Eurovíziós Dalfesztivál

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


belehallgattam a 2. elődöntő dalaiba is, csak a felébe, de leírom gyorsan, ami megmaradt, délután jön a 2 elődöntő 2. fele is
AUS-1.22 a továbbjutás, valószínűleg meglesz, de nálam semmit nem vált ki. Jó, mert nem rossz, de semmiképp sem jobb az átlagosnál, főleg nem úgy, hogy az aussieknál azért magasan van a léc, legalábbis nálam

POL- egyesek szerint jó, szerintem sem rossz, de 1.28-ért nem tennék a továbbjutásra

MLT-Szerintem az egyik legjobb dal vagy zene vagy nevezzük bárhogy, ám magáról az előadóról ezt nem tudnám elmondani. kíváncsi leszek, hogy szól majd élőben. 2.30 körül van a továbbjutás, elgondolkodtató.

RUS-1.83 a továbbjutás, és 1.83 a nem. Hát nekem így elsőre a plasztikai sebészet bérlet ugrott be, az a 'csaj' úgy át van szabva, hogy azt is megkérdőjelezem, csaj-e egyáltalán. Amúgy a dal jó, nekem a refrén egyenesen tetszik, szóval ja, nálam egyelőre inkább megy tovább, mint nem egyelőre.

San Marino - 10.00-es odds a továbbjutás, de ha 100-as lenne, sem tennék rá. 25-30 másodperc után hagytam, ráadásul a who we are cím picit ismerős, ez a dal kb 3-4 dal-előadó egy-egy művéből lopott, innen a cím, onnan a gesztus, szóval vááááááááááá

GEO-Nyilván van, akinek majd tetszik, nekem nagyon nem. Gyorsan meg is hallgattam Nina Sublattit, aki tán 2016-ban nyomta a Warriort, na az tetszett, ez nagyon nem. 1.20, hogy nem megy tovább, meg is értem a szorzót, mert ez nem jó.

NED-Szerintem fasza kis dal, 1.33 a továbbjutás, lesz az sokkal kevesebb is. Sajna érték nincs benne. sokan sok elismert előadóhoz hasonlítják a kommentekben, nekem egyből Kid Rock ugrik be. De amúgy jó, tovább kell mennie.

SRB- húúúúú, hát nagyon nagy bajban vagyok, mert bár hallgattam, de semmire sem emlékszem. Nem is angol nyelvű, ami persze semmit sem jelent, de 1.36 van azon, hogy nem megy tovább, és ezzel egyet is értek.

HUN- Igazából nehéz objektív lenni, de a 2. elődöntős dalok közül eddig az egyetlen, ahol játszik a libabőr faktor, mert ez kurva jó! Nagyon el sem lehet kúrni, szóval nem igazán értem azt, miért 1.40 a magyar tj, nekem inkább 1.04-nek tűnik. Talán a stage dive miatt? Azt viszont ez EBU megengedte, szóval no panic!

Fura, hogy tegnap mennyire bejött a litván lány dala, és mennyire bejön ez. van még pár dal, de nagyjából a litván csaj dala a leglágyabb, legpuhább, ez meg a legdurvább, viszont mindkettő nagyon erős a maga nemében. A litván csaj sajna élőben annyira nem volt erős, de fő, hogy továbblépett, azt meg csak sejtem, hogy ez élőben mekkorát üt majd, sokkal jobb lesz, mintha felvételről nézzük. AWS továbbjutás 1.40-ért eddig az egyetlen opció, ami tuti nálam eddig.

ROU-Van egy íve a dalnak, kb a 3 perces verziót hallgatva 1.15-nél majdnem kinyomtam a picsába, amikor is 'elkezdődött' valami, de ott a közepét kivéve nekem az első és utolsó perc gyenge. Íve van, de kb ennyi, nálam kieső, 1.72-ért lehet tenni a kiesést, kb reális.

NOR, DEN, MOL, LAT, SWE, MON, SVN, UKR van még hátra meghallgatni, de innen a svéd és a norvég dalt meghallgatni s kár, azok akkor is tovább mennek, ha két ugató kutyát küldenek a színpadra, akik ugatás helyet egymásnak esnek. szval nálam a svéd és norvég alapból továbbjutó, többi dal délutánra marad, ami ha jól számolom, egészen pontosan hat.


Idézetet írta: oakland23 Dátum május 09, 2018, 14:10:52
...

Amúgy az oroszok estek már ki valaha elődöntőben?

A szabályok szerint (ha jól tudom) az ebben az elődöntőben részt vevő országok szavazhatnak, és azért a szláv komáktól (SRB, SVN, MON) sok pontra számíthatnak.
Ahol pedig hivatalosan utálják őket ott is van szvsz egy jelentős orosz barát réteg (GEO, UKR, MOL, LAT). de a hekkereiket meg a trollhadseregüket sem becsülném le..

https://hu.wikipedia.org/wiki/Julija_Olegovna_Szamojlova

itt írják róla:
Szamoljova Uhtában született Komiföldön, gyerekkora óta kerekesszékben él, gerinc eredetű izomsorvadás miatt. Énekesnői pályafutása szülővárosában kezdődött, ahol egy étteremben énekelt munkásoknak. 2013-ban az oroszországi Faktor A (az X Factor helyi változata) műsorában döntős volt, 2014-ben pedig a paralimpiai játékok nyitóünnepségén lépett fel. 2017-ben is ő képviselte volna Oroszországot az Ukrajnában rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon, azonban az ukrán hatóságok nem engedték be az országba, mert az énekesnő 2015-ben fellépett az elcsatolt Krím-félszigeten, ami ukrán törvénybe ütközik.

Cikket írtam, miközben hallgattam, így fel sem tűnt nekem, hogy kerekesszékes a lány.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Oroszorsz%C3%A1g_az_Eurov%C3%ADzi%C3%B3s_Dalfesztiv%C3%A1lokon

A hét országból, amely eddig a legtöbb pontot adta az oroszoknak, csak kettő van a 2. elődöntőben. Ez rontja a tj esélyét, viszont a csaj mögött történet van, és gecc, ez a dal nenm rooossz, ahogy a konyhafőnök séfje mondaná


Nos, meghallgatva minden dalt, Magyaroszág továbbjut 1.40-ért játszik nálam, plusz az orosz továbbjutás, ami most épp 1.83-at ér bet365-ön.  Máltais továbbléphet, 2.63 most az odds, amit viszont nem értek, az a következő:
7.00 van rá, hogy a moldávok nem mennek tovább. Van olyan szar dal, hogy ne menjen tovább, legalábbis ha én döntenék, tuti nem lenne döntős.

Érdekes, hogy a litván csaj amúgy élőben nem tolta olyan jól, ezzel szemben végső győzelemre is esélyes lassan, hisz az ötödik a oddsok szerint  :)

Magyarország top 10 6.00-os elég value nálam, aztán pár nap, és okosabbak leszünk

Meghallgattam a dalokat. Az azeri, de valamiért az olasz is bejön. Az a norvég Matyi és a Hegedűs imitátor gyerek tuti ott lesz az elejében.

UNIBET promó

Tarts velünk a Dalfesztivál ideje alatt, fogadj a kedvenc énekesedre és szerezz 3000Ft ingyenes fogadást!

Hogyan vehetsz részt?

    Iratkozz fel
    Fogadj legalább 6 000Ft értékben a Dalfesztivál elődöntőjére május 9-e és 10-e között (min. odds.1.40)
    3 000Ft ingyenes fogadást írunk jóvá számladon az Eurovízió döntőjére

Regisztráció
Részvételi feltételek

    Ingyenes fogadás
    Az ajánlat május 9-án 00:00-tól május 10-én 23:59-ig érvényes.
    Fel kell iratkoznod, hogy jogosult lehess az ajánlatra.
    A téteket az Eurovízióra május 9-én 0:01-től május 10-én 23:59-ig kell megtenned, hogy megkapd a 3000Ft értékű ingyenes fogadást.
    Az ingyenes fogadást csak akkor kapod meg, ha 6000Ft értékben fogadsz az Eurovízió elődöntőjére.
    Az ingyenes fogadásért legalább 6000Ft-ért kell fogadni. Fogadhatsz nagyobb összeggel is, de ingyenes fogadást csak 3000Ft értékben kaphatsz.
    Egy játékos csak egy 3000Ft-os ingyenes fogadást kaphat.
    Minimum odds: 1.40 az Eurovizió csütörtöki elődöntőjére.
    A Cash-outra váltott fogadások nem számítanak.
    Csak az egyszeres (single) fogadások számítanak.
    Az Unibet általános részvételi feltételei érvényesek.
    Az Unibet fenntartja az ajánlat bármely időpontban történő megváltoztatásának vagy visszavonásának a jogát.

Az AWS továbbjutására tegnap 1.44 volt az odds kb hasonló időben, aztán lett 1.40, majd 1.33 most 1.22-őn áll a bet365-ön, unibeten még 1.33.

Oroszország továbbjutásának oddsa felfelé megy, aminek az okát nem tudom, de 1.83 volt tegnap, estére 1.90, most már 2.10.

Málta továbbjutása erősen ingadozik, tegnap 2.10ről felment 2.70-ig, most félúton van 2.37-en áll. (szerintem amúgy továbbmegy, de nem merek tenni rá)

AWS végleges top10-ét 5.50-ért lehet fogni bet365-ön, a produkció után ez 2.50 re esik kb.

-bwinen a top5 automatikusan kvalifikált döntős közül a britek végeznek a legrosszabb helyen 1.25-ért ajándék szagú

szintén bwin H2h-ban vagyunk a lengyelekkel, 1.65 van rá, hogy jobb helyzést érünk el, mint polák barátaink. Köszönjük a bwinnek!




#52 május 10, 2018, 13:57:19, oakland23
Magyarország top top 10 bet365-nél még 4.33, ne legyet restek fogadni, ki sem kell várni a döntőt, este, vagy másnap reggel 30-35% haszonnal ki lehet szállni, nem beszélve arról, aki korábban tette. Esik az odds, mint állat, és esni is fog, főleg a produkció után.

Málta és Oroszország dala közül az egyik biztos továbbjut, mindkettő picivel 2.00-es odds felett, orosz tj-t 2.50-ért is láttam, Málta most 2.10-re esett ismét. Kizárt, hogy legalább az egyik ne jusson tovább, és sajna utánajárva a dolgoknak, szlovénia 4.33-as oddsa a továbbjutásra enyhe value, míg a moldávok zenéje sokaknak nem tetszik, (többeknek meg igen), de nem hiszem, hogy 7.00-es odds mellett kiesnének, bár én nagyon szeretném, mert az egy szar.

Mocsok "migráncsok", megint robbantanak.  ;D

Ízlések és pofonok. Én szeretem az alternatív rockot, de ez a dal valahogy számomra nem jön be.

Mondták, hogy ez az AWS top3-as produkció (sőt, most Indexen is néztem az élősávban, hogy ezt írta valamelyik fogalmatlan). Én eddig nem hallottam egyik Eurovíziós számot sem, csak most a döntőben. Teszem fel a kérdés, hogyan is kerültünk be a fináléba? Vagy a többiek még ennél is szarabbak voltak? Mert itt ebből a 27-ből olyan realitás a hátsó 5-6 hely valamelyike (tudom, az éneklés sokat nem számít, csak a politikai kapcsolatok), annyira vállalhatatlanul gyenge volt ez a produkció. Mintha tele lett volna a srácnál a gatya, erőlködött csak. Közben meghallgattam az eredetit, ott egy fokkal jobb volt. Még nem ment le az összes zene, de ha szórakoztatás vesszük, meg hogy melyiknek volt jó a színpadi jelenléte, akkor a cseh meg a norvég gyerek összerakott egy jó produkciót (utóbbinál látszott a rutin, hogy nem most először volt döntőben). Zene is egész tűrhető, mozgás is. Mivel ezek a dolguk egyáltalán nem számítanak, így majd Izrael vagy valamelyik másik gyenge képességű megnyeri, mert jó a politikai hátszele az országának.

Végülis nagyjából minden bejött, amit 2 órája fejtegettem az eredményhirdetés előtt. Tényleg felesleges előre megnézni a dalokat (meg a selejtezőket is), mert ha a döntőben valaki beijed, akkor lehet bármilyen jó youtube felvétele (meg országos selejtezője), a vert mezőnyben lesz. A norvégokat előrébb vártam, de a cseheknél ez volt a realitás. Ahogyan írtam, Izrael be is húzta. Elnézve ezt a szart simán borítékolható is volt. A magyar teljesítmény is jött, igaz csak 26 országból, de meglett a hátulról 6. pozíció.  ;D   

#56 május 13, 2018, 00:59:35, hillandkimi
Olaszországnak drukkoltam, a svéd nálam nyálas volt, ilyen Biber gyerek forma, a magyarokra megint elvétve szavazott vki, az izraeli tojás keltető dal meg áááá. Mondjuk már annak örültem, hogy nem volt szakállas nő a a versenyen :D
Az angolokat megint leszarták , az kemény volt, hogy a csávó kikapta a mikrofont a nő kezéből.

Most visszaolvasgattam kommenteket, írásokat különböző oldalakon és meglepődtem. Tényleg komolyan gondolták az AWS-től egy jó szereplést. Azt nem értem miért nem teszik már végre tisztába, hogy ez nem énekverseny. Ez elsősorban egy politikai bohóckodás. Mivel a mi politikai megítélésünk annyira nem jó, így ne várjunk csodákat. Borzalmasak a kapcsolataink, akikkel jóban vagyunk, azoktól elvétve kapunk pontokat (lásd oroszok), akikkel meg szeretnénk még jóban lenni, azok meg leszarnak. Amíg ezt nem rakják rendbe vagy nem történik valami az országgal, addig itt bizony nem leszünk dobogósok. Az eddigi jó teljesítményünk is annak köszönhető, hogy az adott évben volt egy kiemelkedő dalunk (vagy ének, vagy formáció szempontjából), amivel egy közepesen népszerű ország már top3-as lett volna.

Pápai Joci vagy Kállay-Saunders András jó teljesítménye is a fentebb említett okok miatt volt. Jocinál ott volt a kisebbségi faktor, illetve a nép motívumok, míg Andrásnál szimplán egy modern és jól összerakott dal volt. Ha azokkal nem tudtunk bejönni a top3-ba, akkor semmivel. Hasonló zenével indultak volna a svédek, akkor simán összejöhetett volna egy dobogó. Az AWS produkció kapcsán az is örömteli, hogy döntősök voltunk, itt valami nagyon extrát kellett volna hozni a színpadon, hogy egyáltalán ebből top15 legyen.


Kb. a végét kaptam el ennek a bohóckodós versenynek, mely valamikor érték volt. A kicsi ördög minden évben rávesz, hogy bele tekintsek ebbe a szarba. Hát idén, sem csalódtam.

Nem értem viszont a pontozást. Megkapták a pontokat az országoktól (12 max, 10, 8 stb.), és ezek alapján az osztrák srác állt az első helyen, 200 akármennyi ponttal, s a többiek lemaradva 50-60 ponttal legalább. Mondom, oké, az osztrák nyert.
Erre előjönnek egy másik listával (közönség pontozás?), ahol ilyen 200-300 pontokat adnak startból 1-1 országnak.

Valaki említette a napokban, hogy feltétlenül nő kell nyerjen és metoo mozgalommal összeköthető a dolog. Hát, utólag is gratulálok. Igaza volt.

Az ok, hogy valaki túlsúlyos, az javítható, de ez a belülről fakadó idiótaság, na oda az anyukája nunája kell, hogy változzon.

A szakállas néni, meg a kot-kodácsolás után az elkövetkezendőkben várható, hogy akár még kefélni is fognak a színpadon.

Valahogy ki kell űznöm azt az ördögöt.  ;D

Az év ajándéka az Eurovíziós Dalfesztiválról érkezik?

Még két hónap van a fesztivál kezdetéig, de már lehet tudni a győztes kilétét? Olvasd tovább