Foci vb 2018 tippek, fogadások, vodka

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Te fiatal ertelmisegi es polihisztor vagy, nekem itt igazam nem lehet, szoval reszemrol le is zarom. De ha mar feltetlenul ossze akarod vetni az argentin es a portugal keret erosseget, keresd fel a transfermarkt oldalt, es utana azon is gondolkodj el melyik portugal kozeppalyas nyomja evek ota stabil kezdokent topklubban. Hja, egyik sem.

Sajnos a te hatalmas tudásodhoz, személyeskedéseidhez én nem érek fel.  :(  Van még mit tanulnom tőled, ha megfelelően akarok vitát lezárni.

Perui tizi! még a végén igazam lesz!  ;)
Ha nem hagyták volna ki...

Idézetet írta: laudrup Dátum június 16, 2018, 18:45:05
Perui tizi! még a végén igazam lesz!  ;)

Szépen elkiabáltad...egyébként vicc, hogy ezen a szinten képtelenek 11-eseket lőni. Délután Messi, most meg ez a Cueva küldte a holdra a labdát..



Idézetet írta: Pozzato Dátum június 16, 2018, 17:54:03
- Ronaldo: elől van, várja a labdákat, olykor a beíveléseket, hogy befejelje vagy berúgja a helyzetet. Ő egy gólgép, akinek ezen kívül semmi dolga. Védekezésben egyik helyen sem kell megfeszülnie, ellazsálhat meccseket, "csak" előre játékra kell koncentrálnia. Ahogyan kopik az atletikussága, úgy gyengülnek a képességei. Most még olykor próbálják kihasználni a sebességét, de már ezt is egyre kevésbé.

De ezt komolyan gondolod, hogy semmi mást nem csinál CR csak elől van és várja a labdát? Játékszervezésből nem veszi ki a részét? Azért ezek elég erős kijelentések, mindegy nem ezen kell itt ebben a topikban vitázni, de azért a tényeket be lehetne látni. Nem veszekedést akartam én ezzel gerjeszteni, de vannak tények, amivel nem lehet mit kezdeni.

miért ilyen lúzerrel kell büntetőt rúgatni aki kb teleszarta a gatyáját és ahogy azt illik a kaput se tudja eltalálni?
egyébként ha az nyerné a meccset aki minden létező helyzetet kihagy,akkor perunak egy percig se kellett volna aggódnia,idióta egy bagázs

Idézetet írta: ricsi046 Dátum június 16, 2018, 20:00:05
miért ilyen lúzerrel kell büntetőt rúgatni aki kb teleszarta a gatyáját és ahogy azt illik a kaput se tudja eltalálni?
egyébként ha az nyerné a meccset aki minden létező helyzetet kihagy,akkor perunak egy percig se kellett volna aggódnia,idióta egy bagázs

Nekem meg a kedvenc csapatom lett Peru ezután a meccs után. Ezek a srácok felszántották a pályát, hatalmas szívvel mentek 90 percig. Ez a Carrillo gyerek játéka nagyon tetszett. Nem nézek Watford meccseket, de ha átlagban 3 meccsből 2-szer tud így játszani, akkor nagy csapatnál fog kikötni.

Én úgy gondolom, hogy magából a szervezésből nem veszi ki a részét. Tudását és a kapu elé érkezését maximálisan elismerem, hiszen kevesen képesek 34-hez közel így érkezni a labdákra (sőt, akár 25 évesen is). Ugyanakkor az is igaz, hogy benne nincs meg az a véna, ami Messiben, hogy képes szervezni vagy mélységből indítani vagy a védelem mögé passzolni és kontrollálni egy találkozót. Ez nem az ő területe. Egykoron ő elsősorban gyorsaságából élt és abból, hogy jól cselezett és kiváló befejező volt. Nem olyan régen került fel egy vele készített interjú. Ott elmondta, hogy még ma is tud cselezni, de ő is elismeri, hogy mára sokat változott a játéka. Már nem egy rendkívüli képességekkel megáldott szélső, hanem egy középcsatár. El is mondta, hogy legfontosabb számára, hogy nyerjen a csapata és gólokat szerezzen. Nem akar már cselezgetni, meccseket kontrollálni, mint Messi, hanem nyerni akar.

Jó eséllyel felismerte és beismerte (erre is utalhatnak a szavai), hogy elérkezett teljesítőképessége határához, tudja, hogy testfelépítéséből származó ereje már közel sem olyan elsöprő, mint fénykorában és ehhez mérten alakítja a játékát. Nem hiába van az, hogy idén is csak 2-3 hónapot volt csúcsformában és akkor is sokat pihent. Képes még magát felszívni meccsekre, de ehhez olyan ellenfél is, akivel szemben érvényesül a játéka. Mi is ez a játék?

Ahogyan azt írtam, az életkor komolyan befolyásolja a játékát. Míg Messi kevésbé épít a fizikális adottságaira ilyen téren (magyarán nem kell egy wakeboardos adoniszhoz hasonlítania), addig Ronaldo sokáig ebből él meg a pályán. Nemhiába volt az, hogy a balszélen területet hagytak neki, ahol lazán lefutotta vagy kicselezte a védőket. Jól húzott befelé pár pazar csel után, majd kapura lőtt. Aztán jött az Európa-bajnokság, jött a sérülés. Nem csak ennek köszönhetően, de 2017-re jóval statikusabbá vált a játéka. Ahogyan az látható volt, Zidane is változtatott a Real Madrid játékán emiatt. Gyakorta előfordult, hogy egy 4-3-1-2-es rendszerben léptek pályára. Itt még inkább kijött Kroos és Modric szervezői képességei, Ronaldónak emiatt egyáltalán nem kell foglalkoznia azzal, hogy majd ő kulcspasszokkal operál vagy hátramegy védekezni. Zidane felrakta Benzema mellé csatárnak, ami jól is működött. Benzema amolyan támogató szerepkörben volt, csinálta a helyzet Ronaldónak, aki jól érkezett Kroos mélységi labdáira. Benzema jól is védekezik, így a portugál tolhatta amolyan Albert Flórián szerepkörben a pályán.

Ha megfigyelitek, ezzel egyetemben még inkább sebezhető lett a Real Madrid balszéle, mivel Marcelo most már sokkal inkább a balszélső volt, mintsem balhátvéd. Ebből kapta például a Nou Campban a gólt a Real Madrid Suáreztől. Ronaldo már így nem szélsőként játszott, hanem ezt a szerepkört sokszor az előrehúzódó Marcelo töltötte/tölti be (vagy az oldalra húzódó Asensio vagy Isco), míg a portugál bent várta/várja a labdát középen. További érdekesség, hogy ennek a taktikai váltásnak köszönhetően jött egy 2017-es BL-győzelem, mivel a Bayern is meglepte, hogy Ronaldo középcsatárrá avanzsált. Megnézzük a góljait (mesterhármas):
- első gólja egy fejes volt egyedüli ékként
- második találatánál jött asszem egy Modric mélységi passz, amit Ronaldo 11-12 méterre a kaputól vesz át és kvázi megint középcsatárként berúgja
- harmadik góljánál Marcelo tört előre, ő végig fent maradt, nem vette ki részét a védekezésből, hanem várta, hogy befejezze az akciót

Ami Ronaldo ereje, hogy kiváló az úgy nevezett üres területbe való mozgása. Emiatt szinte érthetetlen, hogy miért is alkalmazták őt szélsőként évekig. Ha kicsit okosabbak, akkor már a MU-s korszakban is feltűnhetett volna, hogy amolyan raumdauter szerepkörben sokkal hatékonyabb lett volna, ha már mindenáron a vonal mellett akarják játszani. Ez a megnevezés a Pedro vagy Thomas Müller típusú játékosokra illik, akik jól használják ki, hogy a nagyobb darab középcsatár elmozog és ők a területbe befutva kapják a labdát és belövik a helyzetet. Ronaldo ebben kiváló lehetett volna már akkor.

Másik érdekesség, hogy ebben a szezonban a Real Madrid már többször is játszott egy hagyományos 4-4-2-es rendszerben, ahol Asensio volt a balszélen, amivel így bizonyította, hogy már Ronaldo teljesen középcsatárrá lett. PSG elleni visszavágón például a 4-4-2-ben Asensio volt az egyik szélen, míg Lucas a másikon. Megnézhetjük itt is Ronaldo gólját:
- Asensio csinált egy belőtt passzt a védelem mögé (visszafelé mozgott, hogy meglegyen a hely a lyukra futó csapattársnak), ahol Lucas volt a szélen, aki középre ívelt és érkezett Ronaldo fejjel.

Úgy gondolom, hogy a tények magukért beszélnek, mára Ronaldo egy szélsőből középcsatár lett, akinek fő feladata a befejezés. Nem kontrollált olyan szinten meccseket, mint Messi, csakis a gólszerzésre koncentrál, illetve arra, hogy minél jobb helyzetbe kerüljön. Ezért is van az, hogy ellentétben Messivel, ő eltűnik 20-30, de akár 45 percre is, majd lő egy gólt. Védekezést elől Benzema látja el (mármint a letámadást), neki csak az a feladata, hogy a gólszerzése ügyeljen. Hangsúlyozom, ez a rendszer nélküle is működne, ha talál a Real Madrid egy hasonlóan gólérzékeny játékost középcsatár posztra (vannak ilyen, pláne, ha ilyen személyzet jár mellé).

Hogy egy kosár példával éljek:
Lebron = Messi és Durant = Ronaldo. Tudjuk, hogy a Zidane-féle csapat működne Ronaldo nélkül is, mint ahogyan a GSW is Durant nélkül. Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy Lebron nélkül sehol sincsen a Cavs. Bármilyen fájó beismerni, de ez a helyzet a Barcával is, hogy Messi mögé nincsen alternatíva. Jött Coutinho, de ez hosszú út még neki, mint ahogyan Valverdének is, hogy megtalálja a Messi utáni korszak taktikáját (már ha addig kibírja a padon..).

Idézetet írta: TiB Dátum június 16, 2018, 17:24:39
Ebből lesz még egy kör a rehabon :D



Eddig nálam a VB pillanata, köszi a megosztást :D

Idézetet írta: ricsi046 Dátum június 16, 2018, 20:00:05
miért ilyen lúzerrel kell büntetőt rúgatni aki kb teleszarta a gatyáját és ahogy azt illik a kaput se tudja eltalálni?
egyébként ha az nyerné a meccset aki minden létező helyzetet kihagy,akkor perunak egy percig se kellett volna aggódnia,idióta egy bagázs
messi tizenegyese után nekem is ez jutott eszembe!  :ok:

Idézetet írta: butyi Dátum június 16, 2018, 21:21:18
messi tizenegyese után nekem is ez jutott eszembe!  :ok:

Messi arcán nem láttam hogy félne, de akkor biztos elnéztem valamit

Idézetet írta: peshark Dátum június 16, 2018, 17:24:28
Azert eleg sok csapat orulne, ha ennyi fogalmatlan jatekosa lenne, mint ami az argentinoknal van. Lehet (sot biztos), hogy a portugalok munkasabbak, es ezerszer jobban dolgoznak csapatkent mint az argentinok, de ettol fuggetlenul egy Messi/CR szintu jatekosoknak ilyen helyzetben be kell rugnia egy tizenegyest, fontos helyzetet, szabadrugast stb. CR erre barmikor kepes, Messi viszont ki kell mondani hogy nem. A bal oldalrol megindulasokban, cselezesekben, bebujasokban nincs parja Lionelnek ezt alahuzom. De ha nincs mogotte segitseg, akkor annyi, Ronaldo maximalisan folekerekedik. Tegnap mit csinaltak a portugalok, miutan a spanyolok megszereztek a vezetest? Quaresman kivul (aki egyedul probalkozott) semmit. Ekkor jott az a szabadrugas, es mindenki latta mi tortent. Oke emberek, hibaznak stb, de ezekben a nehez helyzetekben, fontos meccseken, eles szitukban szerintem kar osszehasonlitani a ket zsenit.

Ne felejtsétek Izland volt az ellenfél. Az EB-n a portugálok is szenvedtek Izland ellen. CR sem volt ott az igaz. Ja és ott volt egy 3-3 as meccs is  ;) és Portugália EB-t nyert.  :)
De én most megrakom Argentínát VB győzelemre is: 13.00. Izland egy kihagyhatatlan faktor..

A nemetek az utobbi negy vb-n mindig megrugtak a negyet kezdeskent (2002 Szaud-Arabia 8-0, 2006 Costa Rica 4-2, 2010 Ausztralia 4-0, 2014 Portugalia 4-0), mondhatni hogy jol startolnak  ;D

Mexikoban van potencial, de hogy Wernert vagy Reust hogy allitjak meg, az jo kerdes. Egy 4-2 -t most is el tudok kepzelni, a GG es a hendi is egesz jol fizet.