Robmiller's bet-diary

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#300 február 14, 2020, 22:23:17, robmiller
Este jön a holland élvonal 23. fordulója, ahol a kiesés elől menekülni igyekvő Venlo a középmezőnyben tanyázó Heraclest fogadja. Ami talán a két együttes közelmúltbeli formáját illeti, inkább az Osztályozó helyen álló hazaiak gyűjtik serényebben az egységeket. Négy forduló óta veretlenek, igaz elég sok az iksz, ám akad köztük értékes remi is, hiszen nem olyan régen szintén hazai körülmények között játszottak döntetlent a PSV-vel, vagy a felső házas Utrechttel is (egyaránt 1:1)! A sárga-feketék otthoni mérlege pedig az utóbbi időben egészen jó (2-2-1, összeségében  4-2-5). A közelmúltban elszenvedett vereség kissé fájó lehet, mivel pont a bennmaradásért vívott küzdelemben rivális Zwolle tudott itt nyerni 1:2-re. Igazi hatpontos meccs lehetett.  Érdemes megjegyezni, hogy komoly sérültje nincs a Venlonak, sőt meglepve tapasztaltam, hogy a Sunderland ikonikus alakja, legendája, Lee Cattermole tavaly óta itt rúgja a lasztit. Véleményem szerint leigazolásával jól jártak a hollandok, nagyon szívós, melós középpályás a 31 éves angol!

Pár szó a vendégekről.  A Heracles  az elmúlt fordulóban hosszabb nyeretlenségi szériát szakított meg azzal, hogy hazai környezetben legyőzte a Sittard együttesét (2:0). Kellett ez a győzelem, hiszen a bajnokságban november óta nyeretlenek voltak Frank Wormouth fiai.  Ha megnézzük az vendégtúrákon született statisztikáikat, akkor rögtön látjuk, hogy idén nem sűrűn hozták el az ellenfelek otthonából mindhárom egységet (2-4-5). Ha jól láttam utolsó idegenbeli sikerükig szeptember 20-ig kellene visszalapozni, amikor a Twente volt az áldozat egy gólgazdag meccsen (2:3). Viszont sokat elmond a Heracles vendégszerepléseiről, hogy többek között a sereghajtó Waalwijk is elkapta őket még november elején (2:0).  Egyszóval nincs jó formában ez a Heracles, idegenben pedig szó szerint pocsék szezont produkálnak!
A Venloval ellentétben náluk azért akad egy komolyabb hiányzó is. Sárga lapos eltiltás miatt a középpályán nem lesz ott az az Alexander Merkel, aki amellett, hogy idén két gólt szerzett, főként a gólpasszok, előkészítés terén jeleskedik a csapatban!

A bukik igencsak döntetlenszagúnak érzik a csörtét, amivel egyetértek, viszont ezt én érdemesnek tartom biztosítani a hazaiak oldalán. Egyértelműen jobb formában vannak, pláne hazai pályán, ahol  az utóbbi időben élmezőnyhöz tartozó csapatok is botlottak, illetve a motiváció is nagyobb lehet a Venlonál a kiesés, avagy osztályozós hely elkerüléséért vívott harcban, míg a Heracles számára valószínűleg középcsapatként nagyon se előre, se hátra nem lesz idén jelentősebb mozgolódás.

Tipp:
VV Venlo - Heracles Almelo

VV Venlo +0.5 AH @1.50 1:0

#301 február 16, 2020, 07:38:07, robmiller
Az alábbi tipp részletes indoklása már tegnap óta olvasható a főoldalon, benne külön szavazással spékelve!
Így most leginkább a fogadási kedvemről, a sportfogadáshoz való viszonyomhoz kapcsolódó gondolatsoromat osztanám meg azokkal, akik az utóbbi idők hektikus mivolta ellenére még mindig követik itteni "munkásságomat".

Mint láthattátok, az elmúlt bő 1-1,5 év elég rapszodikusra sikeredett számomra ezen a téren. Hol felbukkantam hosszabb, de inkább rövidebb időre, hol eltűntem hetekre, hónapokra. Ez a jelenség több okra vezethető vissza. Legelső, mint reményeim szerint mindenki másnak a Család. Akármennyire is szeretem a hobbimat....sajnos - mit sajnos, hülye vagy Robi, szerencsére - ők állnak az első helyen, és bizony akinek már van, az tudja, hogy a sok jó mellett, azért rengeteg feladattal, kötelezettséggel, áldozattal jár, aminek gyakran a magunkra fordított szabadidő látja kárát. De ez így normális az én világnézetemben. Természetesen a Család után sem a hobbi következik, hanem a munka. Kevesen tudjátok innen, de tavaly év közepén munkahely-váltáson estem át, ami azért lelki értelemben nem volt egyszerű. Sajnos önszántamból hátat kellett fordítanom annak a hivatásnak - a nevén nevezve a régészetnek -  amiről gyerekkorom óta álmodtam, és sikerült is elérnem, viszont a mai magyar munkaviszonyok, munkabérek a közalkalmazott szférában egyenlő a nullával. Sokszor maszekolás, egyéb "fusi munkák" bevállalásával tudtam viszonylag elfogadható bért elérni havonta. Harmincas éveim elején, és 5 év múzeumi munkaviszony után úgy gondoltam, hogy a rám kirótt felelősség, hatósági feladatok és az ehhez társuló nevetséges juttatások időszakának ideje véget vetni, s az ipari versenyszférából jött egy olyan lehetőség, ami minden téren felülmúlta a korábbi munkahelyemet! Nem volt könnyű lépés, de úgy érzem jól döntöttem, főleg a Családom szempontjából, ami nekem mindennél fontosabb, még a gyerekkori álmoknál is.

Előre is bocsánat azért, aki esetleg unja a banánt, és picit bő lére eresztettem itt a személyes dolgaimat, viszont ez is hozzájárult rendesen, hogy hektikussá vált az itteni sportfogadási aktivitásom! Az új helyen való betanulás, és ugyebár a Család az időm 95%-át kitette. Ami az itteni, múlt évi tevékenységemet illeti, kettős érzéseket vált ki. Ami katasztrofálisan sikerült, az a naplózás. A kevés szabadidő révén, amikor erőm jutott a fogadáshoz, igyekeztem valamilyen pre-fogadási stratégiát kialakítani leginkább a gólok terén. Volt olyan rendszer, ami eleinte az első 10-20 fogadásig parádés eredményt hozott, sokszor jöttek sorozatban 1.80-2.00-es körüli szorzók. Robi megtalálta a Szent Grált-érzés kerített hatalmába. Aztán jött az a bizonyos bamm...sorozatos bukó tippek, mélyrepülés, elmegy a kedv, plusz az időhiány azt eredményezte, hogy kuka a stratégia. Sokszor azt éreztem ilyenkor, hogy teljesen ki vagyok égve ebből a szempontból. Hogy nincs kedvem leülni és mazsolázni, időt szánni rá, hogy ténylegesen ki tudjam szűrni a számomra megfelelő, értékes fogadási opciókat. Lusta voltam feltérképezni a csapatokat! Szerencsére olyan ember vagyok, hogyha érzem, hogy valamit nem csinálok rendesen, abba nem invesztálok jelentős összegeket, így a tavalyi év nagy részét, 200-500 forintos fogadásokkal töltöttem, amolyan hobbiként. De gyakorlatilag csak vergődtem ezen a téren.

Amivel viszont kiváltképp elégedett voltam, az a szerkesztő tevékenységem. Most nézegettem az adataimat, és néha a kevés idő bizony jó eredményeket is tud szolgáltatni. Lassan 5 éve dolgozom be az SPF szerkesztői stábjában, viszont olyan jó eredményt nem sikerült elérnem, mint 2019-ben!
Az elmúlt évben kb. 40 előzetes írtam, aminek 34 esetében szerepelt valamilyen kiemelt tipp a poszt alján! Ebből 26 zöldült, 8 lett ami ment a levesbe. Mindezzel majd 1.70-es átlagodds mellett (1.68) 29.6%-os ROI sikerült elérni! Ez azért érdekes, mert egyfajta kettősséget érzékeltem a fogadási magatartásomban! Különvált egy naplózó "trehány" énem, és egy szerkesztői, felelősségteljes énem. Utóbbinál valahogy úgy érzem, hogy a lehető legjobb tudásomat, legerősebb megérzéseimet kell, hogy hozzam, hiszen mások akár lehet az én véleményem alapján IS teszik meg tétjeiket egy-egy eseményre! S bár Mi itt az oldalon hangsúlyozzuk, hogy egyáltalán nem vagyunk profi tipsterek - én meg aztán... - mégis van egyfajta nyomás speciel magam felé, hogy tényleg ne azért írjak egy főoldalit, hogy kinn legyek minél többször, hanem mert nagyon hiszek abban a tippben, vagy gondolatsorban, amit megosztok az SPF követőivel! S ezt igyekszem a jövőben is elérni!

Egy szónak is száz a vége, az elmúlt napokban mérleget vontam ebből a tavalyi kettős fogadási magatartásomból, s a következőkre jutottam empirikus tapasztalás útján:

1. Nyertes stratégia nincs, legalábbis ami a prefogadásokat illeti. Élőzésben lehetséges, hogy vannak fantáziadús, és profitáló elgondolások (ld. Laudrup, Tomka gólos naplóit példaként), viszont arra jöttem rá, hogy sem időm, sem kitartásom nincs sajnos az élőzésekre. Amiben jól kell teljesítenem az pre-fogadások dzsungele.

2. Ahhoz, hogy a naplózási tevékenységem is olyan mutatókat hozzon, mint a tavalyi főoldali sikeresség, jelentősen csökkentem kell a fogadásaim számát. Ami maximum napi 1 vagy 2 tippben teljesedik ki.

3. A naplóban is úgy kell írnom, mintha a főoldalra szánnám az irományt. Mint a főoldaliak esetében, ahogy a nagykönyvben meg van írva, a lehető legjobban körül kell járnom egy-egy kiválasztott eseményt (forma, sérültek etc.).

4. Bankmenedzsment itt is. Egységnyi tét, tök mindegy hányszoros a szorzó.

Természetesen ezek a pontok elspékelt, minden nagyobb, sportfogadással foglalkozó portálon megtalálhatóak kvázi aranyszabályként, de teljesen más érzés, amikor eljutsz arra a szintre, hogy már nem akarsz nagyot kaszálni hirtelen. Már nem az érdekel, mennyi az annyi. Sokkal izgalmasabbnak tartom benne a jellemfejlődést. Mert a sportfogadás bizony képes fejleszteni a jellemet! Az más kérdés, milyen irányba, de képes! Ha odafigyelsz magadra, és elkezdesz tanulni a hibáidból, akkor a rossz beidegződéseket (nyereség utáni mohóság, tippadási kényszer stb.) egy idő után képes leszel uralni, sőt hosszú távon sok-sok kiégés és csalódás után már le is szarod. Az fog csak érdekelni, hogy az a tipp, amit Te magadtól "megalkottál", azt következetesen tudd előbb magadnak, majd ezt követően másoknak is megindokolni! Ez a kulcs szerintem! Onnantól, hogy Te alaposan körbejártad azt az eseményt, és megalkottál róla egy saját véleményt, ami szerinted jó, ráadásul alkalmazod a felelősségtudatos bankmenedzsmentet, attól kezdve már valahol lényegét veszti, hogy zöldül-e vagy sem az adott tipp! Mert ha Fortuna menstruál, akkor lehet az bármilyen erős és indokolt tipp, úgyis kibaszik Veled.

Ennek szellemében kezdtem el pár napja újraindítani a naplómat. Semmi stratégia, viszont alaposan körbejárt tippeket kívánok itt is megosztani, akárcsak a főoldali előzeteseimben korábban! Egyelőre fent leírt pontjaimat igazolják a zöldülő tippsorok, de mint tudjuk, jön még kutyára kamion...szóval igyekszem naponta 1, netán 2 tippel jelentkezni itt vagy a főoldalon, azt meglátjuk, mire lesz elég...

Köszi, amennyiben végigolvastad ezt a "kis monológot"...!  Végére jön a mai tippem, ami a főoldali előzetesben is szerepel.

Tipp:
Ferencváros - MOL Fehérvár
BTTS @1.83



#302 február 15, 2020, 15:32:57, robmiller
Utolsó pillanatban tudom megosztani ezt a tippet, igaz délelőtt már kinéztem, de a bevásárlás megcsúszott. 13:00-kor jön a német kettőben a Fürth a Bielefeld találkozó! Igazából a vendégek vezetik a bajnokságot, viszont az utóbbi időszakban gyakran botladoznak, veszélybe sodorva ezzel az automatikus feljutási helyüket a Hamburg és Stuttgart előtt! Nagy a versenyfutás, és ami talán picit aggasztó lehet a vendég kék-fehéreknél, hogy legutóbbi három meccsükön vendégként nemhogy nyerni, még csak gólt sem tudtak rúgni!
Most pedig ahhoz a Fürthöz látogatnak vendégként, akik hazai pályán sok esetben 2-3 gólt képesek vállalni! Mindamellett augusztus a Bielefeld hazai pályán sem bírt velük (2:2)!
Mindkét oldalon akad egy-egy komolyabb hiányzó a transfermarkt adatai szerint. Hazai oldalon leginkább Julian Green számít veszteségnek (14/4), míg a Bielefeldnél Voglsammer hiánya lehet fájó, aki 20 meccsen eddig 10 gólt lőtt és 5 asszisztot szerzett. Kíváncsi vagyok, hogy megbízhatóak-e ezek az adatok...

Összegezve adott egy kisebb gödörben lévő éllovas, akik hosszú idő után visszavágynak a Bundesliga mezőnyébe, viszont egy hazai pályán különösen veszélyes, harapós együtteshez látogatnak, akik szintén jó szezont produkálnak jelenlegi 5. helyükkel. Fogadási szempontból két opcióban érzem a lehetőséget, mind a BTTS, mind pedig a Dupla esély jó lehet a Fürth tekintetében! Az előjeleket tekintve nem biztos, hogy könnyedén elfogja hozni mindhárom pontot a Bielefeld..sőt!

Tipp:
Greuther Fürth - Bielefeld

1X @1.66 2:4

Hát itt két megérzés közül most a rossz lóra tettem.

#303 február 16, 2020, 16:54:16, robmiller
Sajnos a tegnapi napon egyik megérzés sem ült. Mintha korán reggel éreztem volna előre a pirosodást. Sebaj megyek tovább a kijelölt úton. Ma egyelőre csak egy tippet célzok meg, amit már pénteken kinéztem, bár lehet, hogy a tippek számán valamelyest módosítani fog az NB2, ahol még nem láttam, hogy bukik egyes csörtékre milyen oddsokkal jöttek ki!

Visszatérve a nap tippjére. Francia Ligue1-ben járunk, ahol a nagyon sok éve nem látott mélyrepülést folytató Lyon a szezon egyik meglepetés-csapatát a Strasbourgot fogadja!
A hétszeres francia bajnok jelenleg csupán 11. helyen tanyázik, s immáron három meccse nyeretlen! Ami a két vereség és iksz mellett leginkább szemlélteti Rudi Garcia csapatának formán kívüliségét, hogy legutóbbi hazai pályás mérkőzésükön képtelenek voltak megverni, sőt gólt rúgni, a kieső helyen álló Amiensnek! Nem csoda, hogy ezt követően múlt hétvégén sima zakó szenvedtek el Párizsban Neymaréktól (4:2).
Bár a keret a Lyonhoz megszokottan a gallok bajnokságában az egyik legjobbnak számít, valahogy a Lyon gépezete idén csúnyán akadozik, ráadásul sérülések, kulcsjátékosok kiesése is nehezíti a dolgukat. Talán a legérzékenyebb pont Memphis Depay hosszú ideje tartó térdsérülése, főleg ha azt nézzük, hogy a holland bal szélső idei 13 fellépésén 9 dugót jegyzett! Ez egyértelműen visszaveti a Lyon offenzív szekcióját, így jórészt Moussa Dembelé hatástalanítására kell majd leginkább törekedniük a Strasbourg védelmének, aki legutóbbi a PSG hálóját is megzörgette! Depay kiesése mellett a középpályáról Reine-Adelaide hiánya lehet érzékelhető, valamint a védelem bal széléről Youssuf Koné szerepel jó ideje a maródiak listáján.
Természetesen Depay hiányán túl a Lyonnak van olyan minőségi és mély kerete, hogy ígyis ütőképesebb csapatot állítsanak ki, mint a Strasbourg, de látható a közelmúltbeli eredményekből is, hogy idén valami nagyon nem stimmel a dél-francia csapatnál!

Ennél fogva kis túlzással akár győzelmi esélyekkel is érkezhet vendégségbe a Strasbourg, akiknek katasztrofális a mérlege idegenben a Lyonnal szemben! Nemhogy győzni, vagy pontot csenni nem sikerült itt nekik hosszú ideje, hanem még gólt lőni sem! Viszont több biztató jel is akad, hogy miért is lehet más ez a ma délután 15:00-kor kezdődő csörte! Egyrészt a számos idegenbeli zakó mellett, legutóbb, 2019 elején a Kupából a Strasbourg hazai pályán kiütötte a Lyont (1:2), ami mutatja, hogy bizony erősödött az elzászi alakulat! Az idei éves teljesítményük pedig egyenesen meggyőzőbb és jobb, mint a Lyoné. Egyrészt a tabellán az előkelő 7. helyen állnak, mindössze négy pontnyi lemaradásban a nemzetközi kupaszereplést érő 4. helytől, másrészt idegenben olyan csapatokat sikerült két vállra fektetniük, mint a Lyonnál jobb formában lévő Monaco (1:3), Bordeaux (0:1), illetve a PSG otthonában is szezon elején mindössze 1:0-ra kaptak ki!
A Strasbourgot olyannyira nem sújtja sérüléshullám, mint Lyont. Náluk leginkább Anthony Caci hiánya lehet fájó a védelem tengelyéből. Bár a védő január eleji kidőlése óta sem szerepel rosszul a csapat.

Összegezve itt a leírtakat. Van egy formán kívüli Lyon, aki évek óta nem látott mélyrepülést produkál. Három meccse nyeretlenek, s bár hazai pályán verhető ellenfél érkezik hozzájuk, azért a labilis állapotot hűen tükrözi, hogy legutóbb az Amiens is pontot csent tőlük. A Strasbourg pedig nagyon jó szezont produkál magukhoz képest, olykor-olykor meglepetéseredményeket szállítva. Szóval véleményem szerint túlzó a vendégek magas kimeneteles szorzója! Ez az 5.50 irreális számomra látva a két csapat jelenlegi helyzetét! Ennél fogva én az ázsiai piacon olyan fogadást kötöttem a vendégek oldalán, hogy ha ki is kapnak egy góllal, akkor legalább a tét visszajár. Nagyon nehezen tudom jelenleg elképzelni, hogy ez a Lyon több gólos sikert arat. Sőt egy ikszet jobban benne érzek a pakliban!

Tipp:
Lyon - Strasbourg

Strasbourg +1.0 AH @1.625 1:1

Nem hogy az iksz, de kis szerencsével a vendéggyőzelem is benne volt ebben a meccsben. A Strasbourg a 86. és 91. percben is kapufát lőtt...nagy mákja van a Lyonnak, hogy döntetlen lett! Nagy a baj ott...főleg a fejekben.

#304 február 17, 2020, 06:12:26, robmiller
Estére muszáj megtennem egy igen rizikós tippet, de egyszerűen minden ösztönöm bizsereg, hogy egységnyi téten bejátsszam a következő megérzésemet.

Az olasz bajnokság aktuális fordulójának egyértelmű rangadóját játsszák ma este 20:45-től. A második Inter fogadja a harmadik Laziot! Mindkét csapat kőkeményen lohol a mostanában botladozó Juventus mögött, s úgy is pusztán 3, illetve 4 pont a hátrányuk, hogy a Juve egy meccsel többet játszott a Brescia elleni mai győzelemmel (2:0), így nem olyan vészes ez a távolság, magyarul erősen kinéz, hogy mindkét csapat elégedett lenne akár az ikszel is, ha úgy alakul.

Ami a meccs pikantériája, hogy mindkét banda hazai pályán, valamint idegenben egyaránt veretlen idén! A Laziot otthon nem tudta mattolni még senki (9-3-0), míg az Inter idegenben számít roppant kellemetlen vendégnek (9-2-0). Nyilvánvaló, hogy mindkét fél igyekszik majd őrizni ezt a sorozatát, ami megintcsak egy esetleges döntetlen felé billentené a mérleget! Tehát immár két olyan ok van, ami esetleg a remi mellett szólhatna...főleg az olaszoknál...

Forma tekintetében is nagyon hasonlóak, komolyabb győzelmi szériát nem tudnak mostanában kialakítani, a döntetlenek sűrűbben be-becsúsznak, viszont az elmúlt fordulót mindketten egyaránt győzelemmel abszolválták, melyek közül az Inter 0:2-ről való fordítása maradt emlékezetesebb az ősi városi rivális Milan ellen!

Sérültek tekintetében a hazaiak oldalán komoly gondot jelenthet a kapitány, Senad Lulic kidőlése, viszont van olyan jó ez az idei Lazio, hogy Inzaghi megoldja a pótlását. Az Inter oldalán elsősorban Handonovic kapus hiánya lehet feltűnő ujjsérülés miatt, valamint Lukaku és Martinez mellett epizodista támadószerepet betöltő Esposito is maradiak listáját szaporítja. Továbbá a középpályáról Matteo Sensi visszatérése is kérdéses.

Összegezve adott két nagyon hasonló formában lévő csapat. Véleményem szerint az Interben több a potenciál, amit ellensúlyozhat a hazai pályán legyűrhetetlennek tűnő Lazio, valamint, hogy a kék-fekete milánói csapat hétközi mecsset is tolt a Napoli ellen, ahol hazai pályán alulmaradtak (0:1). Tehát a frissesség is a hazaiak felé billentené a mérleget. Van egy olyan belső sugallatom, hogy nem fognak bírni egymással a felek ezen a mérkőzésen, ami egyik csapatnak sem jelentené a világvégét, s továbbra is totálisan lőtávon belül maradhatna mindkettő a Juventusszal szemben!
A gól érzékenység nyilvánvalóan mindkét élmenő gárdában ott van, míg vendégoldalon Romelu Lukaku és Lautaro Martínez jelenti az életveszélyt, addig hazai oldalon toronymagasan Ciro Immobile az ász, akinek likvidálását kell megoldaniuk a milánóiaknak. Sokszor van, az hogy két ennyire hasonló cipőben járó együttes játszik egy ordas nagy 0:0-lát! Hát kíváncsi leszek, nekem mindegy, csak legyen pontosztozkodás a vége!


Tipp:
Lazio - Inter

Döntetlen @3.40 2:1

Érdekességként pluszban: most az elemzés megírása után néztem utólag, hogy az oldalon 8 tipp is érkezett hozzám hasonlóan a remire. Az oddsportálon is 42%-a a szavazóknak az ikszre tett, míg 33-25% a hazai és a vendég szavazat. Na most már nagyon érdekel, hogy mi lesz itt, de úgy tűnik sokaknál felmerültek valószínűleg ezek a gondolatsorok, mint nálam...

Idézetet írta: robmiller Dátum február 15, 2020, 07:40:44

Természetesen ezek a pontok elspékelt, minden nagyobb, sportfogadással foglalkozó portálon megtalálhatóak kvázi aranyszabályként, de teljesen más érzés, amikor eljutsz arra a szintre, hogy már nem akarsz nagyot kaszálni hirtelen. Már nem az érdekel, mennyi az annyi. Sokkal izgalmasabbnak tartom benne a jellemfejlődést. Mert a sportfogadás bizony képes fejleszteni a jellemet! Az más kérdés, milyen irányba, de képes! Ha odafigyelsz magadra, és elkezdesz tanulni a hibáidból, akkor a rossz beidegződéseket (nyereség utáni mohóság, tippadási kényszer stb.) egy idő után képes leszel uralni, sőt hosszú távon sok-sok kiégés és csalódás után már le is szarod. Az fog csak érdekelni, hogy az a tipp, amit Te magadtól "megalkottál", azt következetesen tudd előbb magadnak, majd ezt követően másoknak is megindokolni! Ez a kulcs szerintem! Onnantól, hogy Te alaposan körbejártad azt az eseményt, és megalkottál róla egy saját véleményt, ami szerinted jó, ráadásul alkalmazod a felelősségtudatos bankmenedzsmentet, attól kezdve már valahol lényegét veszti, hogy zöldül-e vagy sem az adott tipp! Mert ha Fortuna menstruál, akkor lehet az bármilyen erős és indokolt tipp, úgyis kibaszik Veled.


Szerintem ahhoz, hogy elérd ezt a szintet kell egy bizonyos tapasztalat és érettség, amit sokan - biztos van kivétel - nem 18 éves korukra fognak elérni, hanem inkább 30 körül. A tapasztalat során nem is csak a sportfogadásban szerzett élményekre gondolok, hanem magában az Életben. Érdekes, amiket fent írtál, annak egy részében magamra ismertem - bár lehet ebben van köze a hasonló végzettségnek és egyetemnek is...  ;D Nekem is munkahely váltás kellett ahhoz, hogy iszonyat sokat fejlődjek sportfogadás terén, pedig semmi köze nem volt ehhez a munkámnak. Viszont a versenyszférát megismerve, jobban el tudod helyezni önmagad, vagy nem tudom. Jobb ez így, mintha arról írnánk, hogy 5 éve még tudtam stabilan hozni a +5%-os RoI-t, míg manapság a -5-öt karcolom alulról, nem?  ;D

Idézetet írta: gavrilo14 Dátum február 16, 2020, 22:15:59
Szerintem ahhoz, hogy elérd ezt a szintet kell egy bizonyos tapasztalat és érettség, amit sokan - biztos van kivétel - nem 18 éves korukra fognak elérni, hanem inkább 30 körül. A tapasztalat során nem is csak a sportfogadásban szerzett élményekre gondolok, hanem magában az Életben. Érdekes, amiket fent írtál, annak egy részében magamra ismertem - bár lehet ebben van köze a hasonló végzettségnek és egyetemnek is...  ;D Nekem is munkahely váltás kellett ahhoz, hogy iszonyat sokat fejlődjek sportfogadás terén, pedig semmi köze nem volt ehhez a munkámnak. Viszont a versenyszférát megismerve, jobban el tudod helyezni önmagad, vagy nem tudom. Jobb ez így, mintha arról írnánk, hogy 5 éve még tudtam stabilan hozni a +5%-os RoI-t, míg manapság a -5-öt karcolom alulról, nem?  ;D

Teljes mértékben egyetértek!  :beerchug:

#307 február 19, 2020, 06:31:30, robmiller
Bár az este slágermeccsének szerintem a Dortmund - PSG párharc ígérkezik (lásd a főoldali előzetest ITT), addig fogadási szempontból engem a Liverpool madridi vendégjátéka izgat.

Ugyebár a BL-címvédő angol együttes lassan ott tart, hogy soha nem látott rekordmagasságokat dönget pontok tekintetében, de a veretlenségi szériája is valami pokoli. Beérett Klopp munkája már tavaly, de aztán most úgy fest idénre tökéletesre csiszolta a gépezetet. Bombaerős hátsó alakzata van a Poolnak, emellett pedig az offenzív szekciója is félelmetes. Szerintem senkinek sem kell részletezni kikre gondolok, hiszen sokak ismerik a csapatot.

Az Atletico Madrid már messze nem ennyire kiegyensúlyozott csapat, ám azért nem szabad leírni Diego Simeonét és csapatát! Bár a La Ligában igencsak botladoznak mostanság, azért hazai környezetben, a Wanda Metropolitanoban a közelmúltban egyedül a Barcelona tudott fogcsikorgatva nyerni (0:1). Idén a Matracosok játékstílusa nem változott: annak ellenére, hogy spanyol topcsapatról van szó, még mindig feltűnően underes a bagázs. Még mindig betonbiztos a védelmük, hiszen a hispán pontvadászatban csak a Real kapott tőlük kevesebb dugót, viszont a támadóssor nem éppen acélos a maga eddig 25 szerzett találatával.

Nem is nagyon szeretnék itt az Atletico bajnoki mutatóival foglalkozni, viszont az okfejtésben lényeges szempont, hiszen a mérkőzés pikantériáját pont az adja, hogy van a Liverpool személyében egy igen támadó stílusban játszó, a Klopp-féle "gegenpressinget" tökélyére fejlesztett csapat, valamint egy, a védekezés tudományában évek óta kiemelkedő hazai alakulat! Megmondom őszintén, engem meglepne jelen pillanatban, ha ez az Atletico ennek a más dimenzióban futballozó Liverpoolnak egynél több gólt lőne! Főleg úgy, hogy a támadósorból hiányzik Joao Félix, aki komoly borsot törhetne a Van Dijkék orra alá. Így leginkább Diego Costára, valamint a házigólkirály Alváro Moratara marad a góllövés feladata.

Az Atletico egyetlen esélyét abban látom a győzelemre, hogy védekezésre rendezkednek be, majd kontrákra apellálva igyekeznek a Liverpool háta mögé kerülni. Azonban Klopp sem hülye, véleményem szerint a Pool nem fog nekiugrani idegenben ennek a hazai pályán komoly játékerőt képviselő Madridnak. Úgyis ez az odavágó, legfőbb célja az lehet, hogy meglegyen a hőn áhított idegenben szerzett gól. Aztán még az iksz sem katasztrófa, hiszen meglepő lenne, ha két dugót is kapna az angol együttes! Véleményem szerint legrosszabb esetben a döntetlen fog számukra összejönni, így fogadási szempontból nekem a DNB 2 opció kézenfekvőnek tűnik!

Tipp:
Atletico Madrid - Liverpool

DNB2 @1.50 1:0

Én az 1.50-es szorzón még tegnap megtettem a tippet, azóta felment 1.57-re, ami még jobb választás annak, ki most tenné.

#308 február 20, 2020, 06:10:32, robmiller
Tegnap gyakorlatilag az Atletico a 4. percben eldöntötte, hogy bukó a tippem. Félideig bírtam nézni a meccset, mert ott már éreztem, hogy itt nem változik az eredmény. Egyszerűen a Poolban nem volt meg az az átütő erő, ami ezt a 10 emberrel védekező Atletit legyűrhette volna. Bízom azért benne, hogy az Anfielden Klopp-stílusa nyer, mert lehet eredményes az Atleti focija, viszont számomra totálisan élvezhetetlen...

Na de térjünk rá a mai tippre. Ismét Bajnokok Ligája, s a szorzók alapján én bizony a Lipcse londoni vendégjátékában érzem az értéket. Gulácsiék a csoportkört megnyerték a Lyon, Benfica, Zenit trió előtt, s a bajnokságban is loholnak a Bayern nyakán! Bár a téli szünetet követően botladozott a Julian Nagelsmann vezette alakulat szekere, úgy fest kezdenek magukra találni a németek! Igazából a támadójátékukkal nincs gond, viszont érzékeny veszteség még mindig Orbán hiánya, aki mellé társult a maródiak listáján Konaté is. Gyakorlatilag a védelem tengelye dőlt ki egy időre.
Ennek ellenére van olyan mély a keret, hogy a védelem jól muzsikáljon a jobb csapatok ellen is. Példának okáért idegenben 0:0-lás döntetlent tudtak elérni a Bayern elleni rangadón! Úgy vélem, hogy messze nem esélytelenül érkeznek majd a Tottenham otthonába.

A José Mourinho vezette Sarkantyúsok rapszodikus csapatnak számítanak. A csoportkörben a Bayern mögött végeztek, ami egyfajta képet is vetít, hogy mit várhatunk a mostani mérkőzéstől! Ugyebár a bajorok ősszel megsemmisítő csapást mértek a Tottenhamre (2:7), igaz, akkor még Pochettinoval elég komoly gödörben voltak a londoniak! Majd Németországban is simán kapituláltak! S mivel ez a Leipzig a bajnokságban partiban van olyan csapatokkal, mint a München, vagy a PSG-t verő Dortmund, messze nem szabad lebecsülni őket!

Tegnap láthattuk, hogy mennyire eltérő hangulatban, formában lépnek pályára egy kupameccs keretében a csapatok (ld. a szurkolók által fanatizált Atleti játékosok), s bizonyára a Tottenham is felszívva fog kifutni a gyepre, pláne, hogy jó ösztönző erő lehetett nem is olyan rég a Manchester City legyőzése (2:0). Talán a Mourinho-éra legnagyobb sikere ez, hiszen eddig a főbb riválisokkal szemben hazai pályán többnyire bukdácsoltak (0:1 Liverpool, 0:2 Chelsea)!
Ami homlokráncolásra adhat okot, az Son, illetve Harry Kane hiánya. A Tottenham két gólvágója ugyanis sérülés miatt nem áll a portugál tréner rendelkezésére, így a házi góllövők közül Dele Alli jelenthet leginkább potenciális veszélyt Gula kapujára.

Összegezve az okfejtést, a lassan jó periódusba kerülő Tottenham hazai pályán fogadja a német bajnokságban 2. helyen álló Lipcsét! Míg a hazaiaknál a két leggólerősebb játékos (Son, Kane) hiányzik, addig a Leipzigben a védelemben akadnak hiányok. Bár a bukik a szorzók alapján a Tottenhamet favorizálják, a német csapat messze nem lebecsülendő ellenfél. Hazai pontvadászatban európai szintű topcsapatok otthonából is (Bayern 0:0, Dortmund 3:3) képesek voltak pontot csenni, s Timo Werner személyében klasszis formában lévő csatáruk van. Úgy vélem, hogy két hasonló játékerőt képviselő együttes fog ma pályára lépni, s a szorzók alapján egyértelműen a vendégek oldalán kell keresnünk az értéket, amit én a dupla esélyes fogadásban még tegnap meg is találtam magamnak.

Tipp:
Tottenham - RB Leipzig

X2 @1.50 0:1

#309 február 20, 2020, 20:48:40, robmiller
A Premier League 2020-as kiírásában nyeretlen még az aktuális világbajnok, Peter Wright! Ez azért is meglepő kissé, mivel a skót kifejezetten jól játszik mostanában! Ugyebár a VB-győzelem magáért beszél, a Masters megnyerése sem volt kis tett, illetve a Players Championship versenyeken is rendre hallat magáról! Az elmúlt hétvégén Wiganben mindkét nap 128-ból az elődöntőig jutott, s mindkét napon a meccseken dobott legmagasabb átlag is Snakebite számlájára írható (108, 112). Ennek ellenére a PL-ben eddig egy vereség, és egy döntetlen a mérlege, igaz a vereség Gerwen ellen történt, kvázi nyert helyzetből (5:7), míg a döntetlen honfitársa, Anderson ellen jött ki múlt héten! Ám ezen a csörtén szintén nyert helyzetből csúszott ki kezéből a győzelem (6:6)

Úgy vélem, hogy ezen a héten talán eljöhet ezen sorozatban is Wright ideje, hiszen az ellen a Cross ellen lép tábla elé, aki ugyan veretlen a sorozatban, viszont véleményünk szerint árnyéka önmagának a 2018-as világbajnok! Múlt héten Aspinall ellen tapintható volt a mentális feszültség a kopasz angolon, s mindent elmond labilis formájáról a legutóbbi Players Championship hétvége, amikor is Voltage szombaton rögtön az első körben kizúgott, míg vasárnap a cseh Karel Sedlacek ütötte ki már a 64 között! Egyértelműen a tabellán ugyan rosszabb pozícióban, ám formailag jobb peridóusban lévő Wrightot favorizálom a csörte kapcsán DNB opcióban!

Tipp:
P. Wright - R. Cross

DNB 1 @1.61 7:5

A nap másik négy mérkőzéséhez kapcsolódó gondolataimat ITT olvashatjátok!

#310 február 23, 2020, 08:43:26, robmiller
Mai tippem a belga első osztályba vezet, ahol 20:30-kor a tabella alsó felében található Kortrijk fogadja a rájátszásért versenyző, 6. pozícióban tanyázó Genk csapatát. Ugyebár ha a tabellából indul ki az emberek többsége, már rögtön a Genk oldalán keresik a fogadási opciót! Én más utakon evezek több-kevesebb sikerrel!

Amennyiben alaposabban megvizsgáljuk a párosítást, az az érzésünk támad, hogy a bukik bizony alulértékelik a hazai csapatot! Több olyan indok is van, amiért szerintem a Kortrijk oldalán kell keresni az esetlegesen nyertes tippünket! Ami a legszembetűnőbb az az aktuális forma! A hazaiak nagyon elkapták az újévet! Bár 2020-ban első tétmeccsüket elvesztették január közepén, azóta egy Antwerp elleni kupa-fiaskót leszámítva veretlenek, sőt legutóbbi három bajnokijukat sorozatban behúzták! Ezek közül egyértelműen a legnagyobb skalp az idén a Genkhez hasonló játékerőt képviselő Standard Liége otthoni legyőzése január végén (3:1)! Mindemellett formát tekintve - ha csak az elmúlt 5 fordulót néznénk -, második legjobb mérleggel rendelkeznek az egész mezőnyt figyelembe véve!

De érdemes tovább kutakodni. Második érv a hazai csapat mellett, hogy a Genk 3-4-6-os idegenbeli mérlege nem éppen meggyőző mutató! A kék-feketék vendégtúráikon csak a tabella legvégén található, alapból gyenge teljesítményt nyújtó kiscsapatok ellen tudták bezsebelni mindhárom egységet (Cercle Brugge 1:2; Waregem 0:3). Hozzájuk képest ebben a formában jelenleg játszó Kortrijk az előjelek alapján elég kemény diónak ígérkezik!

Tovább nehezíti a vendégek helyzetét, hogy jóval több hiányzójuk lesz, mint a hazaiaknak! Eltiltás miatt a védelem tengélyében ezúttal nem léphet pályára a csapatkapitány, Sebástien Dewaest,  míg a középpályáról az egyik legfontosabb láncszem, Bryan Heynen sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot! Illetve szintén a középpálya támadószekciójából Mats Möller Daehli szerepvállalása is kérdéses lehet.
Igaz, a Kortrijk védelmének belsejéből Hines-Ike és Rougeaux is sérüléssel bajlódik. Előbbi hiánya okozhat kisebb gondot, azonban pótlását megoldhatja a Frankfurtból nyári kölcsönvett brazil Tuta.

Mindent összevetve adott egy, a tabella alsó felében elhelyezkedő hazai csapat, akik az utóbbi időben magukhoz képest rendkívül jó formába kerültek, s a sorozatos győzelmek révén komoly önbizalommal léphetnek pályára szurkolóik előtt egy olyan élmezőnyben található együttessel szemben, akiknél több fontos kulcsjátékos is hiányzik, ráadásul idegenben nem éppen meggyőző a teljesítményük! Úgy vélem, hogy a fenti részletes indoklás alapján a bukik elmérték a Kortrijk szorzóit, s ha győzni nem is tudnak netán, egy döntetlenre mindenképpen partiban lehetnek péntek este!

Tipp:
KV Kortrijk - KRC Genk

Kortrijk +0.5 AH @1.625 0:1

#311 február 23, 2020, 13:31:47, robmiller
Tegnap nem volt időm naplózni sajnos. Két meccsre tettem tétet, abból az egyiknek az elemzését a főoldalon olvashattátok (Kisvárda - Diósgyőr BTTS), míg a másik a "színfalak" mögött maradt. Itt sikerült kihasználni szerencsérsen a Leganéstől hétközben viharos körülmények között távozó dán csatár Braithwaite távozását, s hazai pályán 1.80-ért a Celta sikerére pakoltam, amit úgy is be tudtak húzni Iago Aspas menetrendszerinti találatával, hogy az első félidőben hátrányba kerültek. Így a két zöldülő tippnek hála, sikerült a pénteki Kortrijk veszteséget kijavítani...

A mai délelőttre egyelőre a török élvonalból néztem ki a Malatyaspor - Antalyaspor alsó házi mérkőzést. Utóbbiak elég rossz passzban vannak, hiszen a bajnokságban legutóbbi négy meccsüket zsinórban vereséggel zárták! Legutóbb a Galata otthonában égtek meg (1:0), de akad itt hazai vereség a kiesés elől menekülni igyekvő Ankaragücü ellen is (0:1)!

Mindez jó ómen lehet a formába lendülő, Lucas Podolskit is soraiban tudó Antalya számára! A vendégek elkezdték gyűjtögetni szorgosan az egységeket, s formát tekintve az alsó ház egyik legjobb passzban lévő csapatának számítanak, hiszen az elmúlt négy játéknapon nem találtak legyőzőre! Sőt nemrég a Malatyasporral holtversenyben 24 egységgel álló Denizlisport idegenben 0:3-ra mattolták! Legutóbbi hazai meccsükön is kiszakadt a gólzsák, hiszen az egyik közvetlen kiesési riválist, a Kasimpasát tudták 3:1-re ütni, melyben oroszlán részt vállalt jobb szélsőjük, Gümüs is, aki kétszer is betalált!

A hazai oldalon továbbra is kérdéses lehet a bal szélső Fofana sérülése, aki pedig fontos láncszeme lenne ennek a gödörben lévő Malatyanak. A vendégoldalon már több a maródi, viszont pótlásukat Tamer Tuna edző eddig felettébb jó érzékkel oldotta meg. A védelem közepéből kidőlt Öztürk, aki fontos oszlop a hátsó alakzatban, viszont előző meccsen visszavonta helyére Chicot a középpályáró, aki a tökéletesen látta el a feladatát. A tréner nem mellesleg ténylegesen hozzájárult a Kasimpasa elleni sikerhez, ugyanis Akyol félidőt követő lecserélésekor, Özmert beállításával gólpasszt adó cserét küldött fel  gyepre!

Összegezve tehát adott egy rossz formában lévő hazai csapat, akiknél nem példa nélküli mostanság, hogy náluk jóval hátrébb található együttesektől is képesek otthon zakózni! A hozzájuk érkező Antalya pedig elkapta a fonalat mostanság, jó formában vannak, ráadásul a Tamer Tuna által mostanság alkalmazott 4-1-4-1-es felállás is működő taktikának tűnik a csapat háza táján! Amondó vagyok, hogy itt az Antalya jó lehet legalább az ikszre, amire egész szép szorzót kínálnak nekünk a bukik!

Tipp:
Malatyaspor - Antalyaspor

Antalyaspor +0.5 AH @1.80 1:2

Fúúú ezt a meccset..az előző meccsen hős Gümes kiállíttatta magát röpke 10 perc alatt. Mindezt a 35. percben 1:1-nél. Magamban már le is mondtam a tippről, mert egész meccsen jórészt egy kapuzott a Malatya. Aztán a 80. perc környékén elkezdtem bízni, hogy a nagy nyomás alatt csak egy kontra lehetősége legyen az Antalyanák...mindez meg is történt, és jött Lucas Podolski... ;D Mondjuk a gólban a kapus, Farnolle is nagyon csúnyán benne volt...hála az égnek!

#312 február 24, 2020, 15:03:08, robmiller
Mai második tippem a 18:30-kor kezdődő Getafe-Sevilla meccsre esik! Ugyebár a hazaiak nagy szezont futnak: 3. pozícióban találhatóak, s hazai pályán, meg úgy összességében is mostanság csak a legkomolyabb csapatok tudják mattolni őket. A legutóbbi fordulóban a győzelem-hegyek után Barcelonában égtek meg egy vállalható eredménnyel (1:2), amit aztán hétközben az Ajax elleni hazai mérkőzéssel ki is javítottak (2:0)! Nagyon összerakta ezt a kis madridi alakulatot Pepe Bordalás edző! Hazai pályán igen jó a mérlegük (7-3-2), s legutóbbi vereségük a Real Madrid ellen csúszott be néhány hete (0:3). Ezt a meccset leszámítva november közepe óta még csak gólt sem kaptak az Alfonso Pérez stadionban, ami azt mutatja, hogy a védelem egyenesen klasszis formát mutat otthoni környezetben!

Amennyire szárnyal mostanában a Getafe, úgy bukdácsolgat a Sevilla a bajnokságban! Ami különösen aggasztó lehet, hogy a tabellának igencsak a hátsó felében található együttesek ellen sem megy a szekér, sőt! Leverte őket a Celta Vigo (2:1), s hazai pályán remiztek az Espanyollal (2:2). Az EL-ben is megszenvedtek Kolozsváron! A mérkőzés hajrájában sikerült egyenlíteni a csereként beállt En-Nesyri góljával! Julen Lopetegui csapata tehát látványosan szenved mostanság, így ezek nem a legjobb előjelek egy ilyen komoly formában lévő Getafe ellen, pláne idegenben. Eddig ugyan jól muzsikáltak otthonuktól távol, azonban a közelmúltban itt is elkezdtek becsúszni a vereségek.

Összefoglalva van egy hazai pályán bődületesen erős Getafe, akik egy Real elleni vállalható vereséget leszámítva hónapok óta még csak gólt sem kapnak otthon! A védelem nagyon összeszedett, a támadósor pedig potens: szezonban szerzett 36 találatuknál csak a Barca-Real kettős és a Sociedad lőtt többet! Ezzel szemben a Sevilla bukdácsol 2020-ban. Nem találják egyelőre a tavalyi formát, így pedig abszolút underdogként érkeznek vendégségbe. Engem meglepett nagyon a Getafe magas szorzója mindezek tudatában (2.40), így a hazaiak oldalán mindenképpen érték van, amit az ázsiai piacon DNB opcióban biztosítok.

Tipp:
Getafe - Sevilla

Getafe 0.0 AH @1.675 0:3

Hát ez nem a hazaiak napja volt...

#313 február 28, 2020, 17:51:56, robmiller
Nap végére maradt a forduló rangadója, és számunkra fogadási szempontból leginkább várt mérkőzés! Eleve ad egy pikantériát a mérkőzésnek, hogy a két fél legutóbbi egymás elleni TV-s meccse a világbajnokság elődöntőjében zajlott, ami Wright sikerével zárult, de balhétól nem volt mentes. Price rendkívül sportszerűtlenül viselkedett több ízben a skót ellen, s a meccs végén nem is került sor kézfogásra sem! Külön érdekesség, hogy a színfalak mögött legutóbb most hétvégén a Players Championship szombati játéknapján találkoztak, mégpedig a döntőben! A finálé szintén Wright sikerével zárult (8:6)! Azonban Price jó formáját mutatja, hogy másnap megintcsak eljutott a végjátékba, amit Michael van Gerwen legyőzésével meg is nyert (8:7)!

Adott két igencsak jó formát produkáló játékos! Wright előző héten már ezt győzelemmel is mutatta a PL-ben Cross felett (7:5), míg a walesi Iceman egyelőre a tipikus remizős embere a mezőnynek! Sem nyerni, sem veszíteni nem tudott még a sorozat 2020-as kiírásában! Jó kérdés, most mi várható? Szerintünk parázs, kiélezett meccs, ahol a múltból fakadóan komoly rivalizálás bontakozhat ki! Mindez ahhoz vezethet majd reményeink szerint, hogy a hétvégén mutatott jó formájuk kerül előtérbe! S mivel ilyen mérkőzéseken rendre záporoznak mindkettőnél a 180-ak, így ezen a piacon a 6.5 overt vétek lenne kihagyni adott szorzón! Ha mindkettő hozza a tudását, ennek az értéknek le kell jönnie!

Tipp:
G. Price - P. Wright

180-ak száma 6.5 over @2.00 7:1

A forduló többi mérkőzéséről a főoldalon olvashattok, katt IDE!

Hát itt Wright most kritikán aluli volt...de úgy az egész mérkőzés...

#314 február 29, 2020, 15:21:08, robmiller
Nincs most sajnos időm indoklásra:

12:00, Orosz Premjer Liga
CSZKA Moszkva - Ural
Ural +1.5 AH @1.67 1:1