All the way up

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


február 20, 2018, 23:42:08, Alk
Üdv!

Már tervezem egy ideje a napló megnyitását, s ha jelenleg nincs is sok szabadidőm, de legalább az első lépés ezennel pipa. A napló elsődleges célja a lóverseny tradingem monitorozása. Több, mondhatni sok nekifutásom volt már, amiket egyre nagyobb pihenők követtek. Most is egy ilyen után vagyok, június körül foglalkoztam vele legutóbb. Ma lenyomtam 8 futamot bemelegítésként, s egyre inkább az a meggyőződésem, ami már korábban is felmerült bennem, miszerint nekem sokkal jobban fekszik az alacsonyabb számú nyitás. Kizárólag swing, jó hosszan elengedve pluszban, részenkénti zárással. Bizonyos visszatérő alakzatokat keresek a chartokon, melyek nagyobbik része lay nyitással kezdődik (jobban megy, mint csökkenésre játszani). Minden tradet rögzítek screen recorderrel, nap végén pedig a kielemzésük. Itt a naplóban észrevételek, főbb gondolatok és az eredmények kerülnek megosztásra. Valószínüleg jövőhéten start, illetve februárban lesz rá több időm.

#1 január 17, 2018, 22:28:45, Alk
Mai nappal túl vagyok az első kereskedési délutánon. Nem lett pluszos a dolog, de visszanézve a videókat több pontatlanság is feltűnt, amik korrigálása pozitív hatással lehet az eredményességre hosszú távon. Egyik ilyen hibám, hogy gyakran a támasz fölé 2-3 tickkel teszem be a layt, így feleslegesen növelve a kockázatot és a várható veszteség mértékét. Másik a bevétel oldalára írható, miszerint plusz néhány ticknél a tét 1/3-val ki kell jönni belőle, hogy egy kisebb korrekció nehogy mínuszig elkússzon, ugyanis azt rögtön kiszedném. Így viszont pozíción kívülre kerülök, amennyiben mégis jönne a várt odds növekedés. Ezt alkalmazva némileg tolódik lefelé a határ, és ha az előző pontban foglaltak szerint történt a beszálló, akkor csak trendváltás esetén kell kijönni belőle, megúszva 1-2 tick veszteséggel maximum. Ezt leszámítva pedig jöhet az a kisebb korrekció, ugyanis nem érinti a stop sloss szintet. Nagyjából ez a két észrevétel, esetleg még az, hogy extrém széles skálán mozgó piacokon nincs dupla téttel beszálló. Az alábbi képen a P&L szerepel, nem igazán mutogatni való, de így teljes kép. Valószínűleg holnap folytatás.

Már csak egy helyszín van hátra, így zárom is a napot. Kevesebb nyitás, több nyereség, egy kis diverzifikálás, és valamivel szabadabb kereskedés, avagy kísérletezgetés. Ez történt ma. Sok időm nincs rá jelenleg, de hamarosan egy hónap szabadság Magyarországon. :redchug:

#3 január 25, 2018, 17:49:34, Alk
Egy számomra új kereskedési stratégiát finomítgattam ma practice modeban. Megszokottól eltérően in-playre vonatkozik (ezért sem ment valódi pénzzel), noha már futam előtt is vannak teendők. Mivel practice mode es mindössze 15 futam a minta, messzemenő következtetéseket nem vonnék le belőle, de a 13 nyertes futam (57 euró "nyereség") 60-as liab/futam mellett elegendő arra, hogy tovább kísérletezgessek vele a közeljövőben.

Maradva a gyakorlásnál ismét pozitívra jött ki az eredmény, de mélyebben szükségtelen belemenni, majd februárban valódi pénzzel. A lényege, hogy jellemzően 2-3 lovat backelek futam elott (favok), majd élőben leosztás meghatározott profitnál. Egyesével fogadok rájuk ügyelve az odds maximalizálásra, a zárás viszont egyidejűleg történik. Egyébként ma jobban jártam volna, ha a hivatalos kezdéskor teszem a lovakat, nem azt megelőzően, szóval ennyit azokról a magas oddsokról. Természetesen van B terv is, az alacsonyabb layek segítenek csökkenteni a veszteséget, ha beérnénk a futam második felébe, és jönne nagyon egy másik ló. Több szűrő is van, táv, odds, indulók száma.

#5 február 08, 2018, 19:20:59, Alk
Végre itthon. Túl sok koncepció nem volt a mai kereskedésben, pontosabban nem egy meghatározott stratégiát követtem, hanem több megoldás/elképzelés alapján történt. Tőlem szokatlanul in-play tradeltem, az alábbi módokon:

Favorit Back to lay
Alacsony oddsu fav lay to back
Back fav 1. és fav 2. majd meghatározott profitnál greening
Skalpolás

Semmi extra, bölcsek köve meg miegymás, annyi, hogy igyekszem a liabot alacsonyan tartani, valamint kulturáltan belőni a célprofitot, ami a másik nagyon jó módja a veszteség elkerülésének.

Ma nem volt betervezve trading egyéb elfoglaltság miatt, de ha van lehetőség, élni kell vele. Ennek megfelelően lement néhány futam, s bár a napi zárás rendben, tételesen végignézve azért korántsem vagyok elégedett. Magas arányban mínuszok, majd egy nagyobb nyereség. Nem ez az ideális, s szerencse is kellett hozzá. Tegnap este még volt másik két futamom, amikről már nem készült új bejegyzés, így most az is pótolva a képen.

Holnap az alábbi futamok felelnek meg a stratégiám tesztelésére:

-14:55
-15:00
-15:10
-15:55
-16:25
-16:30
-16:40
-16:55
-17:10

Esetleg még ezek, de itt a min. létszám feltétel nem teljesül:

-14:50
-15:25
-15:40

Beírtam, mert szeretném elszeparáltan tesztelni, úgy, hogy minden egyéb technikát mellőzök.

Tegnap nem sikerült a legjobban (-15€), míg ma szerény 3,6 € jött, az elmúlt egy hét egyenlege ellenben még pluszos a maga 29 € nyereségével. Továbbra is in-play tradinget tanulom, korábban szinte csak pre volt, így azért sok az újdonság. A lényeg, hogy megy úgy, mint a pre, és a money managementre is kezdek ráérezni. Holnapra egy hosszabb napot tervezek, remélem, összejön.

#9 február 20, 2018, 20:17:45, Alk
Nos, tegyük rendbe a naplót! Pénteken sikerült összehozni egy veszteséges napot, -36,61 euróval zártam a végén. Több ötletet is kipróbáltam, melyeket mostanra el is vetettem. Rendszerint két lovat backeltem (jellemzően favok) későbbi greening reményében, majd ezt felváltotta a 2 fav layelése, mely kiegyensúlyozottabb eredményt hozott, de az előjel mit sem változott. Itt legalább a liability csökkent értelemszerűen, de érződött rajta, hogy ez ebben a formában (lovak ismeretének hiánya) nem lesz működőképes.


Ezt követően néhány nap pihenő, majd ma ismét belevágtam, de már másképp. Sima in-play swing, back nyitással. Nagyon tetszett, hogy az intenzív jellege ellenére komolyabb tétovázás nélkül zártam a rossz tradeket (nullan vagy kisebb mínuszban). Lett egy nagyobb veszteségem, de így is sikerült az alaptét közel kétszeresét realizálni, ami kezdetnek jó is.
Most a money managementen dolgozom, de nem rohanok, a tesztbankomra ez úgy sem ráhúzható a magas tét/bank arány miatt, de majd jön az is.

Egyre inkább kezdek átállni az in-playre, azon belül is a futam második és harmadik harmadára.

Néhány észrevétel:

- Az első egy-két futam olyan magas arányban piros mindig, hogy azt már nem tudom a szórásra fogni, így ezzel mindenképp ajánlott foglalkozni (ráhangolódás, bemelegítés, kisebb tét)

- Felesleges, sőt, hátrányos egynél több lovat egyidejűleg tradelni, ennek most is meglátszik az eredménye (rögtön az első futamon két alaptétnyi összeg ment el emiatt)

- Amíg nincs az összes unmatched tét törölve, nem teszek be másikat, mert még elviszik azt is, aztán lehet könyvelgetni a dupla mínuszokat.

Tettem néhány fogadást egyes kriptovaluták március végi árára, s az alábbiakban egy kis összesítő róluk:

Bitcoin:

Tipp: 10000,01 - 15000 $
Odds: 2,676

Ethereum:

Tipp: 1000,01 - 1500 $
Odds: 2,763

Ripple:

Tipp: 1,01 - 1,75 $
Odds: 2,237

Úgy néz ki, a kriptovilág kezd kilábalni ebből a mélyrepülésből is. Magukhoz képest lassabb és egyenletesebb növekedést várok a következő hónapokra, ezért ha jól sikerült belőni a határértékeket, valószínűleg viszem tovább görgetve ezeket a fogadásokat.

#12 május 02, 2018, 19:01:48, Alk
Üdv!

Jó rég írtam a naplómba, mondjuk a hiányzás részben igazolt, ugyanis a munkahelyen töltött órák számára nem lehet panaszom, ha csak az nem, hogy sok. Először is elnézést azoktól, akik kerestek privátban, s nem válaszoltam. Ez a bejegyzés is inkább csak egy helyzetjelentés, hogy nem tűntem el teljesen.

A kriptovaluták árfolyamára tett fogadásaim egytől egyig vesztesek lettek, de már azzal többet nyertem, hogy azóta is a várt célár alatt tudok befektetni. A környezet egyébként ideális, de ezt csupán mint laikus jegyzem meg.

Lóversenyzés sincs teljesen elfelejtve, de jelenleg sem pre, sem live nincs esélyem űzni. Egyetlen opcióként a délelőtti back majd auto green jöhet szóba, de ezt mindenképp egy kutatómunka kell, hogy megelőzze.

A mostani, illetve elkövetkezendő 1,5 év a felkészülés időszaka lesz, ugyanis fontolgatom az újabb országváltást, s ha megvalósul, ezúttal már Európának is búcsút intek. Két célország van, plusz számos jelölt, ahol hosszabb-rövidebb időt eltöltenék. Egyelőre ez még a jövő zenéje, de a magas óraszám, kriptobefektetések és a lóverseny trading remélhetőleg segítségemre lesznek ezt az álmot is megvalósítani.

Közel 3 hó kihagyás után vissza a nyeregbe. Bemelegítés, kis tét, in-play.

Eredményes napnak értékelem a mait, és nem feltétlen a plusz miatt, hanem mert sikerült egész végig fenntartani a koncentrációt és a megfelelő lelki egyensúlyt. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy tiszta relaxációs állapotban tradeltem. Ezt annak tulajdonítom, hogy kizárólag a megfelelő kivitelezésre törekedtem, s nem ment a görcsölés az eredményességen. Nyilván nem egyszerű ezt a változtatást eszközölni, és nem is jelenti, hogy mostantól ez pipa, de ma sikerült, és örültem neki. Ennek ellenére voltak hibák, de a videók átnézése még hátravan.

14 futam, 10 nyertes, 4 vesztes, 15 € nyereség 5 €-os tétre (az első két futam 10 €-vel ment). Legközelebb jövőhét szerdán lesz lehetőségem, addig marad a tanulás és elmélkedés róla.