Robmiller's bet-diary

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#225 augusztus 03, 2019, 18:16:05, robmiller
Pepsideild, 16:00
Vestmannaeyjar - Kopavogur 0:1

15. fordulójához érkezik az izlandi bajnokság. A május elején indult pontvadászat egyik újonca az a Kopavogur volt, akik az élvonalban a legkisebb értékkel rendelkező kerettel rendelkeznek. Nagyjából a magyar NB2 alsó felében vannak hasonló értékű - 1,15 m euro - csapat állományok. Ahogy az sokszor megfigyelhető a legfelsőbb osztályokban debütáns együttesek némelyikénél, gyakorlatilag szárnyalnak az utóbbi időben! Bár a kiesést jelentő 11. helytől mindössze két egységnyire vannak, az elmúlt négy fordulóban nem kaptak ki, sőt ezeken a meccseken nagyrészt nyertek! Ami komolyabb fegyverténynek számít, hogy például idegenben verni tudták a jelenlegi második helyezett Breidablikot (1:2). Bár a 2-0-4-es vendégmérlegük nem acélos, azonban a javuló tendenciát egyértelműen mutatja, hogy legutolsó két túrájukon mindhárom pontot elhozták, így vérmes reményekkel utazhatnak Vestmannaeyjar szigetére.
A Vestmannaeyjar csapata egyike azon Izlandi élvonalbeli együtteseknek, akiknek a székhelye nem a fő szigeten található, így a vendégségbe érkező csapatokra kis hajókázás vár a csörték előtt. A háromszoros izlandi bajnok együttes háza táján óriási gondok lehetnek. Jelenleg sereghajtók, s a bajnokságban eddig mindössze 3 fordulóban tudtak egyáltalán pontot szerezni 11 (!!) kapituláció mellett! Egyelőre 5 pontjuk van, s 11 egységre vannak a bennmaradást érő 10. helytől. Egyelőre semmi jele a feltámadásnak, s sorozatban hét vereséget szenvedtek! Utoljára június elején, két hónapja tudták verni a jelenlegi 3. Akranes csapatát! Azóta csak a szívás folyamatosan.
Adott tehát egy, az utóbbi időben tényleg jó formába lendülő, motivált újonc csapat, illetve egy totális szétesést mutató, szinte biztos kieső hazai együttes. Engem személy szerint meglep, hogy a vendégekre 2.00-es odds feletti szorzót kapunk, már ebben érzek igazán értéket. Viszont nekem ezúttal a "tuti" tippnek a DNB tűnik odds-érték arányban. Ha be is csúszik egy nem várt X, akkor legalább a tét visszajön. De tényleg igazi pech lenne, ha két hónap után a hazaiak pont most nyernének...de ne fessük az ördögöt a falra..:)

Tipp:
DNB 2 @1.53

#226 augusztus 03, 2019, 16:34:11, robmiller
Román Liga 1, 14:30
Botosani - Gaz Metan 1:1

Úgy néz ki ebben a román bajnokságban fogadási szempontból van fantázia, mert szerintem a bukik sokszor elmérik a szorzókat. Igaz, hogy tegnap végül nullásan jöttem ki a Dinamo - Clinceni meccsből, de szerintem volt ráció 2:2-nél abban a Clinceni hendi tippben is.
Na rátérve erre a meccsre, két hasonló játéktudású keret csap össze szombat délután. Mindketten jól rajtoltak a bajnokságban, s veretlenek. Legutóbbi fordulóban a Botosani nagy meglepetésre levadászta idegenben 0:2-re az FCSB-t, míg a Gaz Metan a Sepsivel játszott 1:1-es döntetlent Erdélyben. Az elmúlt fordulóban mindkét együttes előszeretettel lövöldözi a dugókat, s a román bajnokság többi csapatához képest overesnek mondhatóak. A Botosani eddig a második legtöbb gólt lőtte, míg a Medgyes is majdnem 2-es gólátlaggal rendelkezik így a szezonrajtnál. A meccs esélyesének a hazaiak számítanak, akik az első idei hazai tétmeccsükön sima 4:1-gyel küldték haza a minden bizonnyal idén is kiesés ellen küzdő Voluntariit. Ez a siker, és a Bukarestben kivívott bravúrt követően ott lehet az önbizalom. Véleményem szerint támadólag fognak fellépni, mindenesetre az eddig látottak alapján a Medgyesben is lehet legalább egy dugóra való potenciál. Meglepett a 2.5 overre kiadott 2.50-es odds erre a csörtére. Könnyen benne lehet az over, így én az ázsiai piacon a 2.0-lás határt pakolom meg, de óvatosabbaknak az 1.5 overben is lehet value 1.50-ért.

Tipp:
gólok száma 2.0 over @1.95

#227 augusztus 03, 2019, 20:22:10, robmiller
Allsvenskan, 18:00
Falkenbergs - Helsingborg 1:1

Na még egy tipp, aztán szerintem mára leállok. Svédeknél ugyebár féltávnál járnak a bajnokságban. Szombat délután két újonc csatájára kerül sor. Egyelőre mindketten a képzeletbeli pirosvonal felett tanyáznak, de a hazaiak hátát elég durván simogatja a kiesés szele, míg a Helsingborgnál sem dőlhetnek hátra. Akárcsak az előbb részletezett román meccs kapcsán, itt is hasonló játékerőt képviselő együttesek néznek szembe egymással. Bár a svédeknél tudnak potyogni a gólok, én itt még előzetesen egy underes mérkőzést prognosztizálok. Ha megnézzük jobban picit a két csapat gólmutatóit, hát a svéd együttesek között inkább a hátsó szekcióba sorolnánk őket gólerősségi szempontból. A Falkenbergs mindamellett, hogy a legszerényebb értékű kerettel rendelkezik, elég gyatra támadósort tud felmutatni. Hazai környezetben pl. a második legkevesebb gólt tudták elérni!! 9 meccsen 7 dugó nem éppen acélos. Viszont erősen defenzívek lehetnek, mert ugyanakkor csak 10 alkalommal tudták mattolni őket a felek.
A Helsingborgs pedig idegenben impotens elsősorban. Az Allsvenskanban eddig idén egyetlen alkalommal sem tudtak idegenben 1-nél több dugót lőni...már ha egyáltalán lőttek gólt!! Azért ez elég beszédes mutató. Ráadásul ha a lőtt gólokat összességében vizsgáljuk a szezon során, egyiküknél sem haladja meg az 1.00-lás átlagot.
Természetesen ezek csak a statisztikák, de ha megnézzük, hogy egy erősen defenzív hazai csapathoz látogat egy idegenben impotens együttes, ott nem számítunk előzetesen 10-ből 9 esetben gólfiesztára. Főleg úgy, ha összevetjük, hogy az elmúlt 5 egymás elleni tétmeccsükön egyetlen alkalommal hoztak le overt. 1-2 gól esett rendre a találkozókon. Mindezeket látva látatlanban úgy becsültem, hogy bukik 1.50 körül mérik majd a 2.5 undert. Ehhez képest 54%-nyi esélyt adnak rá csak, hogy kevés gólos meccsünk lesz! Hát szerintem ennél az értéknél azért több a reális mérce...én az 1.50-es szorzóból kiindulva 67%-ot adtam volna rá. Szóval nekem value ez a tipp, aztán meglátjuk, mit hoznak ki egymásból...

Tipp:
2.5 under @1.85

#228 augusztus 05, 2019, 19:36:41, robmiller
NB1, 18:00
Diósgyőr - Honvéd 2:1

A mai napon az ösztöneim fogadási téren egy meccsnél kezdtek el villogni, mégpedig pont egy magyar meccsnél, amit az M4 Sport közvetít is. Igazából nem nyújtom a rétestésztát, a Honvéd 120 percet tolt le csütörtökön. A meccs botrányba fulladt, szó van itt óvásról stb. Tehát abszolút kérdéses, hogy milyen lelkiállapotban tudtak készülni a diósgyőri bajnoki nyitányra.
A miskolciak háza táján történt jó pár igazolás. Személy szerint a Lokitól átszerződött Tabakovic játékára leszek a legkíváncsibb. Továbbra is az egyik legszerényebb kerettel rendelkeznek a BAZ megyeiek, de a szurkolók bizakodnak, hogy az elmúlt évek kiesés elleni vívott idegőrlő harcok után végre egy nyugalmasabb szezon köszönt rájuk. A bajnoki nyitány hazai pályán pedig biztosan rengeteg nézőt fog az új arénába vonzani.
Adott tehát, egy motivált, friss, szurkolói által biztosan kőkeményen hajtott hazai csapat, szemben egy hétközi kupameccsen túl lévő, enervált vendégegyüttessel. Azért az 1 pontot legalább illik otthon tartani!

Tipp:
1X @1.57

#229 augusztus 06, 2019, 21:54:40, robmiller
BL-selejtező, 20:00
Dinamo Zágráb - FTC 1:1

Tipp:

lásd a főoldali elemzésben!

#230 augusztus 09, 2019, 14:47:24, robmiller
NB2, 19:00
Győri ETO - Gyirmót Győr 3:0

Nem nagyon volt időm munka és egyéb családi teendők miatt átnézni az NB2-es meccseket ma, viszont percekkel a kezdés előtt feltűnt, hogy a tavaly szinte az egész szezon alatt feljutási helyen vagy akörnyékén lévő Gyirmótot brutális underdogként kiáltják ki a bukik a városi rivális ETO ellen! A Gyirmót keretében számos NB1-es múlttal rendelkező player van, Csertői sem rossz edző, ráadásul a keret is értékesebb, mint a patinásabb múlttal rendelkező ETO-é.
Az 1. fordulóban ugyan a Gyirmót ikszelt az NB1-ből kieső Haladás ellen (1:1), viszont ez a Hali valószínűleg ott lesz az élmezőnyben, szóval nem feltétlen rossz ez az X. A Győr viszont csak 0:1-re tudta verni azt az NB3-ból feljutott Ajkát, akiket most a Tiszakécske már 2:0-ra picsáz....
Akárki akármit mondd az a 5.00-lás odds a vendégekre nagyon durván elszállt szorzó. Vagy tudnak valamit a bukik, amit én nem, vagy egyszerűen benézték a szorzókat. Itt az értéket a Gyirmót oldalán kell keresnünk!!

Tipp:
Gyirmót +0.5 AH @2.375

#231 augusztus 10, 2019, 10:04:36, robmiller
Dán Superliga, 18:00
Köbenhavn - Lyngby 2:0

A dán bajnokság 5. fordulójának nyitónapján a címvédő Köbenhavn az újonc Lyngby csapatát fogadja. Mindamellett, hogy a dán élvonal legpatinásabb, és legértékesebb csapata hazai pályán fogadja a Transfermarkt adatai szerint a legszerényebb kerettel rendelkező kiscsapatot, a Köbenhavn ezt az idényt 100%-osan kezdte! Ráadásul a négy sikerből hármat idegenben értek el!
Az újonc felemásan kezdte a szezont. Két győzelmet és két vereséget hoztak eddig össze, viszont az egyetlen idegenbeli fellépésükön 4:1-es blamába futottak bele az Odense ellen! Ezt látva nem sok esélyt adok még arra sem, hogy a Lyngby pontot szerezhet, pláne, hogy a közelmúltban a Köbenhavn rendre kitömte őket. Abból viszont semmilyen konzekvenciát nem vonnánk le, hogy barátságos meccsen június végén a Lyngby 2:3-ra tudott nyerni...
Szerintem hazai pályán ezt a meccset hozni fogja a Koppenhága, nekem a kérdés annyi, hogy mennyi lesz közte. Nekem az ázsiai hendis szorzó -1.0-lás határon tetszik a bajnokcsapatra.

Tipp:
Köbenhavn -1.0 AH @1.525

#232 augusztus 10, 2019, 10:05:13, robmiller
Román Liga 1, 20:00
Poli Iasi - Dinamo Bukarest 2:0

Múlt héten megszerezte első győzelmét az idényben a bűn rosszul rajtoló Dinamo. Hazai pályán az újonc Clincenit fogadták, s 0:0-lás félidőt követően 4:2-es, gólzáporos második félidőt toltak. Majdnem itt is jött a blama, ugyanis a fővárosiak 2:0-lás előnyt adtak le, azonban a kiscsapat végül nem tudta megtartani az 1 pontot. Most a Dinamora piszok nehéz meccs vár idegenben.
A Jászvásár ugyanis veretlen még a szezonban. 2 győzelem mellett 2 döntetlent hoztak, viszont a nyitófordulós X a címvédő Cluj otthonában felér egy győzelemmel is (1:1)! Ők is játszottak már a Clincenivel, s ők is hazai pályán szintén két gólos különbséggel verték az újoncot (2:0). Talán némi elégedetlenségre adhat okot, hogy a legutóbbi fordulóban 0:0-lás döntetlent játszottak a valószínűleg kiesés ellen küzdő Voluntarii otthonában.
Én amondó vagyok, hogy az eddig látottak alapján jogosan a hazaiak a meccs favoritjai, de kérdéses, hogy vajon a Dinamo tényleg észheztért-e az előző fordulóban, avagy ez a Clinceni képvisel olyan gyenge játékerőt, ami a román élvonalhoz édes kevés? Kiderül. Mindenesetre egységnyi téttel egy megtolom az ázsiai piacon a hazaiakat!

Tipp:
Poli Iasi 0.0 AH @1.625

#233 augusztus 10, 2019, 17:58:21, robmiller
Eliteserien, 15:00
Rosenborg - Tromsö 5:2

Tipp:
Indoklással a főoldali előzetesben!

#234 augusztus 10, 2019, 18:59:43, robmiller
NB1, 17:00
Kaposvár - Mezőkövesd 1:2

Tipp:
Indoklással a főoldali előzetesben!

#235 augusztus 11, 2019, 08:17:52, robmiller
NB2, 17:30
Dorog - MTK

A hétközi Gyirmótos blama után nekifutok még egyszer az NB2-nek! A harmadik forduló küszöbén az aktuális párosítások közül fogadási szempontból az alábbi párharcnál villogott a "value-érzékelőm". A Dorog talán az egyik legjobb rajtját produkálta közelmúltbeli NB2-es pályafutása során, hiszen mindkét mérkőzésüket lehozták, ráadásul úgy, hogy előbb hazai publikum előtt verték a feljutásra ácsingózó Vasast (2:1), majd Nyíregyházáról hozták el mindhárom egységet (0:1). Akárhogy is nézzük ez nem gyenge kezdés Németh Szabolcs fiaitól. Nézegettem a Dorog keretét, s szerintem idén nyáron jó igazolásokat hoztak tető alá, ráadásul a fontosabb kulcsjátékosaikat nagyrészt meg tudták tartani. Több NB1-es múlttal rendelkező playerük van, nagy fogás lehet a Kisvárdáról érkező Délczeg Gergely is. De másodosztályban alapból jól cseng Dlusztus András, Forró Gyula, Paudits Patrik, Városi Viktor neve is.
A Komárom megyeikkel ellentétben az első osztályból kiesett MTK rögtön két botlással startolt. Igazából a kék-fehérek szerintem még mindig keresik a Feczkó Tamás által kijelölt utat, s ahogy tavaly év végén Lucsánszkyval kizúgtak, úgy most az új német edzővel, Michael Borisszal sem tűnik jobbnak a helyzet. A nyitófordulóban kikaptak Csákváron (3:2), majd TV-s meccsen ikszeltek a Budaörssel (1:1). Hozzáteszem a vendégnél Molnár Tibor gólja komoly kapuspotya eredménye, viszont látva a meccset egyelőre nem olyan meggyőző ez az MTK, mint két éve, amikor az NB2 toronymagas esélyeseiként simán visszajutottak a legjobbak közé.
Amondó vagyok, hogy ezzel a kerettel rendelkező Dorog, olyan skalpok begyűjtése után mint a Vasas, vagy idegenben egy Szpari, bőven pontszerző esélyekkel léphet pályára hazai közönség előtt a gyengén kezdő, láthatóan még formálódó MTK ellen. Nem utolsó sorban pedig a közelmúltban a Dorog hazai pályán rendre legyőzte a fővárosiakat!

Tipp:
1X @1.53

#236 augusztus 11, 2019, 09:12:50, robmiller
Allsvenskan, 15:00
Häcken - Malmö

Elkalandoztam picit most a kedvenc északi bajnokságomnak, a svédeknek a háza tájára. Nálam a nap rangadóját egyértelműen az alábbi párosítás alkotja. A Malmöt nem igazán kell bemutatnom, rengeteg főoldali előzetes tárgyát képezte a vikingek egyik legpatinásabb egyesülete. Friss hír, mióta nem foglalkoztam velük, hogy végül az EL-selejtezőkben kiütötték a szlovén Domzale csapatát, s a 3. kör odavágóján megnyugtató, 3:0-lás előnyt sikerült hazai pályán kihozniuk a bosnyák Zrinskij ellen, így nagyon úgy tűnik, hogy ott lesznek a Play-Offban! A megnyugtató előny hatására Uwe Rösler koncentrálhat kicsit a bajnokságra is, hiszen az elmúlt 3 fordulóban egyaránt csak ikszeltek a kék-fehérek.
Nem lesz egyszerű azonban visszatérni a győzelmek ösvényére, hiszen a szintén felsőházas, évek óta - különösen hazai pályán - jól szereplő Häckenhez látogatnak! A hazaiak is érdekeltek voltak az EL-ben, azonban az Alkmaar úgy fest nagy falatnak bizonyult a fekete-sárgáknak, ugyanis a hollandoktól az idegenbeli 0:0-lás bravúrt követően 0:3-as hidegzuhannyal felérő vereséget szenvedtek, s ezzel búcsúztak a kupaporondtól. Ennek ellenére Andreas Alm legénysége láthatóan nem tört meg, s bosszúból a rákövetkező hazai bajnokin 4:1-re ledarálták a Siriust.
Ahogy a Häcken hazai mérlegét láthatjuk (7-0-2), tényleg csak a legösszeszedettebb együtteseknek van esélye itt a pontszerzésre. Egyedül az idén formába lendünlő Göteborg (1:2), valamint az éllovas Djurgarden (0:1) tudott itt nyerni szűk egy gólos különbséggel. Ennek okán nem csoda, ha a meccs favoritjának a bukik őket, s nem a Malmöt tartják!!
Bár az utóbbi időben undereztek egymással, nekem az a - remélhetőleg helyes - megérzésem, hogy ezúttal jönni fognak a gólok. Egyszerűen a Malmönek nagyon kellene már a bajnokságban a győzelem, s Zombori Taktikus Sándorhoz hasonló kijelentéssel élve: ehhez gól kell! Na már most szerintem egyetlen dugó az idén különösen hazai pályán jó formában lévő Häcken ellen nem biztos, hogy elég lesz! Ebben a meccsben benne lehet egy jó kis over (2.05), vagy BTTS (1.80). Nekem adott szorzón előbbi tetszik leginkább, annak ellenére is, hogy a Malmö mostanság felettébb sok gól nélküli ikszet tol idegenben.

Tipp:
2.5 over @2.05

Gavriloval készített podcastünkben részletesebben taglaltuk az újabb Fradi-Ludogorets párharcot, amit a főoldalon még meghallgathattok a meccs kezdetéig! Katt IDE!

Reméljük ezúttal jók a megérzéseink!  :beerchug:

#238 október 04, 2019, 20:10:40, robmiller
Illetve egy másik tipp is játszik a spanyol másodosztályból. Meglátjuk mire lesz jó:

La Liga 2, 19:00
Zaragoza - Malaga
1.fi. gólok száma 1.0 alatt @1.675 1:1

#239 október 05, 2019, 07:44:03, robmiller
20:30
Charleroi - Anderlecht
2.5 over (goal line) @1,925 1:2

20:45
Amiens - O. Marseille
2.5 over @2,00 3:1