Infós tippek by hillandkimi

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


08. TB Tvöroyri

A dicső múlt árnyékában. A csapat nevével akadtak gondjaim, a google szerint a gárdát Tuberkulózisnak hívják..., szóval maradtam a Tvöroyrinál.  A szigetország legrégebbi (1892-ben alapították) és egyben az egyik leggyengébb kerettel rendelkező klubja. A csapat tavaly 20 szerzett találatig jutott, akik akkor gólt rúgtak, nagy részük távozott. Martin Tausen, Ivan Ivanovic, Luc Michael Jeggo, Veljko Vukovic, Milos Budakovic lelépett. Érkezett Mads Raben (csatár), a dán harmadosztályból, aztán ugyanebből a ligából sikerült két tinit Rasmus Möllert és Sebastian Kronert elcsábítani. Lényegében tovább gyengült az amúgy is gyenge keret. Két csatárral neki vágni a szezonnak, főleg annak tudatában, hogy Ken Fagerberg tavaly 0 gólig jutott bátor húzásnak tűnik.  Véleményem szerint a TB az utolsó három hely egyik fő várományosa. 

09.HB Torshavn

Drasztikus változások történtek a tavalyi év után. Távozott Heimbert Gudlaugsson edző, és ha már ment, akkor elvitte magával a csapat egyik kulcs játékosát Magnus Egilssonot. A játékosért kapott pénzt a klub elég ügyesen vissza forgatta. Első lépésként a vezetőség kinevezte a csapat élére a Vendsyssel FF volt menedzserét a 37 éves Jens Berthel Askout. A dán tréner lehet játékos/edző lesz, mivel egyes sportnapilapok szerint becserélte magát az egyik edző meccsen. Második lépésként sikerült, lehet épp Askou személye miatt a skót premier ligából védőt pecázni Delphin Tshiembe személyében. A dán megszállás itt nem ér véget, hiszen erősítésként Mathias Nygaard és Mikkel Frankoch Dániából, Feröerre tett át a székhelyét. Nagy nehézségek árán sikerült megtartani a HB legnagyobb ászát a 21 éves Adrian Justinussont, akit az egykor Lyonba játszó Juninho-hoz hasonlítanak. Szintén nagy fogásnak tűnik René Joensen, aki a Bröndby IF akadémiáján nevelkedett. Összeségében azt kell, hogy mondjam, a HB fel veheti a B36-al és a KI-vel a versenyt. Ide szúrnám be, hogy a HB és B36 egy közös stadionon osztozik.

10. EB Streymur

Viszonylag fiatal klub, 1993-ban alapították, de már kétszeres bajnoknak mondhatja magát. A csapat legnagyobb nemzetközi sikere, hogy 2008-ban játszhatott az UEFA kupában A Manchester City ellen. A dicső történelem után a folytatás dicstelen jelen és tragédia. 2014-ben az EB és a válogatott egyik legnagyobb reménysége Gunnar Zachariasen elhunyt munkahelyi baleset során. Egy halászhajó kirakodása közben érte a szerencsétlen baleset. Azóta a klub igencsak visszaesett. Papíron például tavaly kiesett a gárda, hogy bent maradt azt annak köszönheti, hogy a másodosztályból egyik feljutó csapat sem tudta vállalni a szövetség által alátámasztott kritériumokat. Erősítésként érkezett, épp a HB ból az U19 es válogatott Simun Sólheim, aztán a minőség nála véget ér, mert a klub jobbára fiatalokat szerződtetett, ilyen például Fannhard Skoradal, Magnus Heinason, Hjalti Djurhuus, Bjarki Zachariasen. Szóval inkább hasonlít az EB egy U21 es csapatra, mint sem egy felnőttre.

Nagy munka, koszi.

Megszerettem ezt a bajnoksagot, sok szoglet es sok gol van.

Következzék, a Dél-Koreai bajnokság :!

01. Gangwon:
A házigazda az előkelő 6. helyen végzett az előző szezonban, ám az új idényre Kim Byung-soo mester úgy érezte, hogy ideje felfrissítenie a keretét. A csapat játéka a labdabirtoklásra épült, ha jól fordítottam, akkor a ligában a narancsosoknál volt legtöbbet a labda, és ha nincs Kim Ji-hyun és Cho Jae-wan sérülése, akkor egészen a 3. helyig juthatott volna az együttes. A páros kitűnő formában volt a szezon első felében, 18 gólig jutottak, aztán jött mindkettőnél a sérülés és a helyettesek, mint például Uroš Đerić, aki már távozott a klubtól (4 gólig jutott) nem tudta ugyanazt hozni. A vérfrissítés további áldozatai Jung Jo-gook, Valentinos, Kim Ho-jun, Yun Suk-young és Nemanja Bilbija. Az érkezők sora Kim Seung-dae és Ko Mu-yeol (Jeonbuk) és Lim Chae-min (Seongnam). Elsősorban Kim Seung-dae lehet fontos láncszem, akire az egész "Byung-soo Ball" épülhet. Érdekesség, hogy a keretben egyetlen légiós szerepel Takahiro Nakazato (védő).

02. FC Seoul
A bronzérmes nagyon jól igazolt a télen, minden posztra van minimum két egyforma jó minőségű labdarugója csak hát senki nem számolt egy világjárvánnyal, így most a nemzetközi kupa stop miatt egy adott pozícióra több játékos jut, hát nem irigylem Choi Yong-soo edzőt. Ha már igazolások. Sikerült az örök rossz fiút Adriano-t vissza édesgetni a csapathoz. A brazil támadó leigazolása két esélyes, bár azt írták, hogy jó viszonyban van az edzővel. Érkezett még Kim Jin-ya (Incheon), Han Chan-hee (Jeonnam), Han Seung-gyu (Jeonbuk Hyundai Motors). Az FC Seoul jól felkészült, és arról is pletykálnak, hogy Choi Yong-soo néhány új taktikai elemen dolgozott az edzőtáborozás alatt.

03. Gwangju
A házigazda 2017 után szerepelhet újra az leső osztályban. A K2-es bajnokcsapatot sikerült egyben tartani, sőt az átigazolások terén egy-két minőségi labdarúgóval erősödött a keret. Érkezett Marcos Ureña (csatár), Lee Min-gi (védő), Park Jun-hui (védő), Kim Hyo-gi (védő). Távozott Kim Young-bin és Ratinho. A szakértők szerint a Gwangju gyengepontja a középpálya lehet, több játékos már elérte a 30 vagy az afeletti kort, és ha onnét az alapemberek közül bárki kiesik, a padról szinte lehetetlen lesz pótolni őket.

04. Seongnam
Újra tervezés 2020-ra. Kim Nam-il menedzser teljes keret frissítést hajtott végre. Rengetek játékos ment, illetve érkezett. Egyik legfontosabb érkező kapus posztra a 36 éves Kim Young-kwang (Szöul), aki a rutinjával nagyon sokat segíthet a csapatnak. A középpályára sikerült az üzbég Jimshid Iskanderov leszerződtetni, ám kérdéseket vet fel, hogy az üzbég bajnokság színvonala megüti e a koreai bajnokságét, ugyanez érvényes Tomislav Kis-re (csatár) is, aki a litván Zalgirist hagyta ott a Seongnam kedvéért. További érkezők: Lim Sun-yeong (Jeonbuk),Yoo In-so (Avispa), Yang Dong (Fc Tokio). Távozott: Lim Choi-min (Gangwon), Jo Sung-jun (Jeju), Park Won-jae (Jeju),Mun Ji-hwan (Incheon United), Eder(Jeju), Mathias Coureur pedig visszatért a Bolgár Ligába.

05. Incheon:
Brutálisan rossz hazai mérleggel zárt tavaly a házigazda. A 17 hazai mérkőzéséből csupán 1 bajnokit tudott győztesen lehozni. A vezetőség a szezon közepén menesztette Jørn Andersen menedzsert, akinek a helyét Yoo Sang-Chul vette át. Az új trénerrel bent maradt nagy nehezen a gárda, de az új idényt nem vele, hanem Lim Wan-Sup-al kezdi el a csapat. Erősítések terén nem volt nagy mozgás érkezett Kim Joon-beom és Song Si-woo, viszont a klub elvesztette egyik legnagyobb tehetségét Kim Jin-ya-t (U23 as válogatott), akinek az új kenyéradója a nagy rivális Seoul lett. Egyedüli erőssége a gárdának az lehet, hogy a mag, amely kivívta a bent maradást egyben maradt.

06. Daegu
A tavaly az 5. helyre kormányozta André Gaspar a Daegu-t, viszont a brazil tréner a sikertelen szerződéshosszabbítás hatására idén át tette a székhelyét Szaúd-Arábiába, az Al Hazm csapatához. Az edző kérdést a klub saját berkein belül oldotta meg. A bizalmat Gaspar egykori asszisztense Lee Byunggeun kapta meg.  Az átigazolási piacon is történtek érdekes dolgok. Távozott az első számú kapus Jo Hyeonwoo és Park Byunghyun (védő), akit nem igazán kedveltek a szurkolók. A másik oldalon, érkezett a rutinos Dejan Damjanović (csatár, Suwon), Kim Jaewoo (védő), Lee Jinhyun (középpályás) és az U20 csapatkapitánya Hwang Taehyun (védő). Nagyon érzékeny pont a kapus poszt, az 1 es pozícióért Lee Junhee és Choi Youngeun vívhat meg, bár Lee-t nagyon nem szeretnék a szurkolók, egy meccsen védett, de akkor borzasztóan rosszul. Choi rutinosabb, viszont tavaly Lee-hez hasonlóan alig védett. Minőség így is akad, van négy Korea U23 válogatott játékos, aztán a rutinosabb vonalat Jung Seungwon, Jeong Taewook, Kim Daewon és Kim Jaewoo, Lee Jinhyun képviseli, valamint vannak nagyszerű külföldi idegenlégiósok, akik már bizonyítottak a bajnokságban. Közölük a brazil ászt Cesinha-t sikerült a klubnak megtartania.

07.Jeonbuk:
Télen nagy volt a jövés-menés a bajnoknál, és láthatóan az Ázsiai Bajnokok ligájában ez megérződhetett, mert a portugál José Morais kezei alatt a gárda 2 lejátszott meccs után csupán 1 ponttal szerénykedik a csoportjában (3 rúgott 4 kapott gól). A bajnokság már más tészta, a szakértők szerint a Jeonbuk megint megnyerheti a K Liga 1-et. Erősítésként érkezett: Kim Bo-kyung (Támadó középpályás, Kashiwa Reysol), Takahiro Kunimoto (középpályás, Gyeongnam). A legnagyobb név Ricardo Lopes viszont távozott, őt megvette a Shanghai SIPG 6 millió dollárért.  A pótlását a klub a Botafogo FC 25 éves braziljával Muriloval oldotta meg.

08. Suwon:
A vendégcsapat tavaly csupán a 8. helyen végzett, így szégyenszemre a kiesési szakaszban kellett szenvednie, pedig a klub sztárján Adam Taggart-en semmi sem múlott, az ausztrál 20 gólt lőtt 33 meccsen. Némi gyógyírt jelenthetett a szurkolóknak, hogy a gárda megnyerte a koreai FA Kupát, ami révén idén elindulhatott az Ázsiai Bajnokok ligájában. A nemzetközi szereplés ellenére a télen a Suwon keretében minimális változások voltak, 3 új játékos Sulejman Krpic (csatár), Doneil Henry (védő) és Kim Min-Woo (csatár) érkezett, míg Ku Ja-ryoung és Jeon Se-jin távozott. Egyelőre azt látom, hogy a Suwon ott kezdte el az új szezont, ahol a tavalyit abba hagyta. Az AFC G-csoportjában 2 forduló után 0 pontos a gárda, a hírek szerint Lee Lim-Saeng edzőt hamarosan lapátra teheti a vezetőség.

09. Pohang:
A vendéglátó sem maradt ki az edző váltásból. Choi Soon-ho állásába került a rossz a rajt, viszont a Pohang Kim Ki-dong-al egészen a 4. helyig lépett előre, és nagyon kevésen múlt, hogy nem ér oda a dobogó legalsó fokára. Mindenesetre a klubnál merészebb terveket szövögetnek az új szezonra. Az átigazolási szezonban okosan, posztokra jöttek új emberkék. Wanderson pótlása tűnt nehézkes feladatnak, aki 15 gólt és 9 gól passzt jegyzett, míg el nem igazolt az Al Ittihad-hoz. Helyére a kolumbiai Manuel Palacious (Anyang) érkezett, aki K2 ben 9 gólt és 4 gólpasszt hozott össze. A középpályára is jutott minőségi igazolás Brandon O'Neill (Sydney FC) személyében, aki idén már 6 tét meccset játszott az ausztrál ligában.  A Pohang az egyik alapító tagja a K Ligának, ezidáig öt bajnoki címet, valamint négy FA kupát és három ACL győzelmet jegyez.  Az ország egyik nagy múltú klubja, de immáron hét év telt el, hogy utoljára bajnoki címet ünnepelhettek a szurkolók.

10. Busan:
Mire megy a támadófocijával az újonc az első osztályban? A Jo Deok-jae vezette vendég együttes a K2 ben a legtöbb gólt szerezte (72), ám ennek megvolt az ára ugyanis 36 bajnokin 47 gólt kapott a csapat. Az új idényben a prioritást az élvezte, hogy Novothny Soma és Aleksandar Šušnjar helyettesét megtalálja a vezetés. Nos, a magyar játékost Gustav Vintecinco, míg Šušnjart az üzbég Dostonbek Tursunov fogja helyettesíteni. Erősítés gyanánt érkezett még Jonatan Ferreira Reis, aki a szintén távozó Mercurial hívatott pótolni. Új arc még Yoon Suk-young, aki egyet meccsen szerepelt a QPR-ban, illetve a védelembe erősítés gyanánt sikerült megszerezni a két rutinos tapasztalt rókát a 34 éves Kang Min-soo-t és a 32 éves Kim Dong-woo-t. Az új igazolások ellenére, kevés a minőség a csapatban, egyedül Rômulo emelkedik ki, aki 24 éves kora ellenére egy tiszteletbeli hős lett a szurkolók szemében.

Ulsan Hyundai vs. Sangju Sangmu

Dél-Korában május 8-án hivatalosan is elindul a szezon. A bajnokság lebonyolításáról röviden annyit,
hogy itt is van egy alapszakasz, ahol az első 6 klub bejut a felső házba, azaz a bajnoki csoportba, míg a többiek
a kiesési csoportba játszhatnak tovább. Tavaly az Ulsan megnyerte az alapszakaszt, viszont a bajnoki címet elbukta a Jeonbuk-al szemben, míg a Sangju éppen, hogy csak lemaradt a felsőházról, ezért kénytelen volt
a kiesési szakaszban szerepelni, ahol a bent maradás nem okozott gondot Tae-wan Kim együttesének.
Kicsit tragékomédia, hogy az első forduló előtt már biztos kieső a Sangju. Fordításaim szerint Sangju városa és a hadsereg közötti 10 éves kontraktus lejárt, ezért hivatalosan nincs székhelye a klubnak, viszont ezt a szezont még az első osztályban kezdheti meg csapat, hogy aztán egy év múlva, a pályán elért eredményeitől függetlenül a másodosztályban vívja ki a feljutást.  Továbbá több játékos kötelező katonai szolgálatát tölti a csapatnál, akik a K Liga többi klubjaiból érkeztek kölcsönbe. A jelenlegi legnagyobb nevek Moon Seon-Min (Jeonbuktól kölcsönbe, Dél-Koreai válogatott, és Oh Se-hun,
akit az ország egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki. A kiesés ellenére a
Sangju nagyobb figyelmet kap, mint valaha ebben a szezonban. Ennek oka az, hogy sikerült Kyung-Won Kwon, Park Yong-Woo-t és Chang-jin Moon-t
kölcsönvenni, de további erősítést jelent Ryu Seung-woo, Jin-wook Jin és Min-hyuk. Idén változott a Sangjura nézve a liga szabályzata
a klub köteles szerepeltetni az U20-U21 es korosztályból játékosokat. Ennek okán a vezetőség megszerezte a Fifa U-20  as világkupán szereplő Kim Bo-Seop-Se-Jin Oh kettőst.
Elmondható, hogy az új igazolások többsége mind-mind az erősebb riválisoktól érkezett és így Tae-wan Kim alatt egy rendkívűl erős keret állt össze erre a szezonra. Visszatérve a hazaiakra. A futbal elemzők azt várják, hogy idén újból Do-hun Kim csapata lehet a jeonbuk legnagyobb üldözője, viszont az edző és a játékosok a
a tavalyi kudarcot eléggé nehezen dolgozták fel, a Thaiföldi edzőtábor előtt sem épp pozitívan nyilatkozott az edző a szurkolóknak. Nem tudom, hogy az első mérkőzésen, főleg nézők nélkül mennyire lesz harapós kedvében az Ulsan. ha lehet hinni a híreknek, akkor az első fordulóban nem léphetnek pályára az idegenlégiósok, így elvileg Do-hun Kim nem számíthat majd Jason Davidson (Balhátvéd), Björn Johnsen (csatár) és Negão Júnior (csatár) hármasra.


Ez a tippem mellé ment: Végeredmény 4:0