Atlétikai világbajnokság 2017

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


http://index.hu/sport/atletika/2017/08/09/makwala_400_meter_donto_visszaleptetes_betegseg/

20.20-at futott, így ott van a legjobb 24-ben. Utána lenyomott még pár fekvőt, nagy lendületben volt. Nem igazán tűnt betegnek. Én innentől őt favorizálnám 200-on, mert kevésbé fáradt, mint Niekerk, de azért megvárom az elődöntőket.

Szép volt Anita! :beerchug:

A magyar sportolók általában a végére totál elfogynak, Anita meg a végén hozza az ezüstérmet! :redchug:


Én már kezdtem félni, hogy nem lesz 19 fölötti dobása...erre a végén kijött belőle!!! Szép volt Anita! Gratulálok! :great:

Sajnos a héten nem volt lehetőségem nézni a vb-t, de tegnap belenéztem..

Érdekes, milyen "női" versenyzők indulnak és általában nyerik is a számokat. Kezdve a távolugró Brittney Reese-zel, hát első látásra sokkal inkább mondanám férfinak, nagyon sajnáltam Klishinát, hogy 2 centivel csúszott le az aranyról, pedig férfi szemmel mennyivel szebb lett volna az ő aranya :)

Nehezen összehasonlítható az első két versenyző.. :D

https://i.guim.co.uk/img/media/288c488bca8594df01f21fb48f0b9bf7ba2d1f05/0_68_4082_2449/master/4082.jpg?w=1920&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=4ac7f7f2af57cd13d09ac6d6cccca321

Ami még ennél is durvább volt, az a 800 méteres futás. Ott ugye Caster Semanya jutott be első idővel a döntőbe, na ha az ő fejét eltakarjuk (nem mintha az olyan nőies lenne) az tuti, hogy 10-ből 9 ember azt mondja egy férfi fut...
Szerintem többet nem is kell mondani, itt egy kép fej nélkül:
http://kephost.com/image/B0NE

Vajon ennyi anyag lenne bennük, hogy ilyen férfias testalkatot csinál nekik? ::)

Alapból nagyon magas a tesztoszteronszintjük, amivel nem igazán lehet mit kezdeni. Erről most születnek tanulmányok, hogy ez mennyi előnyt jelent nekik. Elvileg próbálják majd ezt valahogyan szabályozni, de még ezen a vb-n versenyezhettek. Próbálták gyógyszerszedésre kötelezni őket, amivel csökkentik a tesztoszteronszintet, ez valamilyen szinten működött is (Semenya nagyon gyenge eredményeket ért el).

Most valami átfogóbb megoldáson gondolkoznak, amire szerintem szükség is van. Lehet durva lesz amit mondok, de ezeknek semmi tehetségük az atlétikához, csak abból élnek, hogy szinte férfiként versenyezve elverik a nőket. Mind a futóstílus mind a taktikai érzék nulla, erőből nyernek. Emlékszem, hogy mikor gyógyszert szedettek Semenyával rommá verte a mezőny, mert hasonló volt a tesztoszteronja, mint a többieké.

Én kicsit radikálisabb dolgot csinálnék, nem indítanám őket. Versenyezzenek egy külön ligában. Bár az is igaz, ha megkapják a gyógyszeres kezelést, jó eséllyel egy világversenyre se kerülnek ki.

Tegnap érdekes volt látni a 3000 akadályt is, ahol a kenyaik alig gratuláltak a győztes amcsi duónak. Mint egy sértődött kisgyerekek levonultak a pályáról. Meg is érdemelték már a vereséget. Ideje fehér embereknek is nyerni a hosszú távú futóversenyeket. Nagy előnyük volt az amcsiknak, hogy ők megtanultak gátazni (ha megnézitek az utolsó gátat Coburnnél, akkor olyan volt, mint egy 400 gátasé), ezzel pedig komoly energiákat spóroltak meg. Míg az afrikaiak botrányosan gátaznak, amivel komoly másodperceket vesztenek, addig az amcsik felfedezték ezt a technikát, amivel nagy versenyeket lehet nyerni.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 12, 2017, 10:02:12Lehet durva lesz amit mondok, de ezeknek semmi tehetségük az atlétikához, csak abból élnek, hogy szinte férfiként versenyezve elverik a nőket. Mind a futóstílus mind a taktikai érzék nulla, erőből nyernek. Emlékszem, hogy mikor gyógyszert szedettek Semenyával rommá verte a mezőny, mert hasonló volt a tesztoszteronja, mint a többieké.

Teljesen egyetértek, Reesenél is látszott még a nekifutásán is, hogy tolja izomból ahogy bírja egy suta technikával.

Sajnos ez a külön liga valószínűleg nem megoldható, diszkriminációnak neveznék valószínűleg az érintettek. Bár, ha lenne egy laboros mérés, hogy ilyen tesztoszteron szint alatt itt versenyzel, efelett pedig itt, akkor lényegében tényeken alapuló besorolás lenne. Ezzel is lehetne biztos manipulálni viszont egy mérés előtt, ugye az emberi szervezetben a tesztoszteron lehet szabadon, vagy az albumin, illetve a globulin kötheti. Ha mérnék mind a szabad (ami az aktív), mind a kötött tesztoszteront (ami felszabadulhat a kötésből és aktívvá válhat) mondjuk a verseny előtti nap, akkor azért kivédhetők lennének a nagyobb manipulálsok szerintem.

4x100-as férfi váltó

Az USA délelőtt megfutotta a világ idei legjobb eredményét úgy, hogy még a 100-on legjobbak közül Belcher nem volt a váltóban, nem néztem a közvetítést, de nem tartom lehetetlennek, hogy ő még bekerül estére, bár így is nagyon komoly váltó ez már.

Jamaikánál remélem Blake odaáll még este, valószínűle Tracey/Campbell helyett jöhet, Forte és Bolt helye az tuti.

Remélem most nem váltja el az USA úgy, mint az olimpiai döntőben, és lehet a végén egy nagy befutó Bolt és Jamaika győzelmével.. :cya:

Szerintem Tracy és Campbell is kikerül majd, így bekerül Blake és meglepetésre majd McLeod. Ő is ugye 10 másodpercen belül tud 100-on, szóval nagy lökést adhatna a csapatnak. Izgalmas döntő lehet.

Én is azon a megoldáson vagyok, amit a közvetítés alatt mondtak. McLeod futni fog, így én őt raknám kezdőnek, mert neki a legjobb a rajtja. Lehet az egész mezőnyben. Blake lenne a befutó, míg Bolt futná a hosszú egyeneset, mert ott többet kell futniuk, mint a befutó 100 méterén. A kanyart pedig Forténak kéne. Így meg tudnák nyerni, de kérdéses egyelőre Blake futása, mert sérüléssel bajlódik.

Britek mekkorát futottak. Ha Bolt nem rándul le, akkor sincsenek első kettőben. Nem értem, hogy miért nem olyan felállásban futottak Bolték, ahogyan evidens lett volna. Mindenáron Boltot akarták befutónak, de ez eleve rossz döntés a mostani formáját elnézve.

A sztárok rosszul búcsúztak.

Hat igen sajnos rossz felallas volt ez igy :(
Egyertelmu volt, hogy Bolt fogja futni a veget, jol irtad Pozz a kezdest is, valoszinuleg ha ugy mennek ahogy irtad, jobb jott volna ebbol ki.
Egy bronzzal meg egy huzodassal (?) bucsuzni az atletikatol nem tul szerencses. Sajnalom nagyon Boltot, persze mondja a kommentar h mar mindegy volt a karrierje szempontjabol, oke mindegy, de nem igy kellett volna befejeznie.. :(

Mindenki Boltról beszél, de ezen a vb-n azért összességében a jamaikai futók együtt padlóztak keményet. Rég volt már ennyire eredménytelen tornájuk, valami nagyon félrecsúszott a felkészülésben, mert női és férfi ágon is pocsékok voltak.

Valamit tényleg nagyon elszúrhattak (nem volt idén lekvár?), alig voltak jó eredményeik. Női váltó is botrányosan gyenge felállásban állt ki. A sztárok olyan, mintha fel sem készültek volna rendesen. Nekem amúgy ezzel a mai nappal olyan érzésem volt, mintha vége lenne a vb-nek, de még van egy nap.  ;D   

Mondjuk több érdekes teljesítmény is volt a többi ország egykori győztesei között: például ma Yego gerelyben teljesen utolsó, még az előtte lévőtől is azt hiszem 4-5 métert kapott...

A mai napról lemaradtam sajnos, Yego tényleg érdekes lehetett. Selejtezős dobásától is méterekre volt, nem London lesz a kedvenc városa.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 12, 2017, 23:47:44
Valamit tényleg nagyon elszúrhattak (nem volt idén lekvár?), alig voltak jó eredményeik. Női váltó is botrányosan gyenge felállásban állt ki. A sztárok olyan, mintha fel sem készültek volna rendesen. Nekem amúgy ezzel a mai nappal olyan érzésem volt, mintha vége lenne a vb-nek, de még van egy nap.  ;D   

Mondjuk több érdekes teljesítmény is volt a többi ország egykori győztesei között: például ma Yego gerelyben teljesen utolsó, még az előtte lévőtől is azt hiszem 4-5 métert kapott...
lekvárral volt gond, a nagymama elszúrta most