Atlétikai világbajnokság 2017

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nem volt olyan jo az idei jamsz termes, mint a korabbi evekben.. :(
Viccet felre, sajnalom azert hogy nem lattunk Bolt egyik szamaban sem aranyat tole illetve hogy az egesz jamaikai brigad kicsit megcsuszott..

Köszönet Szabó Gábornak a 4x400-as ffi váltó győztesének eltalálásában  9szeres  oddson.  :great: :redchug: :redchug:

Lement a világbajnokság, összességében szerintem nagyon elégedettek lehetünk a magyarok eredményeivel. Két érem és egy hatodik hely gyaloglásban. Bőven túlszárnyalták az elvártat.  :beerchug:

Sajnálom, hogy Bolt és Farah így vonult vissza. Arra kíváncsi leszek, hogy Jamaika mit fog most csinálni, egy ilyen nagy kudarc után.

Két év múlva, akire kíváncsi leszek, az Dél-Afrika. Most is negyedik helyen voltak az éremtáblázaton három arannyal, ebből lehet még több is. Niekerk (200 és 400-ból valamelyik), Semenya (ha addig még tud dominálni..), Manyonga (távolugrás), Simbine (100 és 200), Shange (gyaloglás), Palframan (200, két év múlva már talán döntőt is futhat). Ebből simán összejöhet majd megint 3-4, de talán 5 arany is, meg pár érem. Amire még rámennék a helyükben, az a 4x100-as váltó. Niekerk, Simbine és Roth is tud 10mp-en belül, Bruintjies pedig közelíti ezt az időt 24 évesen. Ebből össze lehetne rakni egy olyan váltót, akik megszorongatják az amcsikat és a briteket. Niekerk hosszú egyenes, Simbine a befutó, Roth jól rajtol, Bruintjies pedig megtanul kanyart futni.

A jamaicai atléták gondolom nem kapták meg azt a szert, amit eddig évekig igen. (Legalábbis én ebben hiszek) Tegnap is lesérült a csaj a váltóban, Bolt sem mutatott semmit, Powell tán még a válogatón sérült le, bár ezt lehet rosszul tudom, Blake-nek is volt sérülése. Valószínűleg nem véletlen dolgok, de ebben vagy hisz valaki, vagy nem. Mert ha még egy ember lesérül, lehet mondani, hogy nem melegített be, vagy valami. De így, hogy egyre másra rokkantak meg a jamaicaiak, az több, mint fura nekem.
Fraser-Pryce meg azt mondta, ha már nincs szer, akkor inkább egy baba, mint egy blama.
De jól van ez így, már csak női 800-at kéne megtisztítani a 'férfiaktól', az a Wambui még férfiasabb, mint a Semenya. Ezeknek a csajoknak kéne egy külön verseny, és egy másik az igazi csajoknak.

Én arra leszek még kíváncsi, hogy a Bolt-szobrot ledöntik-e valaha, és ha igen, akkor mikor.

Egyébként szerintem nagyon fasza kis vb volt, lehetett fogni sok-sok bika szorzót. Mondjuk nekem egyedül Pearsont sikerült megfogni 7.50-en komolyabb téttel, meg a Vetter aranyában voltam még biztos, már amennyire biztos lehet az ember, az fizetett még 2.75-el a vb előtt. Az mondjuk nem egy brutál odds, de arra mertem még komolyabb összeget tenni. Ezt a Makwalát meg azért sajnálom, kíváncsi lettem volna rá, hogy mit mutat 400-on, ha nem kapja meg azt a vírust. De tényleg jó kis vb volt, és köszi az előzetesekért is. Pl. az utsó nap a diszkosos csaj érme eszembe nem jutott volna  ;)

Idézetet írta: oakland23 Dátum augusztus 14, 2017, 13:30:16
Én arra leszek még kíváncsi, hogy a Bolt-szobrot ledöntik-e valaha, és ha igen, akkor mikor.

Erre én is kíváncsi leszek, nekem nagyon úgy tűnik, hogy Niekerkre próbálják felhúzni a marketinggépezetet, de közel sem akkora figura az az ember, hogy pótolja az űrt.

Szerintem az atlétika nem kockáztathat meg egy ilyet, ahogyan az úszás sem. Ott van például Phelps, ő sem volt tiszta véleményem szerint, de ez nem olyan, mint a kerékpár. Ott Armstrong túl sok embernek lett kellemetlen, ezért borulhatott a bili. Itt maximum akkor történhet hasonló, ha Blake vagy egy másik edzőtársa megbukik és bemártja Boltot. Más esetben sosem derül majd ki egyik esetben sem, hogy tényleg doppingolt-e vagy sem. Mindenesetre a tehetsége ilyen sikerekre predesztinálta, ellentétben például Gatlinnal. Bolt már fiatalabbként is rendszerint felhívta magára a figyelmet a kivételes testi adottságaival, de ez nem zárja ki, hogy toljon bármit is (a lekváron kívül).

Én is azt gondoltam, hogy Niekerkre megpróbálják felhúzni ezt az egészet, de a srác még nem akkora szám, mint Bolt volt. Szimpatikusan nyilatkozik, nincsenek botrányai, de még fejlődnie kell.

Powell, ha jól emlékszem azért nem került be a 4x100-as váltóba, mert a szövetség nem hívta (de ha valaki utána jár, annak megköszönöm), amit ő nehezményezett is.

Még egy valamire leszek kíváncsi, hogy az ázsiai sprinterek a rövidebb távokon mekkorát fognak fejlődni a következő években. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 4-5 éven belül ott legyenek a dobogón stabilan.


Nekem még ez a Jareem Richards tetszett, és nem csak azért, mert ő is hozott egy kis pénzt. Nagyon gyorsan és könnyedén futott, szerintem 200-on-400-on akár övé is lehet a jövő, most nézem, 23 éves, szóval annyira nem fiatal már, de még nem is öreg. Megnéztem, Niekerk pl. 25 éves, szóval Jareem hozzá képest két évvel fiatalabb, szóval akár övé is lehet a jövő.
Pl. Makwala mozgása az övéhez képest sokkal görcsösebbnek tűnik nekem. Niekerk meg hiába utálja a 400-at, szerintem az az ő száma, ha lejön 100-200-ra, amit olvastam, szerintem nem lesz olyan sikeres. Pl, én ilyen izomzattal nem nagyon látom őt, ahogy 100-on nyerni tud pl. Olimpián vagy vb-n. Mondjuk azt sem tudom, hogy ez a 100-200 mennyire komoly nála, csak valahol olvastam. Szerintem ha ő dobja a 400-at, fele ennyire sem lesz sikeres. Azt pl. Jareemnál simán el tudom képzelni, hogy ha raknak rá egy kis izmot, és van benne igény mondjuk arra, hogy 100-at fusson, ott is sikeres lenne. Nála például 100-on, 200-on és 400-on is el tudom képzelni, hogy jó lenne, illetve lesz.
Sajna kevés atlétikát látok mostanában, pl. a diamond League versenyeket sem láttam, így pl. nekem ez a Richards is teljesen új arc volt, de nagyon tetszett a mozgása, én pl. nagy jövőt látok előtte. És most, hogy így belegondolok, 23 éves, ez a Gatlin meg 35 évesen lett első 100-on, szóval egy jó 10 éve még simán lehet Jareemnak.

De tényleg érdekes téma ez az ázsiai sprinter is, pl. ha a japán versenyzőnél ott van a japánokra jellemző kitartás és alázat meg mondjuk egy kis ghánai gén, ami a gyorsaságért felel, az mondjuk egy jó kis kombó  :)

Kár, hogy vége, jó kis esti program volt az elmúlt  pár napban.

Srácok, 2017-ben már nem kérdés, hogy van szer vagy nincs. Van, és kész (mindenkiben). Ezt el kell fogadni. Ez az élsport.  :cya:

Azért nem lesz egyszerű elfogadni, hogy ezen a képen egy nő van. ;D


Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 16, 2017, 13:21:40
Azért nem lesz egyszerű elfogadni, hogy ezen a képen egy nő van. ;D



Hol? Kitakarja ez a bácsi   8)