Kriptovaluta

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Tomka Dátum augusztus 22, 2017, 08:03:45

Te nagyon jól otthon vagy a témában.  :) Lehet előbb kellett volna indítanom ezt a fórumot, és jobb időben léptem volna be.
[/quote

Igen, 2 héttel korábban kellett volna.  :)   Mennyibe kerülnek a kereskedés költségei?

Idézetet írta: rem Dátum augusztus 22, 2017, 19:35:57
Idézetet írta: Tomka Dátum augusztus 22, 2017, 08:03:45

Te nagyon jól otthon vagy a témában.  :) Lehet előbb kellett volna indítanom ezt a fórumot, és jobb időben léptem volna be.
[/quote

Igen, 2 héttel korábban kellett volna.  :)   Mennyibe kerülnek a kereskedés költségei?

Bitcoin-t 9 %-s költséggel vettem az uphold-n. Utána a bitrex-re való feltöltésnél még volt talán 1-2%. Ezt követően viszont a kereskedésért nem voltak már le plusz költséget.

BTC - USD

Elérkezett a korrekció a Fibo 50- es szintig, egy kicsit alá is szúrt. A következő korrekciós szint a Fibo
61,8 tripla erősségű, támasszal, dinamikus támasszal (MA 20) megerősítve.

Első nekifutásra nem birt vele, gyönyörűen visszapattant a 20 mozgóátlagról.

https://444.hu/2017/09/17/a-pirate-bay-titokban-a-latogatok-szamitogep-kapacitasat-bitcoinbanyaszasra-kezdte-el-hasznalni &

Ameddig meg van nyitva a ThepirateBay addig a látogatok gépét használják bányászatra, konkrétan Monero ezt használva: https://coin-hive.com

Valószeg sokan átfogják venni ezt a módszert, hisz plusz egy bevételi forrás a weboldalak számára, aki szeret tőzsdézni, szerintem tökéletes alkalom lehet bevásárolni Monero valutából.


Kezdo befektetokent erdeklodnek, hogy milyen modon erdemes/ajanlott a tarolasuk. Eddig Ethereum es Litecoin van a portfolioban, s meg Monerot, valamint Ripplet tervezek. Ezeket szeretnem majd biztos helyen tudni. Koszonom elore is!

Ripple igencsak megindult felfele, az elmult 3 napban hozzavetoleg 15%-t erosodott. Kulon erdekesseg, hogy tegnap a fobb coinok csokkenese ellenere (vagy talan pont ezert) 5% folotti erosodessel zart. Komoly, hosszutavu bizodalmam van vele kapcsolatban, az ilyen iranyu befekteteseim bo 50%-a Rippleben van. Tovabba elorebb hoztam a tokeinjekcio idejet is, szerintem all ez majd meg joval magasabban is jovore.

Tovabbra is erosodik a Ripple, 24 oras novekedes 7,4%, valamint a Bitcoinhoz viszonyitva is rendre jobb. Egy het alatt 30% folotti emelkedes. 0,23 kornyeken atvaltottam a Litecoinokat is Ripple-re, igy az osszesitett atlagar $0,214922-re jon ki, ami a jelenlegi ar ($0.274208) kovetkezteben 27,58% nyereseg. En is azok taborat erositem egyebkent, akik sokat varnak a Rippletol, nem egy helyen olvasni 1-2 dollaros forecastokat 2018-ra. Tokebevonas tovabbra is folytatodik,  illletve elkepzelhetonek tartom, hogy egy komolyabb korrekcios ar elott megvalok a befektetes 20-25%-tol, hogy kedvezobbb aron vasarolhassam majd vissza. Ez az ar 0,30 kornyeken van, de meg varok az ajanlat kirakasaval.

Ma szallitottak ki a megrendelt Ledger Nano S hardware walletet, igy most mar teljes biztonsagban tudhatom a coinokat a cold (offline) tarolasnak koszonhetoen. Eddig exchange oldalakon voltak, ami koztudottan a legrosszabb valasztas. Aki nagyobb, s hosszabb tavu befektetesekben gondolkodik, annak mindenkepp csak ajanlani tudom. Jo a design, konnyu a kezelhetoseg, s kelloen strapabiro. Amazontol rendeltem, szallitassal egyutt 85 eurora jott ki, s mindossze 42 ora alatt ideert.

Nem tudom, hogy mashol mi a helyzet, de itt mar megjelent a bitcoin hirdetotablakon is (nagy szabvanymeret, St. Julians, Malta).

Jön az összeomlás :) Gazdagodjon.com, vagy hogy is volt a Sciennet óriásplakátja?

Sajnos nem nagyon porog a tema, de mivel engem egyre jobban foglalkoztat, tovabba nem szeretnek masik forumra menni, igy en tovabbra is vagyok.

Elkezdtem nekiallni egy tudatosabb, kockazatkezelesi es nyereseg optimalizalasi alapelvekhez tobbe-kevesbe igazodo portfolio osszeallitasanak. 8 cryptopenz van a kosarban, ami a kovetkezo honapokban varhatoan 15 kornyekere fog emelkedni. Jelenleg igy nez ki:

52.43%   Bitcoin
14.19%   Ethereum
11.25%   Dash
5.24%   OmiseGo
5.05%   Siacoin
5.01%   Lisk
3.72%   Golem
3.10%   Gamecredits

Bitcoin aranya elso latasra is kiemelkedo, de ugy gondolom, hogy indokolt, egy market kapitalizacio koveto portfolioban (ami talan a leglogikusabb valasztas lehet) jelenleg 60%-ban szerepelne. Ethereum es Dash nagysagrendileg rendben, de velhetoen csokkeni fog, ugyanis mellejuk meg a top 10-bol egy kis BCH, LTC, NEM es talan XRP coinokkal bovitem majd a palettat, de nem feltetlen most ill. ezen az aron. A befektetesem 20%-at pedig marketcap 20. hely kornyeki, vagy az alatt elhelyezkedo coinok kaptak (18, 20, 42, 43, 70). Ezeket az adott penz funkcioja, nepszeruseg (mennyire beszelnek rola) valamint chartok alapjan valasztottam, kulonbozo aranyban. Ebben a tartomanyban pedig a kovetkezo valutak felvetelet tervezem: Stratis, Waves, Steem, EOS, NEO, QTUM.

Es akkor egy kis osszesito a vegere: Korulbelul 3 honapja tortent az elso coin vasarlasom, es bar sem a market kapitalizaciot, sem pedig a bitcoin novekedeset nem tudtam megkozeliteni (BTC-m csak nemreg van), azert igy is osszejott 39,25% nyereseg (befizetes folyamatos, tehat valamivel jobb az arany). Bitcoinban ez tobb mint 300% lenne, szoval jocskan alulteljesitettem az elejen, de a hiba korrigalva. Akarhogy is, azert van abban valami szep, hogyha 40%-os nyereseg jelenti a rossz eredmenyt.

Hidd el, hogy sokakat érdekel, épp a napokban olvastam, hogy mekkorát kaszáltak a bitcoin kapcsán a bátrak.

Nem is ugy ertettem, hanem, hogy sportfogadokent/traderkent osszetettem volna a ket kezem ezert az eredmenyert. Sajnos nagyon is banom, de a legtobb, amit tehetek, hogy tanulok az esetbol.

Üdv újra!

Alk kollégához képest még mindig amatőrnek érzem magam a témához, de örülök neki, hogy a kezdeti 671.5 dollár óta jelenleg 1478 dollár értékű coinjaim vannak.
Ami azt illeti PAY-om illetve bitcoinom nincs már sok, csak minimális. Jelenleg Ripple, Lunyr illetve nagyobb mennyiségben NEO van.
Ha minden félévben megduplázom a befektetést én szívesen hátra dőlök, bár abba is belegyezek, hogy 3 év múlva a 100x kivegyem, persze előre nem álmodozom, de bízom a sikeres folytatásban. :ok: