Bajnokok Ligája Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a BL-döntőt?

Real Madrid
9 (50%)
Liverpool
9 (50%)

Összes szavazó: 17

Szavazás lezárva: május 26, 2018, 15:02:55

Idézetet írta: csabax Dátum április 11, 2018, 00:16:11
Lúzernek érzed magad? Akkor most gondolj Coutinhóra.  ;D



Egyelőre még mindig közelebb áll egy nagy trófea megnyeréséhez, mintha maradt volna.


Idézetet írta: Greipel Dátum április 11, 2018, 07:49:11
Egyelőre még mindig közelebb áll egy nagy trófea megnyeréséhez, mintha maradt volna.

Rövid távon nem biztos  :)
Ezek után semmit sem merek még csak tippelni sem, de a 'pool-As Roma párharcban inkább a 'poolra tennék, aztán a fináléban a Sevilla ellen egy meccsen semleges pályán minden előfordulhat   :D


tegnap az unibeten 101-es szorzó volt a roma továbbjutásra,közben a beten meg 29
néztem is hogy ez mi,de annyi eszem nem volt hogy fogadjak is rá,inkább elbuktam egy 1,5ös gg-t valamelyik angolon  ::)

Tegnap a City - Pool meccset választottam, mert a másikat lefutottnak gondoltam, végülis épp fordítva volt. Klopp megint elkente Guardiola száját, kíváncsi vagyok, hogy meddig tűrik még ezt a Citynél, hogy a BL-ben nem jönnek az eredmények. Innentől kezdve én a Liverpoolnak szurkolok, mert szimpatikusan játszanak, nagy potenciál van ebben a csapatban és Klopp megérdemelne már egy nagy sikert. Pepnek pedig el kell gondolkoznia, hogy mire ment a sok elherdált pénzzel, mert csapatot továbbra sem sikerült belőle építeni, akik küzdenének, ha nagyobb a baj. Ez a Sané gyerek egy rossz vicc, folyamatosan lesen van és olyan, mintha nem értené a labdarúgást (magyarán full kreténnek tűnik). Bernardo Silva kapcsán meg olyan az érzésem, mintha egy gyenge Messi utánzatot akart volna belőle Pep. Az is biztos, hogy ez a 4-3-3-as felállás a két befelé húzó szélsővel már idejétmúlt. Ez már tavaly is látszott, mikor a Juventus beárazta az MSN-t. Sokkal inkább a kontrákra épül már a labdarúgás, akik könyörtelenül berúgják a helyzeteiket. Az is észrevehető, hogy a középpályára már nem kreatív játékosok kellenek, hanem masszív playerek (lásd Roma), akik küzdenek és harcolnak, míg az elől lévő támadók majd egy kontra után betalálnak.

Egyre fontosabbá fognak válni a Daniel Alves típusú szélső hátvédek, olaszoknál már sok helyen rájuk építik a csapatukat, de spanyoloknál is elkezdődött ez a változás, ahogyan a Bundesben is. Nem lepődnék meg, ha nemsokára 3-5-2-es vagy 3-4-2-1-es hadrend kezdene el hódítani. Amiben elsősorban a masszív védekezés dominál majd, illetve a szélvész gyors kontrák. A labdatartás és felállt védelem elleni harc már nem divat. Ez az átalakulás is komoly veszélyeket rejthet magába, viszont dinamikusabb lehet egy mérkőzés. Egyrészről nagyobb lehet a tempó, mivel minden csapat igyekszik majd gyorsabb akciókat végigvinni, másrészről viszont ha ez nem jön össze (ami sokszor előfordulhat), akkor jönnek 0-0-ás találkozók, illetve a vérszegény 1-0-ák.

Barcára rátérve, ez egy nagy égés, de megérdemelték. Ennek ellenére Valverdét nem küldeném el, mert ő jelentheti a jövőt a katalánoknak. Látszik pár játékosokon, hogy már fásultak: Iniesta, Busquets, Suárez vagy épp Piqué. Úgy gondolom, hogy nyáron lesz egy nagy takarítás, Iniestának is búcsút intenek, de lehet Suárez is menni fog, mint ahogyan Dembelétől is megválhatnak, mivel elnézve Valverdét, sok szűksége nincsen rá (nem illik bele a játékrendszerbe). A Roma megérdemelte a továbbjutást (ezúton is gratulálok nekik), azt játszották, amit kell, ez pedig egy demotivált Barca ellen tökéletesen elég volt. Messi fejében is már a vb jár, mivel ez lehet az utolsó nagy lehetősége. Azt is meg merem kockáztatni, hogy ugyan az idei év teljesen jó volt a katalánoktól (a nyári mizéria után nem számítottam rá, hogy simán domináljuk a spanyol ligát), de a megújulást már nem lehet halogatni.

Olyan játékosokra, mint Denis Suárez, Paco Alcácer, André Gomes, Aleix Vidal, Thomas Vermaelen semmi szükség. Utóbbi még talán Barca szint, de folyamatosan sérült. Dembelé nekem nagy talány, mert taktikába nem nagyon illik bele, másrészről rá építeni egy játékrendszer botorság. Iniesta szerintem év végén magától is le fog lépni, 34 évesen ő is érzi, hogy már nincsen benne több. Hatalmas köszönet neki, mert kevés kreatív játékos volt a pályán a futball történelmében, de már érződik rajta, hogy nincs meg az a motiváció.

Luis Suárez kapcsán pedig szintén el kell gondolkozni a jövőről. BL-ben az elmúlt két évben 2-3 gólt lőtt összesen, bajnokságban jól megy neki. Egy ilyen taktikai felállás nem neki való (4-4-2), három csatárral meg nem nagyon fog játszani Valverde, mert neki fontosabb a középpálya stabilitása. Továbbra is jó játékosnak tartom, de lehet neki ebben a játékrendszerben nincsen megfelelő helye. A védelem a másik sarkalatos pont, mely nagyon jól zárt idén, de pont a legrosszabbkor mondott csődöt. Umtiti-Piqué páros annyira nem működik jól, lehet idő kell nekik, de az is benne van, hogy simán nem férnek meg egymás mellett. Umtiti a fizetés emelés óta gyenge, Piqué pedig iszonyatosan hullámzó. Nagy kérdés, hogy Umtitinál ez csak átmeneti, mert ha igen, akkor hiába nagy culé Piqué, leültetném a padra és hoznék egy minőségi belső védőt, mert Yerry Mina még nem az. Busquetsnek is vannak gyengébb periódusai, de neki még évei vannak hátra és posztján a legjobb, szóval tőle kár lenne megválni.

Azt gondolom, hogy a vb alatt és után a Barcánál komoly átalakulások lesznek, mert Valverde nem az elmúlt években megszokott irányt jelölte ki a csapatnak. Egy stabil védelemre és középpályára épít, elsősorban az látszik, hogy minél kevesebb gólt akar kapni a csapataival és ezért feláldozza a támadást is.

Úgy tünik vannak még csodák,mert számomra a Roma 3-0-ás győzelme és továbbjutása egyértelműen az!Magát a meccset sajnos nem láttam,csak reggel az eredményeket és hát rendesen ledöbbentem,ugyanis semmi előjele nem volt a Barca ilyen fokú összeomlásának!Abszolút nem éreztem ebben a meccsben,hogy az olaszok továbbjuthatnak,inkább úgy voltam vele hogy a Barcelonától fog függni az eredmény,ha akarnak nyernek de lehet elég nekik a döntetlen is.Nem értem ezt az eredményt,ugyanis a Barcát tartom annyira profi csapatnak,hogy ebből a párharcból simán továbbjussanak főleg az első meccs eredményének tudatában.Mondom a mérkőzést nem láttam,de ez akkor is CSODA,akárhogy játszottak is a spanyolok és az olaszok!

Nem terveztem ma meccset nezni, de ugy tunik a grinta meg a spirito mashogy gondolja  :redchug: ;D

Amikor Simek Peti magyarázza, hogy mit kellene csinálnia a Real Madridnak, meg Zidane-nak, azt valahogy nem tartom hitelesnek. :D

Pár éve mindenki Real-Barcelona döntőt várt...aztán lett egy Dortmund-Bayern döntő..
Most mindenki Real-Barcelona elődöntőről beszélt...most az Olaszok remélem bele szólnak  :laugh:


Bayern meccset néztem (nyilván nem meglepő), de igy elso, masodik es harmadik ismétlést latva is eros ilyen tizit befujni, ezen allasnal es vegjatekban.



Azért most viszonylag sokak számára bebizonyosodhatott, hogy az UEFA nem engedi, hogy a BL-elődöntőben ne legyen ott se a Real Madrid, se a Barcelona!
>:( >:( >:( >:( >:(


A parharc soran vegig lejtett a palya a Realnak, de a bunteto azert boven adhato volt. Bal labfejjel mellbe rugta, jobb terddel lokte a kis Lucast, aki nyilvan le is fekudt. En inkabb Benatiat vennem elo (pedig hianyoltam az odavagon), igy nem lehet rarontani egy torpere az utolso utani percben.

A Juvet nagyon sajnalom, szivszorito igy kiesni, pedig megint mit kitettek a palyara. Szegeny Buffon is  :'( Zidane-nal tobbet ne talalkozzanak, ugye egymast valtottak a Juveban, majd Zizou utolso meccsen azt a kevesbe bamulatos fejest Gigi a palyan latta (olasz-francia), itt meg a kopasz nezte hogy er veget Buffon valszeg utolso BL-meccse.