Megmondtam, hogy ...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sokszor akartam indítani egy ilyen témát, amiben mindenki leírhatná a vízióit, látomásait, megérzéseit, hülyeségeitz-okosságait azzal kapcsolatban, hogy mi lesz pár év múlva. Magyarul mi lesz a jövőben, és itt lehet akár 5-10, de 1-2 évre előre gondolkodni, ötletelni, vagy tényleg csak beírni egy megérzést. Konkrét dologra nem gondolok, de ide jöhetne mindenféle dolog, ami sport, vagy sporthoz köthető.

Semmi megkötés, lehet akár egy mondat, egy gondolat, vagy egy egész komoly írás, vagy több kis apró bejegyzés, egy fórumtagtól akár több is, hisz biztosan mindenki gondolkodik, ötletel, hogy például mi lesz a Barcával majd ha Messi is abbahagyja, vagy lesz xy-ból világbajnok, vagy megdöntik-e a közeljövőben ezt vagy az a világcsúcsot, visszatér-e xy, lesz-e bajnok ez a csapat, vagy kiesik az, szóval tényleg mindenről lehetne írni, ami a jövőre vonatkozik. Játékosra, klubra, bajnokságra, világcsúcsokra, fiatal tehetségekre mindenre kitérően lehetne írni, akár sportot körülvevő dolgokra, gondolok itt doppingtémára, vagy például, hogy Qatar 10 éven belül jéghoki vb- rendez, Xavi 5 éven belül leül a Celta padjára edzőként, Pique és Ramos egy párt alkot, és nem csak  a spanyol válogatott védelmében stb. Ha a gondolathoz indoklás is párosulna, azt tényleg megköszönném, de semmi sem kötelező.

Arra gondoltam, hogy pár hónapig menne a téma, aztán lezárnánk, mint egy időkapszulát, és ha élünk, meg létezik még az sportfogadas.org, akkor majd valamikor felnyitjuk, és átbeszéljük a dolgokat, hogy kinek jött be a víziója, látomása, és ki lőtt nagyon mellé.

Köszi előre is mindenkinek, aki hozzászól ehhez a témához, szerintem érdekes lesz, de majd meglátjuk. Abban biztos vagyok, hogy mindenkinek van valamilyen ötlete, gondolata, ne legyünk lusták beírni. Akinek nincs kedve hosszan írni, tényleg egy-két mondat is elég.

(előre és zárójelben jegyzem meg, hogy nem feltétlenül vitaindító topicnak szánom, persze ha nem fajul el a vita, az is bőven belefér  :) )


Én úgy gondoltam, hogy majd valamikor ősszel lezárjuk, és majd egy megbeszélt időpontban kinyitjuk. Nekünk anno például középsuliban csinált olyat az osztályfőnök, hogy az első héten le kell írni pár témában a gondolatainkat, mit vársz ettől a négy évtől, hová szeretnél eljutni, meg pár vicces kérdés is volt, aztán tök érdekes volt felnyitni ballagáskor, hisz a fene sem emlékezett már rá, hogy mit írt, de még arra sem, hogy volt ilyesmi. Nekem pl. nem is az volt az érdekes, hogy miket írtam négy évvel ez előtt, hanem az, hogy mennyit változott a kézírásom  :)

Szia Oak!
Nagyon jó kezdeményezés és akkor legyen én az első beíró -  José Mourinho 5-6 éven belül a portugál labdarúgó válogatott élére mint szövetségi kapitány,Ryan Giggs pedig szintén ilyen intervallumon belül a Manchester United vezető edzője lesz. Kicsit haza beszéltem ezzel a vízióval.. ;)
Ennyi lenne és ahogy a vak is mondta: fogunk látni.. :cya:

World Cup 2018   
-------------------
Spain ---FINAL
France ---SEMI FINAL

Nekem is van egy pár vízióm, főleg focival kapcsolatban..

- 2020: Felemelik az NB1 létszámát 16 csapatosra,
hogy legalább összeadva a fordulónkénti nézőszám elérje a bűvös 10.000-es számot.

- 2021: A várt nézőszám nemhogy növekedne, hanem tovább csökken. A kormány lebontja a kerítést a határon, a stadionokat pedig hivatalos óvóhellyé nyílvánítja. A szirénák megszólalása után mindenki köteles lenne a migránshordák elől ide menekülni. Több ballibsi média feszegeti, hogy nem véletlen, hogy ezek a veszélyek pont mindig a meccs idejére fókuszálódnak. A családi pótlékot és a segélyeket a meccs végén lehet átvenni a kijáratnál.

- 2022: A Kisvárda a bajnoki cím elnyerése után, a második helyezett Felcsúttal és a 3.-ik Mezőkövesddel és Balmazújvárossal egyidejűleg bejelenti a klubjuk megszűnését anyagi és politikai okokra hivatkozva.

- 2026: Akasztón Stadler József emlékére fotókiállítás nyílik "Stadionok tündöklése és bukása" címmel. A 2022-ben megszűnt, tönkrement csapatok stadionjairól készült, apokaliptikus képek mély nyomokat nem hagynak az emberekben, akárcsak a fentebb nevezett csapatok Magyarország futballtörténetében.

- 2030: Seszták, Tiba, Orbán, Tállai és Kubatov a Márianosztrai börtön közös
klubhelységében nézik a hétvégi NB1 összefoglalóját.

Zalaegerszeg - Nagykanizsa 2-1
Békéscsaba - Nyíregyháza 2-0
Kispest - Tatabánya 2-2
Debrecen - Szeged 1-4
Diósgyőr - Pécs 3-1
Kecskemét - Győr 1-2
Újpest - Ferencváros 3-0
Szombathely - Vasas 5-2

Átlagnézőszám 7500/meccs

• Messi visszavonulása után úgy tűnik el a nyilvánosság elől, mint Darnyi Tamás szebb napjain. Az argentin néhány interjúja közben már most is azt érzem, hogy rühelli ezt az egész felhajtást, ami körülveszi. Darnyinál biztos van jobb példa, de emlékszem úszóedzőm mindig azt mondta, hogy a Darnyi sosem pofázik, csak úszik, lehet utánozni. Így nevelt az öreg :D

• Ronaldo visszavonulása után mindennel próbálkozik majd, hogy napi hír maradjon, de gázos dolgai lesznek, amikkel rombolja a nimbuszát. Cikis filmszerepek, esetleg valami gagyi zene. Edző ő sem lesz. Neki a foci csak egy eszköz a híres státuszhoz, az edzők pedig nem kapnak akkora fényt a színpadon. Beckham is hasonló korban szenved, ő valahogy elkerülte a cikiséget egyelőre.

• Legkésőbb 2030-ig teljesen megváltozik az európai topfoci. Egy szuperbajnokság tele lovés csapatokkal szétszedi a jelenlegi pontvadászatokat. Évről-évre kisebb a marketing értéke annak, hogy a Barcelona játszik a Gironával mondjuk. Elvesztegetett meccsnap, mikor játszhatna a Manchester Uniteddel is a Super League-ben kínai főműsoridőben.

• A szuperbajnokságokban rövidebb, pörgősebb és virtuálisabb meccsek lesznek, mert gyökeresen meg fog változni az életünk. Zuckerberg már VR szemüvegen dolgozik, a Google aszisztense már önmagától telefonál, időpontot foglal és beszélget a fodrászoddal, miközben már hosszú a hajad, de még nem jutott eszedbe a fodrász. Ezt a technikai változást egyelőre a labdarúgás semmilyen szinte nem követte le. Egy ponton ez rá fog telepedni a labdarúgásra is, és alapjaiban fogja módosítani a most megszokott formáját. Szerintem ez is a közeljövő, legyen 2030-ig.

• Legkésőbb 2020-ig megjelennek majd a gyepre vetített reklámok meccs közben, és kb 2025-ig kialakul majd, hogy ha élő meccs közben ráhúzod az ujjad a focista cipőjére, amivel épp belerúg a labdába, kis felugró ablakban megjelenik a márkája és a megrendelési lehetőség. Ez mindenre igaz lesz, filmekre, sorozatokra, de még a dokumentumfilmekre is.

Ami egyelőre eszembe jut:
- A következő években teljesen át fog alakulni a labdarúgás az edzői képzés, egyre nagyobb teret nyer majd a német modell, folyamatosan ontják majd a Nagelsmann és Tedesco típusú edzőket. Eddig 50-60 év volt a korhatár, következő évtizedekben ez le fog csökkenni 30-40-re a trénereknél. Szép lassan átveszi a szerepet a védekezés orientáltság és egyre komolyabb stratégiai csaták lesznek a pályán.
- Hála a német iskolának, el fognak tűnni a mostani klasszikus szélsők (már így sincsen sok), sőt az ilyen Neymar-félék is. Elsősorban a Florenzi típusú komplett játékosok kellenek majd az oldalvonal mellé, akik védekezni is tudnak és besegítenek a támadások terén. Egyre több lesz a labdabiztos középhátvéd, akik képesek szépen kihozni a labdákat, míg a középpályásoknál szignifikánsak nőni fog azok száma, akik középhátvédként is bevethetőek.
- Ronaldo és Messi korszak után csökken a szupersztár potenciállal megáldott játékosok száma, nem lesz sokáig kimagasló tehetség, csak sok olyan, aki az akar lenni. Egyre inkább fontossá válik a team chemistry és sokkal inkább a csapatjátékra építenek, mintsem az egyéni képességekre.
- Neymar el fog tűnni a süllyesztőben, mert Tuchel kiteszi majd a viselkedése miatt a PSG-ből, vagy önszántából megy el a Realba, ahol viszont hatalmas bukás lesz és ő lesz a következő Ronaldindo (Milanos éveire gondolok). A Real és a Barca is egy lejtőn indulnak el, ahová előbbi a rossz igazolások, míg utóbbi a gyenge utánpótlás képzés miatt jut.
- Európai labdarúgásban a franciák fognak uralkodni az EB-ken, hozzájuk fog felnőni szép lassan pár olyan ország, akikre még most nem is gondolunk (Dánia, Hollandia). Kiváló utánpótlással rendelkezik a két ország és utóbbinál egy minőségi edző is lett, akinek pont ilyen keret való, hogy sikerre vezesse.
- A többi kontinens országai közül elsősorban az afrikaiaknál lesz egy nagy ugrás, egyre több minőségi európai edzőjük lesz és meglesz az első afrikai érem is az egyik vb-n. Argentína Messi visszavonulása után (ami a mostani vb után lesz) visszacsúszik a középszer körüli szintre, mint ahogyan a portugálok is.
- NBA-ben egyre nagyobb teret hódítanak az európai játékelemek. Dinamikus és sokpasszos játék átveszi az uralmat az atletikus Lebron Jamesekre épített rendszer felett. Egyre több lesz az európai edző, új dinasztiák épülnek fel (Utah, Philadelphia, Phoenix stb.) és az olyan játékosok, mint Westbrook vagy Paul George, el fognak tűnni a süllyesztőben. Valamilyen módon szabálymódosítások is lesznek, megváltozhatnak a főcsoportok, vagy netalán játékelem módosítás is jöhet (4 pontos bevezetése vagy a hármas vonal reformja).
- VB vagy olimpiai döntőt fog játszani az ausztrál kosárlabdaválogatott a következő 10-12 évben
- A mostani F1 helyét át fogja venni az elektromos autók sorozata 2030 körülre, ahogyan a WTCR is meg fog szűnni és elsősorban elektromos autók versenyeznek majd. Michelisz Norbi sosem lesz világbajnok, de helyette egy másik magyar tehetség igen.
- Kerékpár teljes reformja lesz, bevezetik a VIP szektorokat a befutók környékén, ahová pénzért lehet majd csak bejutni, lesz fizetési sapka és reform lesz a dopping terén is. Jelenlegi formájában meg fog szűnni a Vuelta és a Giro is, lehet rövidebb lesz az össztávja, vagy csak 2 hetes verseny lesz, illetve a többi versenyen a szakaszok távja is drasztikusan csökkenni fog (egyre több lesz 80-100 km körüli etap). Amerikában vagy Ázsiában fognak csinálni egy negyedik nagy körversenyt.
- Ahogyan írtam, át fog alakulni a sportág, ez pedig egy hatalmas doppingbotrány miatt lesz, ami túl fogja szárnyalni a Lance körüli mizériát is. Fő résztvevője a brit és kolumbiai sportolók lesznek. Előbbinél ez több sportágra ki fog hatni, míg utóbbinál teljesen megszüntetik az erre szánt országos pénzkeretet. A Sky-tól indul majd ki, Froome eredményeit törlik, ahogyan Quintana vagy épp Wiggins és a többi versenyzőét is. Angliában újra megrendül az emberek hite a sportban és elgondolkoznak, hogy érdemes-e támogatni az egészet. Mo Farah és a hozzá hasonló versenyzők is buknak, mivel lekerül róluk a "védelem".
- Az E-Sport olyan népszerűségnek örvend majd, hogy bekerül a legnézettebb sportágak közé, fogadói szempontból is hatalmas tömegeket vonzz majd, mivel napi szinten lehet rá fogadni.
- Ja és soha a büdös életbe nem nyerünk Eurovizíót.  ;D Plusz ki fogunk lépni az Unióból is 2020-22 környékén.


És még valami, igaz nem sport meg fogadás, de azért leírom, mert majd jó lesz visszaolvasni. Szóval a Tindernek és a Facebook társkereső appjának hála (ami lassan indul is) egyre több lesz a szingli, mivel mindenki az igazit és a lelki társát keresi, de a megszámlálhatatlan lehetőség közül nem tudunk majd választani, így egyre több lesz a megcsalás, illetve a boldogtalan és feszültségekkel teli ember. Rohamosan nőni fognak a válások számai, majd idővel a házasságból sem lesz annyi, mert az emberek úgy vélik, hogy felesleges befektetés a dolog.

Egy átlag kapcsolat ideje leszűkül 1 éven belülre és az európai országokban is elfogadottá válik a poliamori kapcsolatok.

#7 június 03, 2019, 15:06:42, junglefever
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 18, 2018, 11:57:14
- Ja és soha a büdös életbe nem nyerünk Eurovizíót.  ;D Plusz ki fogunk lépni az Unióból is 2020-22 környékén.
Gyakorlatilag az unios penzek tartjak eletben ezt a rezsimet, kotve hiszem hogy lemondanak rola.
Euroviziot nyerni akkora dicsoseg, mint elsonek lenni egy szocialista termelesi versenyen. Sok huho semmiert.
...

Jah es hogy mi lesz a jovoben?
A Chicago Bears Super Bowl-t nyer 2020-ban.
Ez az egy dolog amiben biztos vagyok.

Érdekes visszaolvasni a jóslatokat :)

Idézetet írta: TiB Dátum január 18, 1970, 17:03:50
• Legkésőbb 2020-ig megjelennek majd a gyepre vetített reklámok meccs közben, és kb 2025-ig kialakul majd, hogy ha élő meccs közben ráhúzod az ujjad a focista cipőjére, amivel épp belerúg a labdába, kis felugró ablakban megjelenik a márkája és a megrendelési lehetőség. Ez mindenre igaz lesz, filmekre, sorozatokra, de még a dokumentumfilmekre is.

A nickelodeonos NFL közvetítés közben jutott eszembe ez a topik. Bár ez nem volt nagy vállalás, az NFL mindig is élen járt a reklámok terén.

https://youtu.be/a7JuMmCQpe4

#10 április 19, 2021, 11:42:04, TiB
Idézetet írta: TiB Dátum május 18, 2018, 10:01:17
• Legkésőbb 2030-ig teljesen megváltozik az európai topfoci. Egy szuperbajnokság tele lovés csapatokkal szétszedi a jelenlegi pontvadászatokat. Évről-évre kisebb a marketing értéke annak, hogy a Barcelona játszik a Gironával mondjuk. Elvesztegetett meccsnap, mikor játszhatna a Manchester Uniteddel is a Super League-ben kínai főműsoridőben.

Nem várnak vele annyit, mint amennyit tippeltem, a neve pont olyan fantáziadús lett, mint ahogy vártam :D

,,Európa tizenkét vezető futballklubja ma összegyűlt, hogy bejelentsék, megállapodtak az új, hétközi versenysorozat, a Szuperliga létrehozásáról, amelyet az alapítóklubok irányítanak majd – olvasható a klubok közleményében. – Várhatóan további három klub csatlakozik majd az alakuló idény előtt, amely a lehető leghamarabb elkezdődik."

https://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/labdarugas-jon-a-haboru-az-uefa-fenyegetes-ellenere-12-klub-bejelentette-a-szuperligat-2821639

Most néztem, mennyi ment félre eddig és mennyi jött be.
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 18, 2018, 11:57:14
Ami egyelőre eszembe jut:
- A következő években teljesen át fog alakulni a labdarúgás az edzői képzés, egyre nagyobb teret nyer majd a német modell, folyamatosan ontják majd a Nagelsmann és Tedesco típusú edzőket. Eddig 50-60 év volt a korhatár, következő évtizedekben ez le fog csökkenni 30-40-re a trénereknél. Szép lassan átveszi a szerepet a védekezés orientáltság és egyre komolyabb stratégiai csaták lesznek a pályán.
- Hála a német iskolának, el fognak tűnni a mostani klasszikus szélsők (már így sincsen sok), sőt az ilyen Neymar-félék is. Elsősorban a Florenzi típusú komplett játékosok kellenek majd az oldalvonal mellé, akik védekezni is tudnak és besegítenek a támadások terén. Egyre több lesz a labdabiztos középhátvéd, akik képesek szépen kihozni a labdákat, míg a középpályásoknál szignifikánsak nőni fog azok száma, akik középhátvédként is bevethetőek.
- Ronaldo és Messi korszak után csökken a szupersztár potenciállal megáldott játékosok száma, nem lesz sokáig kimagasló tehetség, csak sok olyan, aki az akar lenni. Egyre inkább fontossá válik a team chemistry és sokkal inkább a csapatjátékra építenek, mintsem az egyéni képességekre.
- Neymar el fog tűnni a süllyesztőben, mert Tuchel kiteszi majd a viselkedése miatt a PSG-ből, vagy önszántából megy el a Realba, ahol viszont hatalmas bukás lesz és ő lesz a következő Ronaldindo (Milanos éveire gondolok). A Real és a Barca is egy lejtőn indulnak el, ahová előbbi a rossz igazolások, míg utóbbi a gyenge utánpótlás képzés miatt jut.
- NBA-ben egyre nagyobb teret hódítanak az európai játékelemek. Dinamikus és sokpasszos játék átveszi az uralmat az atletikus Lebron Jamesekre épített rendszer felett. Egyre több lesz az európai edző, új dinasztiák épülnek fel (Utah, Philadelphia, Phoenix stb.) és az olyan játékosok, mint Westbrook vagy Paul George, el fognak tűnni a süllyesztőben. Valamilyen módon szabálymódosítások is lesznek, megváltozhatnak a főcsoportok, vagy netalán játékelem módosítás is jöhet (4 pontos bevezetése vagy a hármas vonal reformja).
- A mostani F1 helyét át fogja venni az elektromos autók sorozata 2030 körülre, ahogyan a WTCR is meg fog szűnni és elsősorban elektromos autók versenyeznek majd. Michelisz Norbi sosem lesz világbajnok, de helyette egy másik magyar tehetség igen.
- Kerékpár teljes reformja lesz, bevezetik a VIP szektorokat a befutók környékén, ahová pénzért lehet majd csak bejutni, lesz fizetési sapka és reform lesz a dopping terén is. Jelenlegi formájában meg fog szűnni a Vuelta és a Giro is, lehet rövidebb lesz az össztávja, vagy csak 2 hetes verseny lesz, illetve a többi versenyen a szakaszok távja is drasztikusan csökkenni fog (egyre több lesz 80-100 km körüli etap). Amerikában vagy Ázsiában fognak csinálni egy negyedik nagy körversenyt.
- Az E-Sport olyan népszerűségnek örvend majd, hogy bekerül a legnézettebb sportágak közé, fogadói szempontból is hatalmas tömegeket vonzz majd, mivel napi szinten lehet rá fogadni.
- Ja és soha a büdös életbe nem nyerünk Eurovizíót.  ;D Plusz ki fogunk lépni az Unióból is 2020-22 környékén.

Az első kettő igen, özönlenek a fiatal edzők, egyre több a tehetséges fiatal német, spanyol, északi edző, illetve egyre több lett a Florenzi típusú univerzális szélső, mivel több csapat is elkezdte használni a 3-5-2-es vagy 3-4-2-1-es rendszereket. Harmadikra nemet mondanék, van Mbappé, Haaland, bár kétségtelen, fontos lett a team chemistry. Tuchel nem küldte el Neymart, de nem is volt elit az elmúlt években, többször tűnt el, most villog csak. Amúgy a Barca elindult a lejtőn, de nem a rossz utánpótlása miatt.

Az NBA-ben a három csapat, akire gondoltam (Utah, Phoenix és Philadelphia), ők vezetik most a ligát, nem mondom, hogy 10 éven át uralkodni fognak, de eléggé hamar bekövetkezett a jóslat, ahogyan az is, hogy a Westbrook és George féle játékosok el fognak tűnni (hiába dönt most rekordokat Russell, már nem tényező olyan szinten, mint 3-4 éve). Az európai játékosok térnyerése is zajlik, liga top3 az Jokic, Doncic és Giannis. Szabálymódosítás még nem történt, lehet nem is fog.  ;D A WTCR-ben már nyitnak az elektromos verzió felé (F1-nél meg már nem), idén kezdenek is, pár év és teljesen átveszi az uralmat, viszont Michelisz Norbi kapcsán nagyot tévedtem, de ennek örülök.  :ok:

Ugyan elkezdődtek kerékpárban a VIP szektorok kialakítása, de ez még a jövő zenéje, az viszont nem, hogy csökkentik a GT-n a versenytávot, volt már 2,5 hetes Vuelta is, ahogyan volt már 60-100 km-es szakasz is a háromheteseken, viszont nem lesz negyedik GT, ez most már látszik. Az esport népszerűsége folyamatosan nő, igaz, szerintem ez még annyira sportfogadásban nem mutatkozott meg (csak a járvány alatt), de ami késik, nem múlik. Eurovizíót meg tényleg nem nyerünk soha, viszont Viktor, ne szórakozzál velem, egy évünk van lépni az EU-ból, hogy jöjjön a jóslat.  ;D Pár jóslat még függőben, azokat kivettem a listából.