Budapesti Olimpia 2024 - Kell ez nekünk?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Budapest Olimpia 2024 - Kell ez nekünk?

Igen
26 (30.6%)
Nem
59 (69.4%)

Összes szavazó: 83

Szavazás lezárva: február 13, 2017, 11:42:18

Nem követem napi szinten a népmegvezető politikát, de érdekelne, hogy erre van-e válasz. Szóval mi volt az a pont, vagy hír, vagy vélemény, vagy bármi, ami képes volt meggyőzni az emberek egy jelentős részét, hogy az olimpiai rendezés jó ötlet? Olyan emberekét, akik a stadionépítést rossz ötletnek tartják, tartották. Már csak ebben is komoly ellentétet érzek, de amikor legutóbb olvastam erről a témáról, nagyjából fél éve, akkor még egyetlen ember sem volt, akinek tetszett. Most meg már agyatlan háború folyik a felek között. ABC sorrendben haladnak az agymosásban, és még hozzám nem értek el? Vagy mi van itt?

Nálunk ez is a pénzmosásról szól. Sikkasztanak mint állat  :ok:

Talán megismerték az Agenda2020programot?

Én azt vallom, aki nem támogatja az nem szereti a sportokat. Mindenki a költségekkel jön, de számításba sem veszi a bevételeket. A reklámot amit ez okozna az országnak,Budapestnek.a turizmusnak stb. Ha valamiben jók vagyunk az a rendezés. Kiváló olimpiát rendeznénk ebben biztos vagyok a töredékéért mint Peking vagy Rio. A költségek nagy része az olimpiától függetlenül megvalósulna, igaz jóval később így én ezt nem venném szorosan költségnek(infrastruktúra fejlesztés, nemzeti stadion etc) A helyszínek nagy része elbontható lenne, így nem maradna a nyakunkon egy baseball stadion kihasználatlanul.
Mindig mindenki azzal jön hogy oktatásra kéne fordítani meg egészségügyre.Szerintem semmi baja az oktatásnak, aki akar és szorgalmas az ingyen szerezheti meg a diplomáját, a tanárok fizetése emelkedik(és nem a Fidesz propaganda szövegét ismétlem,nem vagyok Fideszes sem)Szerintem eleget keresnek hogy megéljenek, lehet nem annyit mint az EUban de mutasson nekem valaki egy munkahelyet ahol mondjuk No-i béreket lehet keresni.
Én még olyat sem hallottam hogy hogy pl egy rákos meghalt volna mert nem kapott kemót mert nem volt rá pénz,eszköz vagy ember.. A rendszer nem tökéletes de a probléma elsősorban nem ott van. Kevesebbet kéne zabálni meg dohányozni és többet kéne mozogni és akkor nem lenne ennyi beteg ember és ilyen várólisták.
Amúgy úgysem nyerjük meg, nehogy elhiggye bárki is is hogy van esélyünk. 0 diplomácia és világvárosok ellen semmi esély plusz még annyit sem tudunk nekik kínálni hogy ránk szavazzanak mint Párizs vagy LA.

Idézetet írta: ncis88 Dátum január 28, 2017, 19:25:44

Én még olyat sem hallottam hogy hogy pl egy rákos meghalt volna mert nem kapott kemót mert nem volt rá pénz,eszköz vagy ember..

Ebből ítélve még nem dolgoztál EÜ közelében betegként meg hál' Isten nem kellett tapasztalnod.

Valóban nem,de azt ne mesélje be senki nekem hogy eszköz gyógyszer vagy pénzhiány miatt elmaradt volna egy életmentő műtét vagy éppen kemo.


Idézetet írta: ncis88 Dátum január 28, 2017, 19:25:44
Én még olyat sem hallottam hogy hogy pl egy rákos meghalt volna mert nem kapott kemót mert nem volt rá pénz,eszköz vagy ember..

Köszi a választ, nem ismertem a programot, így már nagyjából értem, mi okozhatta a változást. Rá is keresek, megnézem mik a tervek.

Az idézett résznek tényleg nincs köze az olimpiához, nem is akarok belőle vitát, szóval félre ne érts, de mivel testközelből láttam édesanyám utolsó 10 hónapját, szinte biztos vagyok benne, hogy ez az állítás a gyakorlatban nem állja meg a helyét. Tőlem egyébként lehet olimpia, csak tényleg nem értettem ezt a változást :)

Idézetet írta: TiB Dátum január 28, 2017, 19:46:39
Köszi a választ, nem ismertem a programot, így már nagyjából értem, mi okozhatta a változást. Rá is keresek, megnézem mik a tervek.

Az idézett résznek tényleg nincs köze az olimpiához, nem is akarok belőle vitát, szóval félre ne érts, de mivel testközelből láttam édesanyám utolsó 10 hónapját, szinte biztos vagyok benne, hogy ez az állítás a gyakorlatban nem állja meg a helyét. Tőlem egyébként lehet olimpia, csak tényleg nem értettem ezt a változást :)

Sajnálom édesanyádat,részvétem.Igaz nem tudom a hátterét így nem is hozzá és neked szól a következő.
Teljesen más hogy valaki azért nem kap kemót ( csak hogy a saját példámnál maradjak) mert visszautasítja, vagy mert "felesleges" és nem segítene vagy a rossz állapota miatt halasztani kell a kezelést minthogy épp mennék kezelésre de közli a nővérke hogy sajnálom nincs a rakátron a kemós gyógyszerem mert nincs pénze rá a kórháznak.

Ha lenne kedvem megkeresgetném ide linkelném azokat a híreket az elmúlt évekből hol mikor halasztottak el műtétet orvos vagy éppen asszisztencia hiány miatt. És ez csak az ami elérte a média ingerküszöbét magyarul a jéghegy csúcsa. A többi 95% ról nem tudunk szép csendben meghalnak és kész. Soha nem fogja senki bizonyítani hogy azért halt meg mert 3 hónappal később került a megfelelő orvoshoz vagy kezelésre.  Ahol én dolgoztam (kékgolyó) kb 2-3 hónapos időpontok voltak MR vizsgálatra. Ha oda bekerült és megállapították a baját újabb hetek, hónapok az időpont kemóra vagy sugárra kinek mi kell. És a hetek, hónapokkal később kezdett kezelés igenis életeket jelent. Befeküdni csak nagyon korlátozott számban lehet az osztályokra legtöbben otthon vészelik át az időszakot. És a  És ez egy országos intézet szóval kiemelkedő az ellátás... ha egy vidéki elmaradottabb kórházba kerül valaki... És az hogy vinni kell be evőeszközt, WC papírt meg a rendszeresen szedett gyógyszert stb az nem konteó meg ellenzéki demagógia, támadás.

Értem mire gondolsz ncis88, én összetettebbnek látom ezt a problémát annál, hogy valaki megkapja a kemót, vagy sem. Nyilván megkapja, nem is ebben látom a problémát. Egy olyan betegségnél, ahol napok alatt centimétereket nő az ellenség, ott az idő már nagyon fontos tényező. Csúszott a biopszia, csúszott a kemo összeállítása. Ezek után a kemók beadása időben történt, de annak körülményei talán súrolták az embertelenség határát, amiért egyik résztvevő sem hibás, de pusztán anyagi kérdésről van szó, hogy ez változzon. Mindezek után csúszott a sugárkezelés, közbeni rosszulléteket pedig a félnapos sürgősségin várakozások tarkították. Ahol kevés volt a személyzet. Tudom, az a divat itthon, hogy lábon hordjuk ki, ha nem kapunk levegőt. Ezek mellett vannak apróságok is, nem sorolom, mind anyagi jellegű. Tudom, mert én fizettem, és egyáltalán nem bánom, sőt még a fél vesémről is lemondtam volna ha kell, csak amikor azt mondják, hogy jók a körülmények, azért felszisszenek :)

1. Amikor olvasom, hogy Budapest rendezne Olimpiát valamiért mindig utolér a röhögőgörcs.

2. ncis88: egyáltalán ne vedd bántásként, de a korábbi hozzászólásoddal szerintem nagyon mellé nyúltál. Súlyos problémák vannak minden ágazatban.

Az egészségügyben egy MRI vizsgálatra 3-6 hónapot kell várni, ha csak a térdszalagod szakadt el, akkor ez nem akkora gond, ha vastagbélrák miatt van szükség rá, az pech.
(kapacitás az lenne rá, mert fizetős rendelésen 2 nap alatt megvan a vizsgálat, csak az állam az erre szánt pénzt limitálta és leszarja, hogy mi a bajod)

Lennének haszonélvezői az olimpiának, ez egyértelmű, csak az messze nem a többség.

Az olimpia anyagi haszna a haveri építőcégeknél csapódik majd le, illetve azoknál, akik kihasználva a jelenlegi kormány módosabbakat erősítő programját felvásárolták a kiadható budapesti ingatlanokat és vígan airbnb-znek és teszik majd ezt az olimpia 3 hetében majd egy kis extra bevételért. (a helyben lakó bérlők meg szívnak, de ez már részben más téma)
Konkrétan még a megvalósíthatósági tanulmány szerint is sok tízezer szálláshely hiányzik a régióból, de ez is majd állítólag megoldódik addigra.  :)

Szerintem szervezésben is alkalmatlanok vagyunk egy ekkora eseményre, lásd a nyelvet beszélők számát (ami még egy MÁV vagy BKV pénztárban is jól jöhet, nem hogy több tízezer önkéntes esetén), vagy hogy milyen állapotúak a BKV járművei és az úthálózatunk.
De elsősorban gondolkodásmódban vagyunk elmaradva: az állami intézmények részéről nyoma sincs annak, hogy szolgáltatni kell, mert az állampolgár az ügyfél, ők meg azok, akik ebből élnek és kötelességük mindenkit minél jobban kiszolgálni.
Ha meg a piaci alapon működő vállalkozásokat nézem, akkor is sokszor látok hasonlóakat (megvan, hogy volt kisboltos, aki azért kezdeményezett a vasárnapi boltzár idején népszavazást, hogy vasárnap továbbra is zárva tarthasson? ), miközben a piac gyors lerablása zajlik sok területen. Azaz vagy az államot vagy az ügyfeleidet/vendégeidet lopod meg. A profik mindkettőt megteszik.  :)

Most arról nem is beszélek, hogy mindenféle másság ellen mekkora uszítás megy ebben az országban, szerintem sokan fel sem fogják, hogy muszlim sportolók is érkeznek majd az olimpiára...  :)
(hja és az olimpia kiemelt kockázatú esemény terrorveszély szempontjából is, amitől mi annyira rettegünk)

A sportolókat, valamint a sportot szeretőket megértem, hogy olimpiát akarnak (a kisebbrendűségi komplexussal küzdőket, akiknek az olimpiai éremtáblázat egyfajta faszméregetéshez kell, már kevésbé...), én is sok mindent szeretnék (pl. egy Lego Halálcsillagot), de aki kicsit is képes felelősen gondolkodni, az azt is megnézi, mibe kerül ez.
Meg lehet nézni, hogy hány olimpia vagy hány magyarországi beruházás esetén sikerült az eredetileg tervezett költségek szintjén megállni!
Mi lesz akkor, ha eleve 3000 milliárd forint feletti indulóösszegről beszélünk?

A megvalósíthatósági tanulmány sunyi módon azzal számol, hogy minden, amit a következő 10 évre terveztünk, egyébként is megvalósulna, így az nem plusz költség.
De sajnos az, mert azért nincs pl. ferihegyi gyorsvasút, plusz autópálya építés és teljes járműcsere a BKV-nál (ellenben az üzembiztonsági problémákkal küzdő 3-as metróval) - amelyek a tanulmány szerint is szükségesek az olimpiához - mert nincs rá pénz évtizedek óta.

Szerintem normális ember nem vesz Provident kölcsönből (azaz kurva drágán) Lego Halálcsillagot, hogy két hétig szórakozzon vele, ha azzal a családja megélhetését veszélyezteti, úgyhogy nem elég szeretni a sportot az olimpia megrendezéséhez...







Idézetet írta: Alk Dátum január 28, 2017, 21:17:32
Tenyleg 150 ezer az a Halalcsillag?

Van, ahol majdnem 300e-ért árulják...
Akkor kellett volna venni, mikor 120 körül volt és már ki is tudnék belőle szállni haszonnal!  :D

Viszont van, állítólag nagyon jó minőségű kínai hamisítvány, ami már 120 dollárból is kijön. (találtam kínai oldalt, ahol 80 dollár körüli az ár, csak nem értek egy kukkot sem és a webfordító sem segít...)

Mindig fel tudom magam idegesíteni ezen az Budapest-Olimpia témán  :redchug:
Majdnem én is hozzászóltam, de jobbnak láttam visszatörölni, és inkább nézek magamnak egy-két tippet mára...

Nem lehetne itt valamelyik témában kiírni egy szavazást??? Kíváncsi vagyok, mert itt nagyjából mindenki 'sportbuzi', hogy milyen a támogatók és ellenzők aránya.

Idézetet írta: Knapp Dátum január 28, 2017, 21:22:44
Van, ahol majdnem 300e-ért árulják...
Akkor kellett volna venni, mikor 120 körül volt és már ki is tudnék belőle szállni haszonnal!  :D

Viszont van, állítólag nagyon jó minőségű kínai hamisítvány, ami már 120 dollárból is kijön. (találtam kínai oldalt, ahol 80 dollár körüli az ár, csak nem értek egy kukkot sem és a webfordító sem segít...)

Akkor én mit mondjak úgy ezt most nem is látom... ? Disznek, sikerült vásárolnom nemrég ,egy LEGO Karib-tenger kalózai - Fekete Gyöngy 4184-et és egy 42056 Porsche 911 GT3 RS-at, eléggé sokat fizettem a kettőért, azt ne mond megtudtam volna venni jó minőségü másoltba eléggé olcsón ?