-t és nem növeli meg a születéskor várható átlagéletkort sem az országban. (inkább az a hozadéka, hogy ennek árnyékában és az eredményekre hivatkozva mennyi pénzt baszunk el feleslegesen az élsport támogatására. Nem véletlenül szállt meg minden sportszövetséget mára a politika.)

Angliában az atlétika - amely nagyjából minden sport alapja - eddig is a top-on volt, ami arra utal, hogy eddig is működött ott valamiféle sportélet és kiválasztás...

Ezt a szlovén példádat meg nem értem, nálunk is sokan várnának egy EB győztes csapatot a reptéren - meg ünnepeltek foci csoportmeccs döntetleneket is tömegek 2 évvel ezelőtt a körúton - de nem ettől leszünk sportnemzet.
Színházban is megtapsolod azokat, akik egy élményt szereztek neked, a sportban is. Ez nem sokkal több ennél. Egy jó érzéssel, pár kellemes órával gazdagabb vagy, de alapvetően nem változik meg az életed tőle, a sport ilyen szempontból csak a szórakoztatóipar része.

Szerintem meg nem is lesz egy olimpiai éremtáblázattól elismertebb egy ország. Most komolyan az alapján rangsorolunk az USA, Kína, Oroszország, Nagy-Britannia, Ausztrália meg mondjuk Németország között, hogy hány aranyat és medált nyertek?! De mondhatnám a Szovjetuniót vagy az NDK-t is, hogy érthetőbb legyen, miről beszélek.
Az éremtáblázat 10-25. helyét meg csak a statisztikák fanatikusai figyelik, meg mi, mikor magunkat keressük.

A világversenyek megrendezését általában gazdag városok/országok vállalják, vagy mostanában egyre inkább olyan autokráciák, ahol úgy érzi az elit, hogy bizonyítania kell a világnak és persze belföldön is, hogy mennyire gazdag országról van szó.
A nemzetek közötti sportesemények lényegében modern kori "háborúk", ez egyfajta pöcsméregetés, amelyre tudatosan rájátszik a szegényebb országokban a politika, felértékelve ennek a szerepét, mert ugye kenyeret és cirkuszt kell adni a népnek és ez az olcsóbb megoldás...
És igen, a sikertelenebb emberek életéből jobban hiányzik a siker, amit egy-egy sporteredmény látszólag megad nekik. Miközben semmi közük hozzá.   :-\

Ahogy egyre kevesebb jelentősége van a nemzetek közötti focimeccseknek vagy hogy egy angol klubcsapatban van-e egyáltalán angol, úgy csökken az olimpiai kivagyiság-verseny szerepe is, ezért is kár 4 éves ciklusokban meg elvárt érmekben gondolkozni, mert..., mert tök mindegy, 4, 6 vagy 12 aranyat nyerünk-e 3 olimpia múlva!


Risitas "Zombori" elemzése a lenti linkre kattintva látható!  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=dG0rgbNrW9M

Nem lehet arra fogadni valahol, hogy Leekenst mondjuk 2018 dec. 31-ig kirúgják?

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 27, 2018, 09:38:09
Nem lehet arra fogadni valahol, hogy Leekenst mondjuk 2018 dec. 31-ig kirúgják?

Szerintem hamarosan Unibet jelentkezik hasonlóval. Várjuk meg a mai meccs végét.  :beerchug:

A "...még 50 perc..." mintájára lehetne csinálni egy filmet, összevágni az Andorra, a Kazahsztán, meg a Luxemburg elleni meccseket. Többen sírnának rajta, mint a Titanicon :D


Nem rúgják ki, ugyan már, 33 év tapasztalata csak ott van mögötte...  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 27, 2018, 09:38:09
Nem lehet arra fogadni valahol, hogy Leekenst mondjuk 2018 dec. 31-ig kirúgják?

A Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag az MLS-ben szereplő klubcsapatában kíván pályára lépni, és többet nem ölti magára a magyar címeres mezt.
https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nikolics-mindenkinek-halas-vagyok-a-valogatott-szereplesekert

Idézetet írta: butyi Dátum május 03, 2018, 18:12:51
A Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag az MLS-ben szereplő klubcsapatában kíván pályára lépni, és többet nem ölti magára a magyar címeres mezt.
https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nikolics-mindenkinek-halas-vagyok-a-valogatott-szereplesekert

jaj ne

A posztja a baj, befejező csatár. Nem nagyon jutunk el odáig támadásban, hogy már csak a befejezés legyen hátra.

Ebben segítetek, hogy kell értelmezni az elsőt?

A másodiknál (amennyiben mind a német, mind a magyar válogatott kijut), ha jól gondolom akkor egy csoportban leszünk, igaz?


28 June 1C v 3D/E/F, Budapest
Group F: Munich and Budapest