NBA Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


James szerintem marad (5.50 unibet), és nem ő megy, hanem a csapat.

De ha mégis megy, én a Houstont és a Lakerst is kizárom. Eleve nagy butaság lenne nyugatra menni, hisz a golden State még mindig favorit lenne, akkor is, ha James Houstonba megy. Ráadásul ha odamegy, az ő és Harden játéka 'üti' egymást.

Szerintem marad, de ha eligazol, akkor marad keleten. A Phili sem opció szerintem, mivel Simmons kb szintén ugyanazt játssza, ha James irányítana, mit csinálna Simmons??? Ráadásul Embiid sem olyan, aki nem tudna kidőlni a rájátszásra...

Én Pozzal ellentétben látok rációt a Celticsben is. Sapkát még nem néztem úgy igazán, de mondjuk hallani, hogy Irving már onnan is lelépne, ott máris felszabadulna pár milla. Irving mondjuk elmegy New Yorkba, ahogy pletykálják, James meg jönne, és lehetne mentora is ennek a fiatal társaságnak. Így a Boston szerintem lazán vinné Keletet, és ismét döntőzhetne LBJ. Ha nyugatra megy, és nem a GSW-hez, akkor meg a döntő sem lenne garantálva, mert ott még mindig a Warriors lenne a favorit.

Azt nem tudom, hogy olyat lehet-e, hogy mondjuk Horford lemond egy kis pénzről (ahogy nézem, ő keres a legtöbbet bostonban), ami persze nem pici, hogy James oda tudjon menni, gondlom egy potenciális bajnoki cím azért neki sem jönne rosszul.

Nekem valamiért a Boston ki van zárva és nem csak Irving miatt. Most is akkora feszültség volt közte és a Celtics játékosok között, kvázi ősi ellenség lett Lebronból. Ahogyan Tatum is odament Lebronhoz verni mellét, mikor áthúzta, az nekem azt jelentette, hogy ők nem a csapatukban akarják tudni Jamest, hanem elverni őt. És akkor még ott van Hayward is, aki 31 millát keres, Horfordnak is 28 milliós garantált van jövőre... Esélytelen szerintem. Már a Smart-Baynes-Monroe trió megtartása sem lesz egyszerű nekik.

Én a legnagyobb fantáziát a Spursben látom, pedig ellenük is rengeteg érv szól:
- kis piac
- öreg keret
- nem biztos, hogy megtudják tartani Leonardot.

Viszont ott van Pop, akivel kölcsönös a tisztelet és aki képes lenne rá, hogy legyőzze a Warriorst (ligában szerintem benne és Stevensben van meg ez a faktor). Parker szerződése kimegy (ha jön Lebron, akkor neki tuti minimumot adnak), Gay és Green játékos opcióval van, őket győzködni kéne, hogy ne írjanak alá (bár az is lehet, hogy megtalálja őket más csapat is). És szerintem itt jön a csavar, ami így a szerződések átnézésekor jutott eszembe:
- Popovich csak ki akarja ugrasztani a nyulat bokorból, azaz tudni szeretné, marad-e Leonard, ezért dob el ilyen fals Lebron hírt
- Popovich mégis akarja Jamest a csapatába és valahogyan elboltolják Leonardot, James befér a csapatba 30 milla körüli összeggel, ott marad Aldridge, Gasol, Mills, Ginobili és pár kiegészítő. Ezzel a kerettel már tudnak rutinos játékosokat hozni még a padra, illetve talán még Green is megtartható. Periméteren karcsúak lehetnek, de James mellé inkább jól védekezőek kellenek 1-es és 2-es posztra. Ez egy olyan csapat, ahonnét Aldridge még nem bajnok, viszont lehet ütné a játéka Lebronét. Abban is biztos vagyok viszont, hogy Pop ezt megoldaná. A legfőbb kérdés, Popnak szükség-e van-e rá, illetve James hajlandó lemondani a pénzről? Ha igen, akkor is még felmerül az a kérdés, hogy egy ilyen öreg (rutinos) kerettel mire mennek? Neki San Antonio nem túl nagy piac, mondjuk Cleveland sem volt az (de az az otthona).

Végére pedig a Cavs:
Olyan szerződések vannak a keretbe, amiket véleményem szerint iszonyatosan nehéz elcserélni.
- Love még 1+1 év 24 és 25 millió, 2019-20 játékos opciós
- Hill két év garantált 18-19 millió
- Thompson két év garantált 18 millió
- Smith két év 15 milla (kinek kell egy ilyen bohóc?)
- Clarkson két év 13 milla
- Korver két év 7 millió 37 évesen..

Ez hat olyan játékos, akik közül Hill talán védekezésben használható, Love nagy talány, többi sem rossz annyira, de cserélni értük senki nem fog, pláne keletről, azért, hogy Lebront felhozza. Tavaly egy Irvingért kaptak Thomast, maradjunk annyiban, hogy nagyon lehúznák őket. James csak azért maradna a Cavsnél, mert rakás pénzt kereshet, csomó rekordot megdönthet, mert az tuti, hogy ezt a csapatot ők nem cserélik ki, mert csak még szarabbra tudnák. Ez egy vállalhatatlan keret, Jamesnek is ez járhat a fejében, oké aláírók 200 milláért, de két évig még minimum bohóckodhatok itt, viszont utána 36 évesen talán már össze tudnak hozni neki egy jó csapatot. Ha így gondolkodik, akkor viszont lehet érték a Cavsben. Csak vajon kinek mennyire lehet majd motiváló erő egy 36 éves James mellé kerülni??

Guillermo idei NBA-s szekciója Kimmelnél. Lebron.  >:(  José nagy arc, Swaggy Champs meg...  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=ldmDBJRARB4

Végül maradt LA Lebronnak. Jött mellé Rondo, McGee és még páran (meg majd tuti jön még egy 1-2 név). De ez lassan kutyát se fogja érdekelni, mivel a Warriors közben MLE-ért behúzta DeMarcus Cousinst.  ;D Összeraktak egy komplett All-Star ötöst. Jövő évtől élesíthetik is, ha Cousins felépül. Amcsi oldalakat szemezgettem és jött egy ilyen komment erre az igazolásra:

Warriors signing Jesus next  ;D ;D

Ez asszem mindent elmond a jelenlegi helyzetről. Ezek után közel sem lesz akkora hype Leonard és a többiek körül szerintem, mert a legnagyobb steal a Warriorsé volt így fű alatt. Nem is kockáztatnak vele nagyot, mert súlyos volt DMC sérülése, de ha felépül és csak a PO-ra kerül formában, már azzal is hatalmasat nyertek. Esélye nem lesz itt senkinek sem. Houston is gyengült Ariza távozásával, Capela sorsa sem biztos, marad majd egymásnak Harden meg Paul.

Engem mondjuk azért érdekel kicsit, hogy a Spurs mit csinál Leonarddal. Az tuti, hogy nem marad, de kérdés, hogy kinek az ajánlatát fogadják el. Gondolom ők sem hülyék, hogy ilyen Lonzo Ball-t átvegyenek (ha jól emlékszem mondták is, hogy nekik nem kell), szóval valami vaskosabb kell a Lakerstől, ha már Leonard mindenáron oda akar menni (bár lehet megvárják a következő szezont és ingyen elhozzák).

Érdekes lesz ez, mert így keleten nagyjából marad a Boston és a Philadelphia, márpedig onnan a Boston lazán döntőzhet. Aztán itt a nyugat, ahol ismét faktor lesz a Los Angeles Lakers, szóval amíg mondjuk tavaly ilyenkor el nem tudtam volna képzelni egy 'klasszikus' LA-Boston finálét, most már azért nem tűnik olyan utópisztikusnak.

Az nálam kérdés, Cousins hogyan illik majd a GSW-be, meg egyáltalán milyen lesz a visszatérés, amit meg nem értek, hogy minek az LA-nek Rondo, mert ugye ő és LBJ egyszerre nem lehet a pályán. Illetve lehet, de nem profitábilis, Rondo labda nélkül mondjuk támadásban elég haszontalan, a labda meg LeBronnál lesz. Rájátszásban majd arra a két-három percre belökik, amikor LBJ kiül???

Hát jó kis offseason eddig, öcsém, aki általában jól érzi az NBA-t mondja, hogy Leonard tuti nem marad. Közben a Cavs Love-ot is el akarja passzolni, hát ha lenne kiesés, a Cavs-re lehetne tenni egy kis pénzt, úgy érzem  ;D

Nekem valahogy az a meglátásom Rondóval kapcsolatban, hogy ő Lonzo Ball miatt kellett. Elküldik őt a francba, mert a franchise nem tolerálja az apját (sem), Lonzo pedig közel sem akkora ász, mint ahogyan beharangozták. Elmegy majd ilyen Brooklyn szintű csapatba, ott talán feltudja építeni a karrierjét, de azért egyre inkább látszik végre a nagy többség számára, hogy ez a Ball family egy hatalmas lufi. Melót promózzák a JBL-be, kóteres srác meg még a 60-ban sem kelt el a drafton.

Rondón meg a PO-ban is látszott (igaz, csak 9 meccsen), hogy kezd ráfeküdni a triplára. 42%-al dobott, elmúlt három alapszakaszából kettő nem is volt olyan vészes ilyen téren. Őt szerintem azért tarthatják LABron mellett, mert kell a periméterre a jó védő. Így kevesebbet kell majd hátul védekeznie a királynak, elől pedig olykor nem csak neki kell szervezni a játékot. Plusz jöhet a padról is Rondo, ha éppenséggel úgy van. Azért, ha meccsenként 1-2 triplát tud dobni, már nyert ügyük van.

Gondolom a Lakers most mindent feltesz egy lapra, ezért ez a sok 1 éves szerződés. Következő 2-3 évben bajnoki címet kell csinálni. Jamestől mondjuk tökös húzás, hogy átment nyugatra a pofonért. Megnéztem, 2019-20-ra mindössze James 36 millája lesz nekik. Durván 70 milla marad a sapkából, mert gondolom addigra elboltolják majd Denget is. Oké, maradni fog szerintem Kuzma meg Hart, de ők így összesen visznek el 4 millát. Azért ez már eléggé komoly sapka alatti hely, itt már jó sok mindenkinek be lehet kínálni egy szerződést.

Nem vagyok nagy Lakers tudós, de én a következőt látom ebbe a dologba:
Idén nyáron még próbálnak 1-2 nevet hozni, aztán irány a PO, megnézik most mire mennek, hol kell erősíteni. Kuzma-Hart-Ingram trióból megtudják majd, hogy kit érdemes megtartani, kiket kell James mellé hozni jövőre. Magicék lehet úgy gondolkodnak, hogy a Warriors útjára kell lépni. Cousins, ha felépül normálisan, akkor jövőre el tudják hozni a GSW-től, jöhet Leonard is ingyen, de ott lesz még a szabadügynökök piacán Tobias Harris, Kristaps Porzingis, Karl-Anthony Towns, Kemba Walker, Patrick Beverley stb.

Én megmondom őszintén, nyugatról két csapatra leszek nagyon kíváncsi:
Phoenix Suns és Dallas Mavs
Dallas: Ott lesz Doncicnak jó eséllyel DeAndre Jordan, akivel kiválóan passzolhat a játékuk, Matthews még periméteren, én fogok nekik szurkolni, mert izgalmas csapat lehetnek.
Phoenix: Volt egy összehasonlítás Shaq-Kobe-féle Lakers és a mostani Suns között. Booker ugyanúgy 13. helyen kelt el, mint Kobe, míg Shaqhez hasonlóan Ayton első volt az osztályában. Volt még jó pár hasonlóság (magasságok, képességek), de lehet csak én látom bele, hogy ők lehetnek a következő évek nagy párosa. Booker és Ayton mellett ott lesz majd Ariza, aki szintén nagy steal, de Jackson is fain lesz. Azt is el tudom képzelni, hogyha Booker egész szezonban képes lesz jól játszani, akkor versenyben lehetnek a PO-ért.