Phirga Unchained

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézem egyik kedvenc filmemet amit persze senki sem ismer, mi szerint:
-Mostanában nagyon energikus!
-Igen, mert Maga megihletett!

Na, így vagyok én Baxee-val, megihletett. Ezért Phirga Unchained néven elszabadulok.
A napló indításában szerepe van Ghazsy-nak és Druzsinlacinak is, akik szintén megihletnek nap mint nap.

#1 szeptember 23, 2017, 23:27:55, firgabácsi
1. tipp
foci NBI
NBI Balmazújváros - DVSC over 2.5 1.95 unibet 0-1

Ez jó lesz nyitótippnek, kockázatos, de megtetszett. A Loki magára talált, bár kellettek hozzá a megfefelő ellenfelek is. Utóbbi időben elég gólképes is a csapat, a védelem meg a fiatalokkal, Bényeivel, Kinyikkel, Szacsával, Ferenczi Janikával ( borzalmas helyezkedés ) olyan, hogy a Diósgyőr ellen is kaphatott volna bőven 2-3 gólt, nem rajtuk múlt.
Horvátferkót ismerve, nem fog beállni 10 emberrel a Balmaz szerintem és baráti hangulat sem lesz hiába ismeri egymást jól a két csapat és a játékosok mert nagyon kell a Balmaznak a pont, de inkább a pontok. A Loki meg beindult és Varga Kevinnel, Bódival elég lendületes lett a támadójáték a korábbihoz képest.
A Loki biztos, hogy győzelemre fog játszani és nem hinném, hogy megússza kapott gól nélkül, Arabuli ( akivel a Loki rettenetesen jól járt volna mert felér 3 Takáccsal, de nem ide jött ) vagy Andric beköszön nekik is azt gondolom.
Én valami olyasmit várok, hogy a Loki támadólag lép fel, vezetést szerez és utána adok-kapok, gól itt is, ott is.
Remélem nem valami unalmas, vagdalkózós 0-0-át látunk majd.

-10.0, ROI -100%

#2 szeptember 23, 2017, 23:28:13, firgabácsi
2. tipp
kézilabda női NBI

DVSC - Siófok 2 2.00 tippmix 22-28

Erről előzetesen azt gondoltam, hogy ha egál oddsszal jön ki akkor megteszem, így most megteszem :)
A DVSC szerintem nagyjából stagnálni fog a tavalyi szerepléshez képest, jöttek is mentek is el játékosok. A legfontosabb talán nekik, hogy Jezsikava maradt. Elment Siska Pálma és Garbuz, utóbbi azért veszteség. Jött egy brazil átlövő aki nem tudom mennyire jó, Braziliában elvileg gólkirály volt, de Kecskeméten nem mutatott sokat. A legjobb igazolás szerintem a román Zamfirescu.
A Siófok durván erősített, jött Damjanovic aki nemzetközi szinten is klasszis, főleg ha jó napot fog ki, védekezésben is stabilitást adhat. Két francia akik közül egyik válogatott + ott maradt tavalyról a szintén válogatott Nze Minko. Jött a román válogatott egyik kapusa Dedu, fiatal de elég tehetséges, az MTK ellen állítólag rögtön nagyon jól védett. Rajtuk kívül is érkeztek még jó játékosok, átlövőbe a román Perianu pl. aki meghatározó a román válogatottban, nem sorolom tovább. Aki nagy veszteség és távozott az Triscsuk.
A legjobb igazolásuk pedig lehet Rasmussen volt a kispadra. Eléggé úgy néz ki, hogy már a szezon elején egyben van ez a Siófok, a Győrrel felkészülési meccsen ikszeltek ami azért nem szokása a Győrnek NBI-es csapatok ellen még edzőmeccsen sem ( hacsak nem a Fradi ellen ), az első fordulóban meg kiütötték az MTK-t, persze az MTK elég gyenge, de akkor is. És ott még sem Damjanovic, sem Nze Minko nem játszottak, de most mindkettő lesz már.
A Loki nagyon megszenvedettaz újonc Kecskemét ellen idegenben, volt 5 gólos hátrányban is, végül eggyel nyert.
ami miatt bukhat az egyértelműena Loki hazai pálya ahol néha erős csapatok is megremegneka hangulat miatt és ilyenkor jön a DVSC bravúr. Ezzel együtt meg lehet tenni a jelenlegi formák és a keretek erőssége miatt.

0, ROI 0%

#3 szeptember 23, 2017, 23:28:26, firgabácsi
3. tipp
Erste Liga jégkorong

Vienna Capitals II - Ferencváros 2 1.45 tippmix 4-6

Itt elég egyszerű a képlet véleményem szerint. A Fradi több góllal nyer, ha nem nyer akkor kb. leadta a meccset. Nem túlzás, mert nagy a különbség. Ez a Vienna U20-as csapata lényegében amit azért indítottak el ebben a ligában, hogy rutint szerezzenek a fiatalok, játszanak erősebb ellenfelekkel is.
Pár napja fordított leosztásban a Fradi félgőzzel nyert 6-0-ra itthon, nagy a különbség köztük korcsolyázó-, és játéktudásban is.
Még annyi lehet hogy a Vienna nagycsapatából ami az EBEL-ben játszik bármikor lehetnek visszajátszók, az persze bekavarna a képbe, de tegnap este játszottak meccset Salzburgban így annyira nem esélyes ez, bár ki tudja :-)

+4.5, ROI 15.0%

#4 szeptember 23, 2017, 23:28:47, firgabácsi
4. tipp
kézilabda BL

Celje -  Veszprém over 55.5 1.85 william hill 31-39

Gondolkoztam ezen, igen vagy nem mert logikusan over lehet, viszont semmi megérzésem nincs vagyis inkább rossz megérzésem van:-) De mégiscsak indokolt tipp jelen helyzetben.
A Veszprém eléggé átalakult, nem csak a keret hanem a játékstílus is. Szóval röviden, Vranjes jött és nagyjából azt a sítlust akarja játszatni mint amit a Flensburggal is, vagyis gyors labdajáratás, lerohanások, futós meccsek.           
Kérdés a Celje mit akar, elvileg elég futós csapat volt tavaly, az edzőjük maradt,  csoportmeccseiken tavaly over lett volna majdnem mindig ilyen határra. Csak nehogy úgy döntsenek egyetlen esélyük ha ma lassítják a játékot és kőkeményen védekeznek.
A Veszprém felkészülési meccseinek többsége over volt, pl. volt egy majdnem 70 gólos a Füred ellen, sok gólokat dobáltak, kakukktojás a Csurgó elleni NBI-es meccsük ami óriási under, de egyből utána a kövi fordulóban pl. 40 gólt dobtak Orosházán, az 61 gólos meccs volt.
Nagy Laci azt nyiltakozta gólzáporos meccsre számít. Remélem meg is tette vastagon  :D

+13.0, ROI 32.5%

#5 szeptember 23, 2017, 23:29:04, firgabácsi
5. tipp
Budafoki MTE - Győri ETO FC DNB2 1.85 1xbet 1-2

Eredetileg nem is akartam tenni ezen a hétvégén NB2-re, de ezt megpróbálom. A Budafok most jutott fel, szerintem valahol a középmezőnyben fognak megállni a végén, eddig még nem nyertek otthon meccset, ne ma szakadjon meg ez:-)
A Győr eddig csalódás, hol nincs szerencséjük mert végigtámadják a meccset de kapufán, kihagyott 11-esen túl többre nem jutnak, hol szimplán eltaktikázza a meccset Bekő.
Jó lenne nem akarnának edzőt buktatni ma, ha nem akkor azért reális hogy x2-ben legyen ez a meccs játékosállományok alapán. A Győrt előzetesen mindenki az élmezőnybe várta, ennyi balsiker után jöhetne egy győzelem. Legutóbb a Szolnok ellen otthon felborult a pálya, de gólt nem bírtak lőni. Nagyon kell nekik a 3 pont  most már, igaz a Budafoknak is.

+21.5, ROI 43%

Utólag, mivel most még ez megoldható ennyi tipp után, de később már nagyon nehéz lenne, úgy gondoltam feltüntetem a mérleget és a ROI-t. Minden tipp 10 egységgel megy.

#7 szeptember 24, 2017, 22:01:21, firgabácsi
6.tipp
NFL

Buffalo Bills - Denver Broncos 2 1.68 pinnacle

NFL tipp tőlem, ez morbid az biztos. Komolyan sajnos az előzőektől eltérően ezt a tippet nem fogom tudni elemezni mert igazából nem értek az NFL-hez, de szeretem. Ezzel együtt ez a tipp nekem tetszik.
Arra tudok hagytakozni amit tegnap láttam, meg ami eddig történt a ligában. Én egy nagyon összeszedett, nagyon jól védekező ( ez nem újdonság ) Denvert láttam tegnap, igaz hogy a Cowboys kapitális hibákat követett el, labdaeladás és egyéb anomáliák, de még így is figyelemre méltó milyen biztosan nyert a Broncos. És a támadójátékuk is helyén volt, nem csak a védekezés.
A Bills a Broncos-al ellentétben nem úgy tűnik, hogy jó formában lenne. Első fordulóban nem voltak nagyon meggyőzőek a liga egyik gyengébb csapata a Jets ellen, tegnap pedig 3 pontra voltak képesek a Carolina ellen és kikaptak 9-3-ra. A Broncos védelem sem sokkal egyszerűbb eset szerintem mint a Panthersé.
Ne sérüljön meg senki vasárnapig a Broncosból, főleg ne a QB  :)

+11.5, ROI 19.2 %

#8 szeptember 24, 2017, 22:02:55, firgabácsi
7. tipp
novég női kézilabda

Byasen - Larvik +2.5 HC 1.80 william hill 1.75 24-31

Larvik ellen menni női kéziben, eretnek gondolat, de ez a Larvik már nem aza Larvik ezért kockáztatom meg. Fiatalítási folyamat zajlik a Larviknál, Rigelhuth kivételével gyakorlatilag aki számított az már nincs. Kurtovic és Frafjord eligazoltak a CSM-be, Breivang abbahagyta. Thea Mörk sérült, igazolták helyette Berglie-t, d eő is megsérült. Az új igazolásaik fiatal tehetségek, de nekik még kell idő hogy beérjenek.
A szezont úgy kezdte a Larvik, hogy kétszer kikapott 10 fölötti oddsszokért papíron lényegesen gyengébb csapatoktól, az egyik most feljutottól is, egyszer pedig lelépett 40-20-ra idegenben egy szintén gyengébbet, a Gjerpent.
Remélem most a rosszabbik arcukat mutatják és nem álltak még össze.
A Byasen semmi különös, de mégiscsak a jó csapatok közé tartozik tradicionálisan, éremesélyes is elvileg, de rosszul kezdte a szezont, kétszer kikapott, igaz ebből a második meccsén idegenben csak 4-el a bajnokesélyes és BL résztvevő Viperstől úgy hogy győzelmi esélyei voltak, de elrontotta az utolsó 10 percet.
Pár jó játékosa van azért a Byasennek, ketten válogatottak is, tavaly nagy veréseket kaptak a Larviktól, de az egy erős Larvik volt, most itthon szerintem esélyük van a szorosra, ha kikapnak akkor is remélem, hogy nem többel mint két gól.

+1.5, ROI 2.1%


#10 szeptember 24, 2017, 22:05:31, firgabácsi
8. tipp
ffi kézilabda BL

Veszprém - Flensburg over 53.5 1.80 bet365 28-27

Erről azt gondoltam, hogy 56.5-57.5 körüli határral jön ki, ennyiért meg kell tenni ha jön ha nem. A Veszprémről írtam korábban egy másik tippnél ami szintén over volt. Vranjes pont a Flensburgtól jött a Veszprémhez, a mostani Flensburg edző az ő tanítványa, pikáns mérkőzés lesz ez.
A Flensburgnak volt pár underes meccse idén, de ha Vranjes tartja magát a gyors, rohanós kézihez akkor szerintem az eddigi szezon legtöbb Veszprém meccséhez hasonlóan inkább 60-hoz lesz ez közel mint 50-hez mert azért a Flensburg is tud dobni.

+9.5, ROI 11.8%

#11 szeptember 24, 2017, 22:52:11, firgabácsi
9. tipp
foci NB2

Mosonmagyaróvár - Nyíregyháza DNB2 1.62 bet365 2-2

Óvatosságból csak DNB inkább, nem sima line. A Nyíregyháza több botlást már nem nagyon engedhet meg magának, a nyáron úgy igazoltak, hogy akár a feljutásért is harcban lehetnek, ehhez képest elég gyászos eddig a szereplésük.
A M.óvár jól védekezik, de szinte góliszonyban szenved, gyakorlatilag a képlet utóbbi időben az számukra, hogy vagy kihúzzák 0-0-ra vagy ha gólt kapnak akkor el is veszítik a meccset mert lőni nem képesek.
Én minőségi különbséget érzek a két keret között, nem hiszem, hogy a M.óvár jelenlegi kerete a biztos bennmaradásnál többre lenne hívatott, egyetlen ami aggasztó hogy meglehetősen régen nyert utóljára.

+9.5, ROI 10.5%

#12 október 03, 2017, 09:45:54, firgabácsi
10. tipp
kézilabda BL

Celje - Kielce over 54.5  1.85 tippmix 31-27

A Celje nagyon átalakult a nyáron, több fontos emberét is elveszette, de igazolt is bőven, főleg tehetséges fiatalokat. Eddig kétszer kikapott a BL-ben, de nem vallott szégyent és továbbra is elég gyors kézit játszik és sok gólt dob viszonylag. Aalborgban 32-30-ra kapott ki, otthon egy nagyon gólgazdag meccset játszott a Veszprémmel ami 31-39 lett, nagyon sokáig partiban voltak, a végét nem bírták. Nekem úgy tűnik a stílus maradt náluk.
A Kielce már más, védekeznek is bőven, két underes meccsük volt eddig, de én most inkább olyat várok mint tavaly Celjében mert akkor is egy csoportban voltak, az 34-33 lett akkor.
Az az igazság, hogy tavaly egyetlen hazai csoportmeccsén sem játszott otthon undert a Celje erre a határra, remélem most sem fog.
Igazából valahol egy statisztikai tipp ez.

+18, ROI 18%

#13 október 07, 2017, 20:45:28, firgabácsi
11. tipp

magyar kosárlabda ffi NBI

DEAC - Atomerőmű 2 1.53 tpro  87-69

Nem egy nagy oldds, de elég esélyes ha nem bundázzák le. Kombiba betehető.
A DEAC most jutott fel, kell még szoknia a légkört és az iramot ebben az osztályban, ráadásul három alapembere sérült ami nagy hendikep. Első fordulóban simán kikapott, szintén otthon, a Szegedtől. Az Atomerőmű meglehetősen jól erősített és jó formában is van így bajnokság elején, a tavalyi ezüstérmes Falcót verte otthon az első fordulóban majdnem 20 ponttal. A DEAC a palánk alatt bajban lehet így hogy a magas emberei közül kettő is sérült.
A tipp gyengéje, hogy túl egyértelműnek néz ki :)

+8, 7.3% ROI

#14 október 11, 2017, 20:00:30, firgabácsi
12. tipp

FIBA Europe Cup kosárlabda ffi

Falco - Balkan 1 1.65 bwin 84-74

Erősebb csapatnak gondolom a Falcót annak ellenére hogy van egy sérültje meg hogy a bolgároknak van pár jó képességű légiósa. Hazai pálya magyar csapatoknál mindig meghatározó, remélem ma is így lesz.
A kinti meccsen a végén eggyel nyert a Falco 96-95-re, sokáig nagyon simának tűnt, még az utolsó negyedben is 16-al ment a Falco, egy perccel a vége előtt 9-el, a végére leadta az előnyt, maradt belőle 1 pont.
Én sima Falco győzelmet várok, taktikázni nem nagyon lehet a kinti 1 pontos különbség miatt, jó  formában vannak, az Albát szinte lemosták pár napja a hazai bajnokságban, remélem nem ma betliznek pont.

+14.5, ROI 12.08 %